Partyflock
 
Forumonderwerp · 20358
­ Nederland
http://www.finalscratch.com/fs2/start.asp

software pakket dat je kan aansluite op je mengpaneel, heb je nog maar 2 plate nodig, en kan je via je computer mixe!! vet ziek!!!
laatste aanpassing
 
commercie bepaalt nog altijd wat de standaard word...niet wij:D indirect misschien,maar de kudde schapen is groter:/
 
Een vriend van me heeft dit toevallig donderdag gekocht en het kostte 1700 piek.

Als het allemaal werkt is het wel ideaal lijkt mij! je laadt de nummers in die 2 platen die je erbij krijgt en dan kan je gewoon scratchen enz! :P
ik hoor veel negatieve dingen, whehe moet ewr wel ff bij zeggen dat ik dit hier niet heb gepost met de bedoeling dat IK t van harte aan raad, ik weet t dondersgoed, ik vind t ook gewoon kicke om op zoek te gaan naar platen en ze in mijn bezit te hebben!!

Maar wat de techniek van tegenwoordig allemaal niet kan pff, wel triest als je dit meeneemt naar een feest en het crashed!! wehehe

Owjah, en de producers verdiene dan helemaal zowat nix meer als dit echt doorbreekt
voor sommige dingen is het wel een uitvinding. 'k doe samen met id&tino en tricky een radioprogramma en tino kan zo voor de uitzending dingen mixen..
Draaien met Final Scratch is net als draaien met Vinyl hoor.. Is gewoon 1 op 1 qua gevoeligheid.. Gaat gewoon met SL1200's.. Op de platen zitten een heleboel sensoren waarmee 'ie bepaalt op welke plek van de plaat de naald is, en aan de hand daarvan wordt de positie van de MP3 bepaald.. Werkt superdirect..
Is zeker een interessante techniek.
 
alles leuk en wel obi,maar denk ff na over de huidige mp3 scene.
als straks dit ding zwaar popi jopi word,koopt niemand meer platen,heeft ook niemand meer exclusieve dingen,verdienen producers geen fuck meer,word er dus ook geen goede nieuwe muziek maar gemaakt en is de scene 100 procent naar de klote.
harstikke leuk toch?
 
Final Scratch bestaat al een tijdje!!
 
Aha....dus DAAR was Liebing mee bezig op Awakenings...en ik maar denken dat hij tussendoor z'n email zat te checken ;-)...:P
 
Dave Clarke weigert er pertinent mee te werken. Dus er is nog wel hoop voor de gewone plaatjesdraaier!

Weg met Final Scratch. Het mag best als extraaatje, maar niet ter vervanging van het zwarte goud!!
Artiest Nubius
Geef mij maar lekker m'n trouwe Pio CDJ1000 :) :P
alles leuk en wel obi,maar denk ff na over de huidige mp3 scene.
als straks dit ding zwaar popi jopi word,koopt niemand meer platen,heeft ook niemand meer exclusieve dingen,verdienen producers geen fuck meer,word er dus ook geen goede nieuwe muziek maar gemaakt en is de scene 100 procent naar de klote.
harstikke leuk toch?


Nou, zo'n vaart zal het niet lopen.. Final scratch is namelijk niet echt een geldbesparing in de eerste plaats.. Goed, platen heb je niet meer nodig.. Maar de technics draaitafels nog wel (wie doet het nou voor minder ;)), een goed mengpaneel en (nou komt het; ) een Final Scratch kit.. Dat houdt in een laptop met het softwarepakket (leveren ze kant en klaar), twee van die final scratch platen en nog wat bekabeling.. Setje Final Scratch kost als ik mij niet vergis (uit het hoofdje) zo'n 5000 gulden.. Vinyl is duur, ik weet het, maar voor 5000 gulden kun je bést wat plaatjes kopen.. En naast de Final Scratch blijf je tóch altijd het vinyl houden, kijk maar naar Liebing op Sensation, Final Scratch loopt vast en hupla, de platen kunnen op de draaitafels.. Je zult de back-up altijd wel moeten hebben.. Is érg kut als het fout gaat namelijk..

