Partyflock
 
­ Nederland
Weet iemand wat we kunnen verwachten van aankomende ML ?
Er is nog bar weinig bekend over dit evenement.
Komt er nu wel of niet een hardcore tent ?

alle info is welkom.

misschien kan de organisatie zich er als nog bewust van worden dat ML zonder Hardcore geen waardig mysteryland is .........
waarom willen ze geen gabbers op mysteryland, maar wel op thunderdome? omdat ze ze gescheiden willen houden van andere partypeople?

Ik zeker heb nix tegen id-t maar die die 70 % zogenoemde 'meeloper neo's' (alleen omdat ze lonsdale dragen?) zijn over grote deel wel mensen zijn die ontzettend kunnen feesten. (zie MoH) En misschien dat er eens begrepen wordt dat de kleding maar een mode verschijnsel is en (bij de meeste) geen diepere gedachten heeft. het aussie tijdperk is nou eenmaal afgelopen.
"Thunderdome. Dat gaat zelfs uitverkocht zonder flyer of wat dan ook. Waarom? Omdat er nog genoeg mensen zijn die begrijpen dat wij hardcore helemaal niet vaarwel zeggen en die weten dat wij op Thunderdome voor 100% geven. "

"want waarom zouden we Thunderdome geven dat financieel totaal niet aantrekkelijk is en veruit ons kleinste evenement"

???? :s dit spreekt mekaar een beetje tegen lijkt me. ik kan er niet in komen dat id&t bijna niks verdient aan een feest dat vrijwel zonder promotiekosten uitverkocht gaat worden. het boeken van een act als The Viper lijkt me ook wel een tikkie goedkoper dan DJ Jean.
Daar gaat het niet om. Iedereen weet welke associaties bepaalde merken oproepen, of deze nu terecht zijn of niet. Als je het niet erg vindt dat mensen je tot een bepaalde groep rekenen vanwege de kleding die je draagt, moet je er ook vrede mee hebben dat je niet welkom bent op onze feesten vanwege die kleding.

Wat vind je nu belangrijker? Dat je zelf bepaalt wat je aantrekt of dat mensen je voor een racist aanzien? Het lijkt mij een logische keuze.

In ieder geval willen we elke schijn vermijden dat Mystery Land een feest is waar rechts-radicalen hun plezier beleven. Dat is toch niet zo'n gek gegeven?

2 Warezguy: natuurlijk verdienen we wel iets aan Thunderdome, maar alle tijd en energie die daarin wordt gestoken hadden we ook in een nieuw trance-evenement kunnen steken. Bovendien zal er wel degelijk een flyer komen en er ook promotie zijn.

Ik zei dit om aan te geven dat ik wel bijna zeker weet dat Thunderdome goed bezocht wordt en dat die domme opmerking van Damien over dat we hardcore niet meer doen op Mystery Land zodat iedereen dan naar Thunderdome gaat nergens op sloeg.
"Wij willen die gasten niet op ons feest en aangezien nog altijd 70% schijnt te denken dat het stoer is om dezelfde kledingdracht te dragen als die neo's hebben wij helemaal geen zin in lange wachtrijen en ellende bij de deur en discussies of mensen nu wel of niet hun politieke denkbeelden op ons feest kenbaar willen maken."

Goh hé Tjeerdo,

Dus nu komt het erop neer dat id&t uit luiheid geen hardcore tent neerzet (geen ZIN in de controles), en dus NIET omdat "ze het plezier van bezoekers die van andere stromingen houden vergallen"?? Blijf graag bij je mening Tjeerdo, want je geloofwaardigheid holt achteruit zo.

Enneuh, praktisch vraagje.. is het niet veel gemakkelijker om iedereen tevreden te stellen: Mysteryland te laten wat het is en die hardcore tent er te laten;
wat minder lui te zijn en nazi's doodsimpel WEIGEREN;
Zet het ook op de flyer... simpel.
Lange wachtrijen kun je voorkomen met een paar extra ingangen, dat kost je misschien een paar duizend gulden, nou, das dan toch weer zeker 10 eurocent per bezoeker!
In plaats van dat aparte hardcore festival kun je dan een apart festival neerzetten waar geen hardcore wordt gedraaid, en dat geen Mysteryland heet. Dat is toch veel logischer?

Oh en voor je mij ook wil uitmaken voor 19-jarig bijdehant betwetertje, das helemaal waar, maar ik maak mijn punten tenminste wel duidelijk.

