Partyflock
 
­ Nederland
Element Genosha Recordings is niet algemeen zichtbaar!
Element Enzyme Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Genosha Recordings is niet algemeen zichtbaar!
Element Strike is niet algemeen zichtbaar!
Element Pacemaker Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Deathchant Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Planet Mu is niet algemeen zichtbaar!

Smackdown XXL - 2 Years of Smack Down

gepubliceerd door , op
Smackdown XXL - 2 Years of Smack Down
29 oktober 2008
Op Zaterdag 20 December 2008 staat de laatste editie van het jaar van Smackdown op het programma, uiteraard in Doornroosje, Nijmegen! Echter dit keer niet zomaar een editie. Op 20 December pakt Smackdown flink uit met een extreem uitgebreid en exclusief “XXL” programma om het 2 jarig bestaan van Smackdown in Doornroosje grootst te vieren! Smackdown slaat namelijk terug met de grootste en dikste line-up tot nu toe, so prepare for Smackdown XXL! Xtra Xtra Large Beats ’n Breakz!

Bereid je dus voor op een extra hersenen- & bottenbrekende nacht vol met Drum & Bass, Jungle, Breakcore, Grindcore, Acid, Industrial Hardcore, Darkcore, UK-Hardcore, Frenchcore, TeKno, & MEER… zoals jullie van Smackdown gewend zijn.

Grote Zaal: Beats – Laurent Hô a.k.a. Ingler, Mindustries & The Outside Agency as The Immobilizers, Rotator a.k.a. Mr. Kill & More!
Zoals jullie ook gewend zijn van Smackdown staat deze avond de grote zaal van Doornroosje Nijmegen weer in het teken van stevige ruige doorklinkende beats in verschillende ondergrondse stijlen. Echter deze avond brengt Smackdown een extra vers & divers gevarieerd programma onder het motto: Bring it Xtra Xtra Large!

Speciaal voor deze gelegenheid heeft Smackdown dan ook een headliner van formaat kunnen vinden die het concept weer een compleet nieuwe dimensie zal geven. Met trots presenteert Smackdown dan ook haar headliner voor deze XXL editie, namelijk niemand minder dan pionier/legende Laurent Hô (a.k.a. Ingler), ook wel internationaal gezien als de grondlegger van de Industrial Hardcore. Speciaal voor deze avond zal deze Fransman achter het label / de beweging Uncivilized World Expression/Entertainment en het extreem kwalitatieve sublabel Epiteth Records een in Ingler achtige stijl set doen. Wat betekend dit? Verwacht een duistere, harde, ruwe, atmosferische & kwalitatieve uptempo Frans snoeiende hardcore DJ-Set van deze man, die ver zal gaan... heel ver zal gaan. Ben je fan van de sound van deze man? Zorg er dan ook voor dat je dit niet mist, aangezien de volgende keer wel weer een tijdje kan gaan duren!

Naast deze unieke headliner is Smackdown zeker ook niet minder tevreden over de rest van haar line-up! Zo heeft Smackdown ook het unieke nieuwe project, getiteld: “The Immobilizers”, van niemand minder dan de heren van The Outside Agency & Mindustries weten te strikken, voor het eerst op Nederlands grondgebied! Frank en Noel, beter bekend als “The Outside Agency” (Genosha Recordings) gaan deze avond het gevecht achter de draaitafels (& cd spelers) aan met Nils & Yuri, beter bekend als “Mindustries” (Enzyme Records). Verwacht dan ook een extreem vergaande kwalitatieve Industrial Hardcore 4-decks DJ-set op hoog niveau. Voor degene die The Immobilizers nog niet kennen, check dan hun release op het label Genosha Recordings, getiteld “Forever is a Long Time Coming”.

Ook hier houd de regen van exclusieve namen niet op! Ook een oude bekende die mede de eerste editie van Smackdown XXL (onder het motto: “Fierce Beats ’n Breakz”) tot een succes heeft gemaakt zal zijn entree maken. Het is namelijk niemand minder dan de Fransman Rotator... ook wel bekend als Mr. Kill! Daar waar deze man 2 jaar geleden in de kleine zaal stond te bangen, staat hij speciaal voor deze editie juist in de grote zaal. Waarom? Ook speciaal voor deze gelegenheid doet Rotator een speciale “Mr. Kill influenced Live-Set”, oftewel dansvloer Breakcore / uptempo Hardcore to the max. Zijn releases kenmerken zich door zijn harde, snelle, grauwe oorverdovende sound: dansvloer georienteerde metal moshpit breakcore vs snoeiende snelle uptempo hardcore wat dan ook over het krachtige geluidssysteem in de grote zaal van Doornroosje meer dan prima tot haar recht zal komen! En na de performance van 2 jaar geleden verdient deze man dat dan ook!

