Partyflock
 
Forumonderwerp · 1159666
­ Nederland
 
Ik heb de laatste dagen veel gelezen over HSP, eigenlijk ben ik helemaal niet van de zweverigheid, en dit is toch een stellingname van de zweverige medemens, maar ik herken mezelf er eigenlijk wel in. Lees hier de 'symptomen' en mijn op mijzelf toegepaste commentaren

• HSP’s zijn zich zeer bewust van hun denken, voelen en handelen. Van al dat bewustzijn kunnen ze heel vermoeid raken. Zo zijn ze slechter gegrond en verliezen makkelijker het contact met hun lichaam en de realiteit. Snel geboeid, snel vermoeid. Klopt
• Hoogsensitieve personen (HSP) nemen erg veel subtiele informatie in zich op welke andere mensen minder snel opnemen. Men is eerder overprikkeld met als gevolg dat je jezelf niet prettig voelt. Hierdoor kan men eerder geprikkeld zijn en voelt de hooggevoelige persoon zich eerder ongemakkelijk. Klopt, en hierbij denk ik dan met name aan de toon waarop iets word gezegd. Anderen kijken meer naar inhoud. Maar als je iets heel 'prettigs' tegen me zegt qua inhoud, maar op een knudde toon, dan zal ik eerder de toon dan de inhoud vasthouden
• Een hoog sensitief persoon is gevoelig voor prikkels uit de omgeving. Blozen, trillen, een snelle hartslag, niet kunnen nadenken zijn voorbeelden van symptomen. Verwar het niet met angst of verlegenheid. Jep, soms zegt iemand, je trilt, en dan ik, hoezo? Echt nieee!! Ook blozen, doet me denken aan ooit een keer in huiswerkklas, lang lang geleden, was ik 14-15. Ik wist niet eens wat jezelf aftrekken is. En iemand zei dat ik mezelf rukte ofzo, en toen nog een paar, en toen ging ik blozen, maar ik wist niet eens wat ze eigenlijk bedoelden :LOL:
• Een HSP vindt het lastig bekeken, gemeten of te worden geëvalueerd. Ze functioneren dan niet voor de volle 100%.
True, ik functioneer het best zonder de wetenschap dat er controles plaatsvinden op mijn doen en laten. Het is ook iets waarvan ik de oorzaak niet helemaal kan achterhalen.
• HSP zijn zeer goed in het zorgen en verzorgen van anderen. Dat komt omdat ze de nood van anderen ‘aanvoelen’. Ze vergeten echter vaak goed voor zichzelf te zorgen. Hun hulp komt vaak opdringerig voor omdat zij meer aanvoelen dan de persoon in kwestie en die nog geen hulpvraag heeft gesteld. Herkenbaar, al dring ik mezelf niet (meer) op en laat anderen maar gewoon voor wat ze zijn. Als ge iets nodig hebt komt ge maar en ben ik er, en zo niet dan niet :D
• HSP kunnen snel verbindingen leggen door hun sterke intuïtie. Deze verbindingen worden vaak door anderen niet begrepen.
Klopt als een bus. Moeilijk ook om jezelf duidelijk te maken als anderen niet zien wat jij denkt, ziet of vind. Dan praat je simpelweg tegen een muur, en daardoor raak je enigzins in jezelf gekeerd, gewoon puur omdat je door onbegrip je mond maar sluit, en in de toekomst dat bij voorbaat al doet
• Veel HSP’s zijn creatief, kunstzinnig, hebben een rijke fantasie , een groot gevoel voor schoonheid en hebben een sterke intuïtie.
Klopt, is ook wel af te lezen aan mijn hobbies: schrijven van proza en poezie, muziek maken, mooie beelden en schilderijen zoeken in verlepte tweedehands winkeltjes en die dan voor een habbekrats kopen :LOL:
• Een hsp heeft behoefte aan filosofische, diepgaande en spirituele gesprekken. Echter hierin kunnen ze ook doorschieten en dan worden hun gesprekken ‘zweverig’. Klopt. Als ik op PF de diepte inga in pb's dan krijg ik meestal op den duur geen reactie meer b)
• HSP hebben een beter ontwikkeld 6e zintuig maar zijn niet per definitie paranormaal.
[u]Dit ga ik niet over mezelf zeggen. Ik heb ook een soort van aversie tegen paranormale dingen, ik geloof het niet. Wil het misschien niet geloven. Komt waarschijnlijk door Bubba's kleurrijke geschiedenis 8)