Nogmaals, ik ben geen hardcoreliefhebber, maar ik vind dat je het helemaal verkeerd aanpakt.
2 Warezguy: natuurlijk verdienen we wel iets aan Thunderdome, maar alle tijd en energie die daarin wordt gestoken hadden we ook in een nieuw trance-evenement kunnen steken. Bovendien zal er wel degelijk een flyer komen en er ook promotie zijn.
--------------------------------------------------

Kost het dan (veel) meer tijd om een Thunderdome feest te geven dan om een (nieuw) trance-evenement te geven??
Aangezien het 2 totaal verschillende doelgroepen betreffen, zit je ook niet met het probleem dat mensen dan maar naar 1 feest gaan (waar minder aan verdiend kan worden) ipv 2...als je begrijpt wat ik bedoel.
Anders gezegd; het ene feest zal het andere feest niet 'in de weg lopen' en kunnen dus best (een week) na elkaar gegeven worden, zonder problemen.
Zo verdient ID&T nog meer.
pfff, je zou het maar 'moeten' organiseren,hehe
het valt niet mee om iedereen tevreden te stellen natuurlijk.
Tja Pasqi. Dat kun je wel denken, maar met luiheid heeft dat niets te maken. Wel met een normaal deurbeleid en niet met honderden gasten die kwaad aan je deur staan omdat ze niet binnen mogen komen en andere bezoekers lastig gaan vallen. Het is wel duidelijk dat je nog nooit een hardcore feest hebt bezocht.

Bovendien, als al die hardcoreliefhebbers toch hun eigen tent induiken, wat is dan het probleem als we die tent optillen en op een andere datum en een andere plaats weer neerzetten?

We hebben al zoveel reacties gekregen van mensen die het er niet mee eens waren. Sommige waren heel redelijk en anderen wensten ons de verschrikkelijkste ziektes toe. Eigenlijk zijn we gek dat we sowieso nog iets voor de hardcoreliefhebbers doen, ze waarderen het toch niet! Het enige wat je hoort is dat ID$T de hardcore kapot heeft gemaakt en commercieel gaat. Iedereen gaat voorbij aan het feit dat ze vorig jaar een eigen festival hebben gehad met HR en dat we nu bezig zijn met de ontwikkeling van een ander festival.

Straks komt er een Mystery Land uit de doeken met een line-up waar 94% van feestvierend Nederland zich in kan vinden en met veel plezier naar toegaat. De overige 6% (want zo groot is het percentage hardcoreliefhebbers ten opzichte van de andere stromingen) kunnen zich niet verheugen op Mystery Land, dat is jammer voor hen en het is jammer voor ons maar zo is het nu eenmaal.

2 warezguy: Zo simpel is het niet. Het gaat niet om de animo maar om de werkdruk. Het is niet zo dat je ff een feessie geeft, daar gaan maanden voorbereiding aan vooraf en ook de nodige aandacht wil je het goed doen. Aangezien Thunderdome volstrekt zonder sponsoring is zijn de enige inkomsten die we daaruit hebben de kaartverkoop. Dat zou toch al genoeg moeten zeggen over onze intenties ten opzichte van de hardcore.

Als we een wens mochten doen, dan was het dat de hardcorescene weer gezellig werd. Vrolijkere kleuren, verschillende kleding en vooral weer veel vrouwelijke bezoekers en zonder rellen en racisme.
Djeez je hebt gelijk B-w@re.

Maar goed ook zag ik een puntje in de statement van Pasqi : dat Mysteryland geen Mysteryland is zonder hardcore ( word zelfs door de niet hard core liefhebbers verteld ) maar dat het dan een ander event wordt : weet ik veel eeh trance@sixflex ofzo. Dan zijn de wensen en verwachtingen heel anders.....

OW of ik was te laat of Tjeerdo was net optijd :)
Tjeerdo toch,

Weer die mening veranderen he. Eerst zeggen "geen zin" en nu heeft het met een "normaal deurbeleid" te maken.

"Het is wel duidelijk dat je nog nooit een hardcore feest hebt bezocht".
Kijk ff in me profiel wil je. Ik weet precies hoe het overal aan toe gaat. Typisch gevalletje vooroordeel van Tjeerdo.

En bovendien, zoals ik al zei kost het relatief niet veel extra om voor een goed deurbeleid te zorgen.


"Het probleem als we die tent optillen en op een andere datum en een andere plaats weer neerzetten", is al 10x duidelijk gemaakt als je even omhoog scrollt.

Voorbeelden:
"ML zonder Hardcore geen waardig mysteryland"
"Wat is ML nou zonder originele fundering"

Als organisator notabene moet je toch weten dat de trouwe Mysteryland bezoekers voor de nostalgie komen, de mooie traditie die voortgezet wordt, het geeft een gevoel van ontroering. Het is de naam met haar sfeer erom heen.


