Partyflock
 
Forumonderwerp · 19921
­ Nederland
 
brrrrr, eng! :S
 
Wil je dat weten ofzo ??

En als je dan de zekerheid hebt dat het wel of niet zo is, wat wil je dan met die wetenschap aanvangen ?!?
laatste aanpassing
Zou mooi zijn maar vrees dat dat alleen iets is wat veel mensen zichzelf wijsmaken uit schrik voor de dood...
 
Als er leven na de dood is, waarom gaan we dan eigenlijk dood?
laatste aanpassing
 
Ja,er is leven na de dood.

Maar aangezien er nog niemand in persoon teruggekomen is,zal dat niet te bewijzen zijn,zoals jullie dat graag wetenschappelijk verklaard zien.

Begin er dus ook niet aan.

Wel heb ik geleerd om met de overgegane te communiceren door middel van een foto of een object?sieraad van jezelf.
Ook is het mogelijk om te kijken wie er achter je staat ,wie je begeleid.
enz.enz.


Maar dat is niet eng ,dat is mooi.

En ga er nu niet overheen met achterlijke opmerkingen,want ik ben geen jomanda,maar er zijn al honderden mensen blij gemaakt met een "gesprek"met een overgegane dierbare.
En daar was geen fake bij.

Heb daar ook respect voor,er zijn zoveel onverklaarbare dingen,maar dat wil nog niet zeggen dat je ze af hoef te zeiken.
 
2 gabber mamma: Een serieuze vraag.
Wat moet ik verstaan onder "een overgegane"? Een ziel of zo? En waar bevind zich die ziel dan?

Ik heb zeker respect voor mensen die een gave hebben, zolang ze er maar geen show van maken en er grof geld mee willen verdienen. Want een gave is toch iets wat je voor een speciale reden hebt gekregen lijkt me.
 
De overgegane,is gewoon een ander woord voor de mens die overleden is.
Ja,een ziel.
Het lichaam is slechts een omhulsel.

In een ander wereld bevinden zij zich nu,en eigenlijk doen ze daar eigenlijk een beetje hetzelfde als hier.
Ze hebben een leven achter de rug en een leerproces,daar blijven ze meestal een of twee geberaties en mogen/kunnen dan weer kiezen om weer een leven aan te nemen.

Het is een proces van leren en we hebben allemaal al velen levens achter de rug.

Laatste tijd al eens gehoord van kinderen met öude zielen"??
word steeds meer over gesproken.

Heb jij wel eens dat je je afvraagt waarom ben ik nu zo vreselijk bang voor dat,of waarom word ik nu zo getrokken naar dat land.
En mocht je ergens zijn,waarom komt het dan zo vertouwd over?

Heb je bij sommige mensen,alsof je ze al eeuwen kent???

Mensen die grof geld hier aan verdienen zijn woekeraars en lichten de zooi op.

Als je iemand kan helpen zijn verdriet te verlichten of nog een antwoord te krijgen dan doe je dat voor niets.
laatste aanpassing
 
Het is jammer dat je zo ver weg woont,want anders zou ik je uitnodigen voor een avond,en kan je zelf meemaken en oordelen.
Misschien heb jij ook iemand verloren of ben je nieuwsgierig naar iemand die overleden is uit je familiekring.
 
Dus als ik het goed begrijp zijn de mensen die nu leven eigenlijk zielen die al geleefd hebben en nu in een nieuw omhulsel herboren zijn. Allemaal of komen er ook nog nieuwe zielen bij?
Want als het allemaal "zielen met ervaring" zijn dan zouden die toch van hun vorige levens hebben moeten leren en zouden ze toch niet meer dezelfde fouten maken als voorheen. Ik bedoel, dan moest de wereld er toch beter op worden en niet steeds slechter? Of denk ik nu op een vreemde manier?

Kinderen met oude zielen. Ja ik heb de uitdrukking wel eens gehoord maar eigenlijk nooit zo er bij stilgestaan wat het inhield.

Dat vertrouwd zijn van plaatsen heb ik wel eens, ja. En dat heb ik ook soms met mensen.
laatste aanpassing
>GM
(off topic) Hmmzz, nieuwetijds kinderen?
Die zijn er al wat langer, zelf ben ik nu 24 en heb veel kenmerken van een NTK. Al had ik dat graag wat eerder geweten :S Dat had een stuk gescheeld ;)

Maar leven na de dood staat voor mij eigenlijk gewoon vast. Waarom? dat zou ik niet kunnen onderbouwen mte onomstotelijk bewijs. Het is voor mij een duidelijk gevoel. Er is veel meer gaande dan je zo op het eerste oog ziet.
 
