Partyflock
 
­ Nederland

Hardcore cafe/club weer terug van weg geweest

gepubliceerd door , op
Club Subway heeft een lange historie. De club opende zijn deuren in augustus 1998 en is vanaf de opening ingericht als een metrostation uit London. De Subway bood sindsdien het thuisfront voor vele organisaties. Diverse stromingen van dance muziek klonken uit de speakers van disco tot hardtrance. Deze periode heeft tot begin 2003 geduurd. In deze beginperiode werd er veel ingespeeld op het Lexion publiek. Dit publiek kwam vaak op de zaterdagavonden lekker feesten in de Subway en de after werd daarna altijd bezocht in de Lexion te Westzaan. Dit concept werd altijd uitgevoerd met een groot aantal resident Dj's. Enkele voorbeelden van deze resident Dj’s waren: dj Quest, Yoost, Dennis R, Ab Koning, Wouter B, Sander E en nog velen andere.

De populariteit van het hardstyle/hardcore genre kwam een aantal jaar later sterk in opkomst. De Subway wist al snel de liefhebbers voor de hardere dance stroming te vinden. De Subway stond dan ook een behoorlijke tijd bekend als enige hardcore club van Nederland. Elke Vrijdag, Zaterdag en Zondag stond er dan ook een ijzersterke line-up aan dj's die de sterren van de hemel draaide. Enkele voorbeelden waren: Buzz Fuzz, Dano, Champ-e-on, Rob Gee, Lady Dana, Bass-D, King Matthew, Nosferatu, The Darkraver, Pavo, Promo en nog velen andere. Diverse bekende concepten werden hier dan ook geboren. Een aantal bekende concepten waren Groove Delicious, T-Time, XXXtra Hardness, Clubnight en Friday Madness. Naast de concepten en bekende dj's kregen de resident dj’s en nieuw talent ook een behoorlijke boost in hun carrière. Niemand minder dan Dennis R, Wouter B, Yoda, Scrooge, Damian, Raoul - D.K.C. en Viruz kregen daardoor meer bekendheid en aanbod voor andere evenementen mee. De gouden hardcore periode stopte op 10 december 2005 in deze club. Na deze periode werd de stekker eruit getrokken voor de hardere dance liefhebber. Enige tijd bleef de Subway dicht en later weer toegankelijk voor het urban publiek.

Dit jaar in de maand september 2008 werd club Subway weer toegankelijk voor de hardcore liefhebber. Veel aanhang uit de vroegere periode weten tot op de dag van vandaag nog niet dat de Subway weer open is. De urban die gedraaid werd in de Subway moest naar een grotere locatie en dat is in de bovengelegen club Starway geplaatst. De heropening van dit omgebouwde metrostation uit London werd op 19 september 2008 gevierd. De diverse hardcore Dj's wisten de avond tot een geweldig succes te maken. Veel mond op mond reclame deden de bezoekersaantallen stijgen tot een redelijk niveau. Elk weekend komen er nog steeds nieuwe en oude bezoekers erbij. Velen stellen de brandende vraag wanneer de club weer toegankelijk was. Via deze weg probeert de Subway weer veel mensen te bereiken om te vertellen dat de deuren weer geopend zijn. Het ouderwetse café gevoel, het club gevoel moet gewoon weer terug komen.

Een medewerker van NRG-Productions die nu de planning doet van de Subway verteld: “Liever een leuke avond te hebben in een club met een biertje van de verse tap of een flesje dan het smerige evenementen bier. Ook het contact met andere bezoekers is veel makkelijker te leggen. Nieuwe vrienden of netwerken worden dan makkelijker gemaakt. Het is erg vervelend het steeds weer opnieuw proberen terug te vinden van de personen die je net gesproken hebt“. Ook een van de redenen is het een beetje zat te zijn met de massaproducties van de grotere organisaties. Het publiek wordt verwent met mooie lasershows, aankleding, complete hamburgerketens en andere lokkertjes. Vanwege de behoorlijke overkill aan feesten en de verwennerij die het bezoeker krijgt op grotere evenementen krijgen de kleine cafés/clubs het rustiger of een negatieve stempel. De Subway wil bewijzen dat het ook anders kan en gaat weer back to basic met interieur. De muziek staat voorop in plaats van de decoratie. Ook het handige van deze café/club is dat je gewoon binnen kan lopen wanneer je maar wilt. De bezoeker hoeft niet alles strak te regelen met al weken van te voren het evenement in haar of zijn agenda te zetten. We zijn toch ieder weekend open. Zoals een bekend soepmerk al uitdrukt “kom toch een keertje spontaan langs”

