Partyflock
 
­ Nederland
Om auto te rijden ja! ;-)
ja sorry ging iets fout, om naar feesten te gaan, vind je 16 jaar te jong?
Voor sommigen wel en voor sommigen niet. Als wettelijke regel vind ik 18 prima en 16 te jong dus.
ik vind 16 wel te jong ja
Ligt eraan hoe je bent! :P Als je kan :bounce: is het OK! Volgens mij lopen er wel meer mensen van jou leeftijd op van die feesies!

Ik zag op Qontact nog iemand van een jaar of 25 op de grond liggen "slapen"! Dan heb ik toch wel zoiets van: 'Blijf lekker thuis of gebruik niets!'

Misschien dat je af en toe problemen krijgt om een kaartje te halen! ;)
We hadden wel mzzl met de controle op legitimatie, we hebben dr een mooi verhaal van verzonnen dat vond ie wel grappig dus hij zei loop maar door... was wel ff schrikken hoor!
 
Moet kunnen hoor, maar het moet nie veel jonger worden hoor. Have fun!!!
16 is te jong! 18 jaar is een mooie leeftijd! Je moet niet te jong in aanraking komen met drugs, nachten feesten, geweld en outgaande party-peops! Zelf begon ik op m'n 15e met feesten en dat was eigenlijk echt te jong! Het eerste feest keek ik m'n ogen uit... zoveel "nieuwe" (positieve & negatieve) dingen gezien die nacht! Tot je 18e moet je eigenlijk gewoon lekker gaan stappen in de plaatselijke discotheek en daarna pas die feesten gaan bezoeken!
 
Inderdaad, te jong.
 
Ik vind eigenlijk van wel!
Toen ik 16 was wilde ik ook dolgraag naar feesten! want me vriend ging ook altijd naar feesten en ik mocht nooit mee.... met als reden dat ik veelste klein was en allemaal kerels rondlopen die onder invloed waren en veel groter en sterker als mij...
en hij wilde niet dat er wat met me gebeurde!
toen vond ik dit behoorlijk stom van hem, maar nu ik het zelf zie dat er soms van die 15/16 jarige rondlopen heb ik nu zelf ook van dit kan helemaal niet!
18 is een goede leeftijd vind ik zelf, en denk ook dat dit goed is voor de sfeer!!!
want ik merk bij ons in de buurt dat ze in kroegen en discotheken zelf 13/14 jarige binnen laten ennuh dit verpest echt de sfeer!

(K)
Aan de andere kant kan ik me van een 16-jarige goed voorstellen dat hij schijt heeft aan de regels en lekker zijn eigen gang gaat. Toen ik 16 was vond ik ook niet dat ik ergens te jong voor was.
16 moet kunnen maar het ligt helemaal aan de persoon zelf. Ik was zelf ook 16 toen ik naar m'n eerste feestje ging. Voor drugs ben je dan wel te jong denk ik...
 
Ik ben 17 maar er is nog nooit iets fout gegaan met mij op feesten ook niet met drugs (net als mijn vrienden) maaaarrrehh dat :bounce: dat lukt wel!!!
 
je moet gewoon niet te leip bezopen of strak naar een feest gaan als je 16/17 bent. (tenzij je het in de hand kan houden...maja dat roept iedereen 4 minuten voor hij ligt te :bah:
jah dat ken ik wel! Daarom hou ik het rustig met dat soort dingen...
 
Gister ook in de MatriXX, liepen 2 meisjes van 14 rond. Erg jammer, dat is de eerste keer dat ik ze zie lopen, hopelijk ook de laatste keer. Normaal is het deurbeleid daar wel goed!
Loop je zwaar uit je dak te gaan daar, staat er zo'n kleuter voor je neus. Nou sorry, maar dan is de lol er snel vanaf.

