Partyflock
 
­ Nederland

Stichting Cilinder organiseert derde Cilinder Festival

gepubliceerd door , op
Na het overweldigende succes van vorig jaar (ondanks het dramatische weer) zal op 27 September 2008 zal het derde gratis toegankelijke Cilinder festival plaatsvinden aan de Hoofdweg 574 te Hoofddorp. Op het terrein aan de Hoofdweg deed de Hoeve zo’n 35 jaar dienst als jongerencentrum en poppodium. In 2006 forceerden asbest en brandgevaar helaas de sloop van dit icoon in de Haarlemmermeer. Stichting Cilinder heeft het zich ten doel gesteld deze plek en zijn functie niet te laten vergeten. Vele Gemeenteraadssessies verder is het nu zover dat er een nieuw tijdelijk onderkomen gebouwd zal worden. Cilinder hoopt dat dit in 2009 verwezenlijkt zal zijn. Ook heeft de gemeente Haarlemmermeer stichting Cilinder een structurele subsidie verleend en zijn zij in de mogelijkheid om nogmaals een gratis festival te organiseren, voor alle oude bezoekers van de Hoeve en de gigantische aanwas van (alternatieve-)jeugd in de Haarlemmermeer. Het festival is dit jaar weer breder van opzet, met nog meer artiesten en genres die zij een podium zullen geven.

De bandtent zal dit jaar weer voorzien zijn van snoeiharde hardcore en metal. Met topacts van Nederlandse bodem als Backfire! No turning back en lokale trots Neuk! is dit gegarandeerd. Onze buitenlandse inbreng komt dit jaar van de metalband Skinless uit de VS en de Italiaanse formatie KernelZero. Skinless tourde al met menig grote metal act over de wereld en doet nu het pittoreske Hoofddorp aan.

De dancetent is dit jaar voorzien van top DJ’s en topgeluid. We hebben uitgepakt! Niemand minder dan nederlandse techno legendes Steve Rachmad en Secret Cinema zullen allebei een twee-uur durende set draaien, ongekend voor Hoeve-en Cilinderstandaard.

Steve Rachmad behoort tot de top van de Nederlandse Technoscene. Met meer dan een kwart eeuw ervaring en een ouvre wat kwalitatief en kwantitatief extreem en indrukwekkend is te noemen, vinden zijn producties en remixen overal ter wereld de dansvloer, ondersteund door alle grote technonamen ter wereld. Sterac, Ignacio en Scorp zijn enkele alter ego's van Steve en de labels waar de held op te vinden is zijn niet op twee handen te tellen. Van Cocoon tot Delsin en van Sino tot Tresor. Zijn diepe, groovy detroit stijl en de muzikale veelzijdigheid van Steve Rachmad zijn enkele ingredienten waar hij zijn succes met recht aan heeft te danken.

Secret Cinema staat bekend als een van de beste live techno acts ter wereld. Zijn sets bestaan uit hypnotiserende melodieën, stevige beats, stuwende baslijnen en dwingende ritmes vol met energie en spanning. Twee uur lang zal hij zonder veel moeite ervoor zorgen dat de tent climax na climax zal beleven.

De lokale helden zullen natuurlijk ook niet ontbreken! Ook is Cilinder verheugd met de toevoeging van de Haarlemse Steve Mulder. Hij heeft inmiddels twee door hem geproduceerde tracks op de door Carl Cox gemixte compilatie CD van Dance Valley 2008 laten vastleggen.

Last but not least’ heeft Cilinder dj Tomaschek nog voor de winterstop weten binnen te halen. Als de grote man achter het organiseren van de beruchte Lovin Lectro feesten in in Leiden en omstreken is deze man in een sneltreinvaart op vele andere feesten te bewonderen en is dit iemand om in de gaten te houden!

Nieuw in het Cilinder festival gebeuren is dit jaar ons derde podium; Hip Hop!

Voor de complete line up staat meer info op www.stichtingcilinder.nl, www.myspace.com/stichtingcilinder en www.stichtingcilinder.hyves.nl. Kortom, we zien je op 27 september om de hele dag gratis te genieten van een hele zooi muziek en meer!

3 opmerkingen

 
Werkzaam bij Stichting Cilinder
Artiest M.R.T.N.
Mirella Kroes Délectronique behoren natuurlijk ook tot de line up!