Partyflock

Laatste info Return to forever · Early Hardstyle fans komen 100% aan hun trekken

Laatste info Return to forever · Early Hardstyle fans komen 100% aan hun trekken

gepubliceerd door , op
Nog eventjes wachten en dan is het eindelijk zover. Op vrijdag 15 februari 2008 zal in Chez be be te Utrecht de 1e editie van Return to forever - Dedicated To The Real Early hardstyle Sound plaatsvinden. Op dit toch redelijk exclusief concept zal men de aandacht volledig richten op een muziekstijl die steeds meer erkend wordt als een opzichzelfstaand genre. We hebben het dan over … Early hardstyle.

Ruw uitgelegd vormt de kern van herkenning een combinatie van hardtrance, Techno en hardstyle zoals we die óóit hebben gekend. De huidige generatie die wekelijks z’n heil zoekt in de hardstyle scene zal immers zonder discussie moeten beamen dat hún lievelingsmuziek absoluut niet valt te associëren met datgene wat hier in de spotlights wordt gezet. Dat is te danken aan de ontwikkeling die door de jaren heen overduidelijk aanwezig is geweest. De denkwijze van de producers is hier mede debet aan. Men zegt wel eens “ verandering van spijs doet eten “ maar die vlieger gaat natuurlijk niet altijd op.

Over smaak en kwaliteit valt echter niet te twisten en dús moet men elkaars voorkeuren maar gewoon respecteren. Dit is een belangrijke regel gebleken in het inburgeren van de benaming van het desbetreffende genre. Maar in hoeverre is een ontwikkeling eigenlijk progressief te noemen? Of speelt het gebrek aan inspiratie ook een rol? Hier zullen de meningen waarschijnlijk altijd over verdeeld blijven. Gelukkig weet op den duur alles wel z’n eigen weg te vinden en wordt ieder traject uiteindelijk begaanbaar. Mét of zonder obstakels cq. vooroordelen.

Aan de definitie Early hardstyle en wát hier nou precies mee wordt bedoeld is her en der al uitgebreid aandacht besteed. Het lijkt er in ieder geval op dat de meeste mensen de benaming eindelijk weten te accepteren. Chapeau! Ook op de diverse partysites krijgt dit genre inmiddels z’n verdiende erkenning doordat iedere gebruiker deze stijl in zijn of haar profiel in de lijst van favoriete muziekgenres kan plaatsen. De volgende doorbraak is dus een feit en het aanduiden van een bepaalde smaak kan weer een beetje meer gedetailleerder.

De titel die het feest met zich meedraagt spreekt eigenlijk ook voor zich want vooral de diehard fans weten als geen ander dat dit ook daadwerkelijk een terugkeer naar het eeuwige zal gaan worden. Daar is geen enkele twijfel over mogelijk! De kunst was echter om een naam te bedenken die niet alleen kort maar krachtig zou zijn maar ook met 1 klap de spijker op z’n spreekwoordelijke kop zou slaan. Die missie lijkt theoretisch gezien geslaagd dus nu is het aan de praktijk om te laten zien dat er géén toepasselijkere naam bestaat dan de naam die nu is toegepast.

De line-up voor dit feest wordt gevormd door échte kenners uit het genre die gedurende het feest álles uit de kast zullen halen om iedereen dát nostalgisch gevoel te bezorgen waarvoor men ook is gekomen. Logischerwijs zal er ook gehoor worden gegeven aan een zorgvuldige opbouw. We hebben het dan natuurlijk niet over het in elkaar knutselen van een duplo bouwwerk maar over het toewerken naar een climax. De line-up ziet er als volgt uit (in alfabetische volgorde): Aquarius DJ, Dynamike, EDTeK, Ernestoow, Ozzeris, Sigma, The Sixth Sense, X-Ception. Tussen 22:00 en 06:00 zullen deze reisleiders je meenemen op een spectaculaire trip die het “ oh ja “ gevoel meer dan eens naar boven zal weten te brengen. Vergeten herinneringen zullen spontaan weer opduiken en voor een nog groter hallucinerend gevoel zorgen. Noem het voor het gemak maar “The 2nd Trip“ of maak desnoods een link naar een andere klassieker uit de periode 1998-2002. Het kan en mag allemaal.

