Partyflock
 
­ Nederland

Pixel keert op oudejaarsnacht terug naar zijn roots

gepubliceerd door , op
Na drie jaar geschitterd te hebben in afwezigheid keert Pixel op 31 december terug naar de plaats waar het allemaal begon; Arnhem. Op de Hoogstraat 7 bracht Pixel zo’n vier jaar geleden voor het eerst minimal house en techno naar de Rijnstad. Na ongeveer een jaar vol succesvolle maandelijkse avonden verhuisde het concept, samen met de organisator naar Amsterdam. In Amsterdam groeide Pixel uit tot een platform voor de ‘mooie’ en ‘gevoelige’ stromingen binnen de house en techno. In de hoofdstad vond Pixel een vaste thuishaven in club 11. Op de 11e verdieping van het voormalige tpg-postgebouw aan het Ei traden artiesten als James Holden, Fairmont, Isolee, Sascha Funke en Alex Smoke met regelmaat op.

Nadat de 11 zijn deuren sloot werd Pixel tijdelijk dakloos, maar na enige omzwervingen kon het concept terecht in de Flexbar en de Sugar Factory. Met kleine uitstapjes naar o.a. de Stubnitz is Pixel nu volledig klaar gestoomd voor een nieuw jaar vol met muzikale verassingen. Een van deze verassingen is de terugkeer naar de plaats waar het allemaal begon; Club Purple. Op Oudejaarsavond komen oude Pixel bekenden als Wesdex, Estroe, Bert de Rooij en nieuw Pixel artiest in wording Eelco Couvreur bij elkaar om 2009 op de juiste toon te beginnen.

Wesdex is bekend geworden als mede organisator van de Magnetronik avonden in Utrecht. Begonnen in dezelfde periode als Pixel, bracht Wesdex de vetste house en minimal artiesten naar de domstad. Op deze avonden kreeg Wesdex de kans om zich bij het grote publiek te bewijzen en dat hebben ze in Utrecht geweten. Keer op keer wist hij zich op niveau te profileren naast artiesten als Troy Pierce, Matthias Kaden en onlangs Akufen. Kort maar krachtig; Wesdex is een (veganistisch) feestbeest in hart & nieren!

De afsluiter van de avond is de uit Amsterdam afkomstige blonde schone: Estroe. Estroe sierde al op menig Pixel flyer en is resident op de Bar Weinig avonden in de Melkweg. Over Estroe kunnen we eigenlijk heel kort zijn; zij is de personificatie van Pixel. House met een melodieus randje en altijd bezig om nieuw terrein te verkennen. Estroe is een geweldige openings dj, maar weet ook als geen ander de avond in stijl af te sluiten!

De openingsartiest van de avond is niemand minder dan Arnhem’s eigen Eelco Couvreur. Eelco was al vanaf de eerste Pixel editie als bezoeker aanwezig en nu, zo’n vier jaar later voor het eerst als DJ. Eelco’s muzikale voorkeur gaat uit naar de Amerikaanse house en techno sound uit de vorige eeuw. Zijn sets staan bol van de dikke grooves, vette basslijnen en juist getimede vocals. Sinds kort is Eelco onderdeel van de nieuwe Squz bookingsagency en we zijn er dan ook zeker van dat we in 2009 nog veel meer van hem zullen gaan horen.

Een andere telg uit de Squz agency is Arnhemmer in hart in nieren: Bert de Rooij. Deze betere helft van het illustere Elderveld House duo is medeorganisator van de bekende 8Bahn avonden in de Luxor in Arnhem en Unitas in Wageningen. Als DJ mag Bert met gerust hart divers genoemd worden; minimal, house, techno, hiphop, dubstep… alles komt voorbij. Zijn grootste inspiratie haalt Bert uit oude Jazz en Soul muziek en dit is duidelijk terug te horen in zijn sets: play that funky music white boy!

De voorverkoop voor deze avond is reeds gestart via Beatfreax en de website van Club Purple. De eerste 100 kaarten worden voor slechts €12 verkocht, nadat de early birds tickets uitverkocht zijn zullen de overige kaarten worden verkocht voor de reguliere voorverkoopprijs van 15 euro. De deurprijs zal 20 euro zijn. De deuren van Club Purple zullen rond 00:30 openen en rond 06.00u weer sluiten. Voor meer informatie kijk op www.properpropaganda.com, www.clubpurple.nl of www.soulrock.net

1 opmerking