Partyflock
 
­ Nederland
Ik slik nu zo'n anderhalf jaar elk weekend, zat eerst op een gymnasium en probeer nu met moeite mijn havo-diploma te halen. Wat mijn vragen zijn aan de mensen die langer dan twee jaar slikken: Je merkt toch zeker dat je wat trager in je hoofd bent geworden? Geheugen ook naar de Filistijnen? Is het blijvend trouwens? Hoe gaan jullie daarmee om?
 
Blijvend absoluut.... schade krijg je niet meer goed. Bij mannen is het anders als bij vrouwen.
Ik merkte op den duur dat ik wel vergeetachtiger werd etc.. maarach, tip van mij is, probeer eens wat te minderen met dat mdma gedoe...
af en toe een nakkie coke is ook wel okay.
weekend in weekend uit naar de malle schiet je helemaal niets mee op, wissel het af.
 
gebruik dik 5 jaar nu.....!!!


en jah ik heb aardige schade opgelopen al zeg ik het zelf.... maarjah boeid me niet zit toch niet meer op school... jah tog...
k merk het wel af en toe op me werk .. moet ik klaten extra vragen wat ze nu oowk al weer allemaal wouden hebben enz. al onthoud ik de ene dag makkelijker dingen dan de andere dag

maar ik slik nu wel minder dan een tijd terug, toen was het echt razig, toen heb ik oowk een zak agendatjuh aangeschaft (heel handig trouwens) daar scheef ik alles in op, afspraken, routebeschijvingen en boodschappenlijstjuhs ;-)
heb ut nooit zo erg in de gaten gehad. Wel dat je op maandag en soms ook dinsdag gewoon nog een beetje de weg kwijt was enzo. maar dat valt nog wel te overzien.
 
SChade, JA MAN! Ik ben BESCHADIGD VOOR LEVEN!! ECHT WAAR!
Iedereen zegt in het begin het valt mee, maar op lange termijn is iedereen het ermee eens , dat drugs je hersens ERNSTIG beschadigen. Ik ben pas sinds oud en nieuw zo'n beetje aan het stoppen met die zooi. Ik deed ook havo, heb nu mijn mavo diploma'tje en daarna 2 jaar van mijn leven weggegooid door helemaal NIKS uit te voeren. Nu zit ik weer op school, ik ben weer een beetje helder gaan nadenken van , dit ken zo niet langer. Ik had allang in mijn laatste jaar kunnen zitten man!
Daarom waarschuwik altijd mensen die er net mee beginnen, maarja, je hoefde mj ook niks te vertellen toen ik 15/16 was.... Luisteren doe je dan toch nie!
ik heb van de pillen niet veel slechts
overgehouden ..alleen dat ik er steeds verroter van werd op de zondag ...verder gebruik ik bijna nooit pillen meer, want ik vind ze niet zo lekker meer als vroeger ...(JA vroeger toen ik koe nog met een lange oe schreef en de kratten bier nog van hout waren en de politie nog op varkens reedt)

Nu alleen nog maar coke . Maar daar ga ik altijd weer gruwelijk veel alchol van zuipen en dat is ook niet goed .
Het blijft allemaal teringzooi en stoppen voor anderen doe je tog niet, meestal moet er iets goed fouts gaan voordat je gaat nadenken, voor mij ieder geval geen hard drugs meer. Ik hou het wel bij een biertje en een dampie
Ik ben er nu vijf jaar aan, en ik merk het wel... Ik kom minder makkelijk uit mijn woorden, onthou dingen niet zo goed meer, als ik in bed lig ga ik ineens met mijn arm of been trekken.... Mijn stemmingswisselingen zijn heel onvoorspelbaar... kan me niet zo lang ergens op concentreren....
Mijn vriendje heeft t ook, die is ook een jaar of zes eraan en heeft ook dat hij zijn hoofd soms niet stil kan houden, ook van die stuiptrekjes enzow... en om dat minder te laten worden gaan we weer blowen wat ook weer niet goed voor je is....

eigenlijk helpen we onszelf naar de verotting... maar ik ben nog steeds niet zo ver dat ik zeg dat ik ga stoppen ofzow..... mijn meeste vrienden denken er wel zo over maar ik nog steeds niet... vraag me af hoe lang dat nog duurt...

waar ik wel bang voor ben is dat ik strax door al die rotzooi kindjes krijg waar iets mis mee is, open ruggetje, hazelip, klompvoetjes of hersenafwijkingen... dat vinnik een beetje eng.... en lig ik ook wel wakker van..... maar verder..... %)
ik zie dat mensen zeggen "coke kan wel" maar onthou wel dat de meeste mensen die lang pillen/pep hebben gebruikt zo dik aan de sos zitten en geloof me van coke ga je pas hard achteruit. verders heb ik dezelfde klachten als de rest vooral uit je woorden komen wordt moeilijker!
Had een tijd geleden een aflevering van Oprah gezien over XTC. Mensen van de wetenschap voorspelden een generatie 30+ers met Alzheimer e.d.! Waarom kan zoiets lekkers toch zo slecht zijn! Ik kan er niet aan geloven om afscheid ervan te nemen ;C;C;C
 
