Partyflock
 
Forumonderwerp · 726133
­ Nederland
 
Artiest {SHOWLIST artist 23786, 34807, 41530}
weet iemand wat ghb precies met je lichaam doet? ga niet aankomen met de werking daarvan want dat weet ik wel, maar wat doet het precies met je lichaam? gaan je bloedvaten verder open staan, of doet het iets wazigs met je hersenen??
is het bijvoorbeeld slecht voor je hersenen of maakt het niet uit? hoelang blijft het in je lichaam? waarom is het zo gevaarlijk in combinatie met alcohol?


ik heb al een gezocht in toppics en niets verteld me wat ik wil weten, google helpt me ook niet echt
Volgens mij is de fysieke schade die GHB veroorzaakt te verwaarlozen, en blijft het naar mijn wten ong. 8 uur in je lichaam.
laatste aanpassing
Ik dacht zelfs maar vier uur
GHB

Wat is het?
GHB is de afkorting voor gamma-hydroxy-butyraat. Het wordt vooral verkocht als een stroperige zoute vloeistof in plastic buisjes van 4 à 5 ml. GHB bestaat ook in poedervorm. GHB wordt ook wel ten onrechte liquid XTC genoemd. Met XTC heeft GHB echter niets te maken.

Geschiedenis
GHB is in de jaren ’60 ontwikkeld als een narcosemiddel voor mensen. Omdat er ongewilde bij-effecten optraden is men gestopt het voor dit doeleinde te gebruiken. In de jaren ’80 begonnen body-builders GHB te gebruiken omdat het de vorming van groeihormoon zou stimuleren. Eind jaren ’90 kwam GHB op als partydrug. Het wordt veelal op after-parties gebruikt. In 2002 is GHB opgenomen in de Opiumwet.

Wijze van toediening
GHB wordt meestal opgelost in frisdrank of vruchtensap en zo opgedronken.

Dosis
GHB is ontzettend moeilijk te doseren. De dosis komt uiterst nauw en is afhankelijk van het lichaamsgewicht van de gebruiker, de maaginhoud en zijn/haar gevoeligheid. Een standaard buisje bevat 4 ml als het tot de schroefrand gevuld is en 5 ml als het tot de nok gevuld is. Het beste kun je beginnen met een half buisje. Als je je goed voelt op GHB moet je nooit bijnemen. Je kan dan al erg snel buiten bewustzijn raken (out gaan). Mocht je na 30 minuten nog niets voelen dan kun je een klein beetje bijnemen, maar niet zoveel als je de eerste keer hebt genomen. De sterkte van GHB is wisselend. Laat je GHB daarom altijd testen zodat je weet hoeveel erin zit. Zie drugs testen.


Effecten
Het effect dat GHB heeft kan per individu sterk verschillen. Het geeft je een lekker en relaxed gevoel dat door gebruikers wel beschreven wordt als een alcohol-achtige roes.

Positieve effecten:
vrolijk, kalm en ontspannen effect
angsten en remmingen verdwijnen
praterig en opgewonden
Negatieve effecten:
duizeligheid
misselijkheid
hoofdpijn
slap gevoel in de spieren
suf voelen
geheugenverlies
overvallen worden door een onbedwingbare slaap
De kater
Als je alleen GHB hebt gebruikt zul je wat vaster slapen. In principe heb je de volgende dag geen last van een kater.

Afbraak van GHB
GHB is een lichaams-eigen stof. Dit betekent dat er altijd een heel klein beetje GHB in je lichaam aanwezig is onafhankelijk van het feit of je het ooit gebruikt hebt. In principe is vijf uur na inname bijna alle GHB weer uit je lichaam (99,7%) en is het niet meer aantoonbaar. GHB wordt afgebroken in water en koolstofdioxide. Deze afbraakproducten zijn onschadelijk.

