Beter dan je vorige topic, maar nog niet helemaal..
Schade en overlast
De duiven veroorzaken veel schade en overlast. Na een oproep van het stadsdeel om duivenlaast te melden, kwamen er al snel zo'n honderd klachten binnen.
Vervuiling
Een duif produceert ong. 14 kilo poep per jaar. Bij elkaar 'valt' er dus zo'n 14.000 kilo duivenpoep in De Baarsjes.
De uitwerpselen vervuilen wasgoed, balkons en ramen.
Schade
Al die duivenpoep veroorzaakt nogal wat schade aan gevels en schilderwerk van gebouwen en monumenten.
Stank
Op plekken waar veel duivenpoep ligt gaat het stinken.
Geluidsoverlast
Veel mensen hebben 's ochtends vroeg last van het koeren onder of boven hun slaapkamerraam.
Parasieten
Duiven dragen parasieten bij zich zoals mijten, teken en vlooien. In duivennesten huizen vaak motten, vliegen en kevers, die vanuit de nesten ook de woningen kunnen binnendringen.
De duiven veroorzaken veel schade en overlast. Na een oproep van het stadsdeel om duivenlaast te melden, kwamen er al snel zo'n honderd klachten binnen.
Vervuiling
Een duif produceert ong. 14 kilo poep per jaar. Bij elkaar 'valt' er dus zo'n 14.000 kilo duivenpoep in De Baarsjes.
De uitwerpselen vervuilen wasgoed, balkons en ramen.
Schade
Al die duivenpoep veroorzaakt nogal wat schade aan gevels en schilderwerk van gebouwen en monumenten.
Stank
Op plekken waar veel duivenpoep ligt gaat het stinken.
Geluidsoverlast
Veel mensen hebben 's ochtends vroeg last van het koeren onder of boven hun slaapkamerraam.
Parasieten
Duiven dragen parasieten bij zich zoals mijten, teken en vlooien. In duivennesten huizen vaak motten, vliegen en kevers, die vanuit de nesten ook de woningen kunnen binnendringen.
Een hele duif kost ongeveer 2 à 3 euro per stuk, maar de 2 filetjes zijn net zo duur. De braadtijs van een duif is ongeveer 30 minuten en voor een gevulde duif moet u rekenen op 45 minuten.
Met rode port
4 wilde duiven
4 eetlepels rode port
100 gram boter of margarine
zout en peper
Bestrooi de duiven met zout en peper. Boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Met de deksel schuin op de pan de duiven gedurende ongeveer 30 minuten braden. De port toevoegen en bij het braden de duiven regelmatig keren en bedruipen met het braadvocht.
Met zuurkool
2 wilde duiven
600 gram zuurkool
200 gram mager rook- of katenspek
1 1/2 dl. witte wijn
75 gram boter of margarine
milde paprikapoeder
zout en peper
Halveer de duiven en bestrooi ze met zout en peper. Boter in de pan en bak hierin de delen rondom bruin. Deksel op de pan en braad de duiven, gedurende ongeveer 20 minuten. Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan en leg hierin de zuurkool. Voeg de wijn toe en stoof dit gedurende 20 minuten. Leg de duiven op de zuurkool en stoof het geheel nog ongeveer 15 minuten. Giet de zuurkool af en bestrooi het gerecht met paprikapoeder.
Iets anders.. maar toch
Met rode port
4 wilde duiven
4 eetlepels rode port
100 gram boter of margarine
zout en peper
Bestrooi de duiven met zout en peper. Boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Met de deksel schuin op de pan de duiven gedurende ongeveer 30 minuten braden. De port toevoegen en bij het braden de duiven regelmatig keren en bedruipen met het braadvocht.
Met zuurkool
2 wilde duiven
600 gram zuurkool
200 gram mager rook- of katenspek
1 1/2 dl. witte wijn
75 gram boter of margarine
milde paprikapoeder
zout en peper
Halveer de duiven en bestrooi ze met zout en peper. Boter in de pan en bak hierin de delen rondom bruin. Deksel op de pan en braad de duiven, gedurende ongeveer 20 minuten. Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan en leg hierin de zuurkool. Voeg de wijn toe en stoof dit gedurende 20 minuten. Leg de duiven op de zuurkool en stoof het geheel nog ongeveer 15 minuten. Giet de zuurkool af en bestrooi het gerecht met paprikapoeder.
Iets anders.. maar toch
Een hele duif kost ongeveer 2 à 3 euro per stuk, maar de 2 filetjes zijn net zo duur. De braadtijs van een duif is ongeveer 30 minuten en voor een gevulde duif moet u rekenen op 45 minuten.
