Partyflock
 
­ Nederland
Het was vandaag druk in beverwijk, alle fans van de joden club kwamen langs. het was een mooi gezicht. Bij de arena was het ook druk ben ff wezen kijken . Ik als fan denk ook mee aan de gebeurtenissen van toen. Het mooiste is de advertentie in de telegraaf van vandaag !!!
picornie de 12de goden zoon!!!
FF 2 Snackyman:

Ik weet niet wanneer jouw PA dan naar voetbal is geweest maar...
Vanaf de Jaren 70' begon het Hooliganisme, oja:
Ajax & Man.U Supporters, kunnen het met elkaar vinden :D.
Maar zo hoort het ook te zijn, voor de gewone supporters. En tuurlijk hoort het ook niet dat je iemand een stomp voor zijn harses verkoopt omdat zijn club wel heeft gewonnen.
Maar als jij elke wedstrijd naar je club gaat, en er zoveel tijd en geld insteekt. En als jij dan naar bv P$V uitwedstrijd gaat, en je ziet een paar van die ventjes stoer doen, en die hun middelvinger opsteken. En als hun club dan ook nog scoort dan kan je ze wel een stomp voor hun harses verkoopt. Het is allemaal emotie.
Vergelijk het maar met als je bv zelf aan het voetballen bent, je tegenstander die loopt je de hele tijd uit te dagen, en dan scoren hun ook nog, dan wordt je ook helemaal gek, en dan ga je zelf ook harder spelen. Kijk je kan em niet gaan slaan, want dan krijg je rood, en dat is dan in het nadeel van jou team. Het is maar een klein voorbeeldje om te laten zien van wat voor emotie er nou vrij komt. Maar dat maakt natuurlijk nog niet goed, om in weiland te gaan vechten, dat weet ik ook wel. Maar ga niet zomaar dingen zeggen voor er ff 2 keer bij na te denken.
Oja ook nog ff naar Mike:
Jij moet juist weten, dat ik zowat elke wedstrijd ga en dat ik er heel veel geld in steek, en juist ik kan dat gevoel begrijpen, en dan moet je niet zeggen:
"WesZ kan het je vertellen hoor, sure".
Dat vindt ik echt nep van je dat je dat zegt.
Ik wil "Beverwijk" echt niet goed praten, maar je moet niet gaan zeggen dat ik het gevoel niet ken om van je club te houden.
2 wesz@work: Ik ging met mij pa naar heel veel wedstrijden maar door de rellen die de laatste jaren zijn geweest, schaam ik me om supporter te zijn van een club en tuurlijk laat je door je emoties meeslepen maar zodra het fluitsignaal is geweest moet dat het overzijn.
 
tja wel lullig ja maar toch eiguh schuld he hij gaat er zelf heen om te rellen.kunnuh die ajaxieden wel weer zegguh dat hij terug ging om te zegguh dat de rel gestopt moet worduh maar je weet dat je klappuh ga krijguh dan . en hij had al niet eens op die locatie moetuh wezen.
2 Snacky man, je hebt gelijk, echt waar.
Na de wedstrijd is het afgelopen, daarom vindt ik:
Op feesten vechten en ergens afspreken echt te ver gaan. Jammer dat je bent gestopt, er zijn vaak wel wedstrijden bij waar er niet gereld wordt.
tis natuurlijk wel erg voor de familie enzo, maar ik kan er niet mee zitten, hij ging toch zelf rellen ofnie ? rellen is nogal nutteloos
Gelukkig was het op MoH gezellig weinig rellen enzo
 
wesz : je bent pas 19 jaar en woont in almere.

Typisch geval van grote bek achter het hek/toetsenbord.

beverwijk was je 15 of 14 ???? daarna is het grote hooliganisme gestopt in Nederland !!!