Als de ziel boven is,dan begrijpt het....
Met een nieuw leven gaat het weer door een ander proces heen.
Het wat gij niet wilt wat u geschied,is misschien meer waarheid dan je denkt.

Ik ga veel schenen trappen,als ik vertel dat alles wat je "fout"hebt gedaan,je in een volgend leven mee af moet rekenen,dat is een leerproces,wat je nu niet ziet,maar straks weer wel.

Dat is misschien wat sommige de hel noemen.
En dat is wat ik altijd zeg...het leven is een hel,de hemel is boven:)

Kan jij het verteren als ik zeg dat als er iemand hier geweldadig aan zijn eind is gekomen,hij dit in een eerder leven misschien een ander aangedaan heeft?

Ik ben panisch en heel emotioneel bij oorlogen.
Ben hele docu`s aa `t maken over de twede wereldoorlog.
En naast het feit dat mijn vader daar een ellendige tijd door heeft gebracht,is nu gebleken dat ik in een vorig leven als een soort verpleegster probeerde gewonden te redden,en dat niet kon verkroppen als er weer een onder mijn handen doorslipte.

Maar,ik ga nu te ver,dit doe ik liever per p.b
Ik wil niet door mensen die dit niet begrijpen afgemaakt worden op dit soort dingen:)

(k)
 
Ok, de laatste regel begrijp ik.

(k)
Het zou erg mooi zijn als het zo is , maar niet erg als het niet zo is.
Over het algemeen eindigd je leven in een chemische wirwar van allerlij "happy" chemische stoffen. Een mooi einde , als het het einde is.
ik zou niet weten waarom je afgemaakt zou worden op dit soort dingen vind juist dat je t heel mooi verwoord... had t zelf nietbeter gekund moeders.
Tja, mijn mening over zulk soort ideeen is nou niet bepaald positief, het spijt me.

Persoonlijk zie ik het als verdoezeling van de nuchtere geest.

Ik ga liever uit van wat we weten, en dat is dat alles wat we zijn gedefinieerd is in de hersenen, en als die afsterven, wij dat dus letterlijk ook doen.

Mijn definitie van ons is dus niet meer dan een complexe computer.

Dat wil niet zeggen dat ik jullie niet respecteer hoor, ben het er alleen 100% niet mee eens ;)
Of er leven na de dood is, weet je pas nadat je dood bent.
Of juist niet Heikster...

Zoniet -> No brains -> No thoughts -> void
ja confuzer iedereen heeft verschillende gedachtes bij dit onderwerp de 1 wel de ander gelooft t niet. t is jouw goed recht:D

heikster> why don't you give it a try :P
GM
(off topic) Hmmzz, nieuwetijds kinderen?
Die zijn er al wat langer, zelf ben ik nu 24 en heb veel kenmerken van een NTK. Al had ik dat graag wat eerder geweten Dat had een stuk gescheeld


------------

Nieuwe tijds kinderen heeft toch nix met na leven na de dood te maken ? Dat zijn toch kinderen die soms over paranormale gaven beschikking, heel veel liefde voor de natuur en dieren hebben en absoluut niet tegen onrecht kunnen etc ?
ok, iedereen gaat dood. Daar ben je zeker van.
Maar je kunt toch terugkeren in een ander "leven" (mens, geest, dier, orgaan)?!?!?

Waarom lijkt t soms net alsof bepaalde dieren ons begrijpen?? verklaring???????

En wat dacht je van t BEERDIERTJE. Die gaat dood wanneer en géén water in z'n omgeving is. Maar als 'ie na bv een aantal jaar weer in aanraking komt met water gaat 'ie toch écht weer leven....

PFFFF
 
Ik geloof zeker in reincarnatie. Idd wat papillon ook zegt: het lijkt heel vaak of bepaalde dieren je begrijpen.