Met rode port
4 wilde duiven
4 eetlepels rode port
100 gram boter of margarine
zout en peper
Bestrooi de duiven met zout en peper. Boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Met de deksel schuin op de pan de duiven gedurende ongeveer 30 minuten braden. De port toevoegen en bij het braden de duiven regelmatig keren en bedruipen met het braadvocht.
Met zuurkool
2 wilde duiven
600 gram zuurkool
200 gram mager rook- of katenspek
1 1/2 dl. witte wijn
75 gram boter of margarine
milde paprikapoeder
zout en peper
Halveer de duiven en bestrooi ze met zout en peper. Boter in de pan en bak hierin de delen rondom bruin. Deksel op de pan en braad de duiven, gedurende ongeveer 20 minuten. Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan en leg hierin de zuurkool. Voeg de wijn toe en stoof dit gedurende 20 minuten. Leg de duiven op de zuurkool en stoof het geheel nog ongeveer 15 minuten. Giet de zuurkool af en bestrooi het gerecht met paprikapoeder.
Gevuld uit de oven
4 wilde duiven
250 gram champignons
100 gram boter of margarine
zout en peper
200 gram mager spek
2 sjalotten
1 eetlepel Worchestersauce
2 theelepel bonenkruid
1 1/2 theelepel nootmuskaat
Bak het kleingesneden spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotten. Doe daarbij de kleingesneden champignons, de worchestersauce, het bonenkruid en de nootmuskaat. Vul hiermee de duiven en maak de buikholte dicht (met cocktailprikkers of keukendraad). Leg de duiven met de klontjes boter in een ovenschaal of braadslede. Plaats deze in een voorverwarmde oven (200 graden) ongeveer 10 minuten en vervolgens op 175 graden ongeveer 25 minuten. Keer de duiven regelmatig en bedruip ze met het braadvocht. Neem de duiven uit de oven en leg ze op een voorverwarmde schaal. Maak jus door water aan het braadvocht toe te voegen.
Met Rieslingsaus
4 wilde duiven
4 dl Riesling wijn
3 eetlepels rode bessengelei
2 dl room
2 theelepels laurierpoeder
2 theelepels tijm
100 gr. boter of margarine
zout en peper
Bestrooi de binnenkant van de duiven met de laurier, tijm, zout en peper. Boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de duiven, gedurende ongeveer 30 minuten, regelmatig keren en bedruipen met het braadvocht. Neem de duiven uit de pan en hou ze warm. Blus de braadboter met de wijn en roer de aanbaksels los. Zeef het vocht, breng dit opnieuw aan de kook en kook het geheel in tot 2 dl. Voeg al roerende de bessengelei en de room toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg tenslotte de duiven op een verwarmde schaal en schenk een gedeelte van de saus eroverheen
Met Madeira
4 wilde duiven
2 dl madeira
150 gram gemengd gehakt
1 ui, 1 theelepel tijm
1 eetlepel bloem
80 gr. boter of margarine
zout en peper
Vul de duiven met het gehakt en bestrooi de buitenkant met zout en peper. Boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Voeg de gehakte ui, de tijm en de madeira toe en braad het geheel 30 minuten Bind het vocht met de aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met madeira en peper.
Filet met meloen en kiwi
4 wilde duiffilets
300 gram meloenbolletjes (vers of in blik) en 1 kiwi
1 dl slagroom
2 eetlepels kiwi likeur
4 eetlepels aardappelmeel
40 gram boter of margarine
zout en peper
Bestrooi de filets met zout en peper. Boter in een pan en bak ze 3 minuten aan ieder kant. Neem de filets uit de pan en hou ze warm. Voeg de meloenbolletjes, de kiwi en 2 dl vocht toe aan de bakboter en roer de aanbaksels los. Meng de room met de likeur en het aardappelmeel en voeg dit al roerende toe aan de vruchten. Leg hierop de duiffilets en verwarm dit nog 10 minuten
Met pepersaus
4 wilde duiffilets
1 1/2 dl slagroom
1 eetlepel groene peperkorrrels (potje)
peterselie
1 eetlepe. bloem
40 gram boter of margarine
zout en peper
Bestrooi de filets met zout en peper en bak ze 2-3 minuten aan ieder kant. Neem de filets uit de pan en hou ze warm. Bestrooi de bakboter met de bloem, voeg de room en de peperkorrels toe en laat dit even inkoken. Voeg de fijngeknipte peterselie toe en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Met Cumberlandsaus
4 wilde duiffilets
1 flesje of potje
Cumberlandsaus
sap van een sinaasappel
1 1/2 eetlepel. citroensap
30 gr. boter of margarine
wildkruiden
Bestrooi de filets met wildkruiden en bak de filets 2-3 minuten aan iedere kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Blus de bakboter met de Cumberlandsaus en voeg het sinaasappel- en citroensap toe. Kook de saus in en maak deze op smaak af met peper
Speciaal Belgisch
4 duiven
200 gram spek in dobbelsteentjes
4 peperkorrels
1 ui, met kruidnagels bestoken
2 wortels
zowel 1 eetlepel peterselie als selderij
2 eetlepels bloem en 2 eetlepels boter
6 kleine bladerdeegbakjes (pasteibakje)
Bak het dobbelsteentjesspek uit. Haal het spek uit de pan en leg het apart. Bak de duiven in het spekvet goudbruin. Doe ze nu in een diepe schaal of pan met kokend water en peper, ui, wortel, peterselie, selderij (allemaal in stukjes gesneden). Kook ze zachtjes totdat ze gaar zijn, minstens 2 uur. Haal de duiven eruit. Zeef de saus. Maak met de bloem, boeter en het duivenvocht een saus. Snij het vlees, wanneer het gaar is, van de duif af. Het in stukjes gesneden vlees en het spek in de saus doen, opwarmen en in de bakjes serveren.