• Een HSP is minder goed in feitenkennis al zijn ze meestal goed in talen en leren.
• Nagenoeg alle hoogbegaafden zijn HSP.
Eeeuy ik ben hoogbegaafd :LOL:
• Een HSP trekt zich graag terug in een voor hem veilige ruimte, bijv. het bed.
True, voor mij is dat gewoon mijn huis. Daar voel ik me prettig.
• Een HSP voelt snel aan hoe de sfeer is. Ze willen harmonie en in een omgeving waar die ontbreekt (zakelijk, competitief of vijandig) functioneren ze minder goed. Bij stress en werkdruk presteren ze minder.
Klopt, als ik ergens kom, en de sfeer is kut, dan heb ik de drang om die sfeer te verbeteren. Ik kan er niet tegen als mensen zich kut voelen of depressief doen. Niet omdat ik het haat, maar omdat ik dan wil dat ze positief/vrolijk worden. Ik hou van vrolijkheid. Goed voorbeeld: een jaar terug had ik een optreden met drie vrienden, en er kwamen allemaal vrienden kijken. Maar twee van de drie vrienden draaiden normaal met midi, en moesten nu met cd's. Dat ging alle kanten op, maar het fuckte me weinig, vond het al prachtig zat dat ik een keer met hun kon optreden. Eenmaal afgelopen, werden ze finaal afgekraakt door die andere vrienden. Nou wij met zijn vieren in een depressieve modus op huis aan in de auto. Ik zei: Mensen, het kan me echt geen ene kut schelen wat die fucking debielen vinden, ik vond het he-le-maal geweldig! De ijstijd gebroken en de zon schijnt weer :D Ik denk dat je deze eigenschap in mijn pf-reacties ook wel terug kunt vinden.
• HSP hebben vaak een laag zelfbeeld omdat ze vaak afgewezen werden en ervoeren dat ze ‘anders’ zijn dan anderen.
Is misschien zo geweest in het verleden, pubertijd, maar zodra je jou karakter gaat accepteren, accepteert dat je anders bent, andere interesses hebt dan anderen dat vaak hebben, en lak gaat hebben aan wat anderen daarover vinden, dan is dat zo afgelopen. Ik ben tevreden met mezelf nu b)
• Ze lijken verlegen, maar zijn dat niet. Ze zijn juist zeer sociaal. Wel zijn ze zeer gevoelig voor de meningen van anderen. Die ervaren door het gedetailleerd waarnemen van lichaamstaal welke een niet-HSP meestal niet of minder registreert.
Klopt, dit is ook wat ik bedoelde met toon een stukje terug. Ik leid meningen vaker af aan waarnemingen, en niet aan inhoud. Ik kan ook erg verlegen overkomen, maar ben eigenlijk heel erg extravert.
• Ze kunnen midden in het leven staan. Een voorwaarde is dat zij zich geborgen voelen.
Aiighht
• HSP hebben een grote fantasiewereld. In deze wereld creëren zij veel. Het daadwerkelijk gaan vormgeven is meestal een minder sterke eigenschap.
Jep, vandaar ook mijn hobbies. Mensen denken vaak dat mijn gedichten letterlijk genomen moeten worden, maar ze zijn louter de hersenspinselen die mijn gedachtes op dat moment voortbrengen, niets meer, niets minder.
• HSP kunnen anderen goed motiveren en inspireren. Ze zijn visionair en zien de mogelijkheden vanaf een zeer pril stadium, waar dat voor anderen nog niet zichtbaar is. Hierbij kunnen zij het contact met de omgeving verliezen.
Herkenbaar. Ik heb niet voor niets jarenlang coaching ed. taken uitgeoefend op het werk. Vind het ook jammer dat ik nu in een kantoortje zit en enkel procedures bijwerk, escalaties oppak en dat soort dingen. Ik mis de mensheid in mijn werk
• Een HSP is zeer gevoelig voor fysieke of psychische pijnen bij zichzelf of anderen.
Klopt, ik kan het me ook erg aantrekken wanneer ik zie dat een ander gepijnigt is op een manier, ook dan heb ik de drang daar iets aan te doen, dat te verbeteren.
• Hoog Sensitieve Kinderen (HSK) houden niet van ruige spelletjes en zonderen zich makkelijker af.
Ik werd altijd in elkaar geslagen :( :( Hahahaa nee hoor ik had ook vriendjes enzo, maar zonderde me snel af en dan word je al snel een makkelijke prooi voor andere kindertjes. Maar het maakt niet uit, zo zijn kinderen toch :)
• HSP willen vanuit hun hart kunnen werken en creëren. Ze presteren dan optimaal.
True, op een plek waar ik de volledige vrijheid krijg, zal ik het beste werk ooit kunnen verrichten
• Veel HSP’s zijn perfectionistisch en ze zijn bang om fouten te maken. Het voordeel is dat ze zeer zorgvuldig en accuraat zijn en fouten eerder signaleren.
Had ik eerder wel last van, maar niet meer. Het gaat erom dat je ermee om kan gaan als je een fout maakt, niet in paniek raken, maar het accepteren en het voorkomen. In geest ben ik zorgvuldig en accuraat, maar in de praktijk komt het er vaak niet helemaal uit.
• HSP leven regels meer dan anderen na om afkeuring en commentaar te voorkomen.
Klopt, al heeft dat ook met principes te maken, met normen en met waarden. De (ongeschreven) regels die ik naleef, leef ik na voor mezelf, omdat ik het verfoei als ze niet worden nageleefd.
• Storingsfactoren uit de omgeving worden zeer sterk opgemerkt. Onuitgesproken negatieve gevoelens van anderen doen hen snel van slag raken. Ook onvriendelijkheid maakt hen eerder van streek.
Klopt, dat kan mij echt een dagje bezig houden. Negatieve gevoelens van anderen, ook al spreek je ze niet uit, het is makkelijk aan te voelen door je manier van doen en laten op dat moment. Ik hou ook niet van onvriendelijke mensen en sluit ieder gesprek altijd af met (wanneer gepast) "Hartelijk dank" en immer "Ik wens u nog een fijne dag toe".
• Een HSP heeft sneller last van stressverschijnselen zoals maagpijn, onrustige darmen, hoofdpijn, kriebelende zenuwen of een algeheel onbehaaglijk gevoel.
Klopt als een tierelier
• Een HSP kan snel ‘leeglopen’ in contact met andere mensen.
JA
• Een HSP een grote wens geaccepteerd te worden wie hij is.
Klopt, ik wil mezelf niet anders voordoen en doe dat daarom ook niet. Ge neemt me maar zoals ik ben en als je me dan kut vind, dan vind je me maar kut. Maar dat zou ik wel jammer vinden :(
• Een HSP is vaak ‘onbegrensd’, ( ook wel een groot energieveld of aura genoemd) en daardoor extra gevoelig voor de externe prikkels. Grenzen (h)erkennen en aangeven vinden zij moeilijk.
Klopt, al kan ik daar nu beter mee omgaan, ik doe en zeg soms dingen die alle grenzen overschrijden zonder het te beseffen, daardoor denken anderen dan ook 'wat een mafkees'. Mijn eigen grenzen aangeven is ook moeilijk, mede omdat ik er soms te laat achter kom (ver na passering) wat mijn grens eigenlijk was
• Zij nemen veel externe prikkels op zoals geluiden, gesprekken, geuren, drukke straten, sferen etc. Hierdoor zijn ze sneller moe.
• Een HSP denkt veel na (intelligentie, reflectie, piekeren) en dit kost veel energie.
Yes, eerder kon ik ook moeilijk slapen. Nu denk ik gewoon aan een diep zwart gat als ik ga slapen, dan kan ik ook niet over iets denken
• Een HSP is als geen ander in staat te beluisteren wat in communicatie niet gezegd wordt. Stemnuances, klank, toonhoogte en lichaamstaal worden gemakkelijk waargenomen en hierdoor wordt de ander doorzien (ook hulpverleners).
Klopt, alleen denk ik hier niet op het moment zelf over, maar vaak een periode (minuten, uren, dagen soms zelfs weken) later valt het kwartje pas en denk ik: Wauw
• Andere mensen voelen zich vaak op hun gemak bij HSP’s en delen hen hun problemen. Het nadeel is dat de HSP zich teveel inleeft wat ervoor zorgt dat zij hun eigen kracht weggeven met leeglopen en vermoeidheid tot gevolg.
Dit klopt wel enigzins. Mensen die me kennen voelen zich op hun gemak. Maar dat ligt denk ik ook aan het feit dat je weet dat iemand te vertrouwen is, dan voel je je op je gemak bij zo'n persoon. Mensen die me oppervlakkig kennen zullen dat niet snel denken.
• Een HSP is gevoeliger voor stimulerende middelen zoals bv drugs, cafeïne, alcohol en vaak ook voor medicijnen en kruiden (bijv. Ginseng)
[b] 8) 8) daarom alles gestopt nu b)

