Partyflock
 
­

Top dj´s op de Meent met Hemelvaartsdag

gepubliceerd door , op
Op donderdag 21 mei 2009 (Hemelvaartsdag) organiseert Stichting Dancetour voor de derde maal de editie van Dancetour Lelystad. Dit gratis toegankelijke evenement vindt plaats op de Meent in Lelystad. Jong en oud kan deze dag genieten van een de bekendste DJ’s uit Nederland. De organisatie is er wederom in geslaagd de absolute wereldtop achter de draaitafels te zetten. Van 13.00 uur tot 21.30 uur maken diverse top-DJ’s hun opwachting, waaronder Marco V, Samson & Salto ( Samsobeats), Marcel Woods, Rafaël Frost en Tony Cha Cha!

Line-up Dancetour Lelystad 2009
Dancetour Lelystad wordt om één uur geopend door Rafaël Frost. Deze DJ heeft in 2008 de Danctour CD samengesteld en gemixt. Om twee uur is het de beurt aan David Reason. Hij is de grote winnaar van de DJ Contest Lelystad. Deze 27 jarige DJ werd in 2008 nog tweede achter DJ Tensity, maar krijgt nu de kans om een mooie set neer te zetten. Een half uur later neemt Tony Cha Cha de draaitafels over. Hij viel in 2008 nog last-minute in op Dancetour Leeuwarden en dat was een groot succes. Vorig jaar stond hij ook op onder andere Mystery Land en Dance Valley. Om vier uur brengen Samson & Salto ( Samsobeats) feat. Nikolai Dmitrov & Lady Bee hun back to back set ten gehore. Samsobeats is in 2007 ontstaan uit een aantal succesvolle samenwerkingen tussen Sidney Samson en Gregor Salto. Hierdoor besloten zij hun eigen label Samsobeats op te richten. Normaliter kun je Samsobeats alleen zien op hun eigen labelnights, maar voor Dancetour 2009 maken ze een uitzondering met een drie uur durende set waarbij ze ook nog eens back to back draaien!Tegen een uur of zeven neemt Marcel Woods het over. Marcel Woods is in 1990 begonnen met draaien. De laatste jaren heeft hij onder andere gedraaid op Dance Valley, Defqon, Innercity, Sensation en Trance Energy. In 2006 had hij nog een grote hit met Advanced, dat mede door toedoen van DJ Tiësto de anthem van Trance Energy is geworden. Tot acht uur is het podium van hem, daarna sluit Marco V tot half tien het Dancetour evenement in Lelystad af. Deze top DJ uit Nederland weet met zijn V-sound het publiek goed los te krijgen!

Dancetour
Dancetour is een serie gratis toegankelijke dance evenementen in de openlucht, georganiseerd door heel Nederland. De unieke combinatie van gratis toegang, een centraal plein en de absolute top aan DJ’s staat garant voor duizenden bezoekers. Dit jaar vindt Dancetour plaats in 17 steden door heel Nederland. Door middel van diverse participatieprojecten met jongeren en deze actief bij het evenement te betrekken, creëert Dancetour een zo breed mogelijk draagvlak. Om deze projecten te realiseren werkt Dancetour samen met regionale MBO- en HBO opleidingen, gemeenten, poppodia, Jeugdzorg en andere sociale instellingen. In samenwerking met Stichting 3D is er een live DJ Contest georganiseerd in de Underground. De winnaar van deze avond, David Reason, draait op Dancetour Lelystad Studenten van de opleiding beveiliging van ROC Flevoland krijgen de kans stage te lopen bij de security van Dancetour. Hiermee krijgen ze een kijkje in de keuken van een evenementbeveiligingsbedrijf. Ook wordt er een Mixperience (DJ Workshop) georganiseerd in het centrum van Lelystad

OneMen can make a difference
Ook dit jaar steunt Dancetour de organisatie “oneMen can make a difference”. OneMen steunt kleinschalige, lokale ontwikkelingsprojecten in meer dan 40 landen over de hele wereld met vervoer- en communicatiemiddelen. oneMen gelooft in de kracht van het individu. In kleinschaligheid met grote impact. In pioniers: mensen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika die hun idealen nastreven. In jou: de supporter die vanuit Nederland het werk van de pioniers mogelijk maakt. Daarom gelooft oneMen in de gedachte “oneMen can make a difference”. Meer informatie op www.onemen.org.