Risico’s op de korte termijn
Het belangrijkste risico is een overdosis. Een overdosis kan makkelijk ontstaan omdat er maar heel weinig verschil zit tussen de hoeveelheid GHB die het gewenste effect oplevert en de hoeveelheid die een overdosis veroorzaakt. Het doseren van GHB gaat regelmatig mis omdat de dosis zo moeilijk vast te stellen is. De ene keer zit er meer GHB in een flesje of poeder dan een andere keer. Dat wil zeggen dat de ene keer een slokje voldoende is voor een prettig effect, terwijl een andere keer zo'n zelfde slokje een overdosis kan zijn met het risico van bewusteloosheid. En raakt iemand bewusteloos, dan kan het wel 4 tot 5 uur duren voor deze weer wakker te krijgen is. Het gevaar bestaat dat iemand, als hij buiten bewustzijn is, stikt in zijn eigen tong of braaksel. Het kan ook zijn dat men ernstige ademhalingsstoornissen krijgt, hetgeen levensbedreigend kan zijn. Als iemand ‘out’ gaat door GHB breng hem dan ALTIJD naar de EHBO of bel een ambulance. Dit heeft geen justituële gevolgen.

Risico's op de lange termijn
Over de effecten van GHB op de lange termijn is nog niets bekend. Wel is er door mensen die veelvuldig GHB gebruiken gerapporteerd dat zij last van geheugenverlies hebben.

Verslaving
De kans op verslaving is niet erg groot. In de Verenigde Staten zijn enkele gevallen gemeld. Psychische afhankelijkheid kan in sommige gevallen optreden. Ook kan er bij regelmatige gebruikers sprake zijn van tolerantieontwikkeling. De effecten van GHB worden dan iets minder gevoeld. Verder kunnen ontwenningsverschijnselen zoals slapeloosheid, angst en beven optreden.

GHB gebruik in Nederland: Prevalentie-cijfers
Binnenkort beschikbaar

De wet
GHB valt in Nederland onder de wet op de geneesmiddelenvoorziening. Dat wil zeggen dat GHB alleen onder streng medisch toezicht gebruikt mag worden en alleen op doktersrecept verkrijgbaar is. Sinds oktober 2002 valt GHB ook onder de Opiumwet. Dat wil zeggen dat bezit, productie en handel strafbaar zijn. De overheid treedt hard op tegen de handel in GHB. Op illegale verkoop staan zware straffen. Gebruikers worden niet actief vervolgd.

Het verkeer
GHB en deelnemen aan het verkeer gaan niet samen. Het reactie- en coördinatievermogen blijven na inname nog een aantal uren verstoord.

Combi
De combinatie van GHB met alcohol, slaap- en kalmerings middelen (valium, etc.) en andere downers vergroot de kans op een overdosis en is levensgevaarlijk. De kans om in slaap te vallen en bewusteloos te raken neemt bij de combinatie van GHB met alcohol sterk toe. Het is dan ook zeer af te raden om GHB met bovenstaande middelen te combineren.

Cocaïne en speed werken de effecten van GHB tegen en je ziet dan ook dat deze combinatie zelden gebruikt wordt.

Extra info:
Een variant van GHB is GBL. Dit is een soortgelijk middel, maar twee keer zo sterk. Laat daarom je vloeistof altijd testen zodat je weet wat je hebt.

