Partyflock
 

Prominente rol voor hiphop tijdens Sneakerz

gepubliceerd door , op
Prominente rol voor hiphop tijdens Sneakerz
10 november 2008
Zaterdag 15 november aanstaande doet het populaire feestconcept Sneakerz Club Rembrandt in Eindhoven weer aan, met de nodige verassingen. In de Red Room van de club is zoals altijd de typerende Sneakerz sound te horen, met o.a. Gregor Salto en Skitzofrenix. De Red Room is deze keer in handen van 'Club Represent' en staat daarmee in het teken van de lekkerste hiphop. DJ Rockid voorziet samen met DJ Marcel de Foyer van eclectische tunes.

Foyer & Red Room
DJ Rockid is tegenwoordig niet alleen plaatjes aan het draaien; ook als producer is hij voorvarend van start gegaan. Zijn eerste twee tracks 'Girls' en 'Denz' komen deze maand uit op het label Sneakerz MUZIK. De plaat 'Girls' is tevens getekend op de compilatie cd 'Stealth Live', mixed by Laidback Luke! De cd komt deze week uit. DJ Rockid is niet de enige uit de Sneakerz stal die een muzikale bijdrage levert aan deze schijf; ook de plaat 'Get Up' van de Bingo Players staat erop. De Bingo Players waren de vorige Sneakerz editie in Club Rembrandt te bewonderen, zaterdag 18 oktober, en geven ook in 2009 weer veelvuldig acte de présence in Eindhoven. Via de foyer rolt men zo door naar de Red Room, waar dj's Gregor Salto, Skitzofrenix, Veron & Oliver Twizt onder toeziend oog en hypende vocalen van Mo MC de tent op zijn kop zetten.

Green Room hosted by Club Represent
De Green Room wordt gehost door Club Represent, een hiphop concept dat staat voor liefde voor de muziek, passie voor het vak en de gave om de tent op zijn kop te zetten met een flinke dosis skillz. This is how we do it! Zaterdag 15 november zijn TLM & Daze de dj's achter de Club Represent draaitafels. Ze doen het samen met MC Seven (bekend van o.a. de 'Freakin Ill' & '15 minutes' party's in Amsterdam) en niemand minder dan hiphop veteraan MC Brainpower.

Brainpower
"Ik ben zo vlug; het is alweer passé voor het is ingerapt." Gert-Jan Mulder aka Brainpower vat zichzelf gevat samen en geen mens die daar wat tegenin kan brengen. Want qua rappen in onze moedertaal, staat deze jongen al een tijdje op eenzame hoogte. In april 2008 verschenen er twee splinternieuwe Brainpower albums, getiteld 'Hart' en 'Hard'. Zijn vierde en vijfde studio albums kwamen tegelijk uit en zijn verpakt als dubbellaar. Brainpower trekt op dit dubbelalbumproject zijn melodieuzere materiaal en zijn befaamde braggin' & boast kant uit elkaar. TLM: "Brainpower is de beste all round MC in Nederland en dat laat hij op deze twee platen duidelijk horen. Dit dubbelalbum bevat voor mij de essentie van hiphop." Beide albums behaalden de Top 20 en de single 'Boks Ouwe' ontketent een ware hype met ruim één miljoen internetviews, maar liefst twee remix clips en een populair cult T-shirt. Zaterdag 15 november laat Brainpower horen wat hij waard is in Club Rembrandt.

Club Represent on tour
Club Represent is een nieuw concept van Represent Agency, de hiphop divisie van het toonaangevende boekingskantoor 1Management. Het concept wordt aangevoerd door dj TLM, o.a. bekend van Brainpower en zijn radioshow Represent Radio op JuizeFM. TLM heeft ruim 15 jaar ervaring en mag met recht een grote jongen in het genre genoemd worden: "Met Club Represent draaien we alleen maar hiphop en R&B, en laten we zien en horen dat onze 'turntablism skillz' een toegevoegde waarde zijn om een avond te rocken." TLM vormt samen met dj's / turntablists Daze en DNS het vaste gezicht van Club Represent en ook deze dj's hebben stuk voor stuk hun sporen verdiend binnen de Nederlandse hiphop scene. Club Represent is momenteel op zoek naar vaste residenties bij clubs in het land, om zich als zelfstandige clubavond te presenteren. Geïnteresseerde promotors kunnen contact opnemen met: info@representagency.nl.

Kaarten voor Sneakerz 15 november in Club Rembrandt bedragen 15 euro in de voorverkoop via www.sneakerz.nl en bij alle Primera shops in het land. Entree aan de deur bedraagt 10 euro vóór 23.30 uur; daarna kost een kaartje aan de deur 15 euro.

6 opmerkingen

 
Werkzaam bij SEKOIA
hahaha
 
Want qua rappen in onze moedertaal, staat deze jongen al een tijdje op eenzame hoogte.

hehehe
Artiest {SHOWLIST artist 1260, 75631}
Wordt er nog hip-hop gemaakt dan? Ik dacht dat (bijna) alles van na 1993 door het leven ging als pulp-hop? Oke, hier en daar een uitzondering, maar Brainpower schaar ik zeker niet onder deze uitzonderingen.
 
Uitspraak van DJ Sequence op dinsdag 11 november 2008 om 09:59:
Wordt er nog hip-hop gemaakt dan? Ik dacht dat (bijna) alles van na 1993 door het leven ging als pulp-hop?

Niet denken.

;)
 
Hmm dat Sneakerzkliekje heeft dus écht geen kaas gegeten van muziek...