Partyflock
 
­

Nederland presenteert staalkaart van talent op Brits festival · Go Dutch @ Creamfields

gepubliceerd door , op
afbeelding Nederland presenteert staalkaart van talent op Brits festival
FeestCreamfields · 10th Anniversary - Dag 1
Datumzaterdag 23 augustus 2008
LocatieDaresbury Estate
FeestCreamfields · 10th Anniversary - Dag 2
Datumzondag 24 augustus 2008
Creamfields, het populairste dance festival van Groot-Brittannië, beleeft op 23 en 24 augustus haar 10-jarig jubileum. Dit wordt gevierd met vele top-dj's en een speciale Go Dutch Arena op zondag 24 augustus van 12.00 tot 23.00 uur, waar de beste Nederlandse acts vertegenwoordigt zijn. Onder andere Bart B More, Funkerman, Groovenatics, Baggi Begovic, Oliver Twizt, Benny Rodrigues, Nuno dos Santos, Warren Fellow en Darko Esser laten horen wat Nederland te bieden heeft op het gebied van dance en elektronische muziek. Locatie: Daresbury, Halton, vlakbij Liverpool in de UK.

Ook dit jaar is de line-up van Creamfields weer gevuld met de absolute wereldtop. Onder andere de The Chemical Brothers, Underworld, Soulwax, Fatboy Slim, Green Velvet, Erick Morillo, Axwell, Sebastian Ingrosso, John Digweed, Pete Tong, Dave Clarke, Erol Alkan, en –andere landgenoten als- Tiësto, Sander Kleinenberg, Sander van Doorn, Ferry Corsten en Laidback Luke staan op het programma. Kaarten kunnen besteld worden via de websites www.creamfields.com en www.cream.co.uk.

Go Dutch
In plaats van de aandacht uitsluitend op één stroming te vestigen, laat Go Dutch 24 augustus horen wat Nederland in huis heeft. Op dit podium wordt een spectrum aan dj’s gepresenteerd die de variëteit weergeeft van de geweldige elektronische muziek die momenteel uit ons land komt. Creamfields is, met haar wereldwijde bekendheid, dan ook de ideale gelegenheid om Go Dutch te lanceren. Het Go Dutch concept gaat na Creamfields 'on tour', met meerdere festival- en clubhostings over de hele wereld. De eerstvolgende showcase staat gepland in club Panama op de zaterdag van het Amsterdam Dance Event, waar de internationale dance scene tijdens deze muziekconferentie kennis kan maken met het Nederlandse talent.

Voorwaarden voor dj's/producers om door Go Dutch opgenomen en vertegenwoordigd te worden, is dat ze veel draaien, veel eigen producties releasen, internationaal potentieel hebben, kortom: hot & happening zijn. Na nationale toppers als Junkie XL, Steve Rachmad, Michel de Hey, Armin van Buuren, Fedde le Grand en anderen, is het nu tijd om de nieuwe generatie te presenteren. Tijdens de eerste editie van Go Dutch is een hoofdrol weggelegd voor Bart B More, die momenteel ruim een week op nummer één staat bij downloadportal Beatport, met zijn remix 'Touch Me'. Wereldwijd staat hij bekend om zijn remixen van Utah Saints, ATFC, Seamus Haji, Ron Carroll en Chocolate Puma.

Onlangs mixte Bart B More de exclusieve Go Dutch cd, die verkrijgbaar was via het toonaangevende Britse muziekblad DJ Mag. Op Creamfields worden 24 augustus 'dogtags' uitgedeeld, waarmee in de rood-wit-blauwe Go Dutch tent deze cd gratis te verkrijgen is. Er wordt gesproken over het (later dit jaar) oprichten van een Go Dutch platenlabel, waarop meer muziek van de Nederlandse talenten uitgegeven kan gaan worden.

