Partyflock
 
­ Nederland

Eerste editie Dancetour Tilburg 22 juni

gepubliceerd door , op
Eerste editie Dancetour Tilburg 22 juni
8 april 2008
Op zondag 22 juni 2008 organiseert Stichting Dancetour in samenwerking met de gemeente Tilburg de eerste editie van Dancetour Tilburg. Dit gratis toegankelijke evenement vindt plaats op het Koningsplein midden in Tilburg. Jong en oud kan een dag lang genieten van de bekendste DJ’s uit Nederland. De organisatie is er in geslaagd de absolute wereldtop achter de draaitafels te zetten. Van 13:00 tot 22:00 maken diverse top-DJ’s hun opwachting, waaronder de nummer acht DJ van de wereld: Ferry Corsten.

Concept
Het Dancetour-concept is eenvoudig: DJ’s die overdag optreden op een centrale buitenlocatie in de stad, die voor iedereen gratis toegankelijk is. Dit jaar vormen van eind april tot eind augustus tien centra van steden het decor voor de internationale DJ-top op dance-gebied. De eerste editie van Dancetour Tilburg wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Tilburg. De gemeente is erg enthousiast over Dancetour. Zij hebben veel betekend om er voor te zorgen dat Dancetour dit jaar ook Tilburg aan doet. Alle betrokken partijen willen dit evenement jaarlijks terug laten keren in Tilburg.

Line-up Dancetour Tilburg 2008
Het dancefestijn wordt geopend door het Franco Baresi. Deze Tilburgse DJ is vooral bekend onder de naam Francois. En is resident in de Tilburgse discotheek Zino, de oudste afterclub van Nederland. Vervolgens is het de beurt aan de winnaar van de DJ contest om zijn of haar kunsten te vertonen aan het publiek. Tot en met 6 juni kunnen talenten hiervoor een set insturen naar Stichting Dancetour. De Bredase DJ Dazzle neemt de draaitafels rond 15.00 uur over van het lokale talent. Hij draaide dit jaar onder andere al op Dancetour Breda. Marco V verschijnt na Dazzle op het podium. Met zijn V-sound gaat hij het publiek in Tilburg zeker los krijgen. Bart Claessen vermaakt het publiek vanaf half zeven. Zijn nieuwste singel fr Denise Rivera “Catche Me” bestormt op dit moment net als zijn vorige singels de hitlijsten. Als afsluiter van Dancetour Tilburg heeft Stichting Dancetour Ferry Corsten naar Tilburg weten te halen. Ferry Corsten is de nummer 8 dj van de wereld, hij is dit jaar als eerste dj ooit ambassadeur van de vrijheid en staat op 1 november a.s. weer met zijn eigen show “Full on Ferry” in Ahoy. Kortom een fantastische line-up voor Dancetour Tilburg.

DJ Contest
De datum en locatie van de DJ Contest in Tilburg is nog niet bekend. De winnaar van de DJ Contest mag op Dancetour Tilburg 2008 een half uur draaien. Alle beginnende dj’s die afkomstig zijn uit Tilburg en omstreken en niet ouder zijn dan 30 jaar, kunnen zich tot 6 juni a.s. opgeven door een digitale set en inschrijfformulier in te sturen naar Dancetour. Alle stijlen zijn welkom: van progressief tot mainstream. Alle ingestuurde sets worden beoordeeld door een jury die de finalisten voor de live DJ Contest selecteert.

Jongerenparticipatie
De insteek van Stichting Dancetour is, door middel van diverse participatieprojecten, jongeren actief te betrekken bij het evenement in hun eigen stad. Zo werken studenten van het ROC Midden Brabant onder andere mee aan de promotie van Dancetour in Tilburg en de DJ Contest.

Dancetour Ambassadeurs
Jongeren uit Tilburg en omgeving zijn in de voorbereiding ook actief als Dancetour ambassadeur. Op deze manier helpen zij mee het evenement te promoten onder de bevolking van Brabant. Als dank hiervoor ontvangen zij het enige echte Dancetour shirt en maken zij kans op het winnen van een VIP-treatment. Om ook Dancetour ambassadeur te worden kunnen jongeren zich aanmelden via www.dancetour.nl.