Unity Tips
Neem nooit meer dan een heel klein slokje uit een buisje (of een ½ tot ¾ gram poeder). Daarna moet de gebruiker minstens 30 minuten wachten. Als hij wil bijnemen omdat het niet genoeg is moet hij in ieder geval minder nemen dan de eerste keer. Tenslotte zit het GHB nog in zijn bloed en kan hij als hij bijneemt zomaar te veel krijgen
Neem niet nog meer GHB als je het effect al voelt.
Als je in slaap dreigt vallen zorg er dan voor dat je niets eet. Je kunt dan namelijk stikken in je eigen braaksel.
Combineer GHB nooit met alcohol of andere downers. Bedenk dat de afbraak van de alohol in een standaard glas drank ongeveer 1,5 uur duurt. Als je vijf glazen hebt gedronken duurt het dus 7,5 uur voordat alle alcohol weer uit je bloed is.
Gebruik nooit GHB in je eentje maar zorg dat er altijd andere mensen in de buurt zijn die weten dat je GHB hebt gebruikt.
Als iemand buiten bewustzijn raakt ga dan ALTIJD naar de EHBO of bel een ambulance. Dit heeft geen justitiële gevolgen. Leg iemand in de tussentijd op zijn zij (stabiele zijligging) zodat hij niet in zijn eigen tong of braaksel kan stikken.
Neem geen deel aan het verkeer als he GHB hebt gebruikt.
Luister naar je eigen lichaam.
Wees je ervan bewust dat je grenzen vervagen. Houd hier rekening mee voordat je met iemand naar bed gaat en gebruik een condoom.
Laat je GHB testen. De sterkte van GHB is wisselend

Bron: www.unitydrugs.nl
 
Voorzover nu bekend, veroorzaakt GHB geen chronische schade aan organen. Het belangrijkste risico is een overdosis of verslaving. . Het is belangrijk dat je zelf goed kijkt naar de signalen van je lichaam.


Met de lichamelijke schade door GHB lijkt het inderdaad wel mee te vallen. GHB staat trouwens ook op lijst 2 van de opiumwet. Het wordt wettelijk vooralsnog dus ook beschouwd als een drugs met aanvaardbare gezondheidsrisico's. Het probleem met GHB is de dosering. Het verschil tussen een prettige dosis en een knock-out is klein. Er zijn mensen in coma geraakt met GHB en dan met name door de combinatie met alcohol. Verder zijn er mensen die het gebruik van GHB moeilijk in de hand kunnen houden en het steeds meer/vaker gaan gebruiken. Als je onze folder over GHB leest en je houdt aan alle tips om risico's te voorkomen, dan valt het met de schadelijkheid inderdaad wel mee.

Voor zover nu bekend, leidt GHB bij "normaal" gebruik niet tot schade aan de hersenen en andere organen. In het verleden is wel gemeld dat veelvuldig gebruik van GHB kan leiden tot verminderde gevoeligheid van vingers en tenen. Dat werd toegeschreven aan productiefouten bij het maken van GHB. Ik heb hier de laatste jaren niets meer over gehoord. Met vriendelijke groet, Martin Sijes


[
 
ja maar wat doet het met het lichaam??? wat gebeurd er met je waardoor je je zo vaag/relaxed voelt???

iets in je bloedvaten?? iets in je hersenen??

wat jij hierboven schrijft bedoelde ik dus niet
Het werkt op je zenuw(puntjes)en :yes:
Het verdooft.
Het wordt zelfs gebruikt om olifanten mee in te laten slapen.
Je lichaam maakt zelf ook een verdovende stof aan en GHB stimuleert de aanmaak van deze stof dacht ik. Het is dus een puur natuurlijk proces, waardoor het niet schadelijk is, mits de dosering binnen beperken blijft.
Martijn, allereerst wil ik je graag verwijzen naar www.unitydrugs, waar op het forum onder drugs al diverse GHB-topics staan.

Wat betreft de combi met alcohol zal ik je vast uitleggen: GHB en alcohol zijn beide downers die ook nog s allebei inwerken op het autonome zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel regelt onder andere de ademhaling. Als het ademhalingscentrum door n teveel aan beide stoffen stil komt te liggen ben je na n minuut of 6 dood. Daarom mag iemand die teveel GHB opheeft ook niet slapen...