Dus je neus is langer dan je history
 
sneu voor die gast joh maajaa nix aan te doen den haag gaat toch lekker promoveren
Salmiakie:
IK ga al vanaf mijn 5e naar de Meer ouwe, dus al een zekere 14 jaar AJAX, en jij bent zo zielig dat je niet eens je leeftijd durft neer te zetten. Ik ken veel mensen van de 1e & 2e generatie hooligans, dus ga niet populair doen, met grote bek achter hek/toetsenbord, want als dat er 1 is, ben jij het wel ouwe. En Almere = Amsterdam2, dus denk eerst ff na voordat je wat zegt ouwe...
Hooligans zijn toch geen supporters?
Hooligans zijn de GROOTSTE supporters. Die zijn overal, in goede en in SLECHTE tijden. Maar je ken daar een discussie over aangaan van hier tot aan mexico maar daar is deze site niet voor bedoelt dacht ik zo.
nah ik vind supporters toch nog steeds mensen die hun club steunen en niet naar de tiefus helpen door te gaan rellen (zie het jaar van bezinning maar) of dat er geen supporters mee mochten naar het buitenland.. :?
Ja ik zie het iets anders. Onder hooligan versta ik iemand die naar elke wedstrijd van zijn club gaat om zijn club te steunen en daarnaast zo nu en dan de confrontatie zoekt na de wedstrijd met de hooligans van de tegenpartij. Heel vaak wordt gezegd dat ook kleine kinderen en gezinnen worden gepakt maar dat is niet zo. Het zijn gewoon twee groepen die voor hetzelfde gaan. Maar aangezien de politie tegenwoordig in overtal bij wedstrijden aanwezig is en dit soort, naar mijn mening onschudlige relletjes, in de kiem smoort krijg je hele andere rellen. Net zoals wat in Beverwijk is gebeurt. En dan gaat het mis. Er wordt dan gesloopt, foute liederen gezongen, voorwerpen op het veld gegooid omdat sommige gasten hun aggressie toch kwijt moeten.
2 Gekkevos: Rellen zijn nooit onschuldig en mensen die de club steunen dat zijn supporters en mensen die de club een slechte naam geven zijn Hooligans want wat heb je eraan om de tegenpartij in elkaar te trappen.
Het is een sport en het is 'oorlog' op het veld zodra de scheids het eerste fluitsignaal fluit en het eindigd wanneer de laatste fluitsignaal is gevallen en als je je agressie kwijt moet dan ga je maar na de wedstrijd naar de sportschool en dan ga je die zandzak maar eens helemaal in elkaar timmeren in plaats van een mens en als je een vechtsport beoefend dan leer je ook wat discipline en respect is en dat weten heel veel mensen niet en daarom zijn er tegenwoordig rellen
en gekkevos waarom moet er een confrontatie worden opgezocht en kan je niet samen wat gaan drinken???
 
Waarom gaan ze niet lekker aan fullcontact sporten doen als ze zo graag willen knokken!

Vooral bij feyenoordsupporters heb ik vaak vijandige reacties gekregen als ik vertelde dat ik uit de buurt van Adam kwam! Terwijl ik geen ruk met heel Ajax vandoen heb! Gaat dus vaak helemaal nergens over!
Tuurlijk is het leuker om gezellig een biertje te drinken met supporters van de andere club. Vorig seizoen heb ik via internet aardig wat gasten leren kennen van een andere club waar ik op de wedstrijddag zelf mee in de kroeg heb gezeten en waar ik nu nog steeds contact mee heb.
Maar het is vaak zo dat er in het verleden veel dingen zijn gebeurt tussen bepaalde supportersgroepen. Supportersgroep 1 heeft bijvoorbeeld klappen gehad van supportersgroep 2, het jaar erop wil supportersgroep 1 dan wraak nemen en zo gaat het dan elk jaar door.
CARLO,

WE KUNNEN HET NIET VERGETEN!
WE WILLEN JE NIET VERGETEN!

