Partyflock
 
­ Nederland

Anticlub

gepubliceerd door , op
Anticlub
6 november 2008
Terwijl de laatste Eindhovense editie van Anticlub geheel in het teken stond van de toekomst, met de aankomende releases van de Anticlub residents, stond de classics editie in 013 juist in het teken van het verleden. Een logische stap dus om nu weer terug te keren naar het heden. Dat doet Anticlub met een editie in de Bredase MEZZ. Na The Advent en Technasia is het nu de beurt aan landgenoot Steve Rachmad om te fungeren als headliner.

Anticlub is het platform voor techno liefhebbers die niet vies zijn van een stukje diepgang in muziek. Niet alleen gaat Anticlub de diepte in, ook in de breedte manifesteert men zich duidelijk met het uitbrengen van vinyl op het gelijknamige label en diverse gelieerde labels als Lessismore, Grayarea en Minimalplus. Ook Steve Rachmad is iemand die deze releases op de juiste waarde weet te schatten door ze op te nemen in zijn DJ sets. Zo kwamen er tracks van Anticlub residents MBC en Gideon terecht op de mix die Steve Rachmad maakte voor het Britse DJ Magazine. Verder behoeft Steve Rachmad weinig introductie bij de gemiddelde techno liefhebber. Zijn imposante biografie en DJ carriere brachten hem tot in alle uithoeken van de wereld. In 1993 bracht hij zijn eerste platen uit en anno 2008 staat hij nog steeds te boek als een van de vaandeldragers van de ware techno spirit.

Wie zijn laatste releases op Delsin en EC records beluisterd weet waarom zijn platen al  meer dan 15 jaar te vinden zijn in de koffers van vele vooraanstaande DJ’s. Ook zelf staat Steve Rachmad zijn mannetje achter de draaitafels. Met zijn kenmerkende stijl zal hij ook de MEZZ moeiteloos in de juiste sfeer weten te brengen! Vanwege de fantastische geluidsmogelijkheden in MEZZ heeft Anticlub voor deze editie ook een live act in petto. Robin Kampschoer  heeft jarenlang in Breda geleefd maar is sinds zijn verhuizing naar Noord Holland definitief doorgebroken met zijn spetterende liveset. Robin heeft jarenlang geschaafd aan zijn live performance en het resultaat mag er wezen. Een dansvloervriendelijke crossover sound tussen minimal en techno met rechtstreekse invloeden uit de originele Detroit scene en het Berlijnse Basic Channel kamp.

Anticlub resident Zaxxon zal zich voor deze gelegenheid wat meer van zijn diepe techno kant laten horen. Natuurlijk zullen daarbij de nodige electro en acid invloeden niet ontbreken. Een voorproefje van zijn binnenkort te verschijnen release op Anticlub 004 zal ook op het menu staan. Een andere Anticlub resident is voornamelijk op het scherm te bewonderen… VJ Scally zal de avond ondersteunen met zijn intrigerende beelden uit de fos-for laboratoria.

5 opmerkingen

 
Vind Rachmad laatste tijd zo zo zo gaar :S
Wete niet wat het is...gewoon wacke beats...en erg Tam! :O
rachmad blijkt vergane glorie als ik zijn sets vergelijk met 5 jaar terug.
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 3702, 3251}
Artiest Korben UK
Uitspraak van anders op vrijdag 7 november 2008 om 13:10:
als ik zijn sets vergelijk met 5 jaar terug

Aan de andere kant, DJ's die nog steeds dezelfde stijl draaien als wat ze 5 jaar geleden draaiden blijven een beetje hangen vind ik. Vroeger vond ik 'm ook beter dat wel....