Partyflock
 
­ Nederland

Sunday Sessions

anoniem gepubliceerd op
Studio 80 (rembrandtplein, Amsterdam) biedt vanaf maart iedere eerste zondag van de maand: Sunday Sessions. Vier dj's in een zaal vol techhouse, minimal, electro en techno. Eerste editie: zondag 1 maart, van 22.00 tot 04.00 uur.

Qua clubhouse, jazz en classics zit het wel snor op zondagen in Amsterdam. Vraag was er naar een fijne minimal/electro/techno avond, om het weekend maandelijks mee af te sluiten. Insteek van Sunday Sessions is headliners en vooral opkomende artiesten een kans te geven en daarmee het publiek een relaxte en muzikaal verrassende avond te bezorgen.

Line-up
Nieuwkomer Darren Mortiz mag zondag 1 maart de avond openen. Gevolgd door techhouse dj Angelo D'Onorio, die faam verwierf in de jaren '90 met residenties in de iT, Mazzo en RoXY. Ook dit jaar is Hoochie Coochie Man Angelo D'Onorio lekker van start gegaan, met o.a. gigs bij Deepheat in Club NL en in de 90Watts area op het This Is feest van Sander Kleinenberg in Paradiso. Ook Franklin Reeves draait regelmatig in de This Is kelder. Tijdens Sunday Sessions is hij van 01.00 tot 02.30 uur met zijn nieuwste producties in de dj booth te vinden. Tracks van producers Angelo D'Onorio en Franklin Reeves zijn te beluisteren op: www.90wattsrecords.com. Tot slot neemt Lone Striker plaats achter de decks; geen nieuw gezicht maar wel een nieuwe naam voor deze Sunday Sessions resident, die zich beweegt op het techhouse front.

Zondag op de kaart
Studio 80 heeft het afgelopen jaar wat geëxperimenteerd met de invulling van de zondagavond en hoopt (naast de maandelijkse Sunday Spirit feesten op de laatste zondag van de maand) met de maandelijkse Sunday Sessions te bieden waar behoefte aan is. Ook de andere zondagen zullen in de loop van het jaar door Studio 80 ingevuld worden. Aan het geluid in de club zal het niet liggen; het fabuleuze geluidssysteem Engineer, ontwikkeld door Rijn de Klerk (hoofd techniek van Studio 80), viel een aantal weken geleden in de prijzen als 'Most Innovative Audio Project for Commercial Use', bij de InAvation Awards, uitgereikt in het Amsterdamse Okura Hotel.

Kaartjes
Voor de kenners: Sunday Sessions komt uit de koker van dezelfde organisatie als Rebellion, een concept dat afgelopen jaar succesvol gelanceerd is en ook in 2009 vier keer plaatsvindt in Studio 80 (en op het Lief Festival in Utrecht). In de show Rebel Radio, te beluisteren op www.studio-80.nl/radio/player/index.php, zijn de komende vrijdagen tussen 17.00 en 20.00 uur gastenlijstplekken te winnen voor Sunday Sessions. Tickets voor Sunday Sessions bedragen 7,50 euro in de voorverkoop via www.studio-80.nl, www.beatfreax.com en bij Concerto en Outland Records in Amsterdam. Kaartje kopen aan de deur op zondag 1 maart kost 10 euro.