Ik snap best wel dat zij ook graag willen stappen, maar laat ze maar eerst ff wachten tot ze een beetje met alcohol enzo om kunnen gaan. (Helaas kunnen sommige ouderen dat ook nog niet!!) De 18 jaar regelgeving is er toch niet voor niets!
16 vind ik ook te jong , 18 = prima leeftijd.

idd beetje jammer als je lekker aant feesten bent met leeftijds genoten en er lopen "kinderen" om je heen. Als we kinders willen zien gaan we wel naar een buurthuis ofzo !!
Ik ben 16 :$
ik ben zelf ook 16, en ik heb zoiets van ik kan nog wel 2 jaar wachten want wie weet wat voor problemen je allemaal kan krijgen.
16 is wel een coole leeftijd hoor ,lekker rond scheuren op een scootertje. De oudste op school enzo..

maar te jong mi voor party's
 
nu zeg ik te jong, vind 't maar niks al dat jonge grut op feesten...zelf begon ik echter op m'n 15e...en toen dacht ik er anders over...
 
Te jong!!! PUNT
Als ik er zelf zo overnadenk is 16 inderdaad te jong, maar aangezien ik er zelf nu al helemaal in zit is dat moeilijk om toe te geven.

Je zou bijna kunnen zeggen dat ik er 'spijt' van heb dat ik zo vroeg eraan ben begonnen. Maar eenmaal begonnen...
 
16 is te jong en dat zeg ik omdat ik zo´n ouwe lul ben :S :D
 
te jong
Als je je gewoon gedraagt is er voor mij niks aan de hand.
 
ik ben op mn 18e begonnen, maar vind het niet te jong, de meesten weten zich best te gedragen, maar anderen verpesten het weer.

maar ja, dat heb je met alles he (gabbers, marokkanen, voetbalsupporters etc)
16 is te jong voor mij maar ik wordt te oud zo werkt het dus blijf ik wat vaker thuis en zoek ik andere shit op enzo jajjajaja maar 16 is goeie leeftijd om te gebruiken en te feesten komaan niet de wijsneuze gaan uithangen doe lekker gek als je 16 bent en wacht er niet te lang mee gewoon doen!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Ik ging op mijn 15e naar mijn eerste gabberfeest, dat was in 1992... :)

Ik was wel blij dat ik bijna 19 was toen ik voor het eerst in contact kwam met drugs... toen wist ik al dat ik het niet nodig had :)

Dus te jong om te feesten met 16 .... nee
Te jong om te gebruiken met 16.... zeker wel....
Juist! Electra, ik ben het helemaal met je eens!

Ik heb vroeger dan wel drugs gebruikt, pillen en shit! Ik sta wat dat betreft wel stevig in m'n schoenen, want ik slikte genoeg om me wappie te voelen, maar zorgde dat ik nog wel redelijk helder was! Maar dat doe ik nu ook al drie jaar niet meer! Ik slik nu af en toe een herbal, maar dat is puur om het vol te houden en niet moe te worden! Ik ben ook altijd diegene die moet rijden, omdat ik ook al niet drink!

Eigenlijk ben ik best wel gezond... :)
Sommige mensen zijn op hun 16e al heel volwassen en verantwoordelijk. Dus ik vind niet dat je kan zeggen dat je dan te jong bent.

Ik heb toen ik 16 was durgsgebruik bewust afgehouden omdat ik me te jong vond, maar nu denk ik dat je op je 16e niet verpest wordt door drugs, dat gebeurd al veel jonger, bij 10/11 jaar.

16 jarigen weten dat volgens mij best in de hand te houden!
WHAAAAAA!!!!
ik ben lekker 15 en ging voor het eerst naar een feest toen ik 14 was!
krijg altijd positieve reacties van mensen en heb nooit last van "JIJ KOMT ER NIET IN"
het gaat er niet om hoe oud je bent maar hoe oud je je voelt en hoe je je gedraagd natuurlijk!
(K)
ja precies want ik gedraag me wel normaal geloof ik en wat ik gebruik doe ik met mate ik vin er op zich ook nix mis mee maar ja andere blijkbaar wel...
 
ligt eraan ik was 16 en toen ging ik naar de mega music dance experience
samen met mijn zus jawel :)

maar goed we gebruiken niks (geen drugs bedoel ik)
en ik geloof dat ik toen ook geen biertje genomen heb

maar wel van 23:00 t/m 8:00 gefeest hahahaha
dus van mij mag je mits onderbegeleiding en niet onder de drugs dat kan je later nog vaak genoeg doen :P
 
Te jong??
Nee man!! Ik ga al naar feesten vanaf mn 15de.
Voor pillen en al die kutmeuk vind ik het wel te jong, altijd eigenlijk, maar das mijn mening
 
