Partyflock
 

Amerikaanse DJ te gast tijdens No use for a style

gepubliceerd door , op
Op 18 oktober vindt de 10e editie van No Use For A Style plaats. Dit concept staat bekend om zijn brede muzikale opzet, vernieuwende acts en een gewaagde line-up. Deze speciale tiende editie doet daar niet voor onder en nodigt de Amerikaanse DJ Murderbot uit. De Amerikaan geeft in Nederlands slechts twee optredens, waarvan één in CKB Underground in Bergen op Zoom.

De artiestennaam Murderbot is altere ego van de Amerikaan Christopher Landis. Hij staat bekend om het brede scala aan dancestromingen die hij draait tijdens een set. Jungle, Disco, Techno, Rave, Dubstep en Bassline zijn slechts enkele stromingen die op zijn lijstje voorkomen. Daarnaast zijn er nog een hele hoop genres waarvan we in Europa nog niet hebben gehoord. Murderbot:”In Amerika hebben we stijlen als Juke en Ghettotech. Laatstgenoemde is een vuige combinatie van ondermeer house, electro en hiphop, vaak met pornografische teksten. Een genre wat ik graag in mijn sets gebruik.

De enorme variatie aan stijlen maakt de Amerikaan de perfecte DJ voor No Use For A Style. De keuze van de Amerikaan om in Europa op te treden is echter ook geen toeval. Chris:”In Europa is men een stuk meer ‘open-minded’ als het op muziek aankomt. Ze durven nieuwe dingen en nieuwe stijlen te luisteren.

Deze tiende editie van NUFAS draait natuurlijk niet alleen om de Amerikaanse gast DJ, want ook de residents zijn dit keer wederom aanwezig. Zij krijgen versterking van DJ EP Freelancer, die normaal tijdens het festival Alive achter de draaitafels staat. Zijn set bestaat uit mash-up’s, zogenaamde cross-overs waarbij twee nummers tot één track samensmelten. Qua stijl zullen deze cross-overs geheel aansluiten op de muziek die tijdens de rest van de avond volgt: drum&bass, breakbeat, breakcore en tekno. Het residents team gaat er deze avond dus wederom volle kracht tegenaan. Het team bestaat uit Majestic, Kreng en Lenny samen met NoiA, die voor de verandering de microfoon omruilt voor de draaitafels.

NoiA is de laatste tijd hard op weg om in het lijstje van Nederlandse top MC’s te komen. Vrijwel ieder weekend is hij meerdere malen op het podium te vinden en ook het buitenland heeft steeds meer interesse in hem. Sinds zijn optreden op Lowlands wordt de MC steeds vaker gevraagd om events te hosten, toch heeft de MC een gaatje in zijn agenda gevonden om op een X-Tase party te komen draaien. De microfoon mag dan zijn ‘domein’ zijn, ook platen gaan hem goed af.

Al bijna 3 jaar vormt het concept No Use For A Style de basis voor een reeks vernieuwende activiteiten in CKB Underground. Het concept startte ooit als het project No Use For A Name, met als achterliggende gedachte dat voor een goede avond muziekstijlen niet perse benaamt moet worden. De naam No Use For A Name bleek echter al in gebruik door een band en er werd geswitcht naar de titel No Use For A Style. Vanaf de eerste editie biedt dit concept onderdak aan artiesten met experimentele acts of gewaagde ideeën. Zo stond er in het verleden ondermeer een dance-act op het podium met live viool en danste tijdens een andere avonden de bezoekers tussen de opgestelde kunststukken. NUFAS doet dus zo’n beetje alles wat niet echt in een hokje past en doet daarmee terecht zijn naam eer aan. Deze tiende editie legt meteen de basis voor een concept wat X-Tase binnenkort gaat lanceren: een avond met break aanverwante stijlen. Denk hierbij aan breakbeat, drum&bass, maar ook breakcore en tekno.

De informatie over Murderbot is uit een interview gehaald dat onlangs in West-Point, een rubriek in huis- aan huisblad de Bode, verscheen. Het complete interview valt na te lezen op de X-Tase site en op www.west-point.nl. Meer informatie over No Use For A Style staat op de websites www.x-tase.net en www.ckbunderground.nl. NUFAS vindt op 18 oktober plaats in CKB Underground in de Blokstallen 3. Het event start om 22.00 en eindigt om 04.00, entree is 4 euro en kaarten zijn enkel aan de deur verkrijgbaar!

8 opmerkingen

Toch wel de grootste elektronische kutstijl dat Ghettotech, beter gaan ze naar hardstyle luisteren.­

En dan zeggen ze dat hardstyle nergens naar klinkt, damn.­
verwijderd
Artiest Bladezzz
Uitspraak van M0l! op woensdag 15 oktober 2008 om 12:33:
zeggen ze dat hardstyle nergens naar klinkt, damn

Zeg ik ook :yes:

Beter zeggen we alle2 dus niks en laten we deze over aan de liefhebbers O:)
Uitspraak van verwijderd op woensdag 15 oktober 2008 om 12:52:
tspraak van Mol! op woensdag 15 oktober 2008 om 12:33:
zeggen ze dat hardstyle nergens naar klinkt, damn

Zeg ik ook

Beter zeggen we alle2 dus niks en laten we deze over aan de liefhebbers

:gaap:
Uitspraak van verwijderd op woensdag 15 oktober 2008 om 12:52:
Uitspraak van Mol! op woensdag 15 oktober 2008 om 12:33:
zeggen ze dat hardstyle nergens naar klinkt, damn

Zeg ik ook

me too.
verwijderd
Amerikaanse dj?

Rob Gee? 8-)
Jay Q
Artiest Jay Q
Walk my walk..;) tip: dj sneak remix van conduction.
No Use For A Style means also you can expect the unexpected..
laatste aanpassing