Partyflock
 
Forumonderwerp · 795912
Wit of bruin brood?
Wat eet jij en waarom?
 
zwart
 
LB
 
ik lust echt geen bruin brood,ik heb voor het laatst bruin brood gegeten toen ik een kleuter was geloof ik :)


Wit dus :jaja:
laatste aanpassing
Maisbrood :)
Of anders witbrood.
Bruin vind ik niet lekker :no:
Grof Bruin of bruin mueslibrood het liefst :jaja:
laatste aanpassing
 
Wit, smaakt verser :yes:

:/ hoewel het wel sneller oud wordt
Wit brood, of donkerbruine broodjes met allemaal pitten en zaden etc. gewoon omdat t lekker is.

Gewoon bruin brood vind ik weinig aan
 
Inderdaad Stampertje,maisbrood is ook erg lekker (Y)
voornamelijk bruin...en dan wel alle soorten door elkaar...maar voor tosties vink wit brood lekkerder
 
Bruin brood :)
ik weet niet anders ik moet bruin brood eten.. anders liggen me darmen weer in de kronkels.. heb toen ik 12 werdt de keuze kregen of de rest van je leven bruin brood eten of de rest van je leven medicijnen.. nou dan maar bruin brood..
 
Zo donkerbruin brood mogelijk. Veelvezels is de reden...
Wit brood :jaja:, bruin brood vind ik niet zo lekker :nee:
 
Waarom is bruin brood eigenlijk zoveel beter??


Wat zou ik dus nu als altijd-wit-brood-eter moeten missen ?


:)
Lichtbruin brood of bruin met zaden en pitten :kwijl:

Is lekkerder, voedzamer en gezonder (Y)
Volgens mij zit in wit brood meer vet en minder vezels Gup!
 
Vaak wit brood en af en toe bruin brood omdat het gezonder is :P
Uitspraak van verwijderd op woensdag 20 juli 2005 om 15:54:
Wat zou ik dus nu als altijd-wit-brood-eter moeten missen ?


Vezels :)
Maar je hebt tegenwoordig ook van dat witte brood waar hetzelfde inzit als bruin brood ):
Doe mij maar halfje wit :lijn:
Wat is waar van de stelling 'hoe bruiner het brood, hoe gezonder het brood'?
Wit brood wordt gemaakt van "bloem". Hierbij is alleen het binnenste van de tarwekorrel gebruikt, de kiemen en zaden zijn volledig uitgezeefd. Bloem is wit van kleur. Voor bruin brood wordt "meel" gebruikt waarbij de zemelen en kiemen (buitenkant korrel) gedeeltelijk zijn uitgezeefd. De kleur van "meel" is daardoor heel lichtbruin. Volkorenbrood wordt gemaakt van "volkorenmeel", de gehele tarwekorrel is vermalen en het brood bevat vaak halve en hele tarwekorrels. De kleur van "volkorenmeel" is daardoor lichtbruin. De stelling 'hoe bruiner het brood, hoe gezonder het brood' is hieruit voortgekomen, want het grootste deel van de vitamines, mineralen en voedingsvezel bevindt zich in de buitenste laag van de korrel, de zemel. Wit brood bevat ook alle vitamines (vitamine B1,B6) mineralen (zoals ijzer) en voedingsvezel, maar in bruin- en volkorenbrood zit iets meer. Doordat brood door mout donker van kleur kan worden gemaakt, is het dus belangrijk(er) hoeveel van de tarwekorrel gebruikt is bij de bereiding van brood (oftewel is het brood van bloem, meel of volkorenmeel gemaakt).


Is witbrood niet gezond?
Witbrood is wel degelijk gezond. Zoals hierboven aangegeven bevat witbrood dezelfde vitamines en mineralen als bruin- en volkoren brood en bevat het ook voedingsvezel. Alleen bevatten bruin- en volkorenbrood meer van deze belangrijke voedingsstoffen. Je kunt stellen dat witbrood gezond is, en dat bruin- en volkorenbrood nog gezonder zijn. Mensen die alleen witbrood (en geen andere broodsoorten) eten, kunnen door gevarieerd te eten en voldoende andere vezelrijke producten (zoals groente en fruit) voldoende vitamines, mineralen en voedingsvezel binnenkrijgen.


