Partyflock
 
Forumonderwerp · 19125
­ Nederland
Graag zou ik wat verhalen van mensen willen horen, wat ze gedaan hebben, via welke organisatie of hoe geregeld. Dat soort dingen.

Ik ben namelijk in juni afgestudeerd als het goed is en heb dan serieuze plannen om naar het buitenland te gaan voor een periode van halfjaar of jaar. Ik weet alleen nog niet als wat of waar. Kroeg, cruiseschip, aussie, griekenland, spanje.

Please tell me, ik ben namelijk heel nieuwsgierig
(k)
ik wil als ik klaar ben een jaar naar malta en daarna voor 4 jaar naar engeland gaan :d
zh0erd, landverader :D

Nee hoor, buitenland is wel stoer, denk dat ik volgend jaar ook iets ga doen in die trand :)
er zijn volgens mij talloze instanties en organisaties die dit soort dingen regelen. geen idee welke maar als je zoekt op internet kan je denk ik wel genoeg vinden.
ikzelf ben bezig om mn stage in het buitenland te regelen en kan via internet aan veel info komen!
gewoon goed zoeken!
Ja ik weet dat er veel informatie te vinden is, heb zelf ook bijna me stage in londen gelopen maar ging onverwachts niet door.

Maar ben meer benieuwd naar persoonlijke verhalen die het al gedaan hebben. Vind ik leuk
(k)
Heb 3 maanden in Engeland stage gelopen. In Huddersfield en het was zeer tof. Vooral de feesten daaro hehe.

Als je kans hebt om die ervaring op te doen dan moet je zeker weten die kans nemen. Je leert er echt veel van en het is ook tof om eens in een ander land te wonen.
Ik ga in januari 4 of 5 maanden naar australie.. Ben wel es benieuwd hoe het wordt en ik zal ook zeker laten weten hoe het geweest is ;)
Haha nou veel plezier dan, ga je backpacken?

Ja ik zou ook wel ff in een ander land worden, dan vooral een warm landje haha. Weetje dat ik nog geen slechte ervaringen in me omgeving heb gehoord van mensen die naar het buitenland zijn geweest. Alleen van meiden die au-pair zijn geweest.
(k)
ik ga volgens de planning in december op stage naar t buitenland. dit wordt geregeld via Aiesec of via de Technology Development Group hier aan de universiteit.

ben er druk mee bezig
heb 2 x in euro-disney gewerkt als conducteur van de stoomtrein, was wel lachen voor die stage maar ik zou er geen contract willen
Haha.. nee niet bagpacken.. Ik ga daar werken bij vrienden van twee andere vrienden van me.. Die gaan deze maand al erheen.. maar dan om daar te wonen.. en aangezien mijn contract in januari afloopt ga ik ook gewoon een paar maandjes daar heen.. is in de buurt bij Brisbane.. surfparadijs.. Hun hebben daar nu 2 jaar een eigen berdijfje met surfplanken en speedbootjes en de hele mikmak..dus ik ga daar surfplankjes vehuren ;) lekker relax toch!!
vorig jaar een jaartje Australie gedaan....inclusief af en toe werken. 1 tip, regel alles zelf, geen organisaties ofzo, scheelt bakken met geld.....
Zo das lekker surfplanken verhuren, krijg je van die lekkere surfboys op je af .....mjummie. Heb je ook nog een baantje voor mij daar per juli ofzo ;-).


2 Wicked, waar heb je gewerkt dan zoal?

Meer reacties graagggggg...........
 
Ik heb een jaar in Schotland gewerkt , voor IBM
woonde daar zown 20 mijl van Glasgow

erg gaaf en ik zou zow weer terug willen eigenlijk
kzit NU in Bodrum tis maar voor n maandje want collega is ziek geworden dus. heb vorig jaar ook als reisleider in Lloret de Mar gewerkt voor Van Nood Reizen en nu werk ik voor Sonar Reizen.
je moet gewoon kijken wat je wil en daar kun je altijd wel wat info over krijgen.
succes
Ik heb een jaar of acht geleden, toen ik nog in het leger zat, voor een half jaar in Bosnië gezeten.
Was wel een hele ervaring, die ik cker niet had willen missen!!
Als je engels maar goed genoeg is kan je elk baantje pakken...Je moet alleen heeel veel belasting betalen, ik geloof 45 % voor buitenlanders, maar ik heb een Australisch paspoort, dus ik betaalde gewoon 11 % :)
Ik heb een tijdje op een grote farm gewerkt, beetje kinderen begeleiden met paardrijden, bananen plukken en tractorrijden, verder toen we helemaal blut waren een paar weken tomatengeplukt (spannend!!) maar een barbaantje is veel makkelijker en als je wat ervaring heb vrij gemakkelijk te vinden..
 