Ik geloof ook dat een ziel meerdere levens doorgaat totdat de ziel 'volmaakt' is. In elk leven leert de ziel weer nieuwe dingen die ze in het volgende leven weer gebruikt. Dat is wat mensen ook bedoelen als ze het hebben over een oude ziel. Deze mensen hebben dan al veel levens doorlopen en heel veel geleerd in hun vorige levens (wat niet hoeft te betekenen dat diegene gelijk superslim is ofzow, tis meer dat dat soort mensen beter op bepaalde situaties kunnen reageren, omdat ze het 'eerder' meegemaakt hebben).

Mijn vader is bijv. heel bang voor messen e.d., vooral lange broodmessen of grote vleesmessen. Een hypnotiseur heeft toen de oorzaak van die angst proberen te achterhalen en toen is eruit gekomen dat hij in een vorig leven als ridder het leven heeft gelaten toen hij een zwaard is zijn hart kreeg... Dat soort dingen zet je wel aan het denken.

Ik denk dat iedereen wel es heeft bij het ontmoeten van nieuwe mensen dat het gelijk heel goed klikt en heel vertrouwd aanvoelt, alsof je diegene al jaaaaren kent. Ook schijnt het zo te zijn dat dierbare personen ook in je vorige leven(s) dichtbij je stonden...

En waarom kon Mozart toen hij een paar jaar oud was al componeren en piano spelen? Waarom kunnen sommige kinderen al lezen terwijl anderen nog in de box zitten?

Er zijn vast heel veel mensen die het niet met me eens zijn en het klinkt allemaal ook heel erg diepzinnig enzow, maar neem de moeite er es voor om er over na te denken, dan lijkt dat idee niet eens zo vreemd dat er meerdere levens zijn...
Als het echt zo is.. Ben ik benieuwd wie ik in een vorig leven was, en dat zet me idd wel aan het denken.
 
Misschien heb je er al 100 of meer achter de rug:)
welke wil je weten??


jammer dat jullie zover wegwonen,het zou leerzaam en leuk zijn als jullie eens met mij meegingen:)
laatste aanpassing
2 para-noide zoek t uit zou ik zeggen misschien dat sommige dingen dan verklaarbaar worden waarbij je je eerst afvroeg waar ze op slaan:D
Ik denk dat iedereen wel es heeft bij het ontmoeten van nieuwe mensen dat het gelijk heel goed klikt en heel vertrouwd aanvoelt, alsof je diegene al jaaaaren kent. Ook schijnt het zo te zijn dat dierbare personen ook in je vorige leven(s) dichtbij je stonden...

En waarom kon Mozart toen hij een paar jaar oud was al componeren en piano spelen? Waarom kunnen sommige kinderen al lezen terwijl anderen nog in de box zitten?


Ik neem moeite hiervoor na te denken ja. Onderzoek doen ernaar, inlezen erin.

Het schijnt zo te zijn? Goh waar is het bewijs?

Dat de een wat sneller is dan anderen kan met VEEL dingen te maken hebben. Aanleg, opvoeding etc. Wie weet zijn er bepaalde dingen meegegeven via het DNA (dat denk ik zelf niet, maar het ZOU kunnen)...

Mijn vader is bijv. heel bang voor messen e.d., vooral lange broodmessen of grote vleesmessen. Een hypnotiseur heeft toen de oorzaak van die angst proberen te achterhalen en toen is eruit gekomen dat hij in een vorig leven als ridder het leven heeft gelaten toen hij een zwaard is zijn hart kreeg... Dat soort dingen zet je wel aan het denken.

Nou nee, wat was er eerst het kip of het ei?
Leuke droom van je vader vanwege zijn angst voor messen. Dat je eerder de conclusie trekt dat die angst voor messen uit een soort incarnatie voortvloeit vind ik een belachelijke redenering...

Sorry ;)
2 confuzer> beetje bijdehand van je:S
Ja lijkt me wel stoer, om te weten hoor, misschien was ik wel een prinses (L) ;)

Idd gabbermamma erg jammer, want vind het zeker wel interressant.
Bijdehand?

Neuh er staat toch een ;) bij?

Vind het alleen jammer dat mensen altijd zo snel van die "fantasie" conclusies trekken.
Gebrek aan logica of nuchterheid word ik gewoon frusty van... is een trekje van me :P

Tja, en tuurlijk mag iedereen denken wat ie wil, maar als je het dan op een forum zet mag ik best commentaar leveren... ja toch?
 