Ik merk dat ik de laatste jaren vrij vergeetachtig wordt :|
 
die show heb ik ook gezien maar da waren vrouwen hersenen die je te zien kreeg van een meissie dat elke dag pillen slikte en daar hebben ze ook bijvertelt dat door de stofwisseling van een vrouw het effect 3x zo schadelijk is bij een vrouw als bij een man.
maar voor de rest heb ik aardig dezelfde symtonen als de rest van jullie ik ben wat meer vergeet achtig ik herhaal soms zinnen 3x achter elkaar zonder het door te hebben etc etc etc etc ik gebruik zelf al een kleine 3 jaar elk weekend gemiddeld 2 a 3 pillen met soms wat uitschieters natuurlijk.
ik gvd al bijna 5 jaar voel mij nog op en top !! heb nergens last van ;) drugs are good :-D
heb in vijf jaar wel weekenden soms zelfs maanden overgeslagen, maar ja dan ga je op de alcohol toer !! nu de laatste tijd is het weer elke week raak !
ja dat merk ik ook wel idd.
T is soms heel irritant. Maar er valt weinig aan te doen meer :(
Maar zo erg is het niet bij me hoor. Gewoon kleine dingetjes, woordjes enz.

xxx
Lijkt wel een bejaardenhuis hier met al die klachten van vergeetachtigheid :D

Gelukkig gebruik ik al lang niet meer. Nu ben ik teminste in staat om op een normale manier een opleiding af te maken en helder na te denken.

Sja...verder moet iedereen het natuurlijk voor zichzelf weten, maar het leven duurt langer dan alleen die jaren waarin je feest hoor.
Gebruik nu ook bijna 6 jaar maar heb eigenlijk niet eg ergens last van....
Gebruik alleen op grote feesten, dus ter gelegenheid. Tussendoor of naar kleine feessies of discotheek nooit. Misschien zit daar een verschil
 
2 tjopie ik denk het ook wel maar da komt dus ook om dat je dan nie echt op regelmatige basis gebruikt maar die effecten komen bij jouw pas rond je 30ste pas ofzo maar geloof me die komen heus nog wel maakt nie uit hoe lang je gebruikt heb of nie.

groetjes een maffe wijker
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
ikz ie mezelf niet als beschadigt, maar als gevordert. ik ben een stapje verder dan de meeestem mensen in onze maatschappij.
das toch schade? NEE, in mijn ogen niet. mensen noemen iets schade waneer ze neit met hun gebreken om weten te gaan. ik ben een stap vooruit gegaan. ik heb brainpower.
Na langdurig gebruik gaat het je korte termijn geheugen een beetje aantasten, je vergeet kleine dingetjes en moet over bepaalde dingen ff nadenken (korte termijn) dit kun je wel beperken door niet elk weekend te slikken of het in mate te doen, de dagen erna goed op je voeding letten om de "gevolgen" nog enigzins de baas te blijven.
Ik "gebruik" nu ongeveer 4 jaar en in het begin slikte ik ook elk weekend, dit kon ik wel degelijk merken aan mezelf, ik vergat dingen, was wel verstrooid enzo. Me schoolprestaties gingen er niet onder lijden gelukkig.
Zo lang als jij maar met mate gebruikt, het in de hand kan houden en je goed op je voeding let valt het allemaal wel wat mee hoor, daarentegen als jij elk weekend weet ik het hoeveel pillen achterover gooit en niet goed bezig bent verder met je gezondheid kan het allemaal wat erger zijn.

Vul gewoon goed je reserves aan dan ben je al een heel eind :-)
En die aflevering van Oprah moet je niet te zwaar aan gaan tillen, want die beste Amerikanen houden van sensatie en zaken opblazen. Als jij alles gewoon in de hand kunt houden, en normaal met de drugs omgaat valt het allemaal wel wat mee.

Zoals ik al zei: ik gebruik nu 4 jaar, in normale mate en ik volg nu nog rustig een aantal opleidingen op HBO niveau hoor.

Wees wel zuinig op je lichaam natuurlijk en ga geen onnodige risico's nemen, want het zal heus wel wat schade aanbrengen en goed is drugs zowiezo al niet :-P
Zeker weten, ik begon op school in 1 VWO. toen 2 HAVO en uiteindelijk met mijn MAVO-D diploma van school af...
Toen nog 2 jaar Nederlands Luchtvaart College, waar ik begon op de vierjarige hoge opleiding, en vanaf kwam met een tweejarige KUTdiploma waar ik eigenlijk nix aan had. Tis dat de KLM me wel vertrouwd en goeie cursussen geeft, anders kon ik mijn benzine nie eens betalen.