Tevens zoals jullie gewend zijn van Smackdown zal ook op deze editie een stevige pot underground UK-Hardcore voorbij komen. Ook mede om het 2 jarig bestaan van UK-Hardcore op Smackdown XXL te vieren heeft Smackdown hier dan ook een aantal experts voor uitgenodigt. Het zijn een aantal oude bekenden, maar we lopen ze uiteraard even kort met jullie door.

Zo zal I:gor uit Polen wederom op Smackdown XXL zijn rentree maken. I:gor is de laatste tijd productief hard aan de weg aan het timmeren en met de kwalitatief erg sterke releases de laatste tijd (& upcoming!) op onder andere de labels Strike Records, Pacemaker Records & Deathchant Records verdient deze man het als het geen ander om opnieuw op Smackdown XXL te staan. Daarnaast heeft I:gor inmiddels een aardig repetoire op zijn naam staan, deze man heeft het allemaal gedaan, van Breakcore op Suburban Thrash, tot UK-Hardcore op Deathchant & Pacemaker, tot de geroemde Flashcore op Hangars Liquides... I:gor staat deze avond Live, laat in de nacht, dus verwacht dan ook deze avond een speciale uptempo set van I:gor, met invloeden uit alle laatst genoemde hoeken. Naast I:gor zal ook Dolphin Live een stevige pot komen jammen. Ook Dolphin is een oude bekende, en stond ook mede aan de basis voor het succes van de September editie vorig jaar, waarbij de bezoekersaantallen voor het eerst een mijlpaal berijkte. Dolphins sound kenmerkt zich door gruwelijke meeslepende, soms feestende, soms emotionele melodielijnen, een flinke dosis glitch, en doorklinkende UK-Hardcore pounding kickdrums. Ook niet te missen, deze man uit het Verenigd Koninkrijk! Ook hiernaast is de oude bekende / upcoming artiest Igneon System uit Belgie opnieuw van de partij! Zijn Live sound is niet perse UK-Hardcore, maar wel groffe, harde, beukende uptempo Hardcore, Drum & Bass / Breakcore influenced. Zijn LiveSets zijn meestal gevuld met een enkel ingeredient: snoeien & nog een snoeien, ideaal om een feestje te bouwen, en daarom staat Igneon System dan ook met goed recht wederom op Smackdown XXL. Een ander die altijd een steentje bijdraagt aan de UK-Hardcore sound en tevens ook elke editie van Smackdown mede mogelijk & tot een succes heeft gemaakt is natuurlijk de resident Bryan Fury, de man achter Pacemaker Records. Zijn DJ sets kenmerken zich door gevuld te zijn met die kwalitieve UK-Hardcore sound, gepresenteert met unieke strakke mixskills. Opening van de avond is aan de resident / organisator achter Smackdown XXL: Element: Destruction, met een industrial hardcore DJ-Set.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog twee andere residents die Smackdown mede tot een succes hebben gemaakt, echter helaas is er deze editie geen tijd in de timetable, mede door het uitgebreide XXL programma, om deze twee artiesten op die manier te bedanken, dus willen we het even zo doen, we hebben het hier natuurlijk over residents Bart Hard & Nekompromat, bedankt!

Kleine Zaal: Breakz – Eye-D & Hidden, Kid Entropy, Current Value, Donny, Speedranch ft. 666 Cent, Electric Kettle & meer!
Ook op de 2 Years XXL editie van Smackdown mag natuurlijk een “Kleine” Zaal gevuld met met kwalitatieve Breakz niet uitblijken. Het is echter bijna een levenszonde om hier van een Kleine zaal te spreken (qua programmering dan), dus we hebben vanaf nu over de 2e Zaal! Uiteraard heeft Smackdown extra haar best gedaan om jullie ook deze speciale editie op harde Drum & Bass, Jungle & Breakcore gebied (& more) een unieke uitgebreide selectie te bieden!