"Eigenlijk zijn we gek dat we sowieso nog iets voor de hardcoreliefhebbers doen, ze waarderen het toch niet!"
Weer zoiets aparts. In je eerste reply had je het nog over "veel teveel rotte appels in die scene". Rotte appels zijn per definitie veel teveel, en per definitie in de minderheid. Dus omdat er een minderheid is die jullie ziektes toewensen, gaat het niet door. En omdat er zoveel negatieve reacties zijn, "waarderen ze het toch niet" als de hardcoretent er wél zou komen?!?!

Die 6% wil ik best geloven, maar die 94% zal het ook naar zijn zin hebben op Mysteryland mét de hardcoretent. En 100% is nog altijd meer dan 94%.

Wederom stamp je jezelf de grond in.
Nee hoor, jij trekt foute conclusies. Daarbij heb je zelf hierboven gezegd dat je niet van hardcore houdt dus zo gek was mijn veronderstelling niet.

Voorbeeld: "Rotte appels zijn per definitie veel teveel, en per definitie in de minderheid. Dus omdat er een minderheid is die jullie ziektes toewensen, gaat het niet door."

Die rotte appels zijn niet per definitie degenen die ons ziektes toewensen (al zullen ze niet bepaald dol op ons zijn) en vice versa. Jij trekt uitspraken van mij in een verkeerd verband en bestempelt die als waarheden.

Ook schijn je voor die 94% te kunnen denken. Weet jij veel hoeveel klachten we na afgelopen ML hebben gehad over gabbers die de Hitlergroet brachten?

Als je kennelijk precies weet hoe het allemaal in elkaar steekt houdt een discussie op. :-)
Neeneee, deze discussie houdt nog niet op :-P

Ten eerste, muziek is een gevoel en gevoelens kunnen veranderen. Ook niet iedereen is zijn hele leven op dezelfde persoon verliefd, op dezelfde manier verandert je muzieksmaak.

Dat ik die uitspraken van jou in een verkeerd verband trek geef ik toe.

Verander het woordje "Dus" dan maar in "En"...
Reply's achteraf veranderen is ook niet een goed uitgangspunt voor een goede discussie
Dan nog zijn we er niet Pasqi, want ook met 'En' klopt de tekst niet. We geven namelijk die feesten voor de grote groep (want dat is het wel degelijk ook al heeft een groot deel daarvan kennelijk geen eigen mening of smaak qua kleding) die wel voor het feesten gaat en blij is met alles wat we in de hardcore doen. Zoals ik al aangaf zijn er ook genoeg redelijke reacties binnen gekomen die ons echt wel iets deden.

En reply's achteraf veranderen is een must als je woorden verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden ;-).
Reply's achteraf veranderen is geen must, dat kun je namelijk ook in een reply erna zetten zoals ik dat doe, ipv het te veranderen nadat ik al een reply op jouw stellingen heb gegeven. Anders staat namelijk een beetje vreemd, maar dat weet je wel.


En ik snap jouw punt wel, maar zoals ik in mijn tweede reply al heb voorgesteld:

"...is het niet veel gemakkelijker om iedereen tevreden te stellen: Mysteryland te laten wat het is en die hardcore tent er te laten..."

en

"...In plaats van dat aparte hardcore festival kun je dan een apart festival neerzetten waar geen hardcore wordt gedraaid, en dat geen Mysteryland heet...."


De reacties die door hitlergroeten binnenkomen kun je met een beter deurbeleid tot een minimum beperken.
Conclusie: iedereen blij.
He Pasqi in de eerste plaats bedankt voor je steun.

En ik wou ff aan Tjeerdo vragen, hoe het voelt om aardig wat mensen, want er lopen altijd veel gabbers rond op Mysteryland te duperen vanwege die paar rotte appels, die er in de scene zitten.

Want waardoor hebben andere housestromingen doorgang gekregen tot de grote wereld. Precies door de hardcore en dat is ook jullie verdienste.

Ik weet zelf ook wel dat er een paar klerelijers rondlopen en het liefst zou ik ze ook wegtrappen.

Ik heb zelfs echt aardig wat mensen gehoord die voor de andere stylen kwamen, dat ze gewoon letterlijk zeiden jullie weten in ieder geval wat een feessie bouwen is.
En je kan niet ontkennen dat de Hardcoretent elk jaar helemaal uitpuilt en dat er meer sfeer hangt dan bij de meeste andere tenten.
En zeker ook als je het te horen krijgt van muziekliefhebbers van andere stylen.