• Als een HSP zich ergens mee verbindt, gaat hij er ook volledig voor.
klopt. Helaas pakken anderen dat vaak als iets obsessiefs op, maar dat is het niet. Als ik ergens voor ga, dan heb je me ook volledig.
• Een HSP is authentiek en origineel. Zij hebben een grote rijkdom aan plannen en nieuwe ideeën. Echter als zij moeten functioneren met vaste taken en rollen, presteren ze duidelijk minder. Ze willen alles te goed, te diep en te perfect. Het woord ‘te’ is de grootste valkuil.
Klopt.
• Een HSP neemt vaak een adviesrol aan, zoals schrijvers, geschiedkundigen, filosofen, rechters, kunstenaars, onderzoekers, theologen, therapeuten en leraren.
.....
• Een HSP is niet het type voor ploegendiensten of nachtdiensten.
inderdaad, nooit gedaan ook
• Een HSP houdt van rust en stilte.
Al ben ik best wel bewegingsvrij, kan ik daar echt van genietne
• Een HSP heeft veel eigen tijd nodig. In deze tijd is het belangrijk dat hij zijn ziel voedt. Hierdoor is hij echter niet egoïstisch omdat juist in deze eigen tijd veel werk verricht wat uiteindelijk ten goed komt aan anderen.
Klopt. Hhaha gisteren zei ik nog iets tegen iemand hierover. Ik hing er de redenatie 'desinteresse' aan, maar dit klinkt een stuk aannemelijker
• Een HSP is allergisch voor alles wat MOET. Planning en structuur verkrijgen kan problematisch zijn. Ze zijn goed in het uitstellen van ‘moet’ activiteiten wat voor hen zelf een nadelige uitwerking kan hebben.
Klopt. Rasechte uitsteller van alles wat moet hier b)
• Een HSP weet vaak niet welke gevoelens, emoties of lichamelijke klachten van zichzelf zijn of zijn overgenomen van anderen.
dit weet ik nog zo net niet.
• HSP’s hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel en een grote afkeer van geweld.
klopt. Ik was even een gewelddadig pisvlekje in mijn leven, maar dat was even schoppen tegen de wereld. Stiekem haat ik geweld en heb ik een enorm groot rechtvaardigheidsgevoel. Ik kan niet tegen onrecht, en als ik dat kan herstellen, zal ik het herstellen
• Een HSP heeft een diepe verbondenheid met de natuur, de planten- en de dierenwereld.
Klopt in enige mate
• Voor een HSP zijn Rust, Orde en Regelmaat belangrijke peilers om een evenwichtig leven te leiden.
True. Ik kan niet tegen wispelturigheid, twijfels, het maakt me gek :D
laatste aanpassing
HSP`s praten blijkbaar ook graag over zichzelf
 