MARTINE EN JOYCE
DAT HOOR JE MIJ NIET ZEGGEN WESZ, IK WEET BEST DAT JIJ ER VEEL VOOR OVER HEB, EN DAT JE ER VEEL GEVOEL BIJ HEBT, MAAR IK WIL ALLEEN ZEGGEN DAT HET GEWOON ECHT ONZIN IS OM NOU AF TE SPREKEN OM ELKAAR TE ONTMOETEN, EN DAT LOPEN RELLEN MET ALLERLIJ WAPENS, WANT ZO WAS HET TOCH OF NIET SOMS!!! EN TUURLIJK HEBBEN VEEL AJAX HOOLIGANS, EN SUPPORTERS GEVOEL WAT ER TOEN GEBEURD IS. MAAR JE BENT IN MIJN OGEN GEWOON DOM, DAT JE GAAT RELLEN, EN ZEKER AFSPREKEN. ENZO!!
iK HEB JAMMER GENOEG NOG GEEN SEIZOENSKAART, IK HOOP VOLGEND JAAR, IK VOEL ME OOK VET VERROT ALS AJAX VERLOREN HEB ENZO, EN IK KIJK OOK WANNEER IK KIJKEN KAN, EN IK WIL ER OOK BEST GELD IN STEKEN, MAAR VOORLOPIG ZIT IK TE WACHTEN OP ME KAART, EN ZOU IK DAT GEVOEL OOK MEER GAAN KRIJGEN ALS IK LEKKER ELKE ZONDAG EN EVENTUELE UITWEDSTRIJDEN, IN HET STADION. MAAR IK WEET ZEKER DAT IK NOOIT ZOU RELLEN,WEL UITSPRAKEN DOEN ENZ.

"EN OHJA WESZ, HEB JIJ AL VANAF JE VIJFDE EEN KAART VOOR AJAX??? NOOIT GEWETEN, IK WIST WEL DAT JE VROEG NAAR AJAX GING, MAAR NIET TOEN AL ELKE ZONDAG.

"GREETZ MIKE b
Mike als jij goed kan lezen, en ff die iri <capslock> uitzet, dan had je gelezen, dat ik vanaf mijn 5e al naar ajax ging, en ik niet een KAART vanaf mijn 5e heb, maar jah das een kwestie van lezen.
 
er liep er ook eentje op de wc tegen mij te schreeuwen op masters omdat ik uit bwijk kwam dat ik een vieze jood zou wezen en rotterdam rulez en dat soort dingen het enige wat ik deed was hem heel strak aankijken en ik zei het volgende: jongen ik kom hier om te feesten en te stampeuh dus laat dat kutvoetbal van je maar lekker thuis of blijf zelf een tijdje thuis ik kom hier voor een feest en niet voor voetbal.

en toen was ie wel aardig stil aan het worden want er stonden aardig wat mensen die het met me eens waren daao en over rellen gesproken ik heb maar 1 klein vechtpartijtje gezien op MOH de rest van de avond waren de mensen gewoon vet gezellig en tegek
 
no hard feelings maar heb je t nie verkeerd gelezen er stond geen 12de godenzoon, maar ik d8 12de jodenzoon
misschien heb ik me vergist, zonde van zon man ze leven, had nie gehoeven, maar van te voren weet je de consequenties van zon sl8feest, ik bedoel er is ook geen schapie wat levend wegloopt van een grasveld in het zuiderpark, als er slachtfeest is in de moslimse gemeenschap, shit happens!!

jongens gecondoleerd, veel sterkte met het verdragen van de pijn
 
oh ja Den Haag kampioene!!!!!!!!!!!!
OOOhh meneer moet weer snugger doen, bijdehand, mannetje!!!

maar goed, ik hou er wel over op, je heb gelijk oke. zoals je altijd wil hebben.
Gelijk wil ik altijd wel hebben, alleen soms heb ik dat niet, in dit geval wel :D
ja, maar je bent vast voor het eerst naar ajax toen een keer geweest, je ging toen niet vaak ofzow, of wel, dat weet ik dus niet, en heb ik nog geen antwoord op gekregen.
Vanaf mijn 5e ging ik al naar ajax, natuurlijk niet in mijn eentje, zou wel stoer zijn vet lopen stieren als 5-jarig mannetje ;).
Neej mijn pa nam me weleens mee toen ik 5 was, en de jaren daarop. :D that's my answer...
Oke, dat wou ik ff weten, want het leek net of je toen al heel vaak ging, zo kwam je bericht over, daarom snap je!! :)

maar ik hoop het volgende jaar met niels te kunnen en andere bekerwedstrijden enzo, en wat nog meer samen met jjou er ook bij!!

