Partyflock
 
­ Nederland
Op dit moment ben ik bezig met afstuderen en als alles volgens plan verloopt ben ik aan het eind van de zomervakantie helemaal klaar. Het wordt nu dus hoog tijd om eens na te gaan denken wat ik daarna wil gaan doen.

Ik weet al dat ik niet wil gaan doorstuderen, want nog een jaar met mijn neus in de boeken trek ik niet. Ook weet ik al dat ik nog geen zin heb in een serieuze kantoorbaan (waar ik eigenlijk voor ben opgeleid) en aan een carierre te gaan werken. Dat komt over 1 of 2 jaar wel als ik wat meer van mijn wilde haren kwijt ben.

Ik wil rond september dus iets gaan doen waar wat meer avontuur in zit en eigenlijk in het buitenland gaan werken voor zeg 3 maanden. Ik heb hiervoor 1500 Euro gespaard en heb dus wel wat uit te geven, maar volledig ervan leven kan ik niet.

Wat zijn leuke dingen om in zo´n geval te gaan doen?
Overweeg om te gaan backpacken ofzo. In australie. Dat is daar vrij normaal. En af en toe daar bijwerken om wat geld te verdienen.
Heb verhalen gehoord van vrienden van mij die het ook hebben gedaan en die hebben zich daar prima vermaakt.
Mazzelz
Backpacken is iets waar ik ook wel aan zit te denken. Vrienden en bekenden van mij hebben dat ook gedaan. Je maakt dan denk ik heel wat mee en je zult er jezelf ook goed van leren kennen.

Wat me er niet aan aanstaat is dat je het grootste deel toch alleen bent (ik denk niet dat ik een vriend mee kan krijgen). Een tijdlang op de zelfde plek blijven en met een vaste groep jongeren omgaan lijkt me denk ik leuker.
Werkzaam bij Partyflock
sonwboard leraar ergens in oostenrijk :) voor de winter dan! voor die tijd kan je ff wat financieele reserves opbouwen want dat heb je dan wel nodig :)
 
ik zou ook voor backpacken gaan denk ik


ff offtopic :) mooi plaatje franzelare :)

:kusje:
Snowboarden en skiën kan ik redelijk, maar zeker niet goed genoeg om er les in te geven. Ik ben wel van plan om te gaan werken in een ski-gebied komend winterseizoen, maar dan waarschijnlijk als barman in een skihut. Binnenkort ga ik eens kijken of ik rond de kerst en de maande erna aan de slag kan bij een Yeti-bar via Sportura.

Maar ik zoek nu iets wat ik in in de periode september, oktober en november kan doen.
als je ski of snowboard leraar wil worden hoef je eigenlijk niet te kunnen skieen of snowboarden.
ik heb een heel aantal vrienden die les geven en de ene kon vantevoren bijna niet skieeen terwijl andere het al heel goed konden.

Als je ski/snowboard leraar wil worden en je naar een goede school gaat dan krijg je de eerste 2 weken van het seizoen een cursus waarbij je de hele basis opnieuw leert op een manier waarmee je het zelf het best over kan brengen.
Met het diploma wat je dan krijgt kan je vaak later zo weer bij een andere school terecht. daarnaast krijg je vaak elke week een ochtend les van een van de top leraaren van de school zelf om je eigen techniek bij te werken en om ook gevorderde les te kunnen geven.

maar als je meer wil weten kan ik je er wel een hoop info over geven. ik heb zelf ook mijn snowboard leraar papieren willen halen het is er alleen nog nooit van gekomen :S

2 dancegirl2001 > gewoon een avondje beetje knippen en plakken en je hebt wat grapsig :)
Backpacken kan je toch ook met een kleine groep doen, via een van de vele backpackorganisaties? dan ben je niet alleen...
2 franzelare: Bedankt voor de info. Het verbaast me dat je het zo snel kunt leren. Toch denk ik niet dat ik dat ga doen. In een vakantie omgeving werken spreekt mij wel aan, vanwege de vrolijke mensen en de gezelligheid. Maar ik zou dan liever horecawerk doen. Met horecawerk heb ik al redelijk veel ervaring en dat heb ik altijd heel leuk gevonden.

