Partyflock
 
­ Nederland

Aller-allerlaatste Pixel in 11

gepubliceerd door , op
11_Laatste_Dagen
20 maart 2008
Feest11_Laatste_Dagen · Pixel
Datumdonderdag 26 juni 2008
Locatie11 Site
Een afscheid is natuurlijk geen afscheid als je niet nog een keer terugkomt om opnieuw afscheid te nemen. Dit is zo ongeveer wat de organisatie van Pixel en de 11 gedacht moeten hebben toen ze op 26 juni nog een editie van Pixel plande. Op 22 maart jl. nam Pixel namelijk al officieel afscheid van de mooiste locatie van Amsterdam, maar op 26 juni doet Pixel het nog eens dunnetjes over. Deze betreffende donderdagavond valt precies twee dagen voor het officiële afscheid van 11, het is dus de aller-allerlaatste Pixel op de aller-allerlaatste donderdag in de 11.

Om deze once-in-a-lifetime avond op een juiste manier te kunnen vieren heeft Pixel ook een once-in-a-lifetime line-up samengesteld. Sascha Funke, Isolée (live) en Marbert Rocel (live) worden allemaal vanuit het o zo mooie Duitsland ingevlogen om de Pixel-fans nog een keer te trakteren op de mooiste melodieuze house en gevoelige minimal. Naast al deze oosterburen is het de eer aan Arnhem's talent Bert de Rooij en mede-organisator Carlos Valdes om deze Pixel tot een onvergetelijke nacht te maken. Sascha Funke is een Pixel artiest bij uitstek; hij draait diverse, diepe en altijd melodieuze housemuziek. Hij werd al jaren geleden ingelijfd bij Ellen Allien's Bpitch Control label en is mede verantwoordelijk te houden voor het succes van dit toonaangevende label. Onlangs bewees hij met zijn nieuwste album 'Mango' opnieuw dat hij naast een begaafde DJ ook een geweldige producer is.

Isolée is één van Pixel's all time favorites. Al jaren lang staat hij op het verlanglijstje, maar de beste meneer Rajko Müller had minder interesse in Pixel dan Pixel in hem. Na het meerdere malen geprobeerd te hebben zakte de moed in de figuurlijke schoenen, maar voor deze laatste editie is het dan eindelijk gelukt: Isolée live in de 11! Al in '96 releasede Isolée zijn eerste plaat op het befaamde Playhouse label, 10 jaar later zijn laatste album: We Are Monster. Zijn producties als Beau Mot Plage en Hermelin zijn classics en zullen bij velen de rillingen over de rug laten lopen. Isolée is de ongekroonde koning van de melodieuze house, hij weet als geen ander pure emotie over te brengen op een dansvloer: ogen dicht, handen in de lucht en gaan. Als Isolée de slagroom op de taart is, dan is Marbert Rocel de spreekwoordelijke kers. De vier man sterke formatie uit hartje Duitsland die achter deze naam schuilt, bracht vorig jaar een album uit op Compost. Dit album, per ongeluk gedownload en op de i-pod gezet, zorgde voor de verassing van 2007. Neem Mathew Herbert, een zangeres a la Dani Siciliano en een ongelofelijke zomerse dosis aan dikke house en je hebt Marbert Rocel. Bij velen doet deze naam nog geen belletje rinkelen, maar dit zal spoedig veranderen; check hun sound op www.myspace.com/marbertrocel en je begrijpt het enthousiasme!

Zoals al eerder vermeld zullen Pixel coryfee Carlos Valdes en zo-goed-als-duitser Bert de Rooij de avond op een gepaste manier openen. Bert draait house, Carlos draait house, dus samen zullen ze housen in het kwadraat. De voorverkoop is reeds gestart via beatfreax.com en loopt, zoals je van Pixel verwacht, erg hard. Wees er dus op tijd bij!
Voor verdere informatie kijk op www.properpropaganda.com en www.ilove11.nl .

12 opmerkingen

ten overvloede: wat een feest wordt dit!
laatste aanpassing
haha, als ik hier niet bij ben, ben ik een nerd.
Tering vet dat Bert de Rooij daar mag draaien! Echt zwaar :respect:
Werkzaam bij DDC Event Services
Werkzaam bij {SHOWLIST location 20471, 2698}
Pixel, we komen afscheid nemen van 11!