Partyflock
 
­

Limburgse partysite Haelen.tk sluit jubileumjaar af met Atomico Maasbracht

gepubliceerd door , op
afbeelding Limburgse partysite Haelen.tk sluit jubileumjaar af met Atomico Maasbracht
FeestAtomico · Dynamike's Birthday Party & 5 Years Haelen.tk
Datumzaterdag 6 september 2008
LocatieDe Spil Site
WinactieAtomico actie, gesloten
Zaterdag 6 september 2008 zal in Cultureel Centrum De De Spil (ook wel De Pils genoemd) te Maasbracht, Atomico - Dynamike’s Birthday Party & 5 Years Haelen.tk plaatsvinden. Zoals de subtitel al duidelijk maakt staat deze editie geheel in het teken van Dynamike’s verjaardag én het 5 jarige bestaan van de grootste foto- en partysite van Limburg genaamd Haelen.tk. Voor de niet-Limburgers onder ons uit te spreken als Halen-punt-tee-kaa. Een kind kan de was doen. Al speelt zo’n kind in de zomer natuurlijk veel liever buiten. Who doesn’t?

Dynamike en Haelen.tk
Dat eerstgenoemde weer een jaartje ouder wordt is een goede reden voor een feestje (neem je zwemspullen mee want er volgt een leuke verrassing!) maar tel daar ook nog eens het eerste lustrum van een inmiddels - vooral in eigen provincie - gewaardeerde partysite bij op en je hebt een nóg betere reden om de regio een geweldig feest voor te schotelen (laat die snorkel toch maar achterwege!). Om het hélémaal compleet te maken doet de gemeente Maasgouw er nog een schepje bovenop - de spreekwoordelijke slagroom op de taart - door een vergunning tot 4:00 uur te verlenen én de organisatie een kleine subsidie te bezorgen waardoor de entreekaartjes betaalbaar kunnen blijven (want daar komt het in principe op neer).

Al met al genoeg redenen dus om er ook écht een grandioos feest van te maken! Tóch mag men niet vergeten dat het jubileum van Haelen.tk eigenlijk is uitgestreken over alle 3 de Atomico edities van 2008. Iets wat vooral tijdens de editie in Tegelen nadrukkelijk zichtbaar was (denk maar eens aan het decor en de line-up). Die keuze werd gemaakt nadat duidelijk werd dat dit jaar geen aparte editie kon worden ingepland die in status alle voorgaande edities zou overtreffen. Maar dat mag de pret niet drukken. Wellicht kunnen er in de nabije toekomst alsnog enkele doorbraken worden geforceerd. Het gebruik van breekijzers even buiten beschouwing gelaten.

Atomico
Over dit concept valt inmiddels genoeg terug te lezen in voorgaande nieuwsberichten. Feit is in ieder geval dat voor veel Limburgse fanatici van de aangeboden muziekstijlen de naam Atomico sinds 2005 een begrip is geworden. Iets wat mede tot stand is gekomen door de scherpe prijs / kwaliteit verhouding én de gemoedelijke sfeer die men vanuit de organisatie probeert over te brengen op de doelgroep. Onder dat laatste valt tevens het uitgebreid verstrekken van informatie want het creëren van duidelijkheid is immers een pré. Dat zoiets ook met een scheut (droge) humor kan laat dit bericht maar weer eens zien. Er moet immers meer gelachen worden.

Voor velen - en dan vooral de jongeren onder ons - stond het bezoeken van een Atomico editie symbool aan het gegeven dat men voor het eerst in aanraking kwam met de “ iets grotere “ feesten. Doordat men direct verwend werd en de smaak te pakken kreeg was de stap om vervolgens de échte grote evenementen te bezoeken opeens niet meer zo groot. Dit fenomeen vindt nog steeds plaats getuige de grote animo onder de jeugdigen. Maar ook velen die inmiddels al het nodige gewend zijn en al genoeg van de partyscene hebben gezien kijken toch iedere keer weer uit naar de volgende editie. Het is voor de organisatie echter zaak om die gedachte ook vast te blijven houden, maar anno 2008 blijkt dát een steeds moeilijkere opgave te zijn.