Oei oei! Niet te hopen dat XTChiel dit topic gaat lezen ;)
Ben blij dat ik een rijke fantasie heb (moet je alleen wel toegeven dat ik soms toch wel een beetje moe van word als t maar door blijft ratelen in m'n dakkie, maarrrr sta soms versteld van m'n creaties én in een tempo van)

HAHA
2 confuzer> ja tuurlijk mag dat daar is t een forum voor maar om t gelijk te bestempelen als iets belachelijks vind ik dan weer een beetje minder maar ja t is je goed recht :D
Nee ik bestempel de gedacht niet als belachelijk, maar de REDENERING...

Het gaat uiteindelijk allemaal om redenering omdat er gewoon geen bewijs is. En als die redenering ook al kraakt aan alle kanten... :S
ja dat is helemaal jouw gevoel en jouw gedachte ik denk dat je t mee moet maken om t anders te gaan zien.
 
`t laatste,want ik weet dat je zelf eerst "die bewijzen "moet horen,maar die dingen zijn voor mij echt ,want ik krijg het door van de overledenen.

Ik was drie jaar geleden hetzelfde als jij.

Totdat ik contact kreeg met overleden dierbare,en dan kijk je heeeeeeel vreemd,als alles klopt,wat niemand kan weten.

Maar laat maar zo,of ga jij eens met mij mee?
zelfs mensen die denken zoals jij kunnen t anders gaan zien confuzer geloof me maar :D
Tuurlijk, maar dan heb ik wel meer persoonlijk bewijs nodig dan de meeste nodig hebben die hierin geloven lijkt mij.

Je geest kan behoorlijke truucjes met je uithalen, onderschat dat niet.

Tuurlijk wil ik mee... maar dan moet je wel rekening houden met een ZEER sceptisch persoon.
laatste aanpassing
mag ik een uitleg over het feit dat je geest behoorlijke trucjes met je uit kan halen?
2 Confuser--> Misschien "confuse" je wat dingen, waar staat dat die vader t droomt???
Droomt/Hallucineerd.­.. whatever.

Uitleg?

Een grote verscheidenheid van stoffen kan hallucinatie etc veroorzaken. Als deze in bepaalde situatie vrijgelaten worden kan het lijden tot storing in de werking van je hersenen.
Denk aan doodgaan, mensen zien dan bv vaak vage dingen. Komt omdat de combinatie van zuurstoftekort + endorfine hallucinaties opwekt. Het viel namelijk te simuleren.

Kijk alleen al wat je te zien krijgt in dromen. Dit is een verwerkingsproces welke je onderbewustzijn ondergaat van dingen die "nog een plaatsje" moeten hebben.

Tevens zijn het vaak irrationele dingen, niet te bewijzen, niet logisch en ondenkbaar.

Is het daarom niet waar? nee zeg ik niet. Maar logica gebied je hier weinig waarde aan te hechten until proven otherwise. Want als je dat al gaat aannemen als waarheid, dan vraag ik me af wat je dan NIET als waarheid aanneemt.

Bv, ik geloof in Ufo's ik heb ze gezien, ik denk dat jullie mij best kunnen geloven want ik heb het gezien. Hoeveel waarde hecht je aan mijn verhaal? Lijkt het je aanneembaar?
ik kan je nu een heel andere verklaring van wat een droom nu echt is geven maar denk niet dat je daar behoefte aan hebt:D
Ben zelf ook niet iemand die denkt dat ik al meerdere levens achter de rug heeft (mocht dat wel zo zijn, dan heeft Sinterklaas een hoop concurentie. Of nog erger: is hij een grote leugenaar, hij doet onschuldige kindertjes geloven dat hij de aller aller aller oudste is!!!)

Angsten kunnen uitvloeien uit dingen die je hebt meegemaakt in je (prille)leven die je op dat moment als "niet prettig" hebt ervaren. Dan kan je niet alleen angsten krijgen voor de "dingen" die je hebt meegemaakt, maar er kunnen bv ook een bepaalde geur, t weer, etc kunnen daarmee in verband ((2 Nena:gips HAHA)) zijn...

Ok, ga nu maar weer ns aan t werk
 
Nou, honderdduizend replies, niemand die mijn vraag wil/kan beantwoorden.


Iedereen vind het maar een serieuze vraag 'leven na de dood'. Ik daarentegen vind het maar een simpele en domme vraag die nul komma nul iets toevoegt aan het leven nu op aarde.

