Partyflock
 
­ Nederland
Van duursporten is bekend dat je lichaam na verloop van tijd adrenaline gaat produceren. Adrenaline is volgens mij een soort oppeppende en verdovende drugs van jezelf. Je kunt hier zelfs verslaafd aan raken als je bijvoorbeeld dagelijks een uurtje gaat hardlopen.

Kennen jullie of zijn er nog meer van dit soort lichaamseigen drugs? En zo ja, hoe kun je het opwekken
 
Als je elk weekend gewend bent om drugs te gebruiken kan je (heb ik zelf ondervonden) op een vrijdag of zaterdag avond ineens van die pillen tintelingen krijgen en waus worden van jezelf. Omdat je lichaam het gewend is geraakt gaat die inderdaad zelf van alles aanmaken.
 
Na fitness voel ik mij ook altijd enrom lekker.
Ook als ik alleen met de gewichten aan de gang ben gegaan.
 
Artiest William Tech
Als je sport maakt je lichaam endorfine aan, een lichaamseigen stof wat je blij maakt en fit/energievol, een natuurlijke anti-depressiva zeg maar. Die andrenaline waar jij het over heb wordt door je lichaam aangemaakt bij een korte, hevige 'rush', zoals een achtbaan, optreden, enz.
Beide stoffen zijn inderdaad verslavend, denk maar aan fanatieke sporters, toneel-artiesten zoals muziekanten en acteurs, stuntmannen, etc.
:):):):):):)
 
adreline roeleert zwaar (meestal dan, krijg het ook als ik kwaad wordt, en dan is het niet leuk)
2 Willempie!: Hmm, ik had er dus weer geen klap van begrepen. Het is endorfinen ipv adrenaline wat je lichaam aanmaakt bij duursporten.
Inderdaad ik heb tijdens en na het fitnessen echt een vet lekker gevoel :D
En kan dan ook echt lang doorgaan
 
Klopt, als ik beetje sip of down ben ga ik lekker ff fitnessen, alle emoties er lekker 'uitzweten' zeg maar hahahaha :)
2 Koenie: maakt niet uit, het lijkt op elkaar, ik verbeterde je alleen ff hoor het was geen lullige opmerking ofzo :D
 
Vol energie na de steps les.. en gewoon chagerijnig als je een keertje niet kunt gaan.. zeker verslavend.. :bounce:
 
jaah gek ik heb da wel eens als ik naar een party toe ga dan heb ik zo veel zin ofzo dan voel ik al dat ik hard ga terwijl ik nog nix gehad heb eg vaag joh
Endorfine maakt je lichaam aan als het pijn moet onderdrukken toch? dus is een soort van pijnstiller. Daarom vooral bij duursporten maak je er aardig wat van aan (omdat je dus lang pijn lijdt). Das ook de reden volgens mij dat je ijdens het duursporten dikke pijnen hebt (als je hard gaat), en het achteraf toch mooi vond :s
hoe meer echte drug je neemt des te minder maakt je eigen lichaam zelf nog aan van euforische shit enzo dus op een gegeven moment ben je een kasplantje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4real
ja je hebt gelijk,,op een gegeven moment hebben je hersens die stof niet meer,,,,,maar als ik af en toe 10 kilometer gerend heb in het park voel ik me wel spaccyyyyyyyyyy