Partyflock
 
­ Nederland

Voidd & Minimaal Feestmaal

anoniem gepubliceerd op
Twee dagen lang door, met een line up die een festival niet misstaat
Vrijdag 19 september en zaterdag 20 september slaan Voidd en Minimaal Feestmaal weer de handen ineen voor een muzikaal spektakel met 22 artiesten verdeeld over 20 uur, in de twee zalen van het underground laboratorium van Studio 80. Internationale smaakmakers als Chris Carrier, Catz n Dogz aka 3 Channels, Marcus Carp en Format:B staan schouder aan schouder met helden uit de Amsterdamse scene zoals Ille Bitch, Daniel Sanchez, Moritz, Florian R & Matthijs G en Olene Kadar.

De geruchten zingen al enige tijd rond in de buitenlandse magazines: “Something beautiful” bloeit op in de vrijstaat Amsterdam! Amsterdamse organisaties, producers en dj’s werken gestaag naar een hoogtepunt dat Amsterdam op de kaart zet als belangrijke factor in de nieuwe house en technoscene. Daniel Sanchez, Kouam Djoko, Ille Bitch, Moritz, Olene Kadar (live), James Nidecker, Steady Douglas, Miss Melera, Florian R & Matthijs G, Dorine Dorado, LUPE, Mr. Manoah, Dastego, Timstr aka Tim Avis en Brad Tipp zijn enkele van de vruchten van deze ontwikkelingen en al deze nieuwe helden zullen op de Weekender van Voidd en Minimaal Feestmaal op 19 en 20 september demonstreren wat dat betekent… Niet gestoord door sluitingstijden of geluidsbegrenzingen blazen artiesten en clubbers een flinke portie stoom af. Het sublieme geluidssysteem en de unieke combinatie van artiesten zijn respectievelijk de slagroom en de kers op de taart.

Eén van de grote publiekstrekkers is wel het duo Catz n Dogz, voorheen bekend als 3 Channels, dat zijn album-tour heeft afgestemd op deze Weekender en zich met een live performance presenteert. De nieuwe sound van Catz n Dogz maakt flink wat los in de internationale scene; artiesten als Jesse Rose, Sebo K en Radioslave pikken de platen gretig op, met de EP “Chicken Affair” van vorig jaar als voorlopig hoogtepunt. Het “Stars of the Zoo”- album komt pas begin oktober uit op het Mothership label van Claude VonStroke, maar is met muzikale bijdragen van Mathias Kaden en remixes van Guido Schneider nu al onderwerp van gesprek in binnen- en buitenland. De verwachting is dan ook dat Catz n Dogz met veel uitdagend nieuw werk op de proppen komt in Studio 80.

Een andere artiest die direct in het oog springt is Chris Carrier, die acte de présence geeft op de zaterdagavond met een onvervalste house-set. ‘Sticks & stones’ en ‘Le diablo’ zijn twee tracks uit de lijst van smaakvolle producties van zijn hand. Voor diegenen die de volle rit meegaan, staat een derde eyecatcher op het menu: niemand minder dan de oprichter van het roemruchte Duitse Fusion Festival: Marcus Carp. Het is allang bekend, de Duitsers weten als geen ander huis te houden op een lange after en dat is dan ook precies wat hij op de zondagmorgen zal gaan doen.

Overigens is er nóg een album presentatie die de vlam van het feest zal opstoken en dat is die van Format:B. Deze live-act, bekend van de twee monstertracks “Bronson Road” en “Vivian Wheeler”, kan rekenen op de support van o.a. Karotte, M.A.N.D.Y. en Oliver Koletzki.
In 2008 kwamen beiden heren met een eigen album “Steam Circuit”, vol met nieuwe producties uit eigen keuken. Tijdens de Weekender zal Format:B (Franz) overkomen uit Berlijn om voor het eerst een live-set in Amsterdam weg te geven.

En tot slot nog een belangrijke verkoopwaarschuwing: de vorige editie van de Weekender was stijf uitverkocht. Resultaten uit het verleden bieden uiteraard nooit garantie voor de toekomst, maar een kaartje kopen in de voorverkoop zorgt in ieder geval voor geen teleurstelling aan de deur.

3 opmerkingen

 
Brad Tipp :cheer:
Artiest {SHOWLIST artist 46477, 40395, 37293, 41928}
Super! Dit wordt dikkkk:D
Dit ziet er goed uit!!! (Y) Ga ik zeker heen :D