En dat van die incidenten en dergelijke met die nazi's. Tjah het zijn sfeerverziekers, maar denk je nou echt dat je hiermee het probleem hebt opgelost.

Ik wil gewoon ff zeggen dat ik jullie besluit accepteer, maar de manier waarop vind ik toch niet echt prettig.

En kunnen jullie het feest misschien anders noemen, want Mysteryland is geen Mysteryland zonder Hardcore.

En nog ff een vraagje, komt er nog een HR?

Greetz van een Hardcore Maniac Till Dead
 
uh ff een vraagje zomaar vanuit het niets...hoe werkt dat feesten toevoegen op deze site? kan geen line up invoegen??
2 MC Hill: Hoe dat voelt? Laat ik vertellen dat ik het niet leuk om oprechte en goed beargumenteerde reacties van mensen die het echt jammer vinden te moeten lezen.

Aan de andere kant vind ik nog steeds dat wij niet degene zijn die hen duperen. Dat hebben ze te danken aan de gasten die ervoor gezorgd hebben dat hardcore nu zo'n slechte naam heeft en aan die meelopers die in dezelfde kleding lopen als die gasten waardoor het onderscheid moeilijk te maken is.

Die gasten die komen om te provoceren of te rellen hebben er ook voor gezorgd dat er bijna geen meisjes meer heengaan wat ten koste gaat van de gezelligheid.

Hardcore is vandaag de dag niet meer vrolijk en dus past het niet bij een vrolijk festival. De sfeer is allang niet meer zo als drie, vier jaar geleden. Dat zal eerst moeten veranderen wil hardcore weer terugkomen op ML. Te beginnen bij verandering van kledingstijl.

Zoals gezegd zijn we bezig met een apart hardcore festival en dat is een belofte.
Wanneer ML dit jaar in dezelfde opzet gehouden zou worden als vorrig jaar, dan was ik er ZEKER weer heen gegaan (was na qlimax december mijn beste feest).

Nu het dit jaar overdag gehouden wordt, en zonder handcore tent etc ga ik er denk ik niet heen (is niet veel anders dan de meeste andere festivals). Ik geloof ook dat het tegelijk met frequence gehouden wordt, en ik denk dat ik dan daar heen ga.

p.s. ik vind het iig erg jammer dat ML dit jaar geen ML meer is (in mijn ogen dan).
ik snap niet helemaal waarom er nou gesproken word van een slechte sfeer. Ok in 96/ 97 was het misschien iets beter, maar slecht is het nu zeker niet. Het verschilt wel per feest, maar over het algemeen, gaat het wel goed. En er komen de laatste tijd juist weer veel meer meisjes naar feesten heb ik het idee dus wat dat betreft valt het allemaal reuze mee.
Ja ik begrijp het Tjeerdo.
Over welke kleding heb jij het trouwens precies?
Het was inderdaad een paar jaar geleden gezelliger, dat moet ik zelf ook bekennen.
In ieder geval is het wel zeker, dat de gabbers die wel komen om tefeesten zelf bezig zijn met de rotte appels te ontdekken en te verwijderen.
Want zelf zijn de echte gabbers er ook niet blij mee, dat dit gebeurd.
Nogmaals ik respecteer jullie besluit en ik vind het jammer dat er voor ML geen compromis gesloten kan worden.
Ik zelf ga in ieder geval niet heen, omdat ik toch echt voor de Hardcore ga, maar ja het is niet anders he.
En ik kijk met genoegen uit naar het Hardcore Festival
Ja inderdaad ik zie de laatste tijd ook weer steeds meer meisjes. :D
Maar ja ik heb er maar oog voor een.
 
Ach ja ze kunne t beter flikkerland gaan noemen.
Aangezien de complete basis uit t feest is ontnomen.
A little reminder:
ML een feest wat gebaseerd was op de stroming HARDCORE met de daaromheen liggende stromingen maar hardcore was toch echt wel ff de mainstream als je daar kwam was 80% gabber nu halen ze deze hele stroming waar t feest op gebaseerd was weg just like that en t is nog overdag ook teringzooi.
Zonder hardcore wad ml nooit zo groot geworden laat staan populair dus zeg ik fock id&t en play that fucking track !!!!!!!!!!!!!!!! of steek alles maar in je aars.
Met die opmerkingen zorg je er echt niet voor, dat ze er opeens anders over gaan denekn hoor. Integendeel je bent gewoon dom als je zulke dingen zegt.
Want als id&t zich nooit voor hardcore had ingezet dan had er hooguit een jaartje hardcore besaan.
Maar ja je moet het zelf weten en het is klote dat er geen hardcore is op ML, maar ja met deze opmerkingen verander je dat echt niet
Zie je nu wat ik bedoel MC Hill? Dat soort berichten geven ons steeds meer het idee waarom we eigenlijk sowieso nog Thunderdome of hardcore doen etc. maar goed, jouw reactie heft dat weer op. ;-)
Ten eerste vind ik de discussie die hier gaande is erg interessant, en de argumenten enz van beide partijen respecteer ik .