Bron: www.brood.net
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Shanna b) op woensdag 20 juli 2005 om 15:55:
Vezels
Maar je hebt tegenwoordig ook van dat witte brood waar hetzelfde inzit als bruin brood ):


Ja, die van Blue Band...
Uitspraak van Angie010 op woensdag 20 juli 2005 om 15:56:
Doe mij maar halfje wit


Jezus, zal je vrouw maar wezen hahaha :D
 
Maar wat heb ik aan vezels dan?

sorry geen verstand van :)
laatste aanpassing
 
Bruin!! Met pompoenpitten, meergranen, hoe grover, hoe beter:P

Vind wit ook niet lekker..
Wel eens blue-band wit van de AH gegeten, smaakt beter dan 'gewoon wit' maar keb liever bruin!!

Bruin brood rules:respect:
 
lichtbruinbrood of maisbrood.
en heel soms roggebrood :kwijl:
 
ik vind bruinbrood voedzamer.

ik zit veel sneller vol van bruin dan van witbrood, daar kan je vrij makkelijk van door blijven eten:)
 
Werkzaam bij Stylez-eventz
Wit vind ik lekkerder!
Voedingsvezels, kortweg vezels genoemd, is eigenlijk een verzamelnaam van een aantal stoffen die voorkomen in de celwanden van planten. Ze geven de plant stevigheid en vorm. Als mensen plantaardige producten eten, komen de vezels terecht in onze darmen. We kunnen deze vezels niet verteren, maar ze hebben wel een belangrijke functie voor de darmen. Het resultaat is dat ze de stoelgang verbeteren.

Vezels zijn belangrijk voor de vertering, en dat begint zodra het voedsel in de mond komt. Vezelrijke voedingsmiddelen moet je beter en langer kauwen dan ander voedsel. Door het kauwen wordt extra speeksel afgescheiden evenals extra maagsap. Wanneer deze stoffen zich vermengen met de het eten, zwellen de vezels in de voeding op en helpen zo mee aan een gevoel van verzadiging. Vezels zorgen ook voor een snellere en betere verplaatsing van de voeding door de darmen.


:)
 
Bedankt Nomi (Y)


Mensen die alleen witbrood (en geen andere broodsoorten) eten, kunnen door gevarieerd te eten en voldoende andere vezelrijke producten (zoals groente en fruit) voldoende vitamines, mineralen en voedingsvezel binnenkrijgen.


Dan zit het vast wel goed (Y)
 
Bruin brood is gezonder :P
 
wit is altyd beter :d
 
ik ben nooit ziek,geen darmklachten of problemen met de stoelgang (dom woord eigenlijk haha) dus ik denk niet dat ik nu echt iets heel belangrijks mis omdat ik geen bruin brood eet.
Enige minpunt is dan wel dat er meer calorieen in wit brood zitten :[
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op woensdag 20 juli 2005 om 15:57:
Maar wat heb ik aan vezels dan?


Volgens mij heeft dat met de 'verwerking' van je eten in je darmen te maken.
Door vezels gaat dat sneller en wordt je stoelgang dus beter. Ofzo ;)
Uitspraak van verwijderd op woensdag 20 juli 2005 om 15:59:
Bruin brood is gezonder


inderdaad maar is het ook lekkerder??
Uitspraak van verwijderd op woensdag 20 juli 2005 om 16:03:
wit is altyd beter


vind ik ook;p
 
meestal bruin brood maar af en toe een witte boterham met pindakaas of hagelslag :P
Uitspraak van verwijderd op woensdag 20 juli 2005 om 16:03:
Enige minpunt is dan wel dat er meer calorieen in wit brood zitten


Haha, ja dat wel, maar dan doe je er gewoon geen boter op, sta je weer quitte :P
 
blue band Vet lekker :D
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 20 juli 2005 om 16:06:
blue band Vet lekker


nee strikje gaat dr niet af :p
 
boter lust ik ook niet,dus dat komt goed uit (Y)
Donker volkore (Y)

Lekker :9
 
Bruin brood
bruin met kipfilet
wit met chocopasta :P
Bruin.. zo grof mogelijk :)
Meergranenbol is :kwijl:..
 
Wit you gotta love it
licht bruin
en waarom? omdat muh moeder t koopt
 
wit met maanzaad
 
duo penotti :p