Partyflock
 
Forumonderwerp · 21178
­ Nederland
Thunderdome.

Een hoop mensen weer op een Hardcore feest, en nog meer mensen die wilden dat ze er waren geweest.

Mensen die de laatste jaren naar feesten gingen, de huidige generatie dus, de mensen die vroeger veel naar feesten gingen, de oude garde zeg maar, en de mensen die voor het eerst op een Hardcore feest komen en zwaar zitten te denken om te switchen omdat Hardstyle blijkbaar Ruckstyle is geworden.

Die laatste twee groepen, stel dat ik een plaat zou willen maken die hun aanspreekt, hoe zou die ongeveer moeten zijn, harde (a la Promo) of wat zachtere bas (oudere Hardcore), snel of langzaam, simpele of ingewikkelde melodie, enz enz. Voorbeeldjes mogen ook.

Ik bedoel, deze nieuwe/oude generatie gabbers zal ongetwijfeld ook weer nieuwe muziek willen kopen, en bedrijven als ID&T zullen dat ook weer willen verkopen (commercieel uitmelken is ook weer zo'n woord he;))
 
wat ik van vroeger vet vond is toch net ff wat meer snelheid id platen.

als ik echt moet kiezen toch het oude.
hellraiser/hellbound gewoon rampetampuh UIT JE NAAD muziek
voor mij mag er ook meer snelheid komen en vette kicks. geen gekloot met die vage geluiden de hele tijd. niets voor mij. liefst een beetje een melodietje erin en een rhythm op z'n tijd misstaat ook niet. dus wat meer cenobyte achtige shit, of Promo's things van de Files (niet 10) en dat soort dingen.
Artiest ScuL
ik hou helemaal niet van die moderne hardcore (van na 1999). veels te rauw en ik vind het maar weinig melodieus...

echt de vetste platen zijn gemaakt tussen 96 en 99. g-town madness, stunned guys, neophyte, dj paul -> die gasten weten hoe ze platen moeten maken. dat soort shit vind ik dus echt vet, en in die stijl word amper meer geproduceerd.
THRILLSEEEEEEEEEEEEE­EEEKER!!!!!
Ik lus alles behalve industrial... Neophyte zei in het Thundermagazine dat het mode lijkt om platen zo donker en vaag mogelijk te laten klinken en dat het iets de verkeerde kant op gaat.. Ben het wel met hem eens en voor mij is dus de 'feesthardcore' zoals Neophyte het graag maakt, met een vrolijke melodie :) Volgens mij krijg je daar ook de leukste sfeer mee.

Ps. leuk topic ;)
laatste aanpassing
 
Hehe, ik ben er ook zo een van de oude garde en moest even wennen toen PROMO Last Men Standing uitbracht. Ik had hem meteen want Promo had zijn sporen al redelijk verdiend, vond ik en was dus zéér benieuwd. Het Industriële sprak me wel aan, maar nu hoor ik DJ's als DANA, CATSCAN, ARMAGEDDON PROJECT enz. op die bewuste stijl doorborduren, maar helaas met weinig originaliteit :-( De oude feesten, Thunderdome en vooral Hellraiser, hebben op mij een bepaalde indruk achtergelaten. Vooral leuke herkenbare sampletjes in de muziek, vrolijke mensen en muziek waar je niet als een robot op hoeft te dansen. De hele oude Hardcore is me nou weer wat te achterhaald en eentonig met wat te weinig Bass (alhoewel GIZMO en The Darkraver de oude nummertjes heel cool draaiden op TD), maar het nieuwe is me wat te gortig. Ik ga, denk ik voor de 97-99 Hardcore maar dan wel hier en daar wat vettere bassen!!!!!! :D
Ik ga voor Industrial!!! Armegedonn Project vind ik erg goed en ook Rude Awakening en Catscan!! Lekker hard en doorgaan!!!!!!!!!!!! Ik heb al zin in 22 november waar The Third Movement aanwezig zal zijn!!!
Ik ga ook echt voor dat hele rauwe, industrial, donkere. Dat is echt mijn stijl hardcore.