Maar is het niet zo dat er op het aparte hardcore festival de zelfde problemen zullen ontstaan en de organisatoren met oplossingen moeten komen die ook voor Mysteryland zouden kunnen gelden ?

En waarom een "apart" Hardcore festival " Zolang ik me Mysteryland kan herinneren is het een hardcore festival, met andere muziek stijlen erom heen , de zaken worden nu omgedraaid. Eerst gingen andere feestgangers naar ML omdat er ook trance ambient techno enz te vinden was . De laatste jaren gaan de Hardcore liefhebbers "nog" naar ML omdat er ook hardcore te vinden was. En nu verdwijnt het hele hardcore scala, dit klopt toch niet ?
Zoals eerder genoemt : we hebben al een Dance valley, trance energy, fast forward, love parade enz . En we hebben Mysteryland een festival met alle soorten house muziek, voor iedereen is een plekkie. nu blijkbaar niet meer.
2 Acces: Mystery Land is altijd een mainstream evenement geweest waarop de grootste stromingen vertegenwoordigd waren. Hardcore was lange tijd de grootste stromingen maar vandaag de dag is dat beslist niet meer zo. Dat hardcore de basis is voor Mystery Land is dus onzin. Toen het in 1993 van start ging was hardcore slechts één van de stromingen en niet persé de belangrijkste.
Dat je admin bent gemaakt door de intitiators van Partyflock zodat de hardcore ook vertegenwoordigd is in hun reporters en admin bestand vind ik prima, maar je zou er verstandig aan doen je eerst wat meer in de zaak te verdiepen.
-----------
Jammer dat je hiermee moet komen

Ff voor het grappige, Waar haal je die info vandaan. ben ik bij PF om hardcore te vertegenwoordigen??? Ik zal het maar ff zeggen, Neej.Ik zit bij PF omdat wij een site wouden gaan maken, niet omdat er een site was en dat ze een gabbertje nodig hadden.

En nog zieluger, waarom kan je niet met mij discusseren als een gewoon mens. Ik ben Rowan, een bezoeker van PF, die gewoon met iemand van ID-T een discussie aangaat. Als persoon, niet als admin van PF.

En wat ik snap tjeerdo

Kun jij mij misschien vertellen
Wat was vorig jaar de grootste tent op ML.
Welke tent was als eerste vol op ML
Welke tent is al 10 jaar lang vol op ML
Welke tent gaat iedereen de hele nacht (of nu dag) uit ze naad.

Ik gok dat je dan op hardcore uitkomt (alleen weet ik niet zeker of de tent vorig jaar groter was, of dat het die open ruimte was die groter was.)
Alleen wat ik wel weet, dat die openlucht ruimte vorige jaar nooit helemaal vol heeft gezeten. En de hardcore tent wel de hele nacht)


En waarom mysteryland voor mij het beste feest was, het totaal bij een komen van heel veel grote muziek stromingen.
En dat gabbers en trance mensen lekker naast elkaaar op 1 feest helemal uit hun naad kunnen gaan.

En dat je zegt dat je klachten heb gehad van mensen die vorig jaar last hadden van hardcore liefhebbers.

Dan wil ik nu weten, heb jij meer klachten gehad, dan er gabbers waren.
En dan nog iets, iemand die naar ML gaat, weet dat het een hardcore oorsprong heeft. Dus weet dat je der gabbers tegen komt. Dus weet ook van te voren dat ie die rotte appels met hun handjes gaat zien op het feest. en als je dan toch naar een feest gaat en dan gaat klagen omdat er gabbers zijn. Is het dan die bezoekers niet hun eigen fout

En wil je niet als organisatie (als een beetje een partyhard heb) dat je liever een hele grote groep echte partygangers (met een klein deel wat wel vervelend is) die niet klagen over je feest en gewoon de hele nacht uit hun naad gaan en de hele nacht doorgaan. (van het begin tot het eind)
Of wil je als organisator een groepje mensen op je feest die zich van alles om hun heen at aantrekken en daarna achteraf na een super vet feest gaan zeiken omdat ze een paar gabbers hebben gezien.