Met rode port
4 wilde duiven
4 eetlepels rode port
100 gram boter of margarine
zout en peper
Bestrooi de duiven met zout en peper. Boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Met de deksel schuin op de pan de duiven gedurende ongeveer 30 minuten braden. De port toevoegen en bij het braden de duiven regelmatig keren en bedruipen met het braadvocht.
Met zuurkool
2 wilde duiven
600 gram zuurkool
200 gram mager rook- of katenspek
1 1/2 dl. witte wijn
75 gram boter of margarine
milde paprikapoeder
zout en peper
Halveer de duiven en bestrooi ze met zout en peper. Boter in de pan en bak hierin de delen rondom bruin. Deksel op de pan en braad de duiven, gedurende ongeveer 20 minuten. Bak het kleingesneden spek uit in een diepe pan en leg hierin de zuurkool. Voeg de wijn toe en stoof dit gedurende 20 minuten. Leg de duiven op de zuurkool en stoof het geheel nog ongeveer 15 minuten. Giet de zuurkool af en bestrooi het gerecht met paprikapoeder.
Gevuld uit de oven
4 wilde duiven
250 gram champignons
100 gram boter of margarine
zout en peper
200 gram mager spek
2 sjalotten
1 eetlepel Worchestersauce
2 theelepel bonenkruid
1 1/2 theelepel nootmuskaat
Bak het kleingesneden spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotten. Doe daarbij de kleingesneden champignons, de worchestersauce, het bonenkruid en de nootmuskaat. Vul hiermee de duiven en maak de buikholte dicht (met cocktailprikkers of keukendraad). Leg de duiven met de klontjes boter in een ovenschaal of braadslede. Plaats deze in een voorverwarmde oven (200 graden) ongeveer 10 minuten en vervolgens op 175 graden ongeveer 25 minuten. Keer de duiven regelmatig en bedruip ze met het braadvocht. Neem de duiven uit de oven en leg ze op een voorverwarmde schaal. Maak jus door water aan het braadvocht toe te voegen.
Met Rieslingsaus
4 wilde duiven
4 dl Riesling wijn
3 eetlepels rode bessengelei
2 dl room
2 theelepels laurierpoeder
2 theelepels tijm
100 gr. boter of margarine
zout en peper
Bestrooi de binnenkant van de duiven met de laurier, tijm, zout en peper. Boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de duiven, gedurende ongeveer 30 minuten, regelmatig keren en bedruipen met het braadvocht. Neem de duiven uit de pan en hou ze warm. Blus de braadboter met de wijn en roer de aanbaksels los. Zeef het vocht, breng dit opnieuw aan de kook en kook het geheel in tot 2 dl. Voeg al roerende de bessengelei en de room toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg tenslotte de duiven op een verwarmde schaal en schenk een gedeelte van de saus eroverheen
Met Madeira
4 wilde duiven
2 dl madeira
150 gram gemengd gehakt
1 ui, 1 theelepel tijm
1 eetlepel bloem
80 gr. boter of margarine
zout en peper
Vul de duiven met het gehakt en bestrooi de buitenkant met zout en peper. Boter in een pan en bak hierin de duiven rondom bruin. Voeg de gehakte ui, de tijm en de madeira toe en braad het geheel 30 minuten Bind het vocht met de aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met madeira en peper.
