TIPS bij wijn:
- laat wijn 'rusten' na het verplaatsen of transporteren
jonge lichte wijnen drink je altijd voor oudere "zware" wijnen
-Oudere wijnen hebben doorgaans een uitgesprokener smaak
-Droge wijnen serveer je voor zoete wijnen
-Drink "grote" wijnen liever niet bij de maaltijd
-Bij bepaalde gerechten past geen wijn: azijn, kerry, scherpe zuren.
-Bij Chinees eten past een stevige rode of een frisse witte wijn
-De wijn die is verwerkt in het gerecht serveer je ook aan tafel
-Bij een streek gerecht past het best een wijn uit die streek
-Rode Bordeaux drink je voor een rode Bourgogne
-witte Bourgogne drink je voor een witte Bordeaux
-drink na wijn nooit bier ( bier na wijn geeft venijn )
-gebruik een kurketrekker met een "open" spiraal (bv een sommeliermes)
-zet glazen nooit op hun kop in de kast ze kunnen muf gaan ruiken.

- laat wijn 'rusten' na het verplaatsen of transporteren
jonge lichte wijnen drink je altijd voor oudere "zware" wijnen
-Oudere wijnen hebben doorgaans een uitgesprokener smaak
-Droge wijnen serveer je voor zoete wijnen
-Drink "grote" wijnen liever niet bij de maaltijd
-Bij bepaalde gerechten past geen wijn: azijn, kerry, scherpe zuren.
-Bij Chinees eten past een stevige rode of een frisse witte wijn
-De wijn die is verwerkt in het gerecht serveer je ook aan tafel
-Bij een streek gerecht past het best een wijn uit die streek
-Rode Bordeaux drink je voor een rode Bourgogne
-witte Bourgogne drink je voor een witte Bordeaux
-drink na wijn nooit bier ( bier na wijn geeft venijn )
-gebruik een kurketrekker met een "open" spiraal (bv een sommeliermes)
-zet glazen nooit op hun kop in de kast ze kunnen muf gaan ruiken.

