Dus nogmaals, als je zeker wist of het niet of wel zo was, wat zou je dan met die wetenschap aanvangen ?!!?


(kom op mensen probeer eens wat verder te denken dan alleen in termen van ja of nee, jullie kunnen het wel)
Makkelijker leven Flap...

Als ik zou weten dat ik door zou leven na de dood zou ik totaal de dood niet meer vrezen.

Geloof mij, deze wetenschap zou GIGA veel invloed hebben op de huidige maatschappij.

Maar dat lijkt me logisch, en niet zo'n uitdagende vraagstelling...
Stel je voor dat je weet dat er GEEN leven na de dood volgt... k denk dat je dan allemaal depri mensjes op aarde krijgt en bovendien een hoop lui die gaan proberen door genetische manipulatie etc. ervoor te zorgen dat het leven steeds langer wordt. Maar is dat wel een fijn leven vraag ik me dan af..

Persoonlijk geloof ik niet in wat dan ook. Ik weet wel dat er mensen zijn met "gaven" ik ken er zelfs een paar.
Maar om nou te zeggen dat ik in leven na de dood geloof, nee. :)
laatste aanpassing
 
Als men weet dat er leven na de dood is, dan onstaat er anarchie..........


Wat gi jane zegt is natuurlijk onzin en heeft alleen betrekking op de gelovige samenleving die nog steeds hoopt op leven na de dood en daar zelfs verzekerd van zijn te lijken. Ikzelf ben realistisch genoeg (en atheist genoeg) dat dit leven eenmalig is zonder enige retour-garantie als ware het een verkeerd kledingstuk zou zijn dat je even omruilt na aankoop........


Je leeft 1x, that's it, no more no less.......
Nah, dat denk je alleen maar Flap omdat het je overtuiging is (de mijne ook hoor daar niet van).

Niks is zeker until proven. Dus sprookjes kunnen bv ook waar zijn.

Maarja, we leven in een realiteit en gaan niet uit van MOGELIJKHEDEN, maar van WAARSCHIJNLIJKHEDEN.­..

Zow :D
 
Heerlijk zo'n discussie :-D

2 Confuzer --> mijn vader dat dat zijn angst voor messen en andere grote scherpe voorwerpen kwam door een trauma uit zijn jeugd, wat hij onbewust heeft meegemaakt omdat hij zich nix kon herinneren erover. Maar omdat hij heel graag van deze angst afwilde en graag weten hoe deze angst ontstaan is heeft hij een hypnotiseur bezocht. En daaruit is gebleken dat hij die angst heeft opgedaan uit zijn vorige leven. Of je het nou gelooft of niet, ik geloof het wel, ik ben zelf bij die hypnose geweest, je hebt denk ik half geen idee wat zo'n hypnotiseur kan.

Daarnaast denk ik dat heel veel mensen bang zijn voor een eventueel leven na de dood. Geestverschijningen, paranormale mensen die een soort doorgeefluik zijn voor overledenen, het klinkt allemaal heel spooky maar ik vind het persoonlijk eigenlijk heel mooi. Net zoals niemand eigenlijk in een aura geloofd die om mensen heen hangen. Wordt al gauw als gek en ongeloofwaardig beschouwd terwijl het WETENSCHAPPELIJK bewezen is dat elk mens een kleurenveld van energie (aura dus) om zich heen heeft hangen.

Tot slot wil ik nog ff toevoegen dat iedereen pas in paranormale dingen geloofd wanneer diegene ze zelf ook meemaakt...zelf ik heb ik genoeg dingen gezien, gelezen en gehoord om erin te geloven. Wij Nederlanders zijn nou eenmaal een nuchter volk en willen eerst alles wetenschappelijk bewezen hebben of met eigen ogen gezien hebben. Ieder zijn goed recht :-)
2 She.

Een droom volgens de wetenschap is gewoon een onzin verhaal in je hersenen. Je hersenen gooien al je ervaringen waar je mee zit , zij het van diezelfde dag of andere door elkaar. En je hoofd probeerd uit alle macht daar en logisch verhaal van te maken.
Diverse studie´s bevestigen dat mensen die in hun remslaap worden gewekt een veel hoger vermogen hebben ,om verbanden tussen bepaalde dingen te zien.
Daaruit maken zij op dat je droom maar een melting pot is van verschillende gedachten

Vertel me , wat is jou visie op dromen ?