Zo staan op gevarieerd hard Drum & Bass gebied maar liefst 6 verschillende, elk unieke, artiesten op het programma. Zo is het eindelijk aan de duitser Current Value de beurt om zijn entree op Smackdown XXL te maken! Current Value zal een liveset doen gevuld met zijn ziekelijke, soms rollende, vaak raggende of een combinatie van beide atmosferische drillende en dronende tracks, en dat gaat los! Deze man met releases op Position Chrome, Tech Itch & Freak Recordings heeft Drum & Bass een compleet eigen twist & sound gegeven, dus bereid je voor op vernietiging van de dansvloer, Live! Naast Current Value is ook zijn maatje Donny uit de UK van de partij, waarbij beide heren de laatste tijd gevaarlijk samen werken om mensen in een “Symptomless Coma” te raggen. Donny's innovatieve sound kenmerkt zich door een flinke dosis Drums, harde Amens en duistere atmosphere, alles perfect in elkaar gezet. Donny zal deze avond een DJ set verkondigen. Tevens is ook opnieuw The Outside Agency als Drum & Bass duo Eye-D & Hidden van de partij. Hun sound behoeft dan ook geen introductie meer, Eye-D & Hidden hebben vele Smackdowns op hun kop gezet met hun unieke DJ-Sets gevuld met gevarieerde Drum & Bass en Hardcore crossovers, nochstans altijd extreem gewaardeert door het publiek! Speciaal voor deze avond zal Kid Entropy uit de USA met hun meekomen, die naast ook zijn skills behind the Wheels of Steel ook zijn skills behind de Mic als MC zal laten klinken, namelijk onder zijn MC-alias: The Entro MC. Deze man zal op een hoog niveau zijn MC waardige skills representateren op de sets van Eye-D & Hidden, en op zichzelf, als Kid Entropy, bekend van zijn releases op Piruh & Semiconcious Media. Als desert is ook nog PRSPCT headhunter DJ Thrasher opnieuw van de partij, voor een set gevuld met harde pompende & snoeiende Drum & Bass gevuld met stevige bassen & snerpende snaren… Represent.

Vervolgens komen we aan op het Jungle, Breakcore & more gedeelte van de line-up, wat ook zeker niet minder intressant is. Zo zal er deze avond flinke destructie plaatsvinden. Het exclusieve gedeelte van de line-up komt als een dondersteen aan, zo zal namelijk niemand minder dan Speedranch uit de USA samen met zijn Live Drummer 666 Cent uit Hongarije de 2e zaal compleet komen aftuigen. IT'S ENERGY,IT'S POWER, IT'S EVIL, IT'S EMOTIONAL,IT'S HELL AND HEAVEN ROLLED INTO ONE BIG FAT BLUNT, SMOKED LIKE A MUTHA FUKKER! Zoals Speedranch zou zeggen, de meester der fucked-up angry metalbreakspeedcore, ook wel bekend van zijn bekende album samen met Venetian Snares op Planet Mu, getiteld: “Making Orange Things”. Verwacht van Speenranch samen met zijn Live Drummer 666 Cent extreem hard rockende shit! Flip Flops in the Moshpit!
Naast deze unieke Breakcore act is het de tijd om nog een oude bekende van de Massive September Edition van Smackdown XXL terug uit te nodigen: namelijk de unieke intelligente liveset gevuld met dansvloer breakcore, namelijk de Fransman Electric Kettle! Zijn livesets zijn iedere keer weer een genot om naar te kijken, originele, ragga & amen achtige Breakcore gevuld met gabberkicks, wat elke keer opnieuw los gaat! De eer om de zaal compleet te vernietigen is aan The Gigglin Dildas van Breakcore Gives Me Wood, Belgiums finest Breakcore party. Sounds like: “Two crazy dildas screaming and gigglin on breakcore / gabber / fuckedup beats!... Represent.