Voor je overige vragen, ik heb mn collegae vast laten weten dat dit topic er is, en gevraagd of zij er iets meer over kunnen vertellen :)
laatste aanpassing
Vroeger werd het gebruikt tijdens bevallingen ipv ruggeprik, aangezien ghb (wellicht in een iets andere samenstelling) niet toxisch is en daarom niet schadelijk voor moeder en ongeboren kind. Helaas onstonden er regelmatig problemen mbt de dosering (net als nu onder de partygangers...) en toen heeft men voor een ander alternatief gekozen. De ruggeprik.

Het schakelt bepaalde zenuwpuntjes uit, als alle zenuwpuntjes uitgeschakeld zijn, ga je out.
 
zow duidelijk!!
 
het word me al duidelijker
waarom wil je dat eigenlijk weten ...en als je dit weet ga je er dan mee stoppen of gebruikte je het niet??
 
nee, ik ben er gewoon echt heel erg beniewd naar, ik gebruik het nu een weekje, en veel ook maar ben gewoon benieuwd wat het precies met me doet en of het slecht is...
tuurlijk is dat slecht wat denk je zelf drugs is zo ie zo slecht:/ maar een weekkie achter elkaar????
 
Hey :[ Tinkerbell :[ , vind je jouw reactie soms interessanter :[ dat je het :[ dikgedrukt moet maken? :[

Nou? :[ He? :[ Nou? :[
 
drugs is zo ie zo slecht


Bron? Link? Motivatie? Beargumentatie? Iets?

Het is niet waar namelijk.
en veel ook?


Niet slim he? :no:
 
ik HAD een kwart liter gekocht vorige week woensdag maar het is nu nog 50 mililiter ofzo, veel feestjes gehad dit weekend :D maar het is geestelijk verslavend volgens mij

je word er niet brak van, je voelt je er zwaar relaxed van en je gaat er niet anders of vaag uitzien... kan het beter?
 
oh nee is dat niet zo U ???


Tuurlijk zijn niet alle drugs slecht. Medicatie is ook drugs. GHB is daarentegen ook nog de 'gezondste' drug die er bestaat, omdat de werkende stof natuurlijk aangemaakt wordt in je eigen lichaam.
Olifanten verdoven? :/
Kijk je wel een beetje uit Martijn...ik spreek je nog wel als je dadelijk een keer flink out bent gegaan en je niet zo prettig meer voelt. Alle beginnende ghb gebruikers zijn lyrisch over het goedje en denken dat het allemaal niet op kan, ik zou toch maar uitkijken als ik jou was.

Ondanks dat ghb niet toxisch is, is teveel aan deze stof in je lichaam ook echt niet goed.

En over dat niet anders of vaag uitzien: als je teveel op hebt zie eruit als een walvis op het droge die geen lucht meer krijgt en daarnaast een Andre van Duin imitatie doet :S
 
Olifanten verdoven?


Ober drogeerde
vrouw voor seks

door Joan van den Dungen - DEN BOSCH, vrijdag

Na gedrogeerd te zijn met de stof GHB, deed de Eindhovense Ursula E. dingen in bed die zij eigenlijk verafschuwde. Ober William van den H. (27), die het spul toegediend had, ging volgens haar als een beest te keer, tot bloedens toe, zonder dat zij zich wilde of kon verzetten.

Tegen de 27-jarige Eindhovense ober werd gisteren voor de Bossche rechtbank drie jaar celstraf geëist wegens verkrachting van een vrouw in onmachtige toestand en ook handel in drugs. De man diende zijn slachtoffer de stof GHB (Gamma Hydroxy Boterzuur), dat seksuele lusten zou stimuleren, toe. Maar volgens justitie is dit een levensgevaarlijk narcosemiddel waarmee zelfs olifanten geveld kunnen worden.

Remmingen

"Ik weet nog precies wat er is gebeurd", verklaarde het slachtoffer bij de rechter-commissaris. "Geestelijk was ik vrijwel afwezig. Ik kende totaal geen remmingen meer. We hadden langdurig anale en orale sex. Zoiets zou ik anders nooit gedaan hebben. Ik lag erbij en ik keek ernaar." Pas de volgende dag ontwaakte Ursula uit haar roes.

