Partyflock
 

Jong geleerd oud gedaan

gepubliceerd door , op
Jong geleerd oud gedaan. Wat men in zijn jeugd leert, kan én kent men nog als hij oud is. Het bekende spreekwoord zal doorgaans niet snel gelinkt worden aan een evenement, maar in feite hebben ze veel gemeen.

Zo weet elke generatie nog exact te omschrijven tijdens welk evenement ze voor het eerst liefde hebben ontdekt, of juist verbroken. Genoeg doorgaans brave vaders weten uit hun grijze verleden door te laten schemeren welk feest onvergetelijk werd dankzij dat ene chemische zetje naar zowel mentale als fysieke vrijheid. Dan heb je nog de helden, de helden van ‘vroegah’. Helden die in de ogen van de generatie na hen worden bestempeld als één suffe pot nat. Een groot vooroordeel natuurlijk, als je verder kijkt dan je beatport/mtv neus lang is.

Dat de sound van de jaren 90 haar come back maakt binnen bepaalde kringen mag duidelijk zijn. Tevens lijken hokjes te vervagen en te versmelten tot een allesomvattende omschrijving, namelijk ‘goede muziek’. Iedereen krijgt de vrijheid om zijn/haar eigen invulling aan het woord ‘goed’ te geven, zonder er een genre aan te hoeven binden. Deze vrijheid is de hoofdgedachte van het feest ‘Jong geleerd oud gedaan’. Geen moralistisch geneuzel en purisme, maar gericht op warme, dansbare muziek waarbij vrolijkheid, plezier en gezelligheid bovenaan staan.

Het ontdekken van nieuwe muziek tijdens het uitgaan houdt het uitgaansleven dynamisch, maar de clubganger onderwijzen is niet hetgeen waar deze nieuwe avond voor staat. Juist de balans van herkenbaarheid en vernieuwing zorgt ervoor dat iedereen zijn ei kwijt kan. Zo kan er een klassieker voorbij komen, gevolgd door een onbekende release door een nog onbekender label. Dit gegeven probeert de organisatie ook terug te laten komen in de line-up. Jonge artiesten krijgen de kans om hun kijk op muziek ten gehore te brengen en zo samen met de gevestigde orde een verrassende muzikale invulling te geven aan de avond.

Tijdens de eerste editie op vrijdag 27 februari zal al het bovenstaande verwerkt zijn tot een mooi geheel van (inter)nationale artiesten, allen voorzien van muziek die de avond gezellig, ongedwongen en bovenal feestelijk maken! Te beginnen bij de Amerikaanse artiest Seuil. De van oorsprong franse muzikant is sinds 2006 in de spotlights komen te staan en weigert deze prominente plek te verlaten. Zijn populariteit heeft hij te danken aan een aantal sterke releases op labels als Moon Harbour, Minibar en Freak’nChic en er zitten EP’s op onder anders Sthlm Audio aan te komen. Als we kijken naar populaire Nederlandse artiesten mogen Boris Werner en Julien Chaptal niet in het rijtje ontbreken. Werner heeft verschillende releases op de planning staan op o.a. labels als Soweso en Moon Harbour. De franse Nederlander Julien Chaptal heeft onlangs zijn geprezen Tokens album uitgebracht en is recent op een compilatie cd van het label Just Entertainment verschenen, tussen bekende namen als Kerri Chandler en Modeselektor.

Boris doet deze avond een b2s set met de talentvolle dj en producer Tom Ruijg. Na verscheidende positieve reacties op zijn sound is hij zich gaan richten op het produceren en met succes, want er hebben al een aantal vooraanstaande house labels interesse getoond in een eventuele release. Over house gesproken, Berend Kirch en Jeroen Kok zijn ook van de partij. Hun typerende sound heeft vrijwel al het goede van verschillende genres gecombineerd tot een set waar iedereen gegarandeerd zijn of haar energie op kwijt kan. Het duo Olff & Eelco Couvreur is per toeval tot stand gekomen. De twee bleken muzikaal perfect overeen te komen en besloten vaker zij aan zij op te treden. Ook deze twee heren verdiepen zich in house in de breedste zin van het woord. Zo kan er een gemakkelijk een disco track tevoorschijn komen na een obscure house klassieker. Als laatste is het de beurt aan Florian R & Matthijs Groos om toegelicht te worden. Deze twee fanatiekelingen laten hun prille leeftijd niet ten koste van muziekkennis gaan en schuwen geen platen die voor hun geboortejaar het daglicht zagen. Al met al de belichaming van het gezegde Jong geleerd oud gedaan!

Deze avond had een passende locatie nodig. Een locatie waar veel visuele mogelijkheden zijn, het geluid de muziek tot haar recht laat komen en het moest zich op een plek bevinden waar enkel mensen kwamen voor het feest, niet voor de lage entree. De Flexbar was dan ook een passend antwoord. Deze relatief ‘kale’ ruimte dient als perfect omhulsel voor deze sfeervolle avond. Met een recent vernieuwd function one geluidssysteem en een betere afstelling laat als een van de weinige clubs de muziek echt tot haar recht komen. De ligging is niet voor iedereen even ideaal, maar het blijft toegankelijk voor elk vervoerstype. Groot voordeel vergeleken locaties in het centrum is het ontbreken van toeristen die willekeurig ‘onderdak’ zoeken voor een avondje aan de tap.

Een grote lap tekst voor een feest met een simpele doelstelling, als je bedenkt dat dit feest in het leven is geroepen om een plek te bieden voor sfeer, gezelligheid, warmte en diversiteit aan muziek en artiesten. Uiteindelijk blijven dit slechts woorden en idealen en ben jij de enige die voor een succesvol resultaat kan zorgen. Dus kom langs voor een avond ongegeneerd feesten en maak het plaatje compleet!

4 opmerkingen

Werkzaam bij Dastego
Artiest Dastego
Zoals de ouden zongen, piepen de jongen!
 
Werkzaam bij MAE Agency
Artiest {SHOWLIST artist 40357, 46477}
Uitspraak van Dastego op dinsdag 17 februari 2009 om 17:23:
[Dastego] Zoals de ouden zongen, housen de jongen!

Juist ja ;)