Partyflock
 
­ Nederland

Wooferland festival viert dubbel jubileum

gepubliceerd door , op
Wooferland festival viert dubbel jubileum
2 september 2008
Het Wooferland festival viert op zaterdag 6 september in het recreatiegebied Spaarnwoude een dubbel jubileum. Naast het eigen 5 jarige verjaardagsfeest, is het dit jaar inmiddels 20 jaar geleden (1988-2008) dat house muziek voor het eerst in Nederland werd geïntroduceerd. En waar kan je dat het beste vieren dan op het enige echte classics festival van Nederland?

Ondanks een overvolle evenementenagenda heeft het Wooferland festival, door een geheel eigen insteek, weinig last van concurrentie. Het festival richt zich namelijk op een oudere doelgroep door een programmering van louter house/dance classics van 1988 tot halverwege de jaren ’90, en toch zie je hier niet alleen maar ouderen lopen. Integendeel, voor een dagje Wooferland hoef je namelijk voor de kids geen oppas te regelen, die kunnen gewoon mee en zullen zich zeker weten geen moment vervelen.


Wooferland begon vijf jaar gelden ooit als een gratis buitenfeestje in Amsterdam, maar is uitgegroeid van niet meer dan een overdekt DJ-meubel in de buitenlucht tot een heus festival met meerdere podia. Toch is het met een maximum van 3.500 bezoekers een relatief klein festival te noemen en blijft het door de knusse opzet vooral overzichtelijk en sfeervol. Het festivalterrein is gelegen in het bosrijke recreatiegebied van Spaarnwoude rondom een meer waar je kunt zwemmen, zonnen op het strand, dansen op de heuvel of toch even lekker chillen in de schaduw onder de bomen.

Ondanks dat de meeste bezoekers van dit knusse festival komen voor de unieke sfeer, zit het muzikaal gezien ook altijd helemaal snor. De Nederlandse pioniers van toen draaien er hun favoriete klassiekers en staan zij aan zij met oude collega’s en de vergeten helden van toen. In totaal 4 area’s met voor ieder wat wils; de History of House stage met alle early house en club varianten, een Energy Classics stage voor de stevige beats van old school t/m techno & trance, in de avonduren is er een Freestyle Classics area voor oude disco, funk en hip hop, en ‘last but not least’ de Mainstage waar een mooie balans van alle stijlen de revue zal passeren. Alle DJs vinden het maar wat leuk om voor de verandering eens op een festival te draaien met een totaal andere insteek, en dat is te zien ook aan de lijst met namen die inmiddels zijn bevestigd; Remy, Marcello, Steve Rachmad, The Prophet, Per, Dano, Marnix, Fierce Ruling Diva, Spider Willem, JP, Cellie, Alexander Koning, Ambient Daan en vele anderen.

Voor wie zijn nostalgisch hart eens helemaal wil ophalen, of eens benieuwd is naar die ouderwets gemoedelijke sfeer, zit op Wooferland helemaal goed. Ook zie je nergens anders zowel jong als oud er samen zo’n groot feest van maken. Iedere generatie die zich zal verdiepen in de oorsprong van dance zal ervaren, ondanks de soms belabberde producties, dat zelfs na 20 jaar de kracht en sfeer uit die muziek nog steeds staat als een huis. De echte klassiekers blijken tijdloos en in dat opzicht zal Wooferland als festival altijd haar bestaansrecht behouden.


Wooferland festival viert haar vijf jarige jubileum op zaterdag 6 september van 11.00 tot 23.00 uur, in het Recreatiegebied Houtrak in Spaarnwoude. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 19,88 in de vvk (ex. fee) & € 25,00 aan de deur. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene GRATIS naar binnen, zonder begeleiding is de minimum leeftijd 18 jaar. Voor meer informatie kijk je op: www.wooferland.nl.

18 opmerkingen

Lijkt me best een leuk feestje! Maar het gaat waarschijnlijk de hele dag regenen :(
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Vooruitzicht

Wel jammer idd :(
laatste aanpassing
Vind het zo ontzettend jammer dat ik nu toch nog dit feest moet gaan missen :( Maar goed, hetb alternatief liegt er niet om met een feest in Ierland, waar ik nog nooit geweest ben en waar ook een classics stage is gelukkig. Toch vind ik het echt heel jammer want Wooferland is zo'n beetje het leukste festival dat Nederland te bieden heeft. Hier hoor je tenminste eens wat anders dan alle geijkte hitjes. Ik wens dan ook iedereen die gaat heel veel plezier toe daar! (k)
Heb nog geen editie gemist, en dat gaat nu ook niet gebeuren:cheer:
 
:bounce:
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 4082, 1776}
Heel veel zin in! :bounce:
is er ook een time table?
Werkzaam bij First2Dance
Ook hier hebben wij er zin in!!
 
Uitspraak van Duustere DNS op dinsdag 2 september 2008 om 10:33:
Vooruitzicht

kaartje al gekocht dus gaan met die regenponcho!
 
Werkzaam bij Wijgevenfeestjes
Artiest BeNRG
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 2 september 2008 om 18:30:
kaartje al gekocht dus gaan met die regenponcho!

Zo is dat! That's the spirit...........same here! (Y)
het is nog een halve week, zal je zien dat er nog veel gaat gebeuren met het weer... ff de zonnedans doen met z'n allen !!
Uitspraak van Wackiejacky op dinsdag 2 september 2008 om 10:40:
het leukste festival dat Nederland te bieden heeft

:yes:

Uitspraak van Sushi Suzy op dinsdag 2 september 2008 om 14:52:
Heel veel zin in!

Ik ook :bounce:
 
:cheer:
Zeker zin in!!

Alleen wel je wiet e.a. verstoppen, zero tolerance lees ik.
wij zijn er ok