De doelgroep wordt veeleisender, kritischer én de interesses willen nog wel eens wisselen. Tóch moet het mogelijk zijn om hier met de juiste invulling op in te spelen. Men moet ook maar weer eens wat meer genieten van de feesten die worden aangeboden en dan vooral de feesten waarvan men weet dat de organisatie haar uiterste best doet om er iets van te maken. Het uitspreken van waardering levert immers een stimulans op om door te gaan. Gelukkig spreken de positieve recensies m.b.t. het Atomico concept voor zich. Dat ondertussen nog genoeg andere obstakels steeds maar weer overwonnen moeten worden is daarentegen weer een heel ander verhaal. Denk maar eens aan de regelgeving van de bureaucratie of het constant moeten opboksen tegen vooroordelen. Op sommige momenten zou de hulp van een Muhammad Ali in zijn gloriedagen dan ook geen overbodige luxe zijn. Integendeel.

Line-up
In het vorige nieuwsbericht werd uitgebreid stilgestaan bij het tot stand komen van de line-up dus daar zal nu verder niet al te veel aandacht meer aan worden besteed op de bekendmaking van de time-table na.

Newstyle / Hardcore

21:00-22:00 Ogre
22:00-22:50 Wizard
22:50-00:00 Buzz Fuzz vs Dennis R
00:00-01:00 Dynamike
01:00-02:00 Tha Playah vs Dazzler
02:00-03:10 Nosferatu vs Endymion (Enzyme Artists performance)
03:10-04:00 Partyraiser

Hosted by mc Scorpio & mc B.I.G.

Oldstyle / Early Rave

21:00-22:00 The Unforgiven
22:00-23:00 Ray-mond
23:00-00:00 Divius vs Mixme2
00:00-01:00 Promil'le vs The Troublemaker
01:00-02:00 Dennis The Menace
02:00-03:10 Differens vs Wiebevelter

Hosted by mc The Hardest

De programmering in area 2 zal iets eerder eindigen zodat de overgebleven diehard feestgangers hun laatste beetje energie in de zaal met de beste entourage kunnen uitpersen. Area 2 staat overigens volledig in het teken van de échte Early Rave zoals we die kennen van midden jaren 90. Maar dat is eigenlijk al vaste prik op Atomico. Dus ook de ouderen onder ons zullen volledig aan hun gerief komen. Hakkûh!

Stop agressie en geweld. Overal!
Aan de ingang hangt een grote vlag met een lieveheersbeestje erop afgebeeld. Die hangt daar niet alleen ter bevordering van de decoratie. Gedraag je dus of neem een gitaar, ga op kamp en zing samen met de rest van je vriendjes en vriendinnetjes Kumbaya terwijl iedereen in kleermakerszit rondom een kampvuur plaatsneemt. Een effectievere gedragstherapie bestaat er dan ook niet. Wil je je frustratie op een andere manier kwijtraken dan kun je nog altijd in een nabijgelegen weiland gaan buffelen met de koeien. Geen haan die er naar kraait. Al zal een boer (die niet op zoek is naar een vrouw) dit varkentje vast op een “ subtielere “ manier willen wassen. Over dierenmanieren gesproken.

Garderobe
Direct na binnenkomst bevindt zich een bewaakte garderobe waar je je jas - of andere waardevolle spullen - gedurende het feest tegen een kleine vergoeding veilig kunt achterlaten. Vergeet niet dat de temperatuur ’s nachts akelig kan dalen dus voor een eventuele verkoudheid geldt: beter voorkomen dan genezen. Hatsjie!

Sanitaire voorzieningen
Vorig jaar vond een aantal wezens met tekortkomingen in de bovenkamer het nodig om de wc’s een renovatiebeurt te bezorgen. In negatief opzicht welteverstaan. De organisatie vraagt zich nog steeds af wat het nut is om je uit te leven op een onschuldige wc pot die al genoeg gezeik over zich heen krijgt? Aangezien de wc’s in De De Spil inmiddels gloednieuw zijn is dan ook de vriendelijke vraag om deze keer geen persoonlijke vetes uit te vechten met de urinoirs en ze rustig aan de muur te laten hangen alwaar ze geen vlieg kwaad doen. Dat geldt overigens ook voor de rest wat mogelijk sloopbaar is. We bevinden ons immers niet in een kraakpand.

