Partyflock
 

Pixel Loves Border Community

gepubliceerd door , op
Pixel Loves Border Community
6 augustus 2008
FeestPixel · Loves Border Community Site
Datumvrijdag 8 augustus 2008
LocatieFlexbar
Op vrijdag 8 augustus strijkt Pixel voor de derde maal neer in de Flexbar op het Westergasterein. Op de vorige edities prijkten artiesten als Kollektiv Turmstrasse, Nathan Fake en Pantha Du Prince. Voor deze derde editie is het de eer aan de nieuwe Border Community signings Ricardo Tobar en Luke Abbott. Naast deze twee buitenlandse live optredens zullen Mal Borrowed & Frei Bauwerker, beter bekend als Carlos Valdes en Sandrien de verdere muzikale invulling op zich nemen.

Het Border Community label is al tijden één van Pixel’s grote favorieten. Op de laatste Pixel van 2007 pakten we groot uit met James Holden, Fairmont en Petter en ook Nathan Fake hebben we al eens eerder gezien op Pixel. Voor deze editie kijken we naar de toekomst van het bekenden label. Dit jaar zijn er namelijk twee nieuwe artiesten bijgekomen: de chileen Ricardo Tobar en de engelsman Luke Abbott.

De eerste, Ricardo Tobar, stond tijdens 5daysoff in de Paradiso en maakte daar erg veel indruk. Zijn sound heeft een voor Border Community bijna ongekende drive en werkt daardoor perfect op de dansvloer. Zijn eerste plaat (El Sunset) werd al goed ontvangen, maar zijn nieuwste release (Boy Love Girl EP) lijkt een hele grote hit te worden. Mocht Ricardo Tobar doorgaan op de ingeslagen weg dan kan hij zich in de toekomst zeker meten met zijn gelijknamige landgenoot.

De tweede buitenlandse artiest is de eerder genoemde Luke Abbott. Deze engelsman is in ons kikkerlandje nog niet bekend, maar dit zal in de toekomst zeker veranderen. Pixel probeerd vanaf dag één een podium te bieden aan talentvolle artiesten, of deze nou bekend zijn of niet. Zo bracht Pixel in 2006 Marcus Meinhardt voor de eerste maal naar Nederland. Toen der tijd was dit Berlijnse feestbeest bij een hele kleine groep bekend, nu 3 jaar later staat hij elke maand in Nederland. Luke Abbott’s nieuwste release op Border Community doet denken aan een jonge Nathan Fake, maar zijn Myspace laat zien dat Luke Abbott nog veel meer te bieden heeft (http://www.myspace.com/lukeabbottmusic). Gevarrieerde basslijnen met zweverige electronica melodien en zoals we van Border Community gewend zijn; een vleugje acid.

Naast deze twee tallentvolle buitenlanders is het de eer aan mede-organisator en muzikale duizendpoot Carlos Valdes om samen met zijn favoriete partner in crime Sandrien de avond muzikaal in te vullen. Carlos is naast dj ook producer, labeleigenaar, bookingsagent en organisator. Sandrien daarentegen richt zich puur op haar muziek; zowel in de studio als achter de draaitafels staat Sandrien haar spreekwoordelijke mannetje.

Al met al beloofd deze Pixel weer een zeer mooie editie te worden. Om je aanwezigheid veilig te stellen raden we je aan om op www.beatfreax.com je kaartje te kopen. De voorverkoop is reeds gestart en loopt zoals verwacht. Voor meer informatie kan je terecht op www.flexbar.nl of www.properpropaganda.com.

4 opmerkingen

 
Geweldige line-up.

echt superzonde dat het tegelijk valt met SMS.

Deze avond had ik mezelf graag gekloond :)
Artiest {SHOWLIST artist 93422, 15820}
Abbott & Tobar...getuigt van goede smaak J! ;):D
Bis freitag!