De early hardcore vind ik zeker wel heel leuk, maar is me toch vaak net iets te vrolijk
van mij mogen ze het gewoon wel een beetje afwisselen. industrial, melodietjes, oude hardcore dat maakt het wat minder saai.
oude Ruffneck Style, Terror Trax Traxtorm, Rotterdam records, Very Hard Unresistable, Forze, Cenobyte,Gansta, Enzyme Style , oude Megarave / RTC style, PCP, Dance Ecstacy, ColdRush records.

Voorbeelden :

Knightvision - night of visions
Diss Reaction - Jieehaaaaa
Chosen Few - Name of the DJ
Forze - 909 Trauma
Darien kelly - Geleihoofd
Darkraver & Vince - Intelligent Hardcore
Predator vs Wedlock - roots & Culture
Nosferatu - Inspirational Vibes
Dr Macabre - Ghoststories
Stunned guys - Thrillseeka
Wasting program - Tell me what you find.
Leviathan - We'll tear your soul apart.
Marshall Masters - Stereo Murder
Neophyte - Recession
Rotterdam Terror corps - We are the Gabbers
Dr Zhivago - The Bat Device
Rave Creator - A New Mind Remix
Nasty Django - Hardcore MF
Juggernaut - Don't fuck with a ruffneck!!!!
laatste aanpassing
 
Commercieel uitmelken????? Zoiets heet voldoen aan de marktvraag;)
 
Ik denk dat de meeste mensen de ouwe hardcore op TD zo leuk vinden/vonden juist omdat het herinneringen omhoog bracht... en 1 of 2 cd'tjes zijn dan leuk, maar ik denk dat dat op den duur ook weer zal gaan vervelen.. muziek moet namelijk altijd evolueren (moeilijk woord :S)

... euuh snappen jullie? :P
Artiest {SHOWLIST artist 61069, 10100, 62386}
als hetaan mij zou liggen .. zou alle blije shit in hardcore eruit gaan.. dus alles happy melodies :S en alles oppitchen .. oftewel raggeh:D
 
ik vind dat alles zo zou moeten klinken als:

Dj Arjuna & beYonder - Shoot this motherfuck

(ala ouwe cenobyte dus)

ik hep em helaas niet op thunderdome gehoord......:'(
laatste aanpassing
 
nosfera7u need we say more!!!!!!!!!!!!
 
newstyle maaruh geen industrial.
beetje in de stijl van: bass-d&kingmatthew, angerfist,menance2so­ceity, oublast en nosferatu e.d.

mzzlz
 
psychosis heeft helemaal gelijk. 1 a 2 cd'tjes lang zou leuk zijn, met ouwe tunes. maar Hardcore is veranderd accepteer dat nou alstublieft een keer.

Ik ben wel voor een zaaltje 92/97 hardcore op feesten, daarmee trek je wel wat gevarieerder publiek waarschijnlijk.

Maar de hardcore van nu heeft gewoon meer underground feeling als vroeger. Die happy meeklpa/meezing melodietjes zijn leuk, voor de herinnering hoe het vroeger was, maar je moet niet het verleden gaan terughalen.

We leven nu, niet 7 jaar gelden, accepteer dat nu eens
 
2 hardcoremf-->wat moet je nou, man??!!! Hehe, nee geintje! ;-) Het is ook maar even leuk en hoeft ook niet alleen maar op feesten gedraaid te worden. Ik vind het in principe wel best allemaal, alleen mag het soms wel iets minder industrieel. Het moet nog wel dansbaar (lees: hakbaar) blijven.
Maar de hardcore van nu heeft gewoon meer underground feeling als vroeger. Die happy meeklpa/meezing melodietjes zijn leuk, voor de herinnering hoe het vroeger was, maar je moet niet het verleden gaan terughalen.


