Partyflock
 
Forumonderwerp · 20789
­ Nederland
 
Ik ben voor school op zoek naar mensen die mij meer kunnen vertellen over het 'gabbergevoel'. Ik ben namelijk bezig met een docu daarover en wil eens afrekenen met alle vooroordelen over gabbers. Stuur maar ff een PB als je interesse hebt. Alvast bedankt (k)
 
Je zou eventueel wat research kunnen doen in het archief hier ter plaatse....er zijn heel wat topics over geweest:)
 
ja dr is ook zo'n mooie tekst daarover..
volgens mij heeft summy die s gepost, maar weet het nie meer zeker.
 
ik zou moeilijk helemaal volledig uit mezelf een compleet verhaal kunnen vertellen wat dat gabbergevoel voor mij inhoudt... maar toch denk ik je op 1 of andere manier wel te kunnen helpen.

dat gevoel is nu nog steeds mijn manier van leven.
 
www.hypefm.nl nice music!
Hét gabbergevoel is moeilijk te omschrijven dat hebbie of dat hebbie niet ;-)... Heb het na lange tijd nog es ervaren in 92-97 hal op Thunderdome!!! Waaaw ... :-D
Artiest {SHOWLIST artist 141318, 1859, 17165}
voor mij hetzelfde als kleine panic :)
in de 92-97 hal wel de andere een heel ander gevoel maar neit het oude gebbaergevoel :)

oldschool is gewoon op en top moeilijk uit te leggen......
 
het echte gabbergevoel zit gewoon in je. ik vind het moeilijk uit te leggen.maar het is wel een goed gevoel dat kan ik je wel vertellen:D

he gabbergevoel is niet hoe je dr uitziet of wat je zegt. het gebbergevoel zit in hart en nier.
Bij de ingang gieren de zenuwen door je keel. Twee maanden heb je naar dit feest toegeleefd en vanavond is het zo ver. Het wachten bij de ingang is ondraaglijk. Maar eindelijk ben je aan de beurt, eindelijk mag je naar binnen. Dit moet de hemelpoort zijn. Of de poorten naar de hel, zoals de Naar House stiching buiten durft te beweren. Maar jij weet wel beter: Als er een God bestaat zal Hij ook best van gabbers houden. Want gabbers vieren alleen maar feest. Gabbers proberen het naar hun zin te hebben. En dat doen ze met z'n allen. Als 1 grote familie. 15.000 geestverwanten vanavond om precies te zijn. Lekker uit je bol. Eenmaal binnen komt de hitte je als een tropische bries tegemoet. De grote zaal is waar je zijn moet. Eerst even wachten tot je vrienden binnen zijn en dan gauw je jas ophangen. Bij de garderobe zie je een groepje bekenden, ze zijn er elke keer bij, net als jij. Gabber-zijn zit in je bloed, gabber-zijn is 'a way of life'. Hardcore is je leven. Even een sanitaire tussenstop en dan langzaam naar de grote zaal schuifelen. Want het is druk vanavond, hardstikke druk. Blije mensen, blije gezichten. Daar aan het einde van de gang doemen de lichten al op. In de verte beukt de bassdrum. Je wordt er als het ware naartoe gezogen, je schap zetten heeft geen zin. Daarbinnen gebeurt het. Binnen is het feest. Een zee van licht, alle kleuren van de regenboog. De lasers doorklieven de hal, een batterij stroboscopen flitst aan en uit. Een reusachtige zaal beneden, 1 deinende massa. Waar is de trap, we moeten afdalen naar de arena... in het hol van de leeuw. Onderweg trap je iemand op de tenen, maar een vriendelijk sorry is genoeg. De beat wordt harder, de juno giert door de enorme geluidsinstallatie. Het geluid is in je onderbuik te voelen, keihard maar niet te. Hardcore moet je namelijk niet alleen horen, maar ook voelen. In je hele lichaam. This must be paradise. De DJ mixt er een nieuwe plaat in. Handen gaan in de lucht, iedereen juicht. De tienduizende voeten gaan van de vloer. Het is een gekkenhuis vanavond. Je maten heb je uit het oog verloren, maar vanavond is iedereen je vriend. Dansen, dansen, dansen, alsof je leven ervan afhangt. Dorst. Degene naast je biedt je een slok aan. Een stuk kauwgom als dank. De beats per minuut gaan omhoog, de voeten volgen het tempo. Iedereen klapt mee op de maat, zingt uit volle borst. Je raakt in een roes, het is als in een droom. Dit feest mag nooit aflopen, het moet eeuwig duren. Even vraag je je af waarom? Waarom in deze gekte? Maar een antwoord op die vraag bestaat niet... Je moet er gewoon bij zijn. Want gabber zijn is een gevoel: een gevoel dat diep van binnen zit!
laatste aanpassing
 
GOLD (y)

Ik kan het ook héél kort samenvaten met gebruik van twee regeltjes uit jouw betoog:
Onderweg trap je iemand op de tenen, maar een vriendelijk sorry is genoeg


Op welk ander feest wordt er nog sorry gezegd behalve op Hardcore feesten?? Eerlijk!!!!!