Van den H. ontmoette zijn slachtoffer in juni vorig jaar in een café in Den Bosch. Het tweetal maakte een afspraakje en ging samen stappen in de Amsterdamse discotheek Cool Down waar de Eindhovenaar ober was.

Volgens de vrouw had de ober haar nooit op het gevaar van de drug gewezen. Het tweetal bezocht in oktober de Darkroom in de Amsterdamse 'Catacomben'. Ook daar kreeg Ursula de stof GHB toegediend en volgden seksuele uitspattingen. "Achteraf schaam ik me dood", verklaarde Ursula. "Het spul doet iets met je geest, zodanig dat je je niet meer kunt verweren."

Na maandenlang door de politie geobserveerd te zijn werd de Eindhovenaar op 22 februari gearresteerd. Huiszoeking leverde een grote partij flesjes GHB en andere drugs op.

Coma

Volgens officier van justitie mr. J. Pieters, tevens hoofd van de landelijke Unit Synthetische Drugs, wist de verdachte maar al te goed dat het spul zo link is, dat je ervan in coma kunt raken. "Andere drugs liet hij ook regelmatig testen bij Novadic", wist de officier. "Een medewerker had hem in januari al op het gevaar van GHB gewezen."

De verdachte gaf toe het spul verstrekt te hebben en bekende ook de ruwe seks. "Ik wist niet dat GHB zo schadelijk was", beweerde hij. "We vonden het beiden zeer prettig in de Catacomben. Ursula wilde zo weer terug. Ze had zelfs een speciaal pakje laten maken voor de tweede keer."


Bron.

Aan de andere kant lees ik nu ook veel berichten dat het een fabeltje zou zijn, dus het spreekt elkaar nogal tegen.
laatste aanpassing
U, ik weet zeker dat ik uit de wetenschap spreek en niet uit eigen ervaring, dat lijkt me in dit geval idd belangrijker ja :)

Het olifantenverdovingsmiddel waar GHB nog altijd mee door de war gehaald wordt heet Ketamine...

Loesje, bij recreatief gebruik heoeven drugs niet slecht te zijn nee...
laatste aanpassing
 
nee, maar het is zoooo geestelijk verslavend, lekker buisje voor het slapen gaan, als je wakker word, als je uitgaat, als je naar de supermarkt gaat, alles lijkt een stuk leuker zo...

ik heb ook weleens teveel genomen voglens mij, ik was zwaar duizelig en viel een paar keer om, werd een beetej misselijk ect ect ect
 
U, ik weet zeker dat ik uit de wetenschap spreek en niet uit eigen ervaring, dat lijkt me in dit geval idd belangrijker ja


Huu, niet altijd serieus op mij antwoorden. B-).

Het olifantenverdovingsmiddel waar GHB nog altijd mee door de war gehaald wordt heet Ketamine...


Weer wat geleerd. (Y).
Martijn, je eerste zin komt ernstig verslaafd over, dat heb je zelf hoop ik ook door?

U, stond ook n smiley achter ;)
laatste aanpassing
lekker buisje voor het slapen gaan, als je wakker word, als je uitgaat, als je naar de supermarkt gaat, alles lijkt een stuk leuker zo...


Je hebt een probleem, dit is geen recreatief gebruik meer...
Tja en zo kennen we nog wel honderden verhalen van mensen die zelf het spul hebben ingenomen daarna rare dingen gingen doen en dan ineens maar riepen dat iemand hen gedrogeerd zou hebben...ik zeg niet dat dat nooit voor zal komen maar vaak heb ik mijn twijfels.

Iemand moet je ook wel helemaal out laten gaan om zo zijn gang met je te gaan (zoals beschreven in het stukje uit de krant)

Dat ghb sexuele lusten stimuleert is ook onzin, de een raakt er wat losser van dan de ander maar net als bij drank geldt dat niet voor iedereen. Dat zou wat zijn zeg...
 