2 Beertje: Hee dat wist ik niet. Dat vind ik zeker de moeite van het uitzoeken waard. In een groep backpacken lijkt me veel leuker.
Ja, en dan kan je ons mooi op de hoogte houden van de party scene in Australie :P In de kustplaatsen schijnen ze trouwens nog best vette feesten te geven daar!
Als je niet helemaal aan t einde klaar bent kan je misschien in het buiteland nog ergens gaan werken, spanje ofzow...

Je kan ook een jaar of een half jaar naar Highschool of University in de USA...
Dan ben je langer op eenzelfde plek met dezelfde mensen.....
Werken in het buitenland en ook Spanje lijkt mij leuk ja. Alleen weet ik dan niet goed wat voor werk ik daar moet gaan doen. Het moet niet supersaai zijn en ook niet al te ingewikkeld, want ik heb geen tijd om het eerst te leren.

Naar de USA wil ik denk ik het liefst. Dat land lijkt mij heel interessant. Meer dan bijvoorbeeld Australie. Studeren wil ik alleen niet, want ik ben van plan om de komende jaren geen boek meer aan te raken. Werken mag je daar volgens mij meestal niet. Ik heb begrepen dat ze daar heel moeilijk over doen.
Hahaha, ja dat kan ik me ook wel voorsellen... Maar als je naar australie gaat moet je ook een bak geld meenemen om een vergunning te krijgen, weet niet precies hoe dat zit... maar je moet iets van 6000 gulden hebben voor je een verblijfs- en werkvergunning krijgt... dus...
je kan ook werken in amerika denk ik....

In spanje, lijkt me duidelijk... Propper, of achter de bar, dansen in een disco, weekveel, reisleider... alles kan
Ik heb nog geen flauw idee hoe dat zit met visa, werken en geld. Mijn ouders kunnen op waarschijnlijk wel borg staan voor het geld. Geld wat ik uit wil geven moet ik zelf verdienen. Dat zijn de dingen die ik de komende maand maar eens moet uit gaan zoeken.

Werken in een bar of reisleider in Spanje is lastig voor mij, omdat ik pas in september weg kan. Tegen die tijd is het vakantieseizoen al weer zo´n beetje afgelopen. Propper en dansen lijkt mij geen optie voor mij. Ik ben niet zo´n pretty boy.
Hoeft niet mooi te zijn voor propper. ken zat proppers die strontlelijk waren. Gewoon een grote mond. Waar je trouwens ook ideeen van kan halen is Travelactive ofzo. Zij regelen werkreizen over de hele wereld.
 
de vraag die vaak door studenten gesteld wordt =
"wat moet ik doen na mijn studie?"

simpel....
ga doen waar je voor gestudeerd heb %-)
Doen waar ik voor gestudeerd heb is ook leuk en dat ga ik ook zeker doen, maar niet meteen na mijn afstuderen.

Als ik namelijk meteen straks een leuke baan heb zit ik hier redelijk vast in Nederland. Daarna komen waarschijnlijk op een gegeven moment de vrouw en kinderen en zit ik uiteindelijk hier vast tot ik een jaar of 55 ben.

Dat werken is allemaal superleuk, maar ik wil nog wat andere dingen in mijn leven doen dan dat. Op dit moment heb ik daar nog alle vrijheid voor omdat ik nog geen baan of kinderen heb en straks kan dat niet meer.

Vandaar dat ik nog een jaartje ofzo wil wachten met doen waar ik voor gestudeerd heb. :D
Ik hoop dat Tommie nooit afstudeert(niet om tommie), maar dan moet partyflock verhuizen. *Snif Snif*