Als ik terugdenk aan de hardcore van vroeger denk ik zeker niet aan de 'meeklap en meezing'-hardcore :S

'Newstyle' hardcore vind ik grappig..niet meer dan dat.
 
buzz fuzz / bzrk
the prophet
darrien kelly
pilldriver
chosen few
dj delirium
g-town madness

die mogen van mij best weer gaan produceren in oude style :kwijl: :kwijl:
 
inclusief vette nieuwe samples

k luister net naar lenny dee & hardcore warriors - funky twisted

die sample die daar in zit is echt wreed :P
 
ik wil weer de hardcore terug als in het begin, en het liefste de "gabber" styl, dus hogere bpm en snoeihard! en veel meer in de stijl zoals er op industrial strength, DE,PCP,80 aum,fix,overdriveger­eleased werd. Ik heb altijd ut wat hardere werk, meer underground mooier gevonden acidcore,gabber/terr­or. denk aan temper tantrum, doa, laura grabb, c-tank, lenny dee, claudio lancinhouse, 80 aum.

en GEEN newstyle en partyhitjes meer, no happy shit!! maar real hardcore!!

real hardcore 4 life!

partyhitjes zijn voor wannabe's en go with the flowers :P:P:P :D whahhahaha
ik vind dat alles zo zou moeten klinken als:

Dj Arjuna & beYonder - Shoot this motherfuck

(ala ouwe cenobyte dus)

ik hep em helaas niet op thunderdome gehoord......


Heb hem helaas ook niet gehoord, is idd een zeer vette track, Cenobite vind ik echt cool om te luisteren. Heb je de clip wel eens gezien?
 
ghehehehe.....die clip ownt......van een oud hellraiser feest was dat....:D(Y)
laatste aanpassing
 
Experimenteel, industrial, darkcore.
Mja bij mij is het heel verschillend, armageddon project bijv heb ik gemengde gevoelens over.
Hun stijl spreekt me opzich niet erg aan, maar nummers als phase2 en spawn of misantrophy vind ik wel heftig :)

Third movement is zeker goed bezig, maar ook bij hun hoeft van mij ook niet TE industrieel te worde, soms hoor ik dinge waarvan ik ech nie zou zegge dat het hardcore voor moet stellen :S

Voor de rest vermaak ik me prima op alle feesten, waar over het algemeen alleen maar nieuwe hardcore word gedraait...

Op thunderdome benk veel in de 92-97 zaal geweest, eg wel superheftig...alle nummertjes gehoort die ik helemaal grijs gedraait heb toen ik een jaartje of 12 was :S Maar ook weer niet voor iedere week!
En endymion/nosferatu nie te vergete, die gaste zijn ook eg VET! Enzyme label spreekt me ook wel erg aan :)
Snel, hard, melodieus en duister :)
Vette bass zoals promo ed.

En dan zo'n vette oldschool sound en beat
Werkzaam bij Studio T
Artiest Toyax
idd chosen few, buzzfuzz, prophet, dj Sim ,3 steps ahead lekkere snelle ouwe hardcoreblijft hoe dan ook het best!!
INDUSTRIAL STRENGTH RECORDS en MOKUM RECORDS shit.zeker net als die plaat van industrial strength met ja, industrial strength en REAL MOTHAFUCKERS. dat vind ik echt het mooiste hardcore.
de oude hardcore ruleert gewoon heb op thunderdome nog geprobeerd helemaal los te gaan op de nieuwe hardcore maar alleen de set van endymion heb ik helemaal beluisterd en vond ik goed maar voor de rest heb ik gewoon in de 92 97 hal gestaan.
maar de sfeer was in beide hallen zeer goed en als de sfeer op al die hardcore feesten zo zijn ga ik er zeker vaker een bezoekje aan dit soort feesten brengen.
want toen ik stopte met de hardcore was de sfeer om te huilen om nog maar te zwijgen over die nazi's die er op af kwamen.
ach ja krijg weer heimwee naar thunderdome
laatste aanpassing
Van mij mogen er wel weer wat nummers in de stijl van 94-97 worden uitgebracht: iets zachtere kick, maar wel een stukkie sneller dan nu dus, en met veel herkenbare melodieen en dergelijke... Thunderdome 9/10/11/12 stijl!