Je maten heb je uit het oog verloren, maar vanavond is iedereen je vriend


Inderdaad, iedereen is je vriend en samen deel je bijvoorbeeld ook jouw danspasjes, je drank en soms ook je pillen!!

Hardcore= (y)
Ik zal maar eerlijk zijn, ik heb het stukje niet zelf bedacht :) Ik heb hem overgetypt uit een oude Thunder Magazine... Afgelopen zaterdag klopt het weer letter voor letter vandaar dat ik hem hier geplaatst heb!
laatste aanpassing
 
Jij kleine sneak!!!!! ;-)

Maar op bepaalde punten benadert het mijn gevoel aardig. Alleen horen er bij mij ook nog zéker alle hele vage gesprekken die ik met de gekste vreemdste mensen gehad heb op Hardcore feesten!!! Uiteraard onder invloed van XTC. Dat is één van de kenmerken van Gabbers; iedereen praatte heel snel en heel makkelijk met elkaar. Mensen uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag enz; het maakte niet uit.
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
bij mij is het gevoel niet echt te omschrijven.
ik denk dat het het meest in de buurt van "trots" komt. ik heb het gabber-gevoelnog steds, alleen iet zo heftig meer als vroeger, het is nu normaal voor me geworden.

het gevoel is iets unieks in mijn ogen en een lekkerder gevoel bestaat niet.
 
er is ook een boek over geschreven alleen weet ik de titel niet meer, hij is gewoon te huur in de bibliotheek (hakken slikken en strakstaan was het ofzo)
dat is een kut boek waar grotendeels verzonnen verhalen in staan.

Hakkuh en strak staan het boek.

ik heb nog nooit zoveel onzing gelezen.
voorbeeld: er stond dat hoe meer air-raampjes je in je nike's had zitten, hoe hoger je in rang bent, dus zeg maar oppergabber,
gadver, ik walg van die gabber, verneukers.
laatste aanpassing
Hmm, dan ben ik redelijk 'laag' in rang, want in m'n ene paar nikes zit in elke schoen 3 raampjes, en in m'n andere paar zelfs maar 2 :D ;) :P
wheheehe, ach, das allemaal onzin om een boek vol te krijgen. het lettertype was ook schandelijk groot, dis met weinig woorden heben ze een boek vol onzin op de markt weten te brengen
Hehe, dat het onzin is snapte ik :D Ik meen trouwens wel een keer een interview te hebben gelezen in de Thunder met de schrijfster van het boek... is ff opzoeken straks!
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 5976, 4173}
je kunt er geen research naar doen gekkie!!!!!!
dat moet je voeluuuuuuh
 
wat is het gabbergevoel? het gabbergevoel dat heb je of dat heb je niet, het is een manier van leven. Dat gevoel wat je krijgt als je aan hardcore denkt, als je het hoort. Die koude rillingen/kippevel/t­raanoogjes bij de nummers die je ergens aan doen denken. Elke dag opstaan en naar bed gaan met hardcore is ook het gabbergevoel. Met z'n alles los op onze muziek, samen feesten, en helemaal gaan op een snoeiharde 909 line. Het gabbergevoel is ook anti commercieel zijn, en gaan voor je scene voor je muziek, gaan voor je mede gabbers en gabberinnen, als iemand ut moeilijk heeft ook al ken je diegene nie, je staat er voor hem of haar. Het gabbergevoel is ook een gevoel van samenhorigheid, het samen zijn op feesten, samen zijn met je maten en je vriendinnen, want die maten/vriendinnen en mede gabbers en gabberinnen voelen hetzelfde als jou, ze gaan voor utzelfde, en zijn ook always hardcore, hardcore till we die and even when we die, there will always be hardcore!!

Ik kan die gevoelens nie omschrijven dus probeer ik het maar met wat hierboven staat..

Als iemand aanvullingen heeft, altijd welkom.

en als laatste wil ik zeggen:

HARDCORE WILL NEVER DIE!!!!!! wij de die hards houden de muziek en de scene, en dat pakt niemand van ons af! Underground = Hardcore!!!!
laatste aanpassing
Je beschrijft het wel mooi hoor UndergroundPsyco
 
Inderdaad UnergroundPsyco had het niet beter kunnen vertellen! Ik sluit me er volledig bij aan!
 
HARDCORE 4 EVER AND ALWAYS TILL THE DAY THAT I DIE


maar wil je best uitgebreid uitleggen wat het gabber gevoel is, want bij mij zal dat altijd blijven