greetzz!!
Niels ook een seizoenskaart?? dat roept ie al jaren :D, nou ben benieuwd...
we staan ingeschreven dus!! en ik ga gewoon veel bellen aan het einde van het seizoen :D
 
Lekker boeien, ik wou dat er wat meer van die prutsers volgde. Kost de staat handen vol geld om dat een stelletje primaten zich niet kan gedragen bij een sportwedstrijdje. :(
AJAX RULES!!
Alle Ajax fans, veel succes vrijdag tijdens de halve finale van de Amstelcup!!!
groetjes
Hier heb ik dus geen goed woord voor over he? Het is gewoon zijn eigen schuld, hij is een heel slecht voorbeeld voor de rest. Ik ben van mening dat als iemand van te voren gaat afspreken om daar te rellen, dan verdient ie niet beter, eigenlijk hadden er gewoon meer doden moeten vallen.
Als jullie de persoon in kwestie niet eens kennen, moeten jullie gewoon lekker jullie mond houden!
RESPECT HOUDEN!
Werkzaam bij Puinzooi
Artiest Cup-a-core
heel onsportief wellisteverstaan. is een teken dat je neit tegen je verlies kan als je clib verliest. en jah, als je wilt rellen weet je wat er tegenover kan staan. ben je zo triest om te rellen, jank dan ook niet als je verliest. das het spel.
als feyenoorder zeg ik ook gecondoleerd



maar ben het ook eens met sommige dat als je een gezin hebt dat je het niet moet opzoeken!!!!
ik heb ook 2 kids maar zal nooit en te nimmer een gevecht op gaan zoeken daarvoor zijn mijn 2 kids veels te dierbaar en die hebben liever een ouder thuis dan een ouder die dood is omdat diegene zonodig ook daar naar toe moest.
Vijf jaar na dood Carlo Picornie sluit fanatieke Ajax-aanhang de gelederen
WEER ÉÉN F-SIDE
"In plaats dat justitie de moordenaars arresteerde, werden wij opgepakt"

AMSTERDAM - Vandaag precies vijf jaar geleden was een modderig weiland nabij Beverwijk het strijdtoneel van vechtlustige aanhangers van Feyenoord en Ajax. Bij een ongekend heftige veldslag kwam Ajax-fan Carlo Picornie (35) om het leven. De Amsterdammer werd met staven, stokken, hamers en messen letterlijk afgeslacht. Enkele Rotterdamse hooligans werden voor betrokkenheid bij de gruwelmoord veroordeeld, maar de echte daders zijn vrijwel zeker nooit gestraft. Het duurde lang voordat het fanatiekste deel van de Ajax-aanhang de gewelddadige dood van een van hun voormannen kon verwerken. Het drama van Beverwijk leidde tot een aantal diepgewortelde conflicten tussen de diverse stromingen in de beruchte harde kern, die pas sinds kort weer lijken te zijn bijgelegd. Met een unieke, paginagrote rouwadvertentie, vandaag in deze krant, willen de Amsterdammers de episode 'Beverwijk' symbolisch afsluiten. "Maar de 'F-side' zal Picornie nooit vergeten."

De F-side is weer één.

Het moet een ouderwets voetbalfeestje worden, de herdenkingsavond voor Carlo Picornie op vrijdag 8 maart jl. in een sporthal in Amsterdam-Oost. Ruim zevenhonderd leden van de Ajax-F-side hebben zich verzameld voor een benefietparty. Er is bier, er zijn house-dj's en Amsterdamse artiesten. Buiten houdt een grimmig kijkende ordedienst een oogje in het zeil, in de immense zaal doet speaker Wim Bohnenn zijn uiterste best de sfeer bij dit bloedfanatieke deel van de Ajax-aanhang ontspannen te houden.

In eerste instantie komt de stemming er niet echt in. Het doel van de avond - geld in te zamelen voor een paginagrote rouwadvertentie om de dood van Ajax-fan Carlo Picornie vijf jaar geleden in Beverwijk te herdenken - lijkt niet samen te gaan met een lekkere ongedwongen fuif. De bijeenkomst doet eerder denken aan een soort reünie. Oudere hooligans die elkaar jaren niet meer hebben gezien, halen aan de bar herinneringen op. Sommigen verschijnen voor het eerst na 'Beverwijk' weer openlijk op een F-side-feest.

