Partyflock
 
­ Nederland

Ellen Allien viert morgen BPitch jubileum in de Effenaar

gepubliceerd door , op
Ellen Allien viert morgen BPitch jubileum in de Effenaar
15 april 2009
FeestALRT · feat Bpitch Control Night
Datumzaterdag 30 mei 2009
WinactieALRT actiegesloten
LocatieEffenaar Site
Zaterdag 30 mei zal clubconcept ALRT geheel in het teken staan van het Berlijnse technolabel Bpitch Control. Het technolabel bestaat tien jaar en dat is reden voor een groots verjaardagsfeestje met mooie technonamen. Zo zullen Ellen Allien, Sascha Funke, Thomas Muller (live) en VJ Pfadfinderei in de Effenaar bewijzen waarom Berlijn de tecnohoofdstad wordt genoemd.

Bpitch Control werd tien jaar geleden opgericht door DJ en producer Ellen Allien om de typische, spannende Berlijnse technosound meer aandacht te geven. Zij bood de opkomende acts een kans om zichzelf te ontwikkelen en bewijzen. Tien jaar later heeft Bpitch Control een duidelijk stempel gedrukt op de internationale dansscène. Acts als Modeselektor, Apparat, Sascha Funke en Ellen Allien zelf hebben de wereld van elektronische muziek de afgelopen tien jaar veranderd en verrijkt.

Ellen Allien omschrijft haar muziek als abstract en als hypnotische opvolgingen van geluid. Als producer, mixer en muzikant werkt ze niet alleen aan haar eigen muziek, maar doet ze ook veel voor andere acts. Haar inspiratie haalt ze uit de Berlijn zelf. Daarnaast is ze ook nog een succesvol modeontwerpster.

Sascha Funke weet ook wel raad met hypnotiserende klanken. Van jongs af aan weet deze man al wat hij wilde worden: DJ. In 1997 begint zijn carrière in kleine Berlijnse clubs. Na het maken van een aantal veelbelovende remixes bouwt hij zijn eigen studio met hulp van Paul Kalkbrenner die later ook zijn collega wordt. Uiteindelijk tekent Sascha Funke in 2000 bij Bpitch Control.

Thomas Muller is een nieuwkomer in het moedernest van Bpitch Control. In eigen land Frankrijk behaalde hij al enkele successen, maar ondanks dat besloot de Parijzenaar vorig jaar om de Berlijnse dansscène te komen versterken. Zijn tweede release ‘Seduction’ onder het label Bpitch Control is onlangs een feit geworden.

www.effenaar.nl

8 opmerkingen

mega vette produkties!!! *hulde* Der stadtkind
Het is dat ik al zou komen, anders was dit wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel kortdag.
ALRT is oke.
Werkzaam bij We Are E
Funke! (L) + de beste vj die er is!!
& wat een toffe flyer!
Heb laatste 2 edities van ALRT gemist en ben erg benieuwd naar vanavond!