Partyflock
 

Atmoz vs. Danssalon
The big reunion

gepubliceerd door , op
Atmoz vs. Danssalon
21 november 2008
FeestAtmoz vs Danssalon · The big reunion
Datumvrijdag 19 december 2008
LocatieRembrandt Site
De hedendaagse partyganger ziet soms door de bomen het bos niet meer. Feesten en festivals in alle soorten en maten in iedere uithoek van binnen- en buitenland: je kunt je haast niet meer voorstellen dat het ooit anders is geweest. Toch weten degenen die al langer meedraaien wel beter. Verdwalend in die jungle van feesten verlangen zij soms wel eens terug naar de huiselijkheid en gezelligheid van hun vaste club met al hun vrienden om zich heen. Naar al die ouwe platen die zelden nog ergens klinken. Naar het gevoel dat ze echt iets bijzonders meemaakten.

De feestgangers uit het zuiden des lands die dit verlangen herkennen kunnen zich gelukkig prijzen, want op 19 december krijgen zij de kans om oude herinneringen op te halen en nieuwe te creëren. Club Rembrandt zal deze avond onderdak bieden aan een unieke reünie waarbij twee van de meest spraakmakende discotheken uit de zuidelijke partygeschiedenis weer even op het toneel zullen verschijnen alsof ze nooit zijn weggeweest. De Danssalon en de Atmoz : twee clubs die een compleet eigen en unieke sfeer kenden die zelfs jaren na sluiting nog altijd de harten van hun oud-bezoekers opwarmt.

DansSalon
Vanaf 1994 drukte de Danssalon haar muzikale stempel op Eindhoven en later ook op de rest van het land. Grootheden als Marco V en Fedde le Grand startten er hun carrière en de Danssalon CD-reeks bewijst dat deze club een eigen unieke sound had. Van de studentenavonden tot de heftige specials en gaynights, iedereen was er welkom. Mits men een beetje moeite deed om goed voor de dag te komen en netjes betaalde voor het plassen (waarna overigens altijd in bak met snoepkettingen en lollies gegraaid mocht worden). De chique inrichting met de enorme kroonluchter, standbeelden en spiegels, de blokken waarop ieder weekend weer knappe halfnaakte dansers hun kunsten vertoonden, de travestieten op hun onbegrijpelijke plateauzolen: alles was hier Danssalonfähig. Extravagant, heftig, maar altijd met klasse. Hoewel de stekker pas in 2006 voorgoed uit de club aan het Stationsplein werd getrokken waren de echte hoogtijdagen van de Danssalon al in 2002 voorbij en werd toen de laatste dans gedanst.Fedde le Grand achter de draaitafels in de Danssalon in 1999


Atmoz
Bij onze Zuiderburen werd in diezelfde tijd ook dancegeschiedenis geschreven. In 1996 werd daar club Atmoz geopend in Hasselt en in 1998 volgde Atmoz in Vosselaar. Dit tweede deel van het Atmoz-concept bleek ongekend populair bij zowel Belgen als Nederlanders en de vlakbij Turnhout gelegen club wordt door veel oud-bezoekers aangeduid als ‘de enige echte Atmoz’. Kwaliteitsmuziek, dat is wat men hier kreeg voorgeschoteld. Beautiful music for beautiful people. Het voelde altijd als thuiskomen in de gezellige entourage van de Atmoz en dat werd iedere week weer gevierd met luid getoeter en veel gejuich. Dat je als Nederlander nooit wat snapte van die Belgische Franken en dus altijd teveel betaalde aan de bar, dat nam je op de koop toe. Want of het nou een speciale thema-avond met spannende dance acts en opvallende decors was of een normale zaterdagavond met de resident DJ’s: in de Atmoz was het altijd feest. Tot aan de closing party in 2003 toe, want toen sloot Atmoz in Vosselaar haar deuren.


Tienjarig bestaan van Atmoz in Vosselaar

Voor de bezoekers was het einde van het Danssalon- en Atmoz tijdperk een bittere pil. Al werd het slikken daarvan gelukkig wel enigszins verzacht. Atmoz gaf nog wat feesten in een aantal andere clubs en de voormalig Danssalonganger slaakte een zucht van verlichting toen bleek dat de Danssalon reünie die in maart 2008 in de Rembrandt gegeven werd daar absoluut op de juiste plek was. De kritieken waren lovend, het was die nacht één groot feest. Vandaar dat de organisatie opnieuw gekozen heeft om de voormalige bioscoop in het centrum van Eindhoven voor één keer weer even DanssalonFahig én Atmoz-waardig te maken.Danssalon reunion in club Rembrandt op 23-03-2008


Kaarten voor ‘Atmoz vs. Danssalon - The big reunion’ kosten € 10,00 euro in de voorverkoop (via Paylogic.nl) en € 15,00 euro aan de deur. Het feest vindt plaats in Club Rembrandt te Eindhoven op 19 december 2008 van 22.00u - 05.00u. De minimumleeftijd is 18 jaar.

