Partyflock
 

E-troit Electronic Music Festival

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 23 augustus 2008 vindt de eerste editie plaats van E-troit Electronic Music Festival, een ode aan de elektronische (dans)muziek en een eerbetoon aan de stimulerende rol die Detroit speelt en heeft gespeeld in de ontwikkeling van deze muziekstroming.

E-troit Festival wil de Eindhovense bijdrage zijn aan deze ontwikkeling. Naast gezichtsbepalende (inter)nationale acts zal er ook ruim voldoende plaats worden ingeruimd voor het in de regio aanwezige muzikale talent. Het verdwijnen van Simple, Edit en Virus doet Eindhovens' positie op de festivalkalender geen goed. Het organiserende DommelVallei heeft zich voorgenomen de ontstane leegte met E-troit Festival te vullen. E-troit Festival wil van een hoogwaardig buitenfestival uitgroeien tot een festival waarbij alle aspecten van elektronische muziek worden belicht. De eerste fase bestaat uit het realiseren van een event op het Eindhovense Stadhuisplein.

De organisatie weet ook deze keer zelfs de meest doorgewinterde technoliefhebber met een verrassend programma te bekoren. Zo vormen niemand minder dan Octave One, Kenny Larkin, Suburban Knight en Alan Oldham de Detroit-kern van de line-up. Daarnaast is er plaats ingeruimd voor Dimi Angélis, de DommelVallei-residents El Greco, ZIX en Tachini en zal Lady Aïda de kick-off van de E-troit Festival cyclus verzorgen. Om het techno-spectrum compleet te maken is ook 'Lady Machine' Kammy 🇧🇷 aan de line-up toegevoegd. Want hoewel de Detroit sound een belangrijk ingrediënt is, wil E-troit Festival techno in al haar verschijningsvormen presenteren en zodoende een mooie dwarsdoorsnede van de huidige en toekomstige status weergeven.

In Eindhoven, de stad die 'Leading in Technology' als slogan voert, is het Stadhuisplein het perfecte decor voor een open-air elektronisch muziekfestival. Op het door stedelijke architectuur omgeven plein zal een grote parachutetent worden geplaatst, die een welkome beschutting zal vormen tegen te grote hitte, maar ook mogelijke zomerse buitjes. Tel daarbij het grote zonneterras, waar een hapje kan worden gegeten, en alle voorwaarden voor een lekker feest midden in de stad zijn geschapen.

Op enkele minuten loopafstand vindt in Club Rembrandt, een voormalige bioscoop met vier zalen, de eerste officiële E-troit Afterparty plaats. En zoals je tijdens het festival kunt genieten van namen die je niet standaard in iedere line-up tegenkomt, kun je ook hier een mooie primeur beleven. Want Random Noise Generation aka Octave One zal hier, na lange tijd afwezig te zijn geweest van het mondiale podium, een gloednieuwe live-set neerzetten. Verder staan o.a. Counterpart, Anoesjka, Stefan Robbers aka Terrace, Solid Decay, Rick Angel (live!) en vele lokale helden op het gevarieerde programma.

De online voorverkoop is reeds gestart via www.timoco.eu en www.e-troitfestival.nl . Meer info via www.e-troitfestival.nl

Eindhoven is aangesloten op het NS Nachtnet.

15 opmerkingen

 
Geinig concept (y)
Octave One te vet gewoon!!

Leuk goedkoop feestje met leuke line-up,veel buitenlandse dj`s die ik nog nooit gehoord heb!!

Mischien wel het overwegen waard om Mystery Land te laten schieten! :)
laatste aanpassing
 
coun't me in! :bounce:
Wordt mooi weekendje Eindhovuhhhhhhhhh
 
Detroit(L)
Werkzaam bij Partyflock
Artiest {SHOWLIST artist 142628, 1189, 9507}
Vet hoor, detroit is the cradle, respect
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 3702, 3251}
Artiest Korben UK
Uitspraak van *OZ* op donderdag 10 juli 2008 om 02:54:
Mischien wel het overwegen waard om Mystery Land te laten schieten!

Inderdaad! Mysteryland is ook geweldig natuurlijk, maar techno feest in EHV met zulke helden in de line up is pas echt iets bijzonders! :)
 
Artiest Invite
Respect voor dit concept!
damn vet! dit is wat ik zoek in een festival, super lineup :cheer:
superbe line-up! :D
hulde :respect:

zekers heen
liever dit dan ML

*edit* combi ticket uitgeprint :)
laatste aanpassing
 
vetste line up van de zomer. Misschien wel van t jaar