... en 1 of 2 cd'tjes zijn dan leuk, maar ik denk dat dat op den duur ook weer zal gaan vervelen..


Ben ik het niet helemaal mee eens, oldschool feesten vervelen mensen toch ook niet? En bovendien gaat het hier om compleet nieuwe nummers...
laatste aanpassing
de ouwe pcp style blijft über, ik heb hier een topic geopend over een bepaalde style hardcore, die stijl vind ik geweldig!!! zal de url wel ff hier plaatse!! Vind trouwens armageddon style zeker wel vet!!
http://party.snt.utwente.nl/index.php?SECTION=forum;ACTION=showtopic;TOPICID=21020
Vind de nieuwe hardcore zeker wel ok, maar meer voor thuis. Geef mij op feesten maar de ouwe hardcore, toch een tikkeltje vrolijker en sneller.
 
Die newstyle doet me echt helemaal niets meer!Lijkt wel of elke DJ Tellurian/Leviathan na loopt te maken en zelf totaal geen inspiratie meer heeft,echt alles klinkt hetzelfde.

Geef mij maar die ouwe shit van 94-97
Ruffneck lekker snel en duister!!!!
Mokum HEERLIJK
Industrial strength/nasebluten (om 6uur op hellraiser) erg fijn!
2 WHiTeJuNKie je vergeet er een die er echt bij moet horen :P armageddon project - church of pentagram:kwijl:
 
hardcore ouwe stijl, snel & lekkere basskick..

check de td96 live cd maar voor een goede tracklisting ;)
TerrorDieHard> Precies, die stijl bedoel ik inderdaad ook!
Kalimannetje-> Je heb helemaal gelijk hehe! Dat nummertje is ook zeker vet!
doe mij maar gewoon "early-hardcore"
lekker veel samples, beetje vrolijk maar toch HARD
Zet mij in een grote hal, druk een ouwe hardcore cd erin en druk op repeat :kwijl:
Werkzaam bij JP dance events
Artiest {SHOWLIST artist 40343, 66932}
zoals promo ooit heeft gezegd: Hardcore is nooit dood geweest, het is underground geworden en heeft zich ontwikkeld tot een volwassen muziekstroom.

En daar moet ik hem helemaal gelijk in geven. Nu zijn de nummers minder gejat en minder voorspelbaar. Daarom hoor ik het liefst de huidige industriele hardcore. Labels als:
Third movement
D-boy
Kotzaak
Gobble

Maar iets als Cenobite kan ik ook zeker waarderen!!
 
Promo moet zn bek houwe want ik hen bijna nog nooit iets goeds van hem gehoord:p
Thom-ass 21 oktober 2002 22:11
zoals promo ooit heeft gezegd: Hardcore is nooit dood geweest, het is underground geworden en heeft zich ontwikkeld tot een volwassen muziekstroom.

En daar moet ik hem helemaal gelijk in geven. Nu zijn de nummers minder gejat en minder voorspelbaar.


bennik t niet mee eens!! De scene is wel iets undergrounder, maar ECHT underground issut niet! en nummers minder voorspelbaar dan vroeger?? vind ik al helemaal onzin, dr word tegenwoordig nogsteeds zoveel genept en komt nog steeds heel veel crap uit!
Klopt. Maar dat is meer uit de hoek van bijvoorbeeld MoH en niet van de labels die ik noemde...
laatste aanpassing
jah owkeej heb je wel gelijk in jah! maare word er op kotzaak nog muziek uitgebracht dan?? wist ik helemaal nie!!