17 opmerkingen

Wordt een mooi feestje!
Hoe vet is dit! De twee beste discotheken uit mijn staptijd verenigd in een locatie! Super begin van de kerstvakantie
Woooooooeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!

:cheer: :cheer:

Daar gaan we bijzijn natuurlijk!
Uitspraak van coxlov op maandag 24 november 2008 om 09:19:
De twee beste discotheken uit mijn staptijd verenigd in een locatie!

En wat voor een lokatie....:nee:
Zekers aanwezig!!! Mooi begin van de kerstvakantie!!!
Uitspraak van :woep:Swift:woep: op maandag 24 november 2008 om 13:17:
En wat voor een lokatie....

Rembrandt is op zekers wel een vette toko. Enige nadeel is wel dat 't nu zo stinkt daar maar dat was echt niet 't geval toen er gewoon gerookt mocht worden. De rook maskeerde de stank daar ofzo. En ach, je bent daar ook na 3 seconden aan gewend. Misschien moeten ze wat air freshener in de rookmachine proppen (als dat gaat hoor :D ).

De Danssalon reunie was daar zoooooooo vet! En ik ben echt kind aan huis geweest in de Danssalon, kwam daar vanaf 1995 zo'n beetje ieder weekend een paar jaar lang. En voelde die sfeer gewoon terug in de Rembrandt. Dus ik ben juist blij met deze locatie! :cheer:
Uitspraak van :woep:Swift:woep: op maandag 24 november 2008 om 13:17:
En wat voor een lokatie....

Azijnpisssserrrrr
Uitspraak van Wackiejacky op maandag 24 november 2008 om 15:21:
Enige nadeel is wel dat 't nu zo stinkt daar maar dat was echt niet 't geval toen er gewoon gerookt mocht worden. De rook maskeerde de stank daar ofzo

Daar hebben meer locaties last van sinds het rookverbod.
Denk dat een echte liefhebber van house uit die tijd niets anders kan zeggen dat het twee mooie concepten waren.
Was zelf veel in Atmoz te vinden. (L)
Uitspraak van J-Bo's event support op dinsdag 25 november 2008 om 00:41:
Denk dat een echte liefhebber van house uit die tijd niets anders kan zeggen dat het twee mooie concepten waren.
Was zelf veel in Atmoz te vinden.

Helemaal mee eens! (l) Al was ik meer een Danssalon-meisje. heb de deur daar echt plat gelopen. Atmoz ontdekte ik pas later, maar ook daar heb ik onvergetelijke nachten beleefd. Echt al weken zin in de 19e! :cheer:
 
Uitspraak van :woep:Swift:woep: op maandag 24 november 2008 om 13:17:
En wat voor een lokatie....

Jij had hem liever in de Tipsy duck gezien,of in de sante? :roflol:

Ik zeg: prima locatie voor dit feest :yes:
Artiest {SHOWLIST artist 30090, 7685, 1467}
Dat filmpje is no way opgenomen in VOsselaar?!
Is nl opgenomen in Versuz met het 10jarige ATMOZ feest.. toen ik aan t draaien was :p
Uitspraak van G-Pun op dinsdag 25 november 2008 om 20:26:
Dat filmpje is no way opgenomen in VOsselaar?!
Is nl opgenomen in Versuz met het 10jarige ATMOZ feest.. toen ik aan t draaien was

Klopt, was ook in de Versuz, staat er ook bij in het filmpje. Is een foutje ingeslopen, Vosselaar en Versuz lijkt ook wel een beetje op elkaar :bloos: :flower:
Hulde ;-)
:peace:
Uitspraak van Wackiejacky op maandag 24 november 2008 om 15:21:
Rembrandt is op zekers wel een vette toko

Mwa vind ik niet. Ben der wel regelmatig geweest maar ik mis de sfeer telkens? ook het geluid en de geur vind ik niets..
Maja de rembrandt is wel de enige lokatie in eindhoven voor dit feest idd..