Om kwart voor elf spreekt Petra, de weduwe van Picornie, de zaal toe. "Wat heeft iedereen een verdriet gehad over wat er vijf jaar geleden in Beverwijk is gebeurd", zegt ze tegen een plotseling muisstil publiek. "Er zijn later boze dingen gezegd, over alles wat nooit had mogen gebeuren. Lang heeft iedereen commentaar gegeven op elkaar, maar dat moet nu maar eens een keer over zijn. Het kan niet zo zijn dat we van dit alles niets hebben geleerd. Daarom is dit feest voor Carlo een mooie gelegenheid om een hele treurige periode af te sluiten."

Emotioneel beladen
Als de Amsterdamse volkszanger Peter Beense na de speech de Hazes-hit 'Kleine Jongen' (één van de favoriete nummers van Picornie) inzet, proberen zelfs de meest geharde hooligans tevergeefs hun ogen droog te houden. Waarna het feest overigens alsnog in alle hevigheid losbarst. En conform de wens van de nabestaanden van Picornie verloopt de emotioneel beladen avond verder zonder noemenswaardige incidenten.

De veldslag in Beverwijk op zondag 23 maart 1997 staat in de wereld van de hooligans te boek als 'de moeder der supportersrellen'. Het is de middag dat Feyenoord in Alkmaar moet aantreden voor de voetbalwedstrijd tegen AZ. In de maanden daarvoor zijn de toch al grote spanningen tussen Ajax- en Feyenoord-supporters verder opgelopen door een aantal incidenten. Bij een in februari '97 afgesproken vecht-ontmoeting bij de ringweg A-10 in Amsterdam-Noord kwamen Ajax-aanhangers tegenover een overmacht aan Rotterdammers te staan. De overwegend jonge aanhang sloeg op de vlucht en werd vervolgens door de Feyenoord-aanhang publiekelijk voor 'mietjes' uitgemaakt.

Er wordt wraak aangekondigd en de 'harde kern' van beide clubs spreken via gms's af elkaar voor AZ-Feyenoord te bevechten. De Ajacieden trommelen ook de 'oude garde' op, onder wie Picornie die zich al jaren niet meer op de F-side heeft laten zien. In een weiland nabij Beverwijk langs de rijksweg A9 gaat het op de bewuste zondag helemaal fout. Twee supportersgroepen raken op een ongekende manier slaags met elkaar. De Rotterdammers zijn opnieuw in de meerderheid en slagen erin een kleine groep Ajacieden te isoleren.

Vooral Carlo Picornie, die juist meeging om de nieuwe generatie hooligans eens te laten zien hoe een ouderwetse voetbalrel hoort te verlopen, krijgt de volle laag. Hij wordt met stokken, staven en een hamer geslagen en loopt diverse messteken op. Later zijn via schokkende beelden, gemaakt door camera's van Rijkswaterstaat, de laatste momenten van de Amsterdammer te zien. Picornie zit zwaargewond op zijn knieën en valt neer, nadat er door drie Rotterdamse hooligans nog aan hem is gesjord. Kort daarna overlijdt de F-side-voorman.

Heel Nederland reageert geschokt op het totaal geëscaleerde geweld van de hooligans en justitie probeert zoveel mogelijk verdachten voor de rechter te brengen. De strafrechtelijke afdoening van de slag bij Beverwijk loopt uit op een teleurstelling. Het openbaar ministerie krijgt het bewijs tegen veel verdachten niet rond en pogingen om een deel van de Feyenoord-aanhang als criminele organisatie veroordeeld te krijgen, worden door de rechter niet gehonoreerd.

Vijf jaar na Beverwijk heerst bij een groot deel van de F-side nog altijd verbittering over het feit dat de werkelijke moordenaars van Picornie nooit zijn bestraft. "We hebben vanaf het eerste moment geprobeerd wraakacties vanuit onze kring in de richting van de harde kern van Feyenoord in de kiem te smoren, juist omdat we vonden dat justitie dit moest aanpakken", zegt Ronald Pieloor (41), al jaren één van de kopstukken van de F-side.