Rookverbod
Zoals iedereen weet geldt er sinds 1 juli een rookverbod in de horeca. Om de rokers tegemoet te komen wordt er buiten een aparte ruimte gecreëerd door het strategisch plaatsen van hekwerk. Hierdoor kan men niet alleen even een “ peukie rokûh “ maar ook een frisse neus halen. Al staat er natuurlijk geen marktkraam waar neuzen te koop zijn. De (dubbele) deuropening naar deze ruimte bevindt zich in area 2 aan de linkerzijde van de dj booth. Doordat het personeel van de locatie toezicht zal houden op het open en dichtgaan van de deuren kan de geluidsoverlast tot een minimum worden beperkt. Sowieso liggen aan deze zijde van het gebouw nauwelijks huizen. De beveiliging zal ervoor zorgen dat van deze ruimte geen misbruik zal worden gemaakt. Het is immers binnen te doen en niet buiten. Olé!

Temperatuur
Om het de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken zijn er handwaaiers (1 munt) én waterijsjes (2 voor 1 munt) te koop aan de bar. Koude drank is er natuurlijk in overvloed dus aan verkoeling geen gebrek.

Partybus
Deze editie zal er géén partybus worden ingezet. Dit was eerst wél de bedoeling maar helaas kon de busmaatschappij waar men momenteel mee samenwerkt geen bus leveren. De organisatie is niet op zoek gegaan naar een alternatief omdat anders de kosten hoger zouden uitvallen en daardoor ook de prijs van een plaatsbewijs. Iets wat niet het streven behoort te zijn rondom een feestelijke Atomico editie. Applaus!

Voorverkoop
Om meer structuur te brengen in de voorverkoop zullen voor deze editie geen kaartjes door de Haelen.tk crew worden verkocht. Kaartjes zijn te koop bij 3 voorverkoopadressen (Plus Schulpen Maasbracht, Music Store Echt en Heythuysen) en via www.dynamike.nl. Aan de deur zullen ook nog genoeg kaartjes te koop zijn! Dus mocht de organisatie op de dag van het feest de vraag krijgen of er deurverkoop is dan zal men een brochure van Ikea overhandigen voor “ handig “ thuisgebruik.

Overige info
De 1e editie van 2009 zal op zaterdag 7 maart plaatsvinden in Cultureel Centrum De de Haandert te Tegelen onder de naam Atomico - Procession of The Mercenaries. In de wandelgangen gaat al rond dat deze editie wel eens lichtelijk in het teken kán gaan staan van een Europees land en het is niét het land van kaas, klompen en tulpen. Een ander idee waar de organisatie mee speelt is om volgend jaar een volledige Oldstyle editie in te plannen. Over het waar en wanneer is nu echter nog niets bekend. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van de partyscene in de meest zuidelijkst gelegen provincie van ons land, breng dan gerust een bezoekje aan www.haelen.tk. De vlaai staat klaar!

16 opmerkingen

Limburgers lezen niet graag, denk andere peepz ook niet :P
Bin in Deutschland, maar nieuwsbericht is weer zeer leuk :)
 
10 min lope en lekker ragge b)
Die vlaai komt via de e-mail..­?
:respect: PARTYRAISER :respect:
Uitspraak van P-leej op dinsdag 2 september 2008 om 11:44:
denk

Ik vraag me af of ze ook denken eigenlijk :x :P

Hoe dan ook, ik lees wel.. Zo horen de persberichten te zijn (y) (af en toe wel een beetje bizarre teksten maar oke vooruit :D )

Tot zaterdag :bye:
laatste aanpassing
 
Uitspraak van S.B. :bounce: op dinsdag 2 september 2008 om 16:14:
leuk nieuwsbericht :D!

ja, echt te droog ;)
 
yeah natuurlik hoop ik dat ik met mijn auto kan kome..
een blauwe mitsubishi met een 5.0 turbo (H)

haha ja word chille hier heb der zin an

alleen hakkuh word moeilijk met me knie...