Uitspraak van Valentijn:mixje: op vrijdag 2 mei 2014 om 12:22:
HSP`s praten blijkbaar ook graag over zichzelf


Heel fijn dat je je gedachten omtrent het onderwerp hsp wilt delen met ons :)
ons? zo`n populair topic is dit nou ook weer niet :P
 
Uitspraak van Valentijn:mixje: op vrijdag 2 mei 2014 om 13:32:
ons? zo`n populair topic is dit nou ook weer niet :P


:LOL:
/me meldt zich. Niet alles gaat 100% voor me op maar ik herken er (griezelig-) veel in.

Wel nice hoe je jezelf hier bloot geeft. (Y)

Ik zal er maar niet zo minutieus op ingaan, maar de meeste dingen zijn op mij van toepassing.
Was me daar ook wel bewust van, maar ik heb ook niet altijd zin om zo diep te moeten gaan. Zou soms wel willen dat ik wat simpeler in elkaar zat, want kan mezelf ook aardig in de weg zitten. Hypersensitief en hyperbewust is niet altijd een lekkere combi.

Uitspraak van Valentijn:mixje: op vrijdag 2 mei 2014 om 13:32:
ons? zo`n populair topic is dit nou ook weer niet :P


Nu wel! ;) Hij heeft een medestander. :P
 
Uitspraak van SuB Bass op vrijdag 2 mei 2014 om 15:54:
Wel nice hoe je jezelf hier bloot geeft. (Y)


:)

Uitspraak van SuB Bass op vrijdag 2 mei 2014 om 15:54:
Ik zal er maar niet zo minutieus op ingaan,


Hoeft ook niet :D

Uitspraak van SuB Bass op vrijdag 2 mei 2014 om 15:54:
Zou soms wel willen dat ik wat simpeler in elkaar zat, want kan mezelf ook aardig in de weg zitten. Hypersensitief en hyperbewust is niet altijd een lekkere combi.