DRUGS ZIJN SCHADELIJK!!!!! maar wel lekker! ;P
ik heb heeeeeel erg dat ik aan het trillen ben,....van de drugs, ik had het altijd al door kickboxen, beetje veel klappen gehad,....
maar in goeie periodes was het gewoonw eg, nu heb ik zeg maaaaar altijd trillende handen bv bij een kopjuh optillen ofsow......

en ja vergeetachtig,.....daar geef ik mijn boxen de schuld van
misschien ook een tip voor jullie?
Hmmm ik ben aleen af en toe beetje wazig in me kop, gewoon rare dingetjes ensoow. Maar op me werk ofso of met serieuse dinge heb ik eg nergens last van...
Ik slik al ruim 10 jaar elk weekend, behalve de weekenden dat ik met vakantie in het buitenland zit, en heb zo goed als nergens last van.
Eeeeeeeeeeh waar ging dit Forum ook al weer over?
Heeft een van jullie toendertijd die aflevering gezien van Oprah over XTC? Ze lieten daarin fragmenten zien waarin een hersenscan van iemand te zien was die zich net zoals wij bezig zijn, veel pillen slikken. Nou, er zaten gaten in! Dat wil je echt niet gezien hebben eigenlijk. Ook werd erbij verteld dat er een generatie 30+ers zal komen met Alzheimer-verschijnselen. Ik heb de herhaling toen opgenomen en keer op keer bekeken. Echt heel triest hoe wij over een tijdje zullen funtioneren...
Trouwens mijn vriendin is volgens mij para geworden van die troep....
Hmmpff. Nieuws uit Amerika over drugs geloof ik bij voorbaat al niet. Zeker niet als het bij Operah is. Ik heb de uitzending overigens niet gezien.
Jezus! Ik was dus echt vergeten dat ik Oprah al een keer had vermeld! Zo erg al?! Aiaiai!
Ja ik heb opera ook gezien, maar het is gewoon zo... drugs nemen de serotine in je hersenen af en die hebben ongeveer een week nodig om die stof weer bij te maken.. Als jij dus elke keer gebruikt kun je nagaan wat er gebeurd, en ja we krijgen straks één grote demente generatie en dat zijn wij!! Ik mag nu niet meer want mijn lichaam kan het niet meer aan...

Wat iedereen doet moet ie zelf weten, ik weet hoe lekker het is...

Maar ik weet ook wat voor nadelen eraan kunnen zitten..

En geloof mij die wil je niet meemaken!!!!
 
ja maandag en dinsdag ben ik best wel warig maar als je een week niet gebruikt hebt voel je jezelf een stuk beter je gebruikt al je reserves op zo een avond en die is je lichaam dan aan het bijvullen dat zelfde gebeurd in je kop
Claudjuh 6 april 2002 08:27
Na langdurig gebruik gaat het je korte termijn geheugen een beetje aantasten, je vergeet kleine dingetjes en moet over bepaalde dingen ff nadenken (korte termijn)
--------

Ik merk zelf na een half jaar slikken (denk gemmiddeld 5 pillen per maand) dat het al allemaal verneukt is en dat school ook stuk minder gaat

Dus ik ga ook is flink minderen
Gebruik nu 1.5 jaar minstens 5 pillen per week..... naar jullie maatstaven erg veel! Maar heb sinds het begin altijd 2 dagen een depressief gevoel en kon niet goed mijn werk indelen en nadenken is vooral de eerste dag best lastig.
Toch valt het allemaal wel mee want dommer ben ik zekers niet geworden van die shit, na een week gaat alles al weer perfect!!!! Gesprekken lopen goed en nou ik weet dat die depressie's van de pillen komen maak ik me er niet meer druk om en ben een heeeeeeeeeeel stuk vrolijker!!!! Maar slecht is het zeker................
serotine is een stofje waar je gelukkig van word, niet wat iets met je geheugen te maken heeft....

idd Oprah waz zwaar overtrokken denk ik, al denk ik wel dat de gevolgen merkbaar zijn... over een paar jaar zit een complete generastie (onze) allemaal zo seniel in een bejaarden tehuis dat we allemaal denken dat we labradors zijn hahahaha!!

weetjuh, ik zie t allemaal wel... wat komt dat komt... begin alleen wel banger te worden, ook voor gevolgen bij mijn kinderen, vriendinnetje van mij werd onverwacht zwanger, gebruikte daarvoor ook wel eens drugs, en de kleine had klompvoetjes en iets aan de heupjes... komt allemaal wel goed en weet niet cker offut door de drugs kwam maar je weet t nooit....!