Filet met meloen en kiwi
4 wilde duiffilets
300 gram meloenbolletjes (vers of in blik) en 1 kiwi
1 dl slagroom
2 eetlepels kiwi likeur
4 eetlepels aardappelmeel
40 gram boter of margarine
zout en peper
Bestrooi de filets met zout en peper. Boter in een pan en bak ze 3 minuten aan ieder kant. Neem de filets uit de pan en hou ze warm. Voeg de meloenbolletjes, de kiwi en 2 dl vocht toe aan de bakboter en roer de aanbaksels los. Meng de room met de likeur en het aardappelmeel en voeg dit al roerende toe aan de vruchten. Leg hierop de duiffilets en verwarm dit nog 10 minuten
Met pepersaus
4 wilde duiffilets
1 1/2 dl slagroom
1 eetlepel groene peperkorrrels (potje)
peterselie
1 eetlepe. bloem
40 gram boter of margarine
zout en peper
Bestrooi de filets met zout en peper en bak ze 2-3 minuten aan ieder kant. Neem de filets uit de pan en hou ze warm. Bestrooi de bakboter met de bloem, voeg de room en de peperkorrels toe en laat dit even inkoken. Voeg de fijngeknipte peterselie toe en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Met Cumberlandsaus
4 wilde duiffilets
1 flesje of potje
Cumberlandsaus
sap van een sinaasappel
1 1/2 eetlepel. citroensap
30 gr. boter of margarine
wildkruiden
Bestrooi de filets met wildkruiden en bak de filets 2-3 minuten aan iedere kant. Neem de filets uit de pan en houd ze warm. Blus de bakboter met de Cumberlandsaus en voeg het sinaasappel- en citroensap toe. Kook de saus in en maak deze op smaak af met peper
Speciaal Belgisch
4 duiven
200 gram spek in dobbelsteentjes
4 peperkorrels
1 ui, met kruidnagels bestoken
2 wortels
zowel 1 eetlepel peterselie als selderij
2 eetlepels bloem en 2 eetlepels boter
6 kleine bladerdeegbakjes (pasteibakje)
Bak het dobbelsteentjesspek uit. Haal het spek uit de pan en leg het apart. Bak de duiven in het spekvet goudbruin. Doe ze nu in een diepe schaal of pan met kokend water en peper, ui, wortel, peterselie, selderij (allemaal in stukjes gesneden). Kook ze zachtjes totdat ze gaar zijn, minstens 2 uur. Haal de duiven eruit. Zeef de saus. Maak met de bloem, boeter en het duivenvocht een saus. Snij het vlees, wanneer het gaar is, van de duif af. Het in stukjes gesneden vlees en het spek in de saus doen, opwarmen en in de bakjes serveren.
En ja hoor! Duivenpate.. Check
http://www.pigeonwatch.co.uk/recipes.htm
http://www.pigeonwatch.co.uk/recipes.htm
Pigeon Pate By MAJ
Breast meat of 6 - 7 pigeons
8 ozs sausage meat
Quarter pint of stock
1 teaspoon mixed herbs
Salt and pepper
Marinade Ingredients
Quarter pint red wine
1 onion finely chopped
2 teaspoons mixed herbs
Bay leaf
Pinch of ground nutmeg
Method: Put the pigeon and all the ingredients for the marinade in a bowl. Mix well, cover, and shove in the fridge for a couple of days.
Put the pigeon with the marinade and stock in a saucepan and simmer gently for an hour. Drain and mince the meat. Mix with the sausage meat, herbs, salt and pepper, and enough of the stock to make a smooth moist mixture. Put the mixture into an ovenproof dish that has been buttered, cover, and stick into the oven at 180 degrees for an hour and a half.
Voor de gezegenden onder ons die Engels kunnen en niet te lam zijn om te lezen
Breast meat of 6 - 7 pigeons
8 ozs sausage meat
Quarter pint of stock
1 teaspoon mixed herbs
Salt and pepper
Marinade Ingredients
Quarter pint red wine
1 onion finely chopped
2 teaspoons mixed herbs
Bay leaf
Pinch of ground nutmeg
Method: Put the pigeon and all the ingredients for the marinade in a bowl. Mix well, cover, and shove in the fridge for a couple of days.
Put the pigeon with the marinade and stock in a saucepan and simmer gently for an hour. Drain and mince the meat. Mix with the sausage meat, herbs, salt and pepper, and enough of the stock to make a smooth moist mixture. Put the mixture into an ovenproof dish that has been buttered, cover, and stick into the oven at 180 degrees for an hour and a half.
Voor de gezegenden onder ons die Engels kunnen en niet te lam zijn om te lezen



![[H³]](/images/user/11948_3861384.jpg)