Van iedere dj is overigens een korte promomix te downloaden op www.earlyhardstyle.nl. Op deze site vind je tevens een groot aantal live sets van gerenommeerde artiesten terug waarin de Early hardstyle sound optimaal vertegenwoordigd is. Als alles loopt zoals het moet lopen zullen 15 februari ook de 8 dj sets worden opgenomen en na het feest op de site worden geplaatst. Wellicht een must have voor iedereen die nog eens vervlogen tijden wilt herbeleven zonder eerst gebruik te hoeven maken van de door Doc Brown omgebouwde De Lorean DMC-12 sportauto!

Aangezien de capaciteit van Chez be be vrij beperkt is kunnen er naast de deurverkoop ook zogenaamde e-tickets à € 5,00 per stuk in de voorverkoop besteld worden. Hiermee verzeker je jezelf van toegang tot het feest en weet je zéker dat je niet voor een dichte deur komt te staan (vol is immers vol). Misschien is deze gedachte lichtelijk euforisch te noemen maar anno 2008 moet men simpelweg met ieder denkbaar scenario rekening houden wilt niemand voor verrassingen komen te staan. Wil je een e-ticket bestellen bezoek dan even www.earlyhardstyle.nl en laat je van daaruit verder dirigeren. De consumptieprijs bedraagt overigens maar € 1,40. Geen overbodige luxe om even te vermelden want diezelfde luxe is het juist die meestal in de beurs ontbreekt.

In Chez be be is alléén een rek aanwezig waarop ongeveer 60 jassen kunnen worden opgehangen. Dit rek is niet bewaakt dus probeer je jas zoveel mogelijk in de auto achter te laten. De organisatie kan immers niet aansprakelijk worden gesteld voor dergelijk verlies of diefstal. Voldoende parkeergelegenheid bevindt zich op enkele meters van de locatie dus los van de weersomstandigheden is dit hoe dan ook ideaal. Indien je niet met de auto komt is het verstandig om persoonlijke bezittingen uit je jas te halen voordat je deze ophangt. Natuurlijk gaat iedereen er vanuit dat op dit feest alleen maar mensen met een goede wil zullen komen maar de aanwezigheid van een rotte appel kun je van tevoren helaas nooit uitsluiten. Daar kan de groenteboer op de hoek over meepraten.

Diegenen die hun medewerking verlenen aan dit feest hebben geprobeerd om iedereen zoveel mogelijk op de hoogte te brengen van datgene wat men kan verwachten. Mochten er desondanks tóch nog vragen zijn stuur dan gerust een e-mail met behulp van het e-mail adres wat je op de site kunt terugvinden.

Sit back, make a wish … and return with us to forever!

20 opmerkingen

Vol=Vol... dacht dat je dat niet mocht zeggen hier :P

mjah zeker :respect: aardig stukkie tekst (y)
heel veel zin in:D

gaat zeker gezellig worden!
Jazeker, wordt echt een feestje om nooit te vergeten :)
Mani
Artiest Mani
Had er heel heel erg graag bij willen zijn, maar heb een boeking in sittard...

Hoop dat er een volgende keer komt, dan zal ik er zeker bij zijn. Hopelijk als artiest ;).
Jezus...­is er echt kans dat het uitverkocht raakt?
denk niet dat Jezus dat weet .. die weet nog geeneens wat early hardstyle is .. de amateur :p
Sow Mikel, daar heb je weer goed je best op gedaan :P

Wat een lap tekst weer :O haha

(Y)
Waar blijven de oldschool hardhouse feestjes? hoewel de early hardstyle ook goed te pruimen is ^^­

top!
Uitspraak van B.A.L. op maandag 28 januari 2008 om 19:39:
Jezus...­is er echt kans dat het uitverkocht raakt?

denk het niet
met 50 man draaien we al redelijk quitte als iedereen paar drankjes drinkt
maar toch vroeg aanwezig, niet omdat ik bang ben voor een dichte deur te staan, maar wel om geen minuut te willen missen
Uitspraak van d'un tableau historique op dinsdag 29 januari 2008 om 13:19:
met 50 man draaien we al redelijk quitte als iedereen paar drankjes drinkt

zal zeker genoeg drankjes drinken ;)
Uitspraak van d'un tableau historique op dinsdag 29 januari 2008 om 13:19:
denk het niet
met 50 man draaien we al redelijk quitte als iedereen paar drankjes drinkt

K...cool! :)
Respect jongens!!! _O_

Zo hoort het :D!!
Zeer puik werk!! Volgende editie zeker van de partij :D
Mikel, m'n complimenten! sterk nieuwsbericht :)

de zin in dit feest stijgt en niet alleen bij mij :D
Mag je blowen? :P