Oftewel
ik zeg het heel simpel.
Wil je een feest waar iedereen uit ze naad gaat. OMdat het zo ontzettend bruut is. Zo ontzettend breed. Oftewel een super feest waar alle stylen zijn vertegenwoordigd en wat als super feest in de boeken gaat.

Of wil je een feest wat een rip-off is van DanceValley, door verder gaat op het hardcore fundament van het hardcore en ontzettend wankel op ze pootjes staat omdat je opeens de grootste feest groep weigerd op je feest.


Please, don't take away our ML. The best party of the year. The first party I ever went to. The party's that wil always be in my mind.
De grootste tent vorig jaar was The Eclipse (trance). Ik was er zelf stage manager en het was erg druk. Op het einde van de avond ben ik uiteraard naar de Acropolis gegaan waar Neophyte als live-act afsloot en de hele tent was nog gevuld.

Dat de tent een succes was ontken ik ook zeker niet. Dat er een goede sfeer was in die tent weet ik ook.

Tegelijkertijd zag ik bij een fotostandje een groep van 12 mensen met het rechterhandje omhoog op de foto gaan. Dat waren onmiskenbaar Gabbers, mensen die van techno of trance houden zie je zoiets namelijk niet doen. En de volgende dagen waren de reacties op de verschillende forums en naar ons persoonlijk 'leuk feest, maar jammer dat er altijd van die agressieve gabbers rondlopen'.

Kortom, hoe groot het succes van de hardcore tent ook was, de bezoekers daarvan drukken met hun uniforme kledingdracht een te zwaar stempel op het beeld van de Mystery Land bezoeker, zelfs als de tent in een hoekje van het terrein wordt geplaatst.

Je bekijkt deze situatie, logischerwijze, vanuit het perspectief van de hardcoreliefhebber en kunt dus niet begrijpen dat handhaving van deze tent uiteindelijke doorgroei van een festival in de weg staat omdat er veel mensen wegblijven die misschien wel voor de club of trance zouden willen komen als er niet van die agressief uitziende gabbers waren.

Zou iedereen gewoon in normale vrolijke kleding lopen (zoals in de hardhouse het geval is) dan was er waarschijnlijk niets aan de hand geweest.

Anders gezegd, toen de aussi en nikes plaatsmaaktes voor Lonsdale en kisten ging het bergafwaarts met de hardcore tot we nu op het punt zijn beland dat we alleen nog hardcore brengen op pure hardcore evenementen.
Ok dan doen we wel allemaal badkleding aan.
En trouwens wat maakt het uit hoe mensen gekleed. Het gevoel zit van binnen en niet van buiten, dus al zouden die nazi's hele andere kleding aan hebben, dan nog zouden het nazi,s zijn, dus ik vind de opmerking kleding niet echt zinvol om eerlijk te zijn.
Tjeerdo, wil jij iets voor mij doen
wil je op het volgende wat ik zeg, met je hart als partyliefhebber spreken (en die heb jij, dat weet ik zeker) en niet als medewerker van ID-T

Tjeerdo

Wat wil je liever.

Een zo groot mogelijk Mysteryland
Of een zo gezellig mogelijk Mysteryland. Een mysteryland die iedereen in ze achterhoofd houd. En niet waarvan iedereen denkt: Hey, mysteryland is het zoveelste festival.

p.s. Mysteryland was uniek, omdat er als enige festival in Nederland hardcore word gedraaid. Zonder hardcore is mysteryland niet mer uniek.
Tja ik kan tjeerdo gedeeltelijk best begrijpen, en er liepen idd redelijk wat KLOTE nazi gabbers rond.

Maar ML was het enigste festival in Nederland dat:
- gedeeltelijk 's nachts gehouden werd
- waar mensen uit alle stromingen (trance, hardcore enz), op hetzelfde feest uit hun dak gingen.

die 2 punten maakte ML voor mij uniek en bijzonder. In de opzet van dit jaar is ML "zomaar" een festival dat kwa concept totaal niet afwijkt van de vele andere festivals die in ons land gehouden worden.
2 Damien: natuurlijk opteer ik voor gezellig, maar dan wel voor gezellig voor IEDEREEN en niet alleen gezellig voor de hardcoreliefhebbers. Daarbij is groot ook een absolute must anders moeten we er geld op toeleggen.

2 ehv_brambo: die punten waren ook uniek, echter met de komst van Impulz Outdoor verviel ook het unieke van een nachtelijk festival. Voeg daarbij de problemen met de gemeente om een acceptabel geluidsniveau te kunnen brengen en de keuze was duidelijk.

Het is nu aan ons om van Mystery Land een festival te maken wat zich wel degelijk onderscheid van andere festivals overdag en daar zullen wel degelijk hardere stromingen vertegenwoordigd zijn.
2Tjeerdo die laatste begrijp ik niet helemaal ???
bedoel je dat ML geen harde muziek stromingen heeft of juist wel ..
Uiteraard... te weten hardstyle en techno.
Ik ben nog nooit op ML en ook nog nooit op een hardcore feest geweest. Of het terecht is dat die tent is afgeschaft weet ik dus niet.

Hardcore is niet mijn muziek, maar het lijkt me wel leuk om eens een kijkje te nemen. Gewoon uit nieuwsgierigheid. ML leek me daar nu juist zo´n mooie gelegenheid voor. Even kijken, de sfeer proeven en als het niks is, dan gewoon weer naar de andere tenten. Maar ja, jammer! Het zit er niet in.
 
ff offtopic, maar tjeerd, hoe zit het met dat dvdtje wat je op zou zoeken en eventueel sturen?

greetz oz
Ben bang dat dat niet gaat lukken OzziE. Er was nog één exemplaar en dat wordt gebruikt voor promotiedoeleinden. Is een videoband ook goed?
Maak die dvd voor ozzie maar goed met een hardcore tent op ML. :D
 
Tjeerdo man! Je spreekt jezelf de hele tijd tegen, en als je het niet kunt winnen wordt je persoonlijk.. zoals je naar Damien een paar keer deed.
Zo zeg je over de reacties op het weghouden van hardcore op ML:
" Sommige waren heel redelijk en anderen wensten ons de verschrikkelijkste ziektes toe. Eigenlijk zijn we gek dat we sowieso nog iets voor de hardcoreliefhebbers doen, ze waarderen het toch niet!"
Eerst zie je wel verschillen in de reacties, daarna scheer je iedereen over 1 kam... Later zeg je daarentegen:
"We geven namelijk die feesten voor de grote groep (want dat is het wel degelijk ook al heeft een groot deel daarvan kennelijk geen eigen mening of smaak qua kleding) die wel voor het feesten gaat en blij is met alles wat we in de hardcore doen. "
Toch wel een grote groep die waardeert wat jullie doen dus?
En dan over de vermeende neo's:
"In ieder geval willen we elke schijn vermijden dat Mystery Land een feest is waar rechts-radicalen hun plezier beleven. Dat is toch niet zo'n gek gegeven? "
Maar dat ze allemaal wel naar Thunderdome komen dat maakt je niets uit? Je wekt de schijn (goed lezen he Tjeerdo, ik zeg niet dat het een feit is) dat jullie toch nog wel geld willen verdienen aan gabbers, maar dat je ze liever niet meer associeert met je eigen organisatie.
Tegen Damien zeg je dat hij de hoogtijdagen van de hardcore waarschijnlijk niet bewust heeft meegemaakt. Daar kan ik niet over oordelen, maar ik kan wel zeggen dat ik de hoogtijdagen van de hardcore wel degelijk heb meegemaakt. Ook toen al waren er regelmatig discussies over de link tussen gabber en extreem-rechts. En ook toen liep iedereen 'geuniformeerd' bij (ik ook trouwens: aussie, maxies en kale kop). En toen verdedigde ID&T hardcore nog met hand en tand in de media. Ook wel logisch natuurlijk, want het was jullie grootste melkkoe. Sterker: eind vorig jaar nog gaf een woordvoerder van jullie organisatie nog aan in de Telegraaf dat extreem-rechts "slechts een klein deel van de gabberstroming" vertegenwoordigde.
De ware reden om hardcore te weigeren is denk ik dus een andere als jij tot nu toe hebt gezegd. En wat de ware reden is zul je hier wel niet mogen/durven vertellen. Bedrijfsgeheimpje ofzo?
Ik heb mijn onvrede en argumenten destijds al uitgesproken op het ID&T forum zelf... kort gezegd komt het er op neer dat ik het ook onwijs jammer vind dat er geen hardcore op mysteryland komt, omdat mysteryland juist zo'n mooie stijl-overdracht is. Mensen zoals ik (gabbers) nemen is een kijkje in andere tenten (ik ben door mysteryland vorig jaar hardstyle gaan waarderen!), en oud-gabbers en anderen nemen eens een kijkje in de hardcore tent. Verder valt het met foute bezoekers toch best mee op mysteryland? Je ziet juist op mysteryland nog veel mensen in aussies en dergelijke lopen... En is het niet veel makkelijker om gewoon Lonsdale en kisten totaal te weigeren? Ik loop ook in Lonsdale (en nikes), maar zou het totaal geen probleem vinden om voor Mysteryland wat anders aan te doen...
EastSideGate, tnx voor de support