"Maar in plaats dat justitie alles op alles zette om de daders van de moord op Carlo te arresteren, werden wíj aangepakt. Ajax-fans die iets konden verklaren over wat er in Beverwijk was gebeurd, werden achter de tralies gestopt. En later begon de Amsterdamse politie een groot onderzoek tegen de F-side, terwijl de Feyenoorders door justitie in Rotterdam verder ongemoeid werden gelaten. Dat leidde tot heel veel onbegrip en frustratie."

Gevoelig
Vrijwel niemand van de harde kern van Ajax wil openlijk praten over de nasleep van Beverwijk. Zelfs vijf jaar na dato ligt de kwestie nog zo gevoelig, dat de meeste betrokkenen alleen off the record hun verhaal kwijt willen. Uit die gesprekken wordt duidelijk dat de voor de buitenwereld zo homogene F-side na de veldslag totaal uit elkaar viel. Pieloor: "We hingen toen eigenlijk als murw geslagen boksers in de touwen. En er kwamen onderlinge conflicten waarbij harde verwijten werden uitgesproken, vooral tegen degenen die in de ogen van de leiders van de F-side onvoldoende hadden gedaan om Picornie te helpen. Er waren mensen die de F-side de rug toekeerden. Die vonden het gewoon té heftig wat er was gebeurd."

Petra, die enkele dagen na het feest in Amsterdam-Oost bereid is tot een gesprek, bevestigt het deels uiteenvallen van de F-side. Geflankeerd door haar zus Ellen kijkt ze terug op de afgelopen vijf jaar.

"Het was een verschrikking", verzucht ze. "Er is een periode geweest dat de opnamen van een stervende Carlo zelfs op het Jeugdjournaal waren te zien. Ik moest de kinderen dan halsoverkop voor de tv wegtrekken, zodat ze die afschuwelijke beelden van hun vader niet hoefden te zien. Van de F-side heb ik altijd veel steun gehad, vooral in het begin. Daarbij speelde volgens mij wel mee dat een aantal jongens een groot schuldgevoel had en zich min of meer verplicht voelde iets voor ons te doen."

"Natuurlijk was er naast het verdriet ook een intens wraakgevoel bij heel veel mensen", zegt Ellen, die zelf ook nog vaak contact heeft met de harde kern. "Maar serieuze plannen zijn er volgens mij nooit geweest. Een Ajacied heeft wel een grote bek maar is geen moordenaar." Petra: "Ik ben daar ook heel blij om. Ik had me echt niet beter gevoeld als er wél een Feyenoorder uit wraak om het leven was gebracht en er nu misschien ook een vrouw en kinderen in dezelfde situatie als ik hadden verkeerd. Neen, wat me vooral is bijgebleven uit die periode, is de sfeer van intense verslagenheid. Bij iedereen, zelfs bij mensen die Carlo niet hebben gekend."

Ronald Pieloor, die met twee vrienden momenteel werkt aan een boek over 25 jaar F-side, herinnert zich de sfeer van ontreddering binnen de gelederen van de Ajax-aanhang nog als de dag van gisteren. "Kort na Carlo's dood werd ik door de harde kern van FC Twente benaderd. Of de F-side wilde deelnemen aan een soort verzoeningsgesprek met vertegenwoordigers van de Feyenoord-aanhang en alle andere grote 'sides' in Nederland. Ik dacht dat ik er goed aan zou doen mee te werken aan zo'n ontmoeting. Maar dat werd me door sommige jongens van de F-side, en dan vooral de vrienden van Carlo uit Amsterdam-Oost, heel erg kwalijk genomen. Achteraf kan ik dat goed begrijpen. Het was allemaal veel te vroeg, het verdriet was gewoon te groot. Ook naderhand is er trouwens nooit meer een verzoeningsgesprek met Feyenoord geweest."