Liverpool
De makkelijkste en goedkoopste manier om op het Creamfields festival te komen, is om op Liverpool te vliegen met Easyjet. Eventueel met KLM naar Manchester kan ook, maar dan is het handig om een auto te huren en verder te rijden. Voor de zaterdag- en zondagnacht is op Creamfields een camping ingericht, te boeken op www.creamfields.com. Een goed hotel om te verblijven is de Holiday Inn City Centre. Dit ligt op 1 minuut lopen van Lime Street Station, vanwaar dag en nacht een pendeldienst naar Creamfields rijdt. Voor wie een aantal dagen aan het verblijf wil vastknopen, kan op www.visitbritaindirect.nl een 'Liverpool Card' besteld worden. Dit is een pas voor een 3 daagse mini break in Liverpool die gratis toegang geeft tot attracties (zoals 'The Beatles Story'), toers, busvervoer in de binnenstad, exclusieve aanbiedingen en kortingen bij bijvoorbeeld een aantal top restaurants en bars in de stad. Meer informatie: www.visitengland.nl/liverpool.

Go Dutch wordt gepresenteerd door musicXport.nl en ondersteund door het Amsterdam Dance Event, Buma Cultuur, 1Management, Sneakerz MUZIK, ExtremaMusic en het Britse MN2S. Meer informatie over Go Dutch is te vinden op de gloednieuwe website: www.go-dutch.dj.

14 opmerkingen

Creamfiels is heel erg vet!
helemaal deze area!!
6F Tidy
Alex Kidd
Amber D
Ben Stevens
BK
JP
Judge Jules
Jukesy
Kutski
Lisa Pin-up
Matt Hardwick
Paul Maddox
Rob Tissera
Tidy Boys
*loert naar boven* yeah... ben d'r bij hoor!! :cheer:

Good old England.. here we come, going Dutch :bounce:
 
sow erg bruut :woep: helaas geen tijd/geld om hier heen te gaan :nocheer:
Eindelijk het verdiende grote stage op een zeer mooi tijdstip voor onze vriend Warren Fellow...­Hulde!
Fatboy Slim, Noisia én Drop The Lime, vet hoor!
vet vet vet :) gaan met de auto denk ik
laatste aanpassing
Nouveau
Werkzaam bij NTertainment
Als ik hier niet bij kan zijn wordt ik gek!
Heel erg goed initiatief maar heb één kleine opmerking en dat is dat programmering wel heel erg Sneakerz/ 1Management gericht is.­

Als deze betrokken is bij deze opzet en dus ook mee betaald, dan heb ik niks gezegd zoniet dan profiteren zij tov andere artiesten/boekingskantoren wel heel erg veel van het geld van BUMA Cultuur.­

Als de staalkaart van de Nederlandse house iets breder wordt getrokken dan zou dit initiatief voor de volle 100% geslaagd zijn.­
laatste aanpassing
Ook Lockerbox is aanwezig, tot daar!
laatste aanpassing
Uitspraak van Caspèr du Rouge op woensdag 13 augustus 2008 om 14:51:
vet vet vet gaan met de auto denk ik

Weet ik wel zeker, met de auto van chris wel te verstaan..
En een overnachting in newcastle!
Uitspraak van Marlin op woensdag 13 augustus 2008 om 16:06:
Als deze betrokken is bij deze opzet en dus ook mee betaald, dan heb ik niks gezegd zoniet dan profiteren zij tov andere artiesten/boekingskantoren wel heel erg veel van het geld van BUMA Cultuur.­

Denk toch dat het zo is
SUPER!!

zaterdag op Creamfields in Andalucía in Spanje geweest, wat was dat vet zeg

Chemical brothers de bomb.. :respect: niet vaak zo een vette set meegemaakt terwijl mijn voorkeur tog naar hardstyle uitgaat O:)

also on day one: 2 Many DJ´S!!

:bounce: :lief: :bounce:
Uitspraak van Nouveau op donderdag 14 augustus 2008 om 18:31:
Denk toch dat het zo is

Je hebt gelijk.

Heb keurig netjes een antwoord gehad van de betrokken partijen.
Zoals ook al in mijn eerste opmerkingen gezegd: Dan heb ik niks gezegd.
Theoretisch heb ik dus nu ook niks gezegd :P
Ben ook met groep naar Creamfields Andalusia geweest, Chemical brothers super vette show, tijdje stilzitten heeft veel goeds gedaan.­ Isis helaas gemist, maar...........­van Sven Vath kreeg je gewoon een h.­-de plasser.­ Wat die neerzette was te bizar.­ Op naar de volgende Creamfields show ergens in europa.­