Waarom Smackdown XXL?
Simpel, de afgelopen 2 jaar waren de edities van Smackdown al niet te missen door o.a. de unieke exclusieve line-ups, de geweldig positieve sfeer, het doorklinkende geluidje & natuurlijk de gruwelijke locatie Doornroosje Nijmegen, getagged door Graffiti alom. Daarnaast wil Smackdown jullie van harte uitnodigen om het 2 Jarig bestaan van Smackdown groots met haar te vieren, en daarom trakteert Smackdown jullie eenmalig op een extreem uitgebreid XXL / 2 Jarig bestaan waardig programma, welke dan ook een impact na zal laten in de underground hardcore/dnb & breakcore scene! Zorg er dan ook voor dat je dit niet mist. Daarnaast is de unieke kans om legende / grondlegger der Industrial Hardcore Laurent Hô als Ingler weereens aan het werk te zien, het unieke optreden van The Outside Agency & Mindustries als The Immobilizers mee te pakken en de speciale liveset van Rotator als Mr. Kill... over het soundsystem van de Grote Zaal. Daarnaast is er ook het speciale live optreden van Speedranch samen met zijn Live Drummer 666 Cent, wat werkelijkwaar een spectakel zal worden om naar te kijken (en op te moshen...)! Daarnaast trakteert Smackdown XXL jullie deze avond weer op de UK Hardcore sound van I:gor, Bryan Fury, Dolphin & Igneon System, de Drum & Bass van de vooruitstrevende sound van Current Value, Donny, Eye-D & Hidden, Kid Entropy, Thrasher en de MC-Skills op Drum & Bass van de Entro MC. En dat is nog niet alles, ook de losgaande breakcore van Electric Kettle en de unieke Live Act van The Gigglin Dildas behoren tot het programma... Zeg nou zelf.. dat alles is toch niet te missen?

Overige Info / Tot Slot
Uiteraard zal ook deze Smackdown XXL editie wederom plaatsvinden in Doornroosje Nijmegen. Echter om het 2 Jarig bestaan van Smackdown beter & langer te kunnen vieren en alle artiesten de gelegenheid te geven om een fatsoenlijke set neer te zetten zal deze keer Smackdown XXL een uur langer duren! Dus van 23:00 – 06:00 uur! Dit zorgt er ook voor dat je minder lang op je trein hoeft te wachten... Een dubbel voordeel dus!

Kaarten zijn inmiddels al verkrijgbaar in de voorverkoop via www.doornroosje.nl, omdat we dit maal een XXL editie met een uitgebreide exclusieve line-up hebben neergezet zijn we echter wel genoodzaakt om de prijs in de voorverkoop en aan de deur eenmalig met een slechts klein bedrag te verhogen om de kosten te kunnen dekken, maar daar zul je wel een line-up voor krijgen waar je U tegen zegt...
Smackdown is dan ook blij om jullie dit unieke XXL programma te kunnen aanbieden voor de schappelijke prijs van slechts 16,00 euro in de voorverkoop, en ook slechts 19 euro aan de deur... En zeg nou zelf, dat is toch geen geld voor een avondje gevuld van de op het moment meest kwalitatieve Beats & Breakz in de stijlen Drum & Bass, Jungle, Breakcore, Acid, Industrial Hardcore, UK-Hardcore, Frenchcore, TeKno, Flashcore... & more.

Meer informatie is te vinden op www.smackemdown.nl, www.ng-ng.net & www.doornroosje.nl! Prepare to get Smackdown once again... XXL stylee!

49 opmerkingen

 
Yiihaaa!
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 1435, 4024}
Erg netjes weer. Speedranch. B)
 
Vet, misschien wel aanwezig.
 
Vet, misschien wel aanwezig.
Ingler .. Good stuff !
Zéér vet :respect:

Alleen helaas voor mij, tegelijk met Thunderdome ..
 
thunderdome :/

dit ziet er veel beter uit!!:D
Uitspraak van Tha Clown op vrijdag 31 oktober 2008 om 12:34:
Zéér vet :respect:

Alleen helaas voor mij, tegelijk met Thunderdome ..

niet alleen voor jou :/
 
Uitspraak van Tha Clown op vrijdag 31 oktober 2008 om 12:34:
Zéér vet

Alleen helaas voor mij, tegelijk met Thunderdome ..

Idd, dit is echt dik! Maar Thunderdome heeft bij mij toch voorrang...
Uitspraak van Tha Clown op vrijdag 31 oktober 2008 om 12:34:
Alleen helaas voor mij, tegelijk met Thunderdome ..

idd! En met een beetje pech zelfs dan al op vakantie :nocheer:
 
Bizarre line-up :respect:
jammer dat het idd gelijk met thunderdome is!!!!
Uitspraak van Tha Clown op vrijdag 31 oktober 2008 om 12:34:
Zéér vet

Alleen helaas voor mij, tegelijk met Thunderdome ..

erg jammer ja!
 