Ik vind het zelf alleen maar een erg stoer systeem, draaien met digitale muziek alsof het écht vinyl is.. Maar dan ook écht 1 op 1 qua gevoeligheid..
 
hey ik vind het ook een relaxte "uitvinding" .
Maar niet alle vooruitgangen zorgen voor verbetering. Dat dat ding crashte van Liebing..mja was nog in test fase,nu dus als retail te koop.
Ennuh nu nog erg duur,maar des te meer vraag des te lager productie kosten,des te lager verkoop prijs en het gaat dan fokked worden,mark my words..
Werkzaam bij Studio T
Artiest Toyax
vind het gewoon fuckin triest wel geinig maar voor de goede djs onder ons hoii
Het heeft niet alleen als voordeel dat je veel meer geluidsmateriaal mee kan nemen, ook kunnen djs nu nog niet gereleased materiaal heel makkelijk afpelen om te kijken of het aanslaat op de dansvloer etc. Final Scratch wordt ook meer gebruikt voor als apparaatje 'ernaast'. Snap niet dat mensen dit nep ofzo vinden, dit is alleen maar beter lijkt mij:D
Artiest Pato
als je het mij vraagt gaat dit het niet worden in de toekomst... ik weet nog hoe ik droomde van die draaitafels en toen ik ze eindelijk had dag en nacht (nog steeds wel hoor :P) met die dingen klooide... zie mezelf echt geen mp3-tjes scratchen....En ik denk dat velen het zo zien...Men moet eens wat minder met de groep meegaan en meet op eigen gevoel vertrouwen... GEEN BEST UITVINDINKIE!!!
Artiest Ardo
Technische gezien is het wel een mooie (nederlandse!!) uitvinding natuurlijk.

Ik zie de voordelen er wel van in, al zou ik het zelf niet gebruiken.

Veel mensen denken "ah, goedkoop draaien". Maar in de meeste gevallen zal je de vinyl moeten kopen en die vervolgens zelf moeten omzetten naar mp3.
hoezo? mp3tjes kan je overal downloaden....
mMar Final Scratch wordt ook meer gebruikt voor als apparaatje 'ernaast'. dus 2 decks (of 3) met daarnaast nog een Final Scratch waarmee dan voornamelijk eigen werk, wat nog niet uitgebracht is of waar nog wat aan geschaafd moet worden, gedraaid kan worden.

het heeft dus nix te maken met downloadeble mp3-tjes ofzo
ik zou niet zo snel een plaat draaien als ie nog niet naar eigen zin is...kan me voorstellen dat je dat toch doet om te kijken of het aanslaat maar ja... zou het zelf niet snel doen...
mmmm das idd wel verekte handig wat supersjinees zegt, gewoon dr naast, maar dit zal ook zeker niet de platen industrie over nemen, I just CAN'T mis the smell of fresh vinyl in the morning :)
Hmmm of het goed is voor de platenindustry heb ik ook zo me twijfels bij maar lijkt me wel handig als je een keer zin heb om wat funky club ofzo te draaien in plaats van hard house/style, zet de ADSL aan en kom maar, ook al is de markt voor mp3s wel verneukt nu audio galaxy er niet meer is....
Ik heb Final Scratch dus zelf in gebruik. (kennis van Emilio) en heb me maar ff aangemeld om mijn mening over dit product te geven.

Ik heb het nu 4 dagen in huis en kan tot nu toe niet anders conluderen dan dat het gewoon zwaar owk is....
Er is geen verschil met normaal vinyl en het programma draait hier al 4 dagen zonder 1 crash.
about the geluidskwaliteit...a­­ls jij je files in 192 of liever nog hoger codeert dan klinkt het prima. tuurlijk kan je blijven zeuren over het feit dat "echt" vinyl warmer klinkt etc... maargoed persoonlijk heb ik hier geen moeit mee.