Fysieke agressie
De F-side werd na Beverwijk niet alleen verscheurd door interne conflicten, ook hooligans van andere clubs zagen hun kans schoon die voorheen onoverwinnelijke Amsterdammers een lesje te leren. "In ieder stadion waren er natuurlijk hatelijke liedjes", herinnert een F-sider zich. "Maar er was ook veel meer fysieke agressie in onze richting. Waar we ook kwamen, Utrecht, Enschede, Groningen, Eindhoven, in al die steden heerste een stemming van; wat die Feyenoorders kunnen, kunnen wij ook. Bij vrijwel iedere uitwedstrijd in die periode werd een confrontatie met de F-side gezocht."

Verschillende ingewijden bevestigen dat de F-side zeker in de eerste drie jaar na Carlo's dood in stand is gehouden door supporters buiten Amsterdam. "Wij keken daar altijd een beetje op neer, beschouwden die groep als 'boeren'", zegt een rasechte Amsterdamse F-sider. "Maar met name een aantal jongens uit Wezep hield de F-side op de been. Ze hebben daarmee binnen de Amsterdamse groep veel respect afgedwongen. Terwijl wij in feite groggy in de hoek lagen, hielden zij de F-side-eer hoog en zorgden ervoor dat we bij iedere wedstrijd in binnen- en buitenland toch waren vertegenwoordigd."

Nieuwe generatie
Er is inmiddels een nieuwe generatie hooligans op de F-side. Een 'veteraan': "Het gaat om fanatiekelingen van een jaar of zeventien, achttien, die Beverwijk niet bewust hebben meegemaakt, maar er wel dolgraag hadden willen staan. Die groep, waarin een aantal echte heethoofden zit, is overigens nog veel harder dan wij vroeger. Én die jongens hebben een hartgrondige haat tegen alles wat uit Rotterdam komt. Wij zagen de strijd tegen Feyenoord in de periode vóór Beverwijk altijd als een soort spelletje. Dat is definitief veranderd."

En dan is er nog de moeizame verhouding tussen de F-side en het bestuur van Ajax. "Na de dood van Carlo probeerden sommige bestuursleden zoete broodjes te bakken", zegt Pieloor. "Het was duidelijk hinken op twee gedachten. Aan een kant wilde vooral voorzitter Michael van Praag maar ook andere bestuursleden naar de buitenwacht en sponsors duidelijk maken de F-side maar niets te vinden, aan de andere kant konden en kunnen ze natuurlijk niet om ons heen. Het bestuur heeft in de nasleep van Carlo's dood lange tijd om de hete brij heen gedraaid. En nu is het opeens allemaal wel bespreekbaar. Plotseling betaalt Ajax mee aan het feest, wil men een advertentie plaatsen en heeft directeur Arie van Eijden aangeboden tijdens de herdenkingsbijeenkomst bij het graf van Carlo een speech te houden. Het is misschien goed bedoeld, maar van ons hoeft dat allemaal niet zo nodig. Als Ajax écht een gebaar wil maken, laat ze dan de stadionverboden die na Beverwijk zijn opgelegd maar opheffen."

Loopt het dan niet weer uit de hand? Pieloor: "Ik denk van niet. De ouderwets gezellige sfeer begint na vijf jaar eindelijk weer een beetje terug te keren. We krijgen binnenkort een eigen supportershome en dat zal de saamhorigheid verder vergroten. Ja, je mag gerust zeggen dat de F-side er na vijf jaar weer is. Al zal Carlo Picornie door ons nooit worden vergeten."



