Partyflock

Red Bull Music Academy Taster 2009

 

Red Bull Music Academy Taster 2009

gepubliceerd door , op
De afsluiting van de Red Bull Music Academy Taster concert, waarbij muziektalent wordt geïnspireerd door muzikale helden, vindt plaats in TrouwAmsterdam op zondag 10 mei en brengt een uniek en eenmalig optreden van Tony Allen, Jazzanova en een bijzondere lokale act. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Tony Allen (1940, Lagos Nigeria) behoort als drummer, bandleider en songwriter tot de buitencategorie van muzikanten wereldwijd. Het is weinigen gegeven bepalend te zijn voor een genre, maar Tony Allen stond met zijn voormalig band- en spiritueel leider Fela Kuti aan de wieg van de Afrobeat, een fusie van soul, jazz, highlife en Yoruba. U2 producer en ambient grondlegger Brian Eno noemde hem al eens ‘de beste drummer ter wereld’.

In TrouwAmsterdam wordt Tony Allen gekoppeld aan een bijzondere locale surprise act, een collectief dat zijn sporen reeds lang en breed heeft verdiend en samen met de Nigeriaan een uniek en eenmalig optreden zal verzorgen. De vergelijking met de magische jam-sessie van Bernard Purdie met een aantal Nederlandse artiesten tijdens de RBMA Taster in 11 van 2006, waarover nog steeds wordt gepraat, dringt zich op.

De deuren van TrouwAmsterdam gaan om 20.30 open. Om 21.00 verzorgt het producer- en dj-collectief Jazzanova een dj-set. De mannen uit Berlijn brachten onlangs de zeer succesvolle langspeler Of All The Things uit en worden deze avond bijgestaan door producer, zanger en bassist Paul Randolph, die kort geleden zijn eerste solo project lanceerde op Moodyman's Mahogani Music label, maar voorheen al werkte met Parliament/Funkadelic, Hugh Masekela en The Supremes. Jazzanova en Randolph zorgen na het concert voor het eindschot van een bij voorbaat bijzondere avond.

De Red Bull Music Academy Taster concert is de lokale, compacte versie van de RBMA internationaal. In 2009 vindt de vierde Taster plaats op 8, 9 en 10 mei, de locatie is Rooms of Red Bull (Oudezijds Achterburgwal 24, under construction). DJ’s, muzikanten en producers van elk niveau zijn welkom om zich te laten inspireren door lectures van grootheden als Jazzanova, Martyn, Tony Allen en Tom Oberheim.

1 opmerking