Een hoop mensen hebben naar mijn idee nog niet echt door wat FS nou doet. Ze denken dat het voor je mixed of je bpm's telt maar je moet toch echt alles zelf doen...het enige voordeel is dat je nu je eigen tracks/remixes/mp3's­­/wav's kan draaien en behandelen als normaal vinyl.

Ik vind het iig een prima product.
owkeej, maar ik ben een vinyl junk, zallut gewoon TE erg missen om op platenjacht te gaan!
Artiest {SHOWLIST artist 1438, 1374}
Kun je ermee scratchen, backspinnen, snel stukjes opzoeken ??????

Geef mij maar dat heerlijke gekraak van vinyl.
Yep,

Scratchen Backspinnen queuen etc...

Werk gewoon hetzelfde, en je naald kan ook nog steeds overspringen ;)
En je draait gewoon met vinyl....dus als je FS plaat oud word dan gaat ie vanzelf kraken bobo :P

2 TeRRöRDieHard: Ik zal ook gewoon vinyl blijven kopen hoor! je kan gewoon normaal vinyl draaien tussen je Final scratch set door.
laatste aanpassing
jah timbels, dat begrijp ik dat dat kan, zal wel errug raar zijn als dat nie zou kunne ;) maar om er dan zoveel geld voor neer te leggen... Maar tis op zich wel leuk speeltje om te hebben denk ik!
Kun je ermee scratchen, backspinnen, snel stukjes opzoeken ??????
Toch weer die Pio CDJ1000 hè? :P Nu incl. afplak functie :D

(MMC card=100 cue / loop points per cd, 16 MB card = geheugen voor 100000 discs)
Het is gewoon de toekomst van de dj! alleen de romantiek van het plaatjes draaien gaat wel een beetje verloren.. maarja aan alles komt een eind...! wel duur zoals obi al zei iets van 700€ en dan nog een dikke laptop erbij halen en nog je gewoon djset aanschaffen... het is voor de verwende dj :)
doe mij maar lekker me eigen platenspelers
werkt nog altijd prima :D
het kan ook met je eigen platenspelers hoor, je hoeft alleen geen platen meer te kopen! voor de rest blijft het allemaal t zelfde!
 
he lieverd oftewel...THE SPOON!
wanneer ga je nou es ff die platen draaien in de klaveet man? i'm w8ing 4 ya!
Mzzls CrusheR
Is voor sukkels die niet met een draaitafel kunnen om gaan.
 
radiomaagzuur, Geef niet zulke domme replys als je niet eens leest wat het hele produkt inhoudt
.....
laatste aanpassing
jah idd!!! Als je nie met draaitafels om kan gaan kan je hier ook nie mee omgaan!
 
Artiest William Tech
hahaha radiomaagzuur.tk :frusty:
lekker snuggere opmerking prfff het is geen AtomixMP3 ofzo hoor

ik vind het echt wel vet, ik draai zelf niet (heb het wel gedaan poosje terug) maar ik zou dit best wel eens in werking willen zien!

nou vroeg ik me alleen af en ik denk dat Timbels daar wel antwoord op kan geven: vinyl slijt, slijten die FS platen dan eigenlijk ook? kan je die ook los kopen dan ofzo als een soort van spare part? :)
als die FS platen gewoon van vinyl zijn, slijten ze natuurlijk! Maar die ken je toch gwoon weer nieuw kope denk? Ken je ze niet gewoon vervangen voor gewone platen?
 
ik zal het eens aan timbels vragen, hij is namelijk bijna nooit actief hier op pf en ik ken hem persoonlijk dus meer info komt.
wij wachten vol goede moed! whehe
Je kan die platen gewoon los kopen (als het goed is krijg je volgens mij zelfs een extra plaat erbij als ik me niet vergis) maar die platen los zijn niet zo duur hoor paar tientjes (in €'s)
 
dit betekend toch niet dat je geen sl 1200's meer gaat kope he steef?........wannee­r hejje ze naw eindelijk es!!??
bijna!!! wheheh vette profielpic dzjow, hej waarom ben je nooit meer online??? Heb je aangekoekte holletje al een tijdje nie meer geroke! moest wel weer eens tijd worden! Je hebt trouwens nogsteeds die heroes of hardcore cd van me!! :p
 