Ja je kunt alles doen met drugs.....
Martijn heb je het ooit van de andere kant bekeken: dat het leven zonder drugs ook gewoon leuk zou moeten zijn? Wil niet als Moeder Theresa klinken maar als je niks meer leuk vind zonder drugs dan zou ik toch maar eens even heel goed na gaan denken :S

Drugs kan leuk zijn, als het een kleine toevoeging op een toch al leuk feestje is bijvoorbeeld, dan is het de slagroom op het toetje. Maar laat drugs nooit het hoofdbestanddeel van dat toetje zijn :(
 
nee is geen probleem, die kwart liter is bijna op dus dan moet ik weer wachten op de volgende, maar kijk het is gewoon een vervanging voor andere soorten drugs, ik heb het gehad met snoepjes en speed enzo en nu is er weer iets dat goedkoper is en neit slceht voor je, je word er niet gaar van en het is relaxed

je moet alles eens proberen in je leven zeg ik altijd maar
Dat ghb sexuele lusten stimuleert is ook onzin


:|
Je hebt een probleem én je ontkent het.

Dat noemen we een dubbel probleem :)
 
Je hebt een probleem én je ontkent het.

Dat noemen we een dubbel probleem


helemaal niet, ik kan er zo mee stoppen en dat doe ik ook wel maar nu nog ff niet, ik vind het nu nog te leuk om te doen.. tis een kwestie van een weekje of 3
je moet alles eens proberen in je leven zeg ik altijd maar


Dus óók verslaafd zijn :jaja: je bent al op de goede weg! (y)
 
het is niet lichamelijk verslavend, en geestelijke verslaving telt niet mee :D
ohgod, de excuses en smoesjes verzinnen is nu al begonnen :S
 
okee mamma je hebt gelijk heheheheh

ik zie het niet als een verslaving en daar gaat het om
Ik spreek je over een half jaartje nog wel eens Martijn ;)
 
Ik spreek je over een half jaartje nog wel eens Martijn


is dat een date?? ik weet nog wel een leuk restaurant :D
ha ha dan ga je me zeker drogeren :p
 
neeeeeeeej hoe kom je daarbij???? ;)

dan kan ik bewijzen dat ik het niet meer neem :P
dat heet ontkenning, zie je veel in de verslavingszorg, je bent n schoolvoorbeeld! (y)

Liever mamma dan junk :jaja:
die hebben tenminste verstand B)
laatste aanpassing
 
Liever mamma dan junk die hebben tenminste verstand


KLOPT heheheh!!
 
Heb trouwens ook gehoord dat je lever er van naar de tering gaat...
GHB dat is gewoon bende:yes: opckah
het is gewoon een giftig verdovend prutje......
waar je gewoon in coma van raak.!!!!
:gaap:
 
't vage is als je 't echt veel gebruikt hebt (3/4x per week) en je stopt er na een paar maanden mee dan krijg je egt last van slapeloosheid en das nie leuk :no:
Heb trouwens ook gehoord dat je lever er van naar de tering gaat...


ONZIN! van alcohol gaat je lever naar de klote. GHB wordt afgebroken in CO2 en H20 (koolstofioxide en water). Volkomen niet giftig dus.

GHB dat is gewoon bende opckah
het is gewoon een giftig verdovend prutje......
waar je gewoon in coma van raak.!!!!


Diepe zucht..:[

het is niet lichamelijk verslavend, en geestelijke verslaving telt niet mee


GHB is wel degelijk lichamelijk verslavend. Al na een paar weken van flink dagelijks gebruik krijg je last van ontwenningsverschijnselen wanneer je ermee stopt.
Afhankelijk van hoe lang je hebt gebruikt kunnen deze zo sterk zijn dat je opgenomen in het ziekenhuis moet worden.
laatste aanpassing