Zit nu in Wenen, voor een half jaartje stage lopen. Via ERASMUS is t geregeld, die regelen dat studenten een half jaartje naar het buitenland kunnen enzo.
n Vriendin v mij gaat binnenkort 3 maanden naar australie, rondreizen en werken op een ranch enzo, had me ook wel tof geleken
 
ik heb toen ik van de 5 vwo naar 6 vwo ging twee weken stage gelopen in washington,was super!via kennissen van mijn vader,ik heb bij de moeder van een kennis bij hem gelogeerd die nog in amerika woonde en bij zijn oude bedrijf stage gelopen samen met een vriendin,topervaring!
Buitenland moet je gewoon doen, via organisatie kan maar is altijd veel duurder dus gebruik ze voor info en info avonden enzo voor de rets gewoon via via regelen of op lokatie zelf.
Ik heb een jaar in Zuid Afrika gezeten, Tijdje in India, Tijdjes in USA in oa summercamp, tijdje kibboets in Israel enzo.
Het makkelijkste is eerst weten waar je echt heen wil, dan iemand vinden die er geweest is, info opdoen en uiteindelijk heel ergens anders uitkomen...zo doe ik het altijd!
laatste aanpassing
over bar ervaring heb ik helemaal niet haha, maar alles valt te leren toch :).

Maar er zijn zoveel leuke dingen, vind het moeilijk kiezen haha.
(K)
2 maanden in belgien gewerkt en gewoont...was voor mij al ver zat :P
 
Ik heb 3 jaar terug in Frejus(bij Cannes en St. Tropez) gewerkt, dat beviel redelijk maar weinig vrije tijd...
Afgelopen 2 jaar in Lloret de Mar en Salou, waar ik werkte voor een grote poolparty organisatie, ik werkte voornamelijk op het strand van Blanes, Calella, St. Susanna, Malgrat de Mar, Pineda en Lloret de Mar(waar ik dan woonde) Dit Beviel me heel goed vandaar dat ik er dit jaar terug kwam. Het voordeel dat je hebt als propper is dat je veel vrijheid hebt en dat je vroeg klaar bent en dan kan gaan stappen, dat kan achter de bar dus niet. Je bent verplicht tot sluit te werken waardoor je alleen je eigen disco of kroeg ziet.
Ik ga volgend jaar dan ook zeker weer terug en heb daar wederom de tijd van me leven!

Het Beste kan je alles regelen via mensen die er ook gewerkt hebben en niet vanuit Nederland, dan kom je voor zo'n Nederlandse Hee Hoo Tent te werken en krijgt slecht betaald. Nou als ik wat voor je kan doen hoor ik het wel.....

Lloret heeft in Nederland een slechte naam, maar vind dit totaal interecht, deze naam is nog steeds bestaande vanwege dat een paar jaar terug er in de bouwvak veel aso's kwamen, maar dit is niet meer het geval. Toeristen kijken erg tegen je op door de film en serie Costa. Het leven daar is dan ook fantastisch!
laatste aanpassing
Klopt helemaal Tha Master :)
probeer het eens bij oversea jobs,een groot uitzendbureau met jobs over de hele wereld!Dit varieert van hostes tot barman,propper kamerbediende,au pair etc etc.Tevens kun je via internet heel veel info verkrijgen!!mocht je gaan...... veel plezier
thnx allemaal agaiiiinnnnnnnnnnnnn
(k) (k)
ik heb een jaartje in de USA gezeten.
in san diego om precies te zijn.

je gaat halve dagen naar school en zit tussen allemaal internationale studenten.

organisatie heet EF (www.ef.com)
 
Ik heb spaans in Madrid gestudeerd..Niet erg lang maar wel erg leuk. Dat ging via Plus Taalreizen.

ik heb ooit wel een krakkemikkig site-tje gemaakt:

http://www.geocities.com/wustlich/madrid
Soms moet je 'em in je Address balk nog een keer een return geven!!

Mijn klasje met de leraar en de andere studenten (ik sta in het midden met m'n gitaar)
laatste aanpassing
 
I live in Holland, since July 2001, was 19 then. Had lived with my parents & borther in the north of Sweden untill then. Came here, because of love. No organization put it together, but without the person I came here for, and his family & friends I would never have stayed so long. Even though, now it is over between me and him I will always be thankful for that!
 
God dag, Miss Wasa!! ;-)

I recon you speak dutch but just in case:

What do you like about Holland and what do you dislike about Holland and is better in Sweden?