JAH!!....KA-LOPT....die cd...hebbik naw eindeluk ook weer es...ghihihihi....en­neuh...me MSN was gehacked ofzow...ennik was te lui om me opnieuw aan te melden.....ehmz...do­ennik nu wel effe voeg ik jouw als eerste toe..;) O.K, ALLRIGHT!
 
het enigste dat jij NU nog effe zou moeten doen is me toevoegen en KLAAR IS KEES!
Je krijgt er inderdaad 3 platen bij (1tje extra dus..) en ze zijn gewoon te koop in muziek/platenwinkels voor dezelfde prijs als een normale vinyl single.

Slijten doen ze natuurlijk ook gewoon Willumpie ;)
dus om de 2/3 maanden even een nieuwe fs plaat halen afhankelijk van of je veel scratched of alleen mixed. :D
wel lullig als je dan een plaat koopt met een krasje dr op!! hebbe ineens al je platen krassen :p

oooooow joe, wat een eer, ik ruik je poepgat alweer via me pc!! heeeeeeeeeeeeeeeerli­jk!
alles leuk en wel obi,maar denk ff na over de huidige mp3 scene.
als straks dit ding zwaar popi jopi word,koopt niemand meer platen,heeft ook niemand meer exclusieve dingen,verdienen producers geen fuck meer,word er dus ook geen goede nieuwe muziek maar gemaakt en is de scene 100 procent naar de klote.
harstikke leuk toch?

mooi zo, dan is de commercie weg, en dan blijven de liefhebbers over. maar dat terzijde.

Final scratch is namelijk niet echt een geldbesparing in de eerste plaats.. Goed, platen heb je niet meer nodig.. Maar de technics draaitafels nog wel (wie doet het nou voor minder ), een goed mengpaneel en (nou komt het; ) een Final Scratch kit.. Dat houdt in een laptop met het softwarepakket (leveren ze kant en klaar), twee van die final scratch platen en nog wat bekabeling.. Setje Final Scratch kost als ik mij niet vergis (uit het hoofdje) zo'n 5000 gulden..
Platen zijn het duurst, niet de apparatuur.
Maar waarom denkt niemand aan gezeul met platenkoffers/tassen?? t Is echt niet lekker om elke keer je koffers mee het vliegtuig in te moeten nemen (tenslotte laat je ze niet meegaan in het laadruim), overal mee naar toe te moeten sjouwen, met de immerdaarzijnde angst dat ze kwijtraken of gejat worden! Dan is FS echt wel een uitkomst!
laatste aanpassing
en eigenlijk valt het me een beetje tegen dat er zoveel mensen zijn die er niet eens voor open staan, terwijl ze er nog geen ervaring mee hebben. Wat de boer niet kent vreet ie niet? En dat zijn dan de dj's van vandaag de dag? Niet bepaald inspirerend en vernieuwend :P
jah idd!! whehe, platen die gejat worden, das een nachtmerrie!!
absoluut, ik zou er echt niet aan moeten denken!!
maar het is twee kennissen van me dus gebeurd. Ook met zoiets denk je altijd, dat overkomt mij niet.... maar het gebeurt dus vaker dan je denkt. Dus als t toch hetzelfde is, waarom niet dan zo? Tuurlijk, ik snap de voorliefde voor vinyl ook wel. Die heb ik ook, ik vind stiekem met mp3 draaien of met cd's ook niets. Maar als je met FS werkt, dan komt het toch wel echt HEEL dicht in de buurt van normaal draaien, ook omdat je met precies dezelfde apparatuur werkt. Dan snap ik niet meer waarom dat NIET mag, en waarom een mengpaneel met effecten WEL mag. Tenslotte komen effecten ook niet aangeleverd op vinyl!!!