OneMen can make a difference
Dit jaar steunt Dancetour de organisatie “oneMen can make a difference”. OneMen steunt kleinschalige, lokale ontwikkelingsprojecten in meer dan 40 landen over de hele wereld met vervoer- en communicatiemiddelen. OneMen gelooft in de kracht van het individu. In kleinschaligheid met grote impact. In pioniers: mensen uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika die hun idealen nastreven. In jou: de supporter die vanuit Nederland het werk van de pioniers mogelijk maakt. Daarom gelooft oneMen in de gedachte “oneMen can make a difference”. Meer informatie op www.onemen.org.

17 opmerkingen

Uitspraak van Dancemania op woensdag 28 mei 2008 om 17:16:
Super line up!

Helemaal mee eens :respect:

13:00 Franco Baresi (Francois)
14:30 DJ Contest winner
15:00 Dazzle
16:30 Marco V
18:30 Bart Claessen
20:00 Ferry Corsten

Voor het eerst eens een echt feestje in de stad 013 :lol:
laatste aanpassing
 
Lekker uitgaren na r_AW :) line-up boeit me niet zo veel ..
 
Tot 22 juni! :jaja:
Lekker Line up!!!

Lekker dich bij! Gaan dus!!!
 
Goede line-up (Y)
*verandert optie in zeker..

Ferry én Marco :9
 
Die zondag eerst naar de Zino en daarna lekker verder feesten @ Dancetour Tilburg :D





:cheer: Francois :cheer:
laatste aanpassing
Oeh deze is wel weer erg lekker. (l) Maar goed, de vraag is wel weer wat het publiek doet, ik vind de mensen in Eindhoven op Dancetour wel erg mat en energieloos. 22e is ook Blauersee en hoewel dit veel meer mijn muziek is schijnt die sfeer daar dus juist wel weer heel erg fantastisch te zijn. Jammer dat we eea niet kunnen combineren :p

Maar goed, 't is een optie, da's het fijne ook van gratis feestjes want dan kun je lekker de dag zelf nog beslissen :)
 
Goed bezig in Tilburg!
Lol dat verhaaltje van Bart Claessen. De man is zo goedkoop. Eerst gaat hij op een remix die hij ooit gemaakt heeft wat mannelijke vocals zetten(First Light) en nu komt met zijn oude hitje Playmo met wat vocalen daarop. Jammer dat Bart teruggezakt is tot dit niveau. Ik vond hem altijd wel een aardige producer maar hij wordt veels te commercieel en scoort daarnaast ultra goedkoop.
Uitspraak van Armin van Buuren RIP op donderdag 29 mei 2008 om 18:16:
hij wordt veels te commercieel en scoort daarnaast ultra goedkoop

Tis vanwege je avatar dat ik je niet serieus neem :roflol:

Wat heeft commercie en goedkoop scoren er mee te maken :x ?

Je vind iemands muziek leuk :cheer:, of niet :frusty:

Bart is sowieso een extra reden om naar T'burg te gaan :banana:
laatste aanpassing
Dan blijf je toch lekker thuis Arjan! ;)

Die remix van Bart waar je het over hebt was een bootleg en dus nooit gereleased. Er was superveel vraag naar en echt de hele top draaide Bart's Reflekt bootleg remix, van Armin tot Paul van Dyk en van Ferry Corsten tot aan Sander van Doorn. Kortom, omdat de bootleg niet uitgebracht mocht worden heeft Bart de versie aangepast en er andere vocalen overheen gezet en die is inderdaad gereleased. Waarom ben je dan ineens commercieel? Het mag allemaal wel zeker als het niet in de Top 40 komt of niet? Dan is Armin toch ook super commercieel bezig, of mogen we daar niks over zeggen? ;)

Bart is een top DJ! Ik ben er bij en ik weet zeker dat Bart lekker gaat knallen in Tilburg! :)
 
Wij treden live op