Als die mensen van 16 die feesten al hebben ontdekt is het meestal ook zo dat diegen met ouderen erheen gaat, wat inhoudt dat als het een beetje goeie vrienden zijn hem/haar geen drugs geven of igg heel weinig... Degene van 16 zijn zelf wijs genoeg denk ik zo, vooral als je naar een feest gaat neem je toch niet gelijk drugs als je 16 bent, je bent waarschijnlijk alleen een biertje gewend, dus ik denk dat de meeste van 16 wel wijs genoeg zijn...
16 te jong? nou ligt er aan hoe je bent, op zich is het wel jong, maar als je lekker kan feesten wat boeit het dan. Maar die regels zijn ook ergens goed voor,, dat het geen kinderfeestje wordt want dat is het tegenwoordig overal al. Maar je moet het zo bekijken,, als je 21 bent gaat alles pas echt beginnen, en alles wat je voor je 21 al meemaakt is meegenomen

PIM
ben je wel bij de tijd???
ik weet niet of jullie dat weten maar ga jij maar eens als uitsmijter aan de deur staan en om legitiematie vragen, moet je eens kijken hoeveel mensen van 15/16 rond die leeftijd strak voor je staan,en over drugs krijgen, dat moeten die mensen zelf maar weten de verantwoordelijk ligt is aan jezelf en niet aan diegene die het verkoopt
 
tuurlijk wel als je in drugs handelt kun je er wel rekening meehouden aan wie je het verkoopt je moet geen mensen van 14 jaar drugs verkopen...
als jij als 14 jarige op een feest loopt zijn er wel 100 of meer mensen waar je kan vragen"mag ik een pilletje?"dat ze het gewoon verkopen,natuurlijk kan diegene die je het verkoopt naar je leeftijd vragen maar op zekers dat dat meisje/gast zegt dat ze 18 ofzo is,tegenwoorig lijkt de jeugd veel ouder,je kan bijna niet zien of een meisje nou 15/18 zijn!
 
ja missparty jij hebt gelijk, je ziet het idd niet meer ik hoorde net nog op het nieuws dat jongens van 10 jaar al in de pubertyd zitten. jij ziet er trouwens ook niet uit als een 15 jarige, en je ziet er heel mooi uit ook, ik ben spontaan verliefd op je geworden, echt waar...
bij de laatste opmerking sluit ik me aan

helemaal

ik kan me ook niet voorstellen dat ze jou zouden weigeren aan de deur
ik vind 16 niet te jong, zelf was ik ook 16 (opening MysteryWorld 1996) en de vrienden waarmee ik ging waren alledrie 15. ik ben toen echt wel van feesten gaan houden (L)
we zaten toen ook alleen nog aan de weed of aan de smartdrugs en dat is niet echt zwaar boeiend (behalve S5 dan :vaag: )
99% van de jongeren op die leeftijd vind ik te jong!!
ik kan niet zeggen te jong... toen ik naar mijn eerste feest ging was ik 14½

:P
Kijk het ligt eraan hoe je je gedraagt ik vin t op zich logisch dat ze ergens een minimum grens moeten stellen en ik kan me ook wel voorstellen dat er huppelkutten van 16 zijn waar andere oudere mensen zich aan gaan irriteren maar als je je gewoon kan gedragen is er toch nix mis mee? En dr zijn genoeg 18+sers (laat ik ze maar ff zo noemen) die zich minder verantwoordelijk gedragen dan ik met mn 16 jaar... (hierbij wil ik ook weer niet zeggen dat ik heilig ben ofzo...)
 
16 is te jong!!!!

Mijn broertje is 16 en die hoef ik echt nog niet op een feest tegen te komen!
 
Ik vind dat 16 best wel moet kunnen, zolang ze zich maar normaal gedragen...
Ik was 17 toen ik naar me eerste feessie ging, das dus vorig jaar. Het was voor 18+, en ik ben maar klein, dus vette mzzl dat ik erin ben gekomen! Maar ze zien het heus wel alleen zeggen ze er niet altijd wat van.
Ik had ook schijt aan die regels, dus als ik jou was ging ik lekker verder feesten!

:bounce::bounce::bounce: