Partyflock
 
Forumonderwerp · 588900
­ Nederland
Boze discobezoeker richt bloedbad aan (AD)

Pas toen bij het overhalen van de trekker zijn pistool klikte in plaats van knalde, was de woede van de 25-jarige bezoeker gisterochtend vroeg voldoende bekoeld. Nadat zes kogels hun doel hadden getroffen, draaide hij zich om en zette het op een rennen. De twee portiers Eddy en Jeroen (beiden 37) van de Nijmeegse discotheek The Matrixx bleven achter in een plas bloed.


De politie verricht sporenonderzoek bij de discotheek. Foto ANP/Copyright Hans van Oort

Eddy was op slag dood, door vijf kogels getroffen. Jeroen kreeg een kogel in de hals en vocht gisteravond nog voor zijn leven. Opnieuw moeten stapels bloemen en teddyberen de smet bedekken, ditmaal voor een 11 maanden geleden geopende disco bij een winkelcentrum in Nijmegen.

Een ooggetuige vertelt hoe hij met de laatste 30 bezoekers, die hun jassen aan het pakken waren, wegdook toen de schoten vielen. Zijn naam wil hij niet noemen: ,,Als mensen bereid zijn een trekker over te halen, ben ik geen held meer. Ik stond er een halve meter vandaan.''

Een collega en vriend van de neergeschoten mannen staat huilend bij de bloemenzee. ,,Waarom, godverdomme waarom? Sommige van die jonge gasten zijn levensgevaarlijk. Snuif, neusje vol, en ze komen ineens terug met een gun. Je behandelt ze correct, maar met pillen en coke... Onberekenbaar!''

De portiers hadden om half vijf een groepje jongens die meisjes lastigvielen, verwijderd, legt mede-eigenaar T. Krebbers van de discotheek uit. De schutter was een hen en voelde zich beledigd. Toen de portiers de laatste bezoekers uit de disco liet, schoot de man door de kier van de openstaande deur.


Ik stond er nog geen paar meter vandaan toen het gebeurde, ik kan je niet uitleggen wat zoiets met je doet! Nog geen 10 seconden eerder maakten we nog een gezellig praatje met Eddy..'tot volgende week en rij voorzichtig' waren zijn laatste woorden tegen ons...

Dan hoor je een paar doffe knallen achter je rug, iedereen roept hysterisch dat er geschoten wordt, en nog denk je 'geschoten' neeeeee dat kan toch niet, totdat je je omdraait en de twee portiers (waarvan Eddy ondertussen een vriend was geworden) in elkaar ziet zakken...

Ik voel me zo vreemd, leeg, verdrietig en koud van binnen, en met mij vele anderen...

En wat mij nog het meeste pijn doet is de wetenschap dat de dader(s) over een paar luttele jaren toch weer vrij rond loopt terwijl alle nabestaanden levenslang hebben :(

Wat bezielt iemand om zoiets te doen???
En wat moet er gebeuren om politiek Den Haag wakker te schudden zodat ze eindelijk de Nederlandse strafmaat verhogen???
 
Dat is inderdaad wel zo, maar de samenleving en heeft ook meer mogelijkheden. om "erover" te communiceren, en op deze manier, komt het schokkenden nieuws bij meer mensen terecht.Daarom lijkt er nu in ieder geval tegen in opstand te komen.
Maar dat er altijd al zulke gekke dingen zijn gebeurt ontken ik niet, en het land naar de donder ach....
2 Base_Rotterdam: beter had je het niet neer kunnen zetten, juist omdat NL nog steeds naar de klote gaat moet er wat gedaan worden!!!

Als het een aantal jaren geleden ook al het geval was, en nu nog steeds doorgaat is dat toch juist het bewijs???

Het is juist in en intriest dat dit soort dingen maar voort kunnen blijven gaan...ik word er schijt en schijtziek van (sorry voor het taalgebruik) en wou dat het in mijn macht lag er iets aan te doen, het verschil te kunnen maken...

:( :( :(
 
Maar dat kunnen we toch ook? Er zijn meer mensen tegen dit soort acties dan voor ...

... maar hoe laten we dat nu weten aan de boze buitenwereld? :S
Bridget een helebool mensen willen iets er aan doen maar aan gek met pistool kan je weinig doen...
daarom is het ook zo laf...
 
hé q-spacer ken je romy ook dan????
 
Francois plaatste vanmorgen een idee op zijn guestbook ... een soort van Nationale Discotheek Pas. Iedereen die binnen wil moet zijn pasje door zo'n gleuf halen waarna het gecheckt wordt op bv. of het pasje echt van hem is (vervalsing) en of het geblokkeerd is (wangedrag in deze of een andere disco). Als de meter dan rood uitslaat heb je (dus) met een figuur te maken wat niet gewenst is en die meteen naar buiten gebonjourd kan worden. Dan kan ie natuurlijk nog steeds terugkeren met een pistool, maar 1. binnen is het veiliger en 2. er is geregistreerd wie er die morgen/avond binnen probeerde te komen, handig voor de politie dus!

Ik heb er geen probleem mee om mezelf te IDen als ik ergens binnenkom ...
ik leef met je mee briget. ik was erbij toen er twee meisjes zijn doodgeschoten een paar jaar geleden in gorinchem. ik kan me daarom goed voorstellen wat je nu meemaakt. sterekte meid (k)
 
Voor discotheken zou je dat inderdaad kunnen doen, maar er zijn genoeg mensen die er principieel op tegen zijn. Bovendien, als je aangepakt wordt door een uitsmijter, geef je je kaart toch gewoon aan een van je gappies, dan wordt niet geregistreerd, en kan je er volgende keren gewoon weer in.
 
Yanze: in bepaalde steden hanteren ze al zo'n systeem. Moeten ze landelijk doen.
laatste aanpassing
2 Expire>> (Y)
to extravaganza: Jah ze staat altijd bij mij op camping in spanje...
 
:o natuurlijk moet zo iets landelijk, anders heeft het geen zin! Welke disco's hebben dat dan al? En in wat voor vorm?
Ik krijg er traanen van in me ogen als ik zo iets lees :(:c
laatste aanpassing
 
Heel veel sterkte aan Bridget en Ukkie :knuffel:
Dit is echt vet erg :'(
 
Zucht.............Ee­n plaatje heb ik v die gozer die dit geflikt heeft :bah: <=Dat moet ik ervan! Ik wens alle betrokkenen v dit drama strekte toe!
2 bridget, mijn steun heb je meid... al is het van afstand (f)
Artiest {SHOWLIST artist 55927, 26483}
2 Yanze..

ik ben laaaang geleden 'n x met 'n groep lui naar zo'n klote tent "de morgenzon" geweest..
endaar moesten we eerst zo'n pasje laten maken..
paspoort bij hebben.. sofi nummer invullen..adres..tel nr..noem maar op..
als je dan naar binnen ging.. moest je je pasje door zo'n gleuf halen.. en zien ze je pas foto op zo'n scherm.. en al je gegevens enzo..
 
ik weet het niet met die kaartjes,
een paar vrienden van me zijn ook wel eens totaal zonder reden een tent uitgeflikkerd, ben je mooi mee genaaid, kom je dadelijk geen enkele tent meer binnen, doordat zoiets op je kaart staat.
ik ben ook wel eens in een vechtpartijtje verzeild geraakt, gedeeltelijk mijn schuld, maar ook zeker van andere mensen, terecht dat ik dan een tijd die tent niet meer in kom, maar ook dat ik andere clubs niet meer in kom met m'n pasje?
bovendien neem ik vaak genoeg 'verboden middelen' mee een club in, iets waar ik op deze site zeker niet de enige in zal zijn, dan hoef ik al helemaal niet zo'n pasje.
 
Dit maak je liever niet mee nee.... Vind het heel erg treurig wat er gebeurt is! :cry:

Zie hier reacties over dat het weer iemand van buitenlandse afkomst is.

De reden van dit gebeuren, en ook die in Venlo heeft in zeer zekere mate te maken met de cultuur van zo iemand!

In zulke culturen is het normaal om geweld te gebruiken als diegene zich beledigd voelt...:S

Maar goed WIJ wonen hier in Nederland en hier gelden onze normen en waarden! En dat betekent in ieder geval niet om geweld te gebruiken! Zulke mensen moeten ze of voorgoed opsluiten of op de knieeen voor een eigen gegraven gat zetten!

Heel ziek als je mensen dit aan kan doen omdat je je beledigd voelde! :kots:
laatste aanpassing
tja, hier zijn geen woorden voor nee, ik kan ook niet bevatten dat mensen zo zijn ZIEKE MENSEN wel te verstaan. iedereen van de Matrixx en bekenden van Eddy, heel veel sterkte
 
ze moeten die gasten die zoiets doen gewoon flink hard aanpakken!

gooi ze in een kuil met slangen ofzo... fok zeg!!
 
Ik snap nooit waarom criminelen recht zouden moeten hebben op privacy. Als je naam, adres, telefoonnummer, foto, enz.. bekend maakt van zo'n zieke geest weet je zeker dat hij zijn straf niet zal ontlopen.

De straffen die hier in Nederland gegeven worden zijn een aanfluiting op wat het slachtoffer als straf gekregen heeft van de dader.
 
Voor iedereen die zich aangesproken voelt;

Ik zou iedereen willen bedanken voor hun lieve, goede en mooie reacties en berichten. Dit soort dingen beuren echt op. Helaas blijft het momenteel een druppel op de gloeiende plaat, maar het idee dat er zoveel mensen meeleven doet goed ! (y)

Hoe ik me voel ???
Nog steeds vol onbesef. Realiteit en fictie lopen dwars door elkaar. Praten, praten en nog eens praten. Met collega's van de portier, met personeel van The Matrixx en natuurlijk met familie en vrienden. Maar wat valt er te zeggen.. Ik kan vertellen wat ik heb meegemaakt, wat ik allemaal heb gezien, hoeveel geluk anderen en ik hebben gehad, maar ik voel me zo leeg, zo machteloos, zo onwerkelijk. Nu nog steeds. En dat gaat de aankomende weken/maanden nog niet veranderen denk ik.

Ondanks alles moet ik me leventje weer oppakken. Daar doorgaan waar het zo abrupt verstoord is afgelopen weekeinde....

Maar nogmaals.. Bedankt !!

PS: Sorry Bri, dat ik het ook in jou topic doe.. Ik moest het ff kwijt..
laatste aanpassing
ophangen die gasten!
Is er nog iemand achter de dader aangerend voor deze laffe daad????
zou jij dat doen??? ik denk ikke niet, kan er eigenlijk niet over oordelen, was er niet bij.
denk dat wanneer je zoiets meemaakt andere dingen door je hoofd gaat dan erachteraan rennen,

iedereen die er bij was, familie/vrienden, heel veel sterkte...
2 Uk : no problem, ik weet hoe je je voelt :( en inderdaad net wat jij zegt, de lieve berichtjes beuren je wel een beetje op!

Gisteren waren Jur en ik alles nog eens aan het overdenken en we kwamen erachter dat toen wij voor de Mc Donalds stonden de daderauto tegen het verkeer in voor de Mc D richting ingang reed, de dader uitstapte, de auto toen met hoge snelheid weg reedt en dat de dader eenmaal uit de auto op Jeroen en Eddie af liep en op ze schoot....
De dader is daarna langs ons gerend, richting P plaats waar hij waarschijnlijk opgepikt is door zijn 'handlangers'...cree­py :(

Maar alles staat op tape, de dader was al een bekende van de politie (zijn ze dat de laatste tijd niet allemaal???) :(

Het ergste is nog dat Eddie en Jeroen eventjes in stonden te vallen voor 2 collega's...
Noodlot dus!

Ik heb al contact gezocht met Stichting Zinloos Geweld (www.zinloosgeweld.n­l) om wat voor ze te doen, wil ervoor zorgen dat er nog meer bekendheid aan deze stichting wordt gegeven! O.a. door info te plaatsen op de site waar ik
voor 'werk'.
Oproep:

Zaterdag 9 november a.s. is de Matrixx gewoon geopend, die avond zal in het teken staan van Eddie van den Akker de overleden portier, ik zou eerst niet op stap gaan, maar uit RESPECT ga ik deze avond toch...

Dit zal het een zeer moeilijke en emotionele avond worden voor velen :(
 
even een vraagje maar weet iemand of Eddy ook bij de morgenzon heeft gestaan? ken hem niet bij naam, maar weet dat 1 uitsmijter van de morgenzon, ook bij matrixx staat nu en maakte als ik bij matrixx kwam altijd praatje met hem ivm dat ik hem nog kende van de morgenzon...
is hij blond met stekeltjes, en heel lang?
2 groovyloco: ik moet je helaas bekennen dat dat inderdaad Eddie van den Akker was, hij heeft vroeger bij de Morgenzon en bij Ut Hoekse gewerkt, ik noemde hem altijd liefkozend Knorretje, omdat hij eruit zag als een grote goedlachse reus met rode appelwangetjes!
Ik kom ook heel vaak bij de Matrixx. Maar kan me eerlijk gezegd nog niet bedenken wie het is. Er staat wel altijd een blonde man die de deur opent als we binnenkomen. Ik dacht eigenlijk dat hij het was. Maar vandaag las ik weer dat het een man was die normaal binnen liep en even de man bij de deur verving omdat die naar de wc was.
Moeilijk dus om diegene voor de geest te halen.
 
2 Q-spacer: dan zat jij op las dunas ofnie??? zat ik dit jaar ook

mzzlz
Op www.matrixx.nl staat nu een foto van de overleden portier.
Vreselijk, het was zo'n aardige, lieve en correcte man!!!!!
Hoe kan iemand........ niet te geloven!
 
gek he,op sommige topics worden portiers afgezeken en al de security lui.
Ook politie agenten krijgen vaak de volle laag.

En ik maar zedepreken telkens weer,dat het zulke gevaarlijke beroepen zijn,mensen die hun leven voor jouw uitje op de tocht zetten.

Mensen die er zijn,voor jouw veiligheid.
De een wat liever dan de ander.

Jammer dat jullie dat besef pas krijgen als er iets als dit gebeurd,en jammer dat dit ook weer door degene die dit niet van dichtbij meemaken ,zo weer vergeten word.

Ik wens de getuigen van dit verschrikkelijke drama heel veel sterkte toe.
Ik wens de familie en vrienden heel veel kracht toe.
En ik wens alle party-gangers heel veel wijsheid toe om politie,security,uit­smijters en portiers met iets meer respect te behandelen en te beseffen ,wat ze daar staan te doen!

Schietschijf zijn!!
Maar ook mens.
ik roep al een lange tijd dat de straffen akelig veel hoger moeten!!!

ze moeten al blij zijn dat ze in NL in de bajes belanden, met al de luxe van dien....

maar dan ook nog van die belachelijk lage straffen maakt het helemaal makkelijk!!

ik zeg in DIT geval van weer eens Zinloos Geweld, LEVENSLANG!
zonder tv, video en andere speeltjes!!!

(Bridget, sterkte!)
laatste aanpassing
 
Wordt hier echt koud van :-(!!! Dit soort dingen kunnen en mogen niet gebeuren! STERKTE!!!
2 Gabbermama: respect opbrengen voor je medemens, het is zo'n kleine moeite inderdaad!
Ik ben het ook helemaal eens met je verhaal.

Er staat nu ook een foto van Eddie op de site waar het condoleance register op staat:

www.matrixx.nl


Alleen al bij het kijken naar die foto, rollen de tranen alweer over mijn wangen...

Weet iemand misschien welke instanties e.d. je aan kunt schrijven inzake protest tegen zinloos geweld? Niet dat het helpt maar hoe meer noodkreten hoe beter.
Oh kan me voorstellen hoe het je raakt om die foto weer te zien.
Het is zo ingrijpend wat er allemaal is gebeurd..... Meissie denk dat iedereen hier heel veel met je meeleefd!!!!

(K)
Het gaat me nog niet eens om mijn eigen verdriet, maar gewoon te weten dat zoveel mensen zo ontdaan zijn door dit drama, er zijn ook echt mensen compleet ingestort ter plekke e.d.

Als je dat register ook naleest, mega kippenvel...

maar thnx again voor de lieve berichtjes!!!
laatste aanpassing
Ja logisch, en dat allemaal door 1 persoon!!!! Vraag me af of hij beseft wat hij heeft aangericht.
Ja dat register lees ik thuis wel, kan ik beter niet op mijn werk doen.
Bridget..... www.zinloosgeweld.nl misschien????????
 
2 bridget dank je voor het antwoord!
klotezooi, waarom nou hij????? Als er wel iemand een correcte uitsmijter was dan was hij het wel..
Raar maar toen ik het voor eerst las van die schietpartij, moest ik meteen aan hem denken, maar er lopen er daar zoveel rond dus heb ik het uit mijn hoofd gezet, later las ik op omroep brabant TT dat hij uit Schaijk kwam..toen wist ik het bijna zeker...Hij heeft mij namelijk een keer als 16 jarig ettertje uit de morgenzon gezet op een correcte manier, omdat ik een vriend heel fout bezig waren, ik mocht er daarna niet in tot oud en nieuw zo'n 2,5 maand niet geheel terecht besefte ik achteraf. Tijdens oud en nieuw mocht ik weer in, zijn motto nieuw jaar dus nieuwe kansen, later die avond nog een heel gesprek gehad met hem en sindsdien maakte we af en toe een praatje zo ook in de MatriXX...
Het was echt een top gozer, deed zijn werk netjes en was bovendien altijd in voor een grap of een praatje....
Familie en vrienden veel sterkte nogmaals!!!
Vind t echt jammer dat pillen er altijd de schuld van krijgen, t ligt toch aan die mafketels zelf lijkt mij :-s
 
Er zullen wel degelijk instanties zijn Bridget...maar het antwoord en de oplossingen die verblijven in den haag...Zolang zij er niet aan werken zullen er wel vaker van zulke afschuwelijke dingen gebeuren. Helaas
IK heb wel het besef dat agenten en portiers er voor onze veiligheid behoren te zijn, maar dat weerhoud me er zeker niet van om toch op bepaalde uitwassen in die sector te lopen zeiken.
Dit doe ik om de wereld voor ons allen wat plezieriger te maken.
dus niet gek he gabbermamma :D
Ohh meiske!!
Erg man!!
Heel veel sterkte!!(F)

Als ik dit soort dingen leest krijg ik spontaan kippenvel!!
Echt verschrikkelijk
Hiemen 5 november 2002 18:08
Vind t echt jammer dat pillen er altijd de schuld van krijgen, t ligt toch aan die mafketels zelf lijkt mij
----------------------------------------------

ligt cker aan die mafketels(antiliane)­.. die Beesten kennen geen normen en waarden..


lag 'n gemiddelde antiliaan(niet alle antilianen..d'r bestaan ook goeie) maar es uit omdattie 'n nederlands woord verkeerd uitspreekt.. het liefst paktie z'n pistool..(want dan isdie beledigd en zietie jou het liefst dood)

nee ik overdrijf niet.. die soort dingen zijn al vaker om dat soort flut redenen gebeurt..(

en ik ben geen racist ofzo... ben namelijk zelf ook donker..(geen antiliaan)
laatste aanpassing
dat soort "mensen"(antilianen) zorgen d'r soms trouwens ook voor dattik me diep schaam dattik de zelfde kleur heb..
laatste aanpassing