Clicky

Partyflock
 
­

Girls only: chicks in the mix!

gepubliceerd door , op
De beste vrouwelijke DJ’s treden zaterdag 15 november op in CKB Underground in Bergen op Zoom. Onder her motto: ‘Chicks in the mix’ besteedt X-Tase aandacht aan vrouwelijke artiesten, want helaas zijn zij nog ondervertegenwoordigd in de (inter)nationale muziekscene. Tijdens deze eerste editie van ‘Chicks in the mix’ draait ondermeer Marcella, een van ’s werelds meest bekende vrouwelijke DJ’s. Bovendien niet alleen bekend vanwege haar sound, maar ook vanwege de looks. Zo is ze onlangs gekozen tot meest sexy DJ van het jaar.

De rest van de line-up bestaat vooral uit DJ namen die met het voorvoegsel Miss beginnen, een blijkbaar veel gebruikte aanduiding om toch nog maar eens extra te benadrukken dat het hier om vrouwen gaat. Iets wat des te meer aangeeft hoe overheersend de mannelijke DJ’s binnen de scene zijn. Al laat een naam als Miss Nycole ook zonder bijvoegsel weinig twijfel open dat het hier om een vrouw gaat…

De complete line-up ziet er als volgt uit: Marcella, Miss Nycole, Miss Ginger, Miss Hayes en Miss Phoenix. Marcella mag dan in deze line-up duidelijk de headliner zijn, ook de andere DJ’s hebben een flink gevulde agenda en aardig wat vette optredens op hun naam. Zo draaide Miss Ginger ooit op het Dancevalley festival nadat ze een plaatsje veroverde door aan een DJ contest mee te doen. Niet alleen grote festivals maar ook bekende concepten als ‘Nope is dope’ prijken trots op haar groeiende lijstje met optredens. Ook aan ‘jong talent’ is er gedacht. Miss Phoenix beleeft tijdens Chicks in the mix haar vuurdoop wat betreft live-optredens. Ervaring deed ze al op bij het internetstation radio Hi-tec (www.radiohitec.nl), waar ze niet alleen draait maar tevens coördinator is. Als het in de studio vet is, dan kan het live alleen maar extra knallen!

Qua talent en ervaring zit het bij de DJ’s dus wel goed! Kortom alle factoren zijn in huis om er een goed feestje van te maken. Muzikaal gezien kun je tijdens deze eerste ‘Chicks in the mix’ vooral house, electic, electro en trance verwachten, dit wil echter niet zeggen dat deze stijlen iedere editie gedraaid gaan worden. Voor het zelfde geld bestaat de volgende editie uit een line-up met DJ’s uit een geheel ander genre. Vaste voorwaarden blijft natuurlijk dat er alleen vrouwen draaien tijdens dit concept.

Wat betreft muziek en DJ’s is er dus genoeg te beleven, maar er valt ook genoeg te zien. Niet alleen de mooie dames natuurlijk, maar ook diverse acts. Zo zal er voor de deur, binnen vond de locatie op de een of andere manier helaas geen goed idee, een heuse vuurspuug show plaatsvinden. Deze wordt verzorgd door F.I.K, wat voluit voor Fire Incorporate Krew staat. Binnen is er ook het nodig aan dansvermaak te zien. Naar verluidt laat één van de DJ’s zich zelfs rond half 10 met een heuse limousine voorrijden bij CKB Underground. Alleen de champagne ontbreekt nog voor deze bruisende party.

Tickets zijn alleen aan de deur verkrijgbaar en kosten 5 euro. Dat is, zeker gezien de komst van Marcella, natuurlijk spotgoedkoop. Wees er dus vroeg bij, want je weet nooit hoe snel het gaat. Chicks in the mix begint om 22.00 en duurt tot 04.00. Meer info www.x-tase.net.

3 opmerkingen