10 jarig bestaan
Er is een geslaagd reünie feest gegeven en niet alle oud bekenden waren aanwezig. De sfeer was wel goed maar niet te vergelijken met vroeger. Club Subway bestaat inmiddels 10 jaar en is druk bezig met het plannen van een groots evenement om het 10 jarig bestaan te vieren. Voor degene die de reünie hebben gemist, krijgen hiermee dan ook zeker een tweede kans. Veel organisatoren en Dj's zitten met elkaar aan tafel om dit feest tot een geweldig succes te maken. Het gaat natuurlijk om het 10 jarig bestaan van deze club en in die 10 jaar is er veel gebeurt, bijvoorbeeld qua muziek stijlen maar ook niet te vergeten het personeel. Velen oud personeelsleden worden dan ook weer opgetrommeld om misschien hun oude taken weer te gaan vervullen. Op zeer kort termijn wordt er een datum, de Dj's en stijlen bekend gemaakt. Mocht iemand nog tips of suggesties hebben dan kunnen deze suggesties natuurlijk altijd naar club Subway worden toegestuurd. De contactgegevens staan op de website www.clubsubway.nl

Inmiddels is er weer een nieuw planning gemaakt voor de lopende maand december en ook Januari volgt spoedig. De maand december staat al in diverse party agenda's vermeld. Elke Vrijdag en Zaterdagavond staan weer gevuld met veel nationale en internationale Dj's. December is natuurlijk een behoorlijk rijk gevulde maand met evenementen. Niet te vergeten is Club Subway open met kerst en ook met oud en nieuw. Een aantal weken geleden waren al Dj's Buzz Fuzz en Dano te gast op vrijdag 14 november. Ook een aantal oude residents zoals Dennis R, Raoul - D.K.C., Scrooge, Viruz, Wouter B, Damian, Raymion hebben een goede set neergezet. Al deze nieuwe avonden worden grotendeels gehosted door Mc The Intellectual Killer. Maar nieuw talent krijgt ook de kans om hun Dj skills te tonen. Niet minder dan B-artistix, Denzo, Mike Spinner, Mythra etc. hebben hun strepen alweer verdiend. De welbekende dj Arjuna en Leviathan van het opnieuw herboren platenlabel Cenobyte zijn al in de gepubliceerde schema's opgenomen.

Club Subway is elke Vrijdag en Zaterdag vanaf 22:00 geopend en zal rond 04:00 of later zijn deuren weer sluiten. De club is gelegen op de Dam nummer 32 in Zaandam. De entree is op de vaste avonden gewoon gratis. Tijdens speciale avonden zal er ruim van te voren worden vermeld wat de entree zal zijn. De entree zal dan sowieso nooit hoog zijn zoals men gewend is uit in het verleden.

In club Subway zullen er ook regelmatig opnames gemaakt worden voor het radio programma clubnight. Dit radioprogramma is elke vrijdagavond te beluisteren op Zaanradio met dj Lexa, Marty, Crazy Frank, Dennis R en R@yden. Elke vrijdagavond zal er een blok worden gereserveerd met veel informatie en schema's van deze club. Zaanradio is in Zaanstreek en omstreken te ontvangen op 107.1FM in de ether en 103.3FM op de kabel. Woon je buiten de regio dan is livestream via www.zaanradio.nl natuurlijk ook mogelijk.

Kleding en overige info
De minimale leeftijd in Kade bedraagt 16 jaar. Zoals overal in Nederland ben je verplicht jezelf te kunnen legitimeren met een geldig legitimatie bewijs. Tevens zal er streng gecontroleerd worden op kleding. Wazi, nazi en ander pipo gedrag en kledij zullen niet worden getolereerd. Stel jezelf niet teleur en kleed je als een liefhebber voor de muziek.

7 opmerkingen

:respect:
 
:respect:

heel erg gezellig de subway
elke vrijdag en zaterdag
gratis entree :bier:

:bounce:
Op het laatst staat kade moet subway zijn :respeckt:
Gruwelijk om een beetje de achtergrond te horen omtrent de terugkeer van de SUBWAY !!!


Uitspraak van verwijderd op zaterdag 20 december 2008 om 19:14:
:respect:

heel erg gezellig de subway
elke vrijdag en zaterdag
gratis entree :bier:

:bounce:

Hier sluit ik mij volledig bij aan; geen smerig evenementendrank maar kwaliteit en gewoon ouderwets rossen iedere vrijdag en zaterdag !!!
laatste aanpassing
Zo dan ! Dat is even een tijd geleden dat ik daar ben geweest !

Was altijd gezellig !
Toch maar weer eens een kijkje nemen !

:bier:
 
Uitspraak van chronic op zondag 21 december 2008 om 16:51:
Hier sluit ik mij volledig bij aan; geen smerig evenementendrank maar kwaliteit en gewoon ouderwets rossen iedere vrijdag en zaterdag !!!

:yes: daar heb je helemaal gelijk in.