Wentelteefjes
Je kent het wel, je wordt op zondag wakker en hebt het brood van zaterdag nog liggen dat eigenlijk niet meer lekker smaakt om gewoon op te eten. Wat dan? Wentelteefjes natuurlijk. Makkelijk en erg lekker.
Benodigdheden
8 sneetjes brood
2 dl halfvolle melk
1 ei
+/- halve theelepel kaneel
20 gram suiker
Bereidingswijze
Klop het ei in een bord of schaal los en verdun het met koude melk en klop de kaneel en de suiker doorheen. Haal vervolgens de sneetjes een voor een door het mengsel heen en stapel ze op elkaar (zelf laat ik ze er veelal wat langer in liggen zodat het mengsel er goed in trekt). Wacht tot het brood alles geaborbeerd heeft en bak de boterhammen in een aanbakpan (anti aanbaklaag) met een klein beetje margarine snel aan beide zijden goudbruin.
Smakelijk.

Je kent het wel, je wordt op zondag wakker en hebt het brood van zaterdag nog liggen dat eigenlijk niet meer lekker smaakt om gewoon op te eten. Wat dan? Wentelteefjes natuurlijk. Makkelijk en erg lekker.
Benodigdheden
8 sneetjes brood
2 dl halfvolle melk
1 ei
+/- halve theelepel kaneel
20 gram suiker
Bereidingswijze
Klop het ei in een bord of schaal los en verdun het met koude melk en klop de kaneel en de suiker doorheen. Haal vervolgens de sneetjes een voor een door het mengsel heen en stapel ze op elkaar (zelf laat ik ze er veelal wat langer in liggen zodat het mengsel er goed in trekt). Wacht tot het brood alles geaborbeerd heeft en bak de boterhammen in een aanbakpan (anti aanbaklaag) met een klein beetje margarine snel aan beide zijden goudbruin.
Smakelijk.