Er is een gat geslagen dat altijd blijft.
De waarom vraag blijft onbeantwoord. Wat nu en wat heeft Carlo laten zien?
Allereerst wil ik volstrekt duidelijk maken dat dit stuk gaat over wat Carlo met mij gedaan heeft, dit stuk gaat niet over Carlo. Ik kende hem niet.
Het heeft een paar jaar geduurd voordat ik er zelf wat mee kon. De eerste reactie was een naar gevoel. Daarna dacht ik: nou kan iedereen zien wat er van komt als... Het opgeheven vingertje. Vervolgens dacht ik: jammer dat er een dode gevallen is.... jammer dat ajax niet gewonnen heeft.... dom en zwak. Daarna dacht ik: hoe zou het verder gaan?
Nu pas ga ik erover lezen en laat ik op me inwerken wat er aan de hand is. Sommige "Fans" roepen in het stadion en op internet nog steeds hele nare dingen over wat er gebeurd is. ajax reageert niet. Omdat we bang zijn? Nee. We zijn niet bang. Carlo heeft nooit alleen gestaan. Carlo denkt simpelweg anders over winnen en verliezen dan degene die inzagen dat de anderen die dag sterker waren en zich terugtrokken om een andere keer te kunnen winnen. Degene die weggingen lieten Carlo zijn eigen keuze maken. Dat is niet laf, dat is respect. Zijn vriend bleef.
Carlo vond niet dat er nog een keer moest komen.
Carlo zag niet in dat de anderen sterker waren.
Carlo wou juist laten zien dat ze zwakker zijn.
DAT IS GELUKT! CARLO, HET IS GELUKT!!!!!
Carlo heeft respect. Hij loopt nooit weg. Hij laat zien wat hij heeft, wie hij is. Hij vind dat de anderen moeten kunnen laten zien wat ze hebben. Zodat iedereen het kan zien. We hebben het gezien! Door Carlo's daden zijn vele ogen opengegaan. Ook de mijne. Nu kunnen we zien wie er zwak zijn en wie sterk zijn.
Carlo, jij bent niet dom. Jij wist dat je kon sterven. Jij zag wat er voor je stond. Jij hebt het gedurfd om te blijven staan zodat de anderen konden lopen. Jij hebt het gedurft ons te laten zien hoe de anderen zijn. Jij hebt het gedurft de anderen te laten zien hoe ze zijn. Jij hebt het gedurfd ons te laten zien wie wij zijn. Weet jij wel wat angst is? Zou je het willen weten?
Jij hoopt alleen maar dat diegenen van hun waar nog iets goeds in zit er wat van leren. Ik hoop het nu ook. Diegene die al door en door verrot zijn zullen door de duivel gehaald worden, dus niet door ons. Wij zijn ajax en we komen uit Amsterdam. Wij zijn de besten. Wij doen dat niet.
Carlo bedankt. Dit was waar jouw leven over ging. Over ons. Je had wel degelijk iets te zoeken in Beverwijk. Jij wist dat jouw hulp nodig was. Je weet hoe mensen kunnen zijn. Mensen kunnen erg laf zijn. Voor sommigen is winnen niet genoeg. Je vindt dat wij het ook moeten weten. Zodat we er rekening mee gaan houden.
Er zijn geen wraakgevoelens bij mij. Er is geen verliezersgevoel. Er is geen gevoel van beter zijn.
Er is alleen nog pijn. Pijn dat wij Carlo tot het uiterste hebben gedwongen om onze ogen te openen.


dit stukje is voor de mensen die nog niet echt weten waar carlo voor stond.



vak p was een oud vak in de meer
voor de duidelijkheid IK ben geen ajaxcied
voor de duidelijkheid: Het eerste stuk kom uit een krant ofzo neem ik aan......onderste stuk is in een andere stijl geschreven. Is dat je eigen toevoeging???
ik zit op ook op een PSV forum, en daar snapte een heleboel mensen niet wie en wat picornie nou was, ik ben het toen op de f-side forum wezen vragen om het uit te leggen, toen heeft iemand dat zo verwoord en uitgelegd, bovenste stuk haalde hij uit de krant idd
ok ok........ik snapte je opmerking 'IK ben geen ajaxcied' al niet. Ik dacht namelijk dat jij dat laatste stukje had geschreven :)

sja....agh mooi? De meest gruwelijke dingen kan je nog heel mooi laten lijken als je er een mooi verhaal van maakt.
sorry laatste stukje aangepast,
 
Te errug voor woorden elkaar afmaken om een spelletje voetbal!!!!!!!!
DEEEEEEEEEEN HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG!!!!!!!!

hahaha geintje man, ik vind dat rellen allemaal onzin!
ik snap de hele achterliggende gedachte niet van hooligans.
prima dat ze zo enthousiast zijn, maar gigantische rellen houden gaat voor mij toch veeeeeeels te ver, helemaal als je vader bent.
in mijn ogen heb je dan geen verantwoordelijkheids gevoel.