Artiest Bams
Uitspraak van Party Like Us!!!! op vrijdag 31 oktober 2008 om 15:08:
jammer dat het idd gelijk met thunderdome is!!!!

vind het juist wel fijn.. blijven bepaalde muzikale types weg..
BOH!
 
Artiest {SHOWLIST artist 22202, 44097}
Woei, hij is geplaatst :) B)

Er zit echter een klein foutje in de code, overal staat Smackdown XXL i.p.v. Smackdown, doordat deze codes telkens aan het feest gelinkt zijn en niet de organisatie...

Verder dik :P
 
Werkzaam bij SEKOIA
beestig!
Bart Hard & Nekompromat, bedankt!

(Y)

Vette shit, maar dat was natuurlijk allang bekend. Lekker tot 6 uur door, ideaal.
 
Dikke line-up Luuk :respect:
Wat een dikke line up!
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 51010, 40348}
Luuk heeft het voor elkaar.
Dikste line-up tot nu toe:d
 
Bryan Fury
Mindustries
The Immobilizers
The Outside Agency
Dolphin
I:gor
Eye-D
Hidden
:kwijl:
Dit jaar dus geen Thunderdome voor mij, maar zeker weten Smackdown:D
very very very impressive.....!!!
Hele vette shit!! :respect:

Hoop dat ik m'n matties over kan halen om niet naar TD te gaan... mijn voorkeur gaat iig hier naar uit! :yes:
smackdown, ondanks de grootte toch wel het feest waar ik het meest trots op ben dat ik er
ook eens een plaatje mocht spinnen en als bezoeker zijnde ook iedere keer enorm vermaakt.

dit gaat hem vast worden :)
laatste aanpassing
Artiest BeeVee
ff een originele reactie op dit feest:
Uitspraak van Party Like Us!!!! op vrijdag 31 oktober 2008 om 15:08:
jammer dat het idd gelijk met thunderdome is!!!!
laatste aanpassing
 
Uitspraak van » Miekske « op vrijdag 31 oktober 2008 om 19:40:
Dit jaar dus geen Thunderdome voor mij, maar zeker weten Smackdown

Wat een instelling!!!!!!!! Ik ook b)
 
Uitspraak van BeeVee op zaterdag 1 november 2008 om 11:17:
ff een originele reactie op dit feest:

Waar slaat dat nou op? Het is toch jammer dat er twee leuke feesten op een avond zijn...
Dat het nou toevallig twee hardcore-achtige feesten zijn. Ik zou het ook jammer vinden als het tegelijk is met rauw of iets dergelijks...
Ik was hier heel graag heen gegaan, maar thunderdome is een zekerheidje, om heel veel redenen!!!
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 1 november 2008 om 13:00:
Waar slaat dat nou op?

uhm precies zoals ik het zeg. meerdere mensen vind het blijkbaar jammer dat deze twee feesten tegelijk vallen, net zoals jij en ik.
I:gor staat deze avond Live, laat in de nacht, dus verwacht dan ook deze avond een speciale uptempo set van I:gor, met invloeden uit alle laatst genoemde hoeken

kijk dat biedt hoop!

IT'S ENERGY,IT'S POWER, IT'S EVIL, IT'S EMOTIONAL,IT'S HELL AND HEAVEN ROLLED INTO ONE BIG FAT BLUNT, SMOKED LIKE A MUTHA FUKKER!
dat je het maar weer :)
laatste aanpassing
Uitspraak van BeeVee op zaterdag 1 november 2008 om 11:17:
Uitspraak van Party Like Us!!!! op vrijdag 31 oktober 2008 om 15:08:
beter dat het idd gelijk met thunderdome is!!!!
XXL editie! Een reden te meer om mn 10de smack te vieren :cheer:
Artiest {SHOWLIST artist 63660, 61311}
Zo kneiters! waarom tegelijk met Thunderdome? :(
Zeker nu Tymon komt op TD. Maar ow wat een namen in deze line-up zeg. Heerlijk
Denk dat ik bij deze ook wel ff aanwezig ben :P
 
zeker vet!:D
 
:cheer: line up :cheer:
laatste aanpassing