En ehh, gold, ik denk niet dat Lonsdale verbieden een oplossing zou zijn. Dat zou ook hele verkeerde conclusie trekken zijn, want eigenlijk loopt geen 1 nazi meer in lonsdale. Dat is ook weer over. Der is weer een nieuwe kledinglijn (die ik hier niet zal noemen, omdat iedereen die dat draagt zich dan aangesproken zal voelen)
Heb ik nu trouwens me kansen om op id&t radio te draaien verspeeld? :-D
dan moet je gewoon als sjoempa flop gaan draaien

Maar je moet eerst een demobandje sturen
Nou ik ben wel een trouw ML bezoeker, en ik heb me ook erg vermaakt in de andere tenten ( vorig jaar ), oa de HARDHOUSE.. erg jammer dat de HC ontbreekt. Ik overweeg nog steeds om te gaan.
En weer bedankt voor de steun acces.
Jij begrijpt tenminste dat Mysteryland een feest is van alle hardere stylen.
Ach ja ze komen er nog wel achter
 
ik heb geen video recorder :'( slechts een dvd speler naast me tv. Hebbie geen gelijkwaardig product? :-D
Heb gisteren maar besloten toch te gaan... Geen hardcore, maar dan ga ik voor de hardstyle en techno. Wordt wel apart want in plaats van met een groep gabbers zoals normaal ga ik nu met 1 vriend van me die techno-freak is.
2 TJEERDO :

ik quote je ffe als je het niet erg vind :
"Dat er door een paar mensen die het niet is gelukt om de omslag te maken naar nieuwe stromingen" ----> Gruwelijke onzin!!! Wat ben jij gruwelijk dom zeg hardcore is geen : Hardhouse, Trance, Techno of wat dan ook !!
En dan zeggen dat het niks met commercie te maken heeft!!!! Hypocriet ben je ook nog. Omslag maken naar andere stromingen, waaom ? omdat die nu helemaal in zijn, en kruiwagens vol met geld binnen brengen!!!
Ik hou zelf ook van andere muziek stylen zoals bijv. Hardhouse. maar er zijn er ook zat die daar niet van houden en alleen maar hardcore willen. Wat is daar mis mee als ik vragen mag.

"Als we een wens mochten doen, dan was het dat de hardcorescene weer gezellig werd. Vrolijkere kleuren, verschillende kleding en vooral weer veel vrouwelijke bezoekers en zonder rellen en racisme"

Kijk daar ben ik het nu wel mee eens. Zorg dan voor een strenger deurbeleid zet op je flyers : PARTY DRESSED , ETC. Ik bedoel jullie zijn zo'n grote organisatie dus dat zou toch moeten lukken.


En tegen alle rotte appels zou ik zeggen : Vraag eens aan iemand opnames van het eerste Mysteryland feest of van Rave The City of Dance2Eden, en kijk daar eens na!! Misschien dat jullie dan een keer wakker worden


Ben benieuwd....
Voor mij geen MysteryLand zonder Hardcore tent (whehehe dat rijmt ;-) )
Mij boeit het niet zo, ik bedoel, ik ben zelf ook half-indisch, en toen ik ff die HARDCORE tent inliep werdt ik gewoon die tent uitgekeken, dat waardeer ik niet. Zet maar gewoon lekker een DIkke HardStyle Tent neer, met een Qnal line-up en een dikke Harde Techno Tent neer met ook een dikke Qnal line-up, dan ben ik vet blij :D :bounce: .
Oja en nog ff iets over deurbeleid, daar ben ik dus 100% niet mee eens hoe jullie het vertellen.
Kijk, jullie zeggen, je moet partydressed zijn. Oke goed, maar let op, er zullen zoveel mensen met lonsdale komen, en als ze er niet inmogen worden ze aggresief, gevolg daarvan is misschien wel rellen. Een ander vb kan zijn dat je ontzettend lange wachtrijen krijgt, omdat ze iedereen op zijn kleding moet controleren. Das toch onzin??? Ik bedoel, je kan net zo goed onder je trui weer een lonsdale trui/shirt dragen, of moeten ze dan iedereen gaan uitkleden???
Neej daar ben ik het niet mee eens. Maar jah wie ben ik? :D
greetz...
ps. Mystery Land @ Almeerderzand?????? :D