Ja dat heb ik dus ook. Het werkt soms tegen je. Dan denk ik bijvoorbeeld meerdere dingen over hetzelfde onderwerp en dan is het moeilijk de essentie van die gedachtengangen te vinden. Ik kan dan maar moeilijk tot de kern komen in mijn gedachtengangen.

Uitspraak van SuB Bass op vrijdag 2 mei 2014 om 15:54:
Nu wel! ;) Hij heeft een medestander. :P


:CHEER:

Uitspraak van verwijderd op vrijdag 2 mei 2014 om 10:09:
Dit klopt wel enigzins. Mensen die me kennen voelen zich op hun gemak. Maar dat ligt denk ik ook aan het feit dat je weet dat iemand te vertrouwen is, dan voel je je op je gemak bij zo'n persoon. Mensen die me oppervlakkig kennen zullen dat niet snel denken.


Dit moet ik enigzins bijstellen. Ik denk dat ik best een goede of vriendelijke uitstraling heb. Kinderen lachen per definitie naar me. Maar volwassenen kijken naar je kleding, het printwerk op je lichaam, zaken waar een kind eigenlijk niet naar kijkt. Kinders kijken naar je gezicht, naar hoe je kijkt, je mimiek, je houding, naar je ogen. En hebben nog niet zo'n referentiekader opgebouwd dat ze je uberhaupt gaan beoordelen op je manier van kleden. Dus voor volwassenen heeft dat meer met vertrouwen naar aanleiding van hun referentiekader te maken, terwijl een kind daar heel open en referentieloos naar kijkt.
laatste aanpassing
 
Maar verder weinig mensen die zich ervoor interesseren geloof ik 8)
Best confronterend kan ik me voorstellen (maar niet dat wij de enigen zijn die er hier aan "lijden", dat gaat er bij niet in).

Uitspraak van verwijderd op vrijdag 2 mei 2014 om 10:09:
• Een HSP voelt snel aan hoe de sfeer is. Ze willen harmonie en in een omgeving waar die ontbreekt (zakelijk, competitief of vijandig) functioneren ze minder goed. Bij stress en werkdruk presteren ze minder.


Dat laatste is niet per definitie zo voor mij, maar dat aanvoelen van sferen wel. Zet mij in een groep mensen (die ik niet eens ken) en ik voel zo de sfeer aan.
Heb ik op parties ook wel eens "lol" mee gehad (was Shadowlands in Thialf als ik me goed herinner). Dat er ineens "treintjes" boze gasten dwars door de zaal gingen lopen. Vervolgens ook nog met meublilair gingen slepen en mijn feest was verpest. Had het ervoor echt super naar m'n zin daar, zelfs ondanks dat mijn grote held Westbam met z'n set niet boven de liveset van de Kotzaak Clan uit kon komen. Die stond ook echt zo te kijken van:"waar de fuck ben ik nou beland". :lol:
 
Uitspraak van SuB Bass op dinsdag 6 mei 2014 om 21:37:
Best confronterend kan ik me voorstellen (maar niet dat wij de enigen zijn die er hier aan "lijden", dat gaat er bij niet in).


Dat klopt inderdaad wel, ik denk ook niet dat er veel mensen zijn die hun karakter zo diepgaand in het openbaar ontleden als ik hierboven heb gedaan.

Uitspraak van SuB Bass op dinsdag 6 mei 2014 om 21:37:
Dat laatste is niet per definitie zo voor mij, maar dat aanvoelen van sferen wel. Zet mij in een groep mensen (die ik niet eens ken) en ik voel zo de sfeer aan.
Heb ik op parties ook wel eens "lol" mee gehad (was Shadowlands in Thialf als ik me goed herinner). Dat er ineens "treintjes" boze gasten dwars door de zaal gingen lopen. Vervolgens ook nog met meublilair gingen slepen en mijn feest was verpest. Had het ervoor echt super naar m'n zin daar, zelfs ondanks dat mijn grote held Westbam met z'n set niet boven de liveset van de Kotzaak Clan uit kon komen. Die stond ook echt zo te kijken van:"waar de fuck ben ik nou beland". :lol:


:LOL:
Ja das wel kut als je feest erdoor verziekt worden. Had dat alleen met Thunderdome in Utrecht, die anabolen sjonnies daar hebben er mede zorg voor gedragen dat ik al niet eens zin meer had daarheen te gaan. Normaal zie je verlepte pepjunks afgedragen worden, bij TD waren dat totaal losgeslagen anabolen sjonnies, vaak met bebloede kop omdat ze eerst ff flink geramd waren door securities. Als je dat meer dan een paar keer ziet op een avond, en je ziet ze voor je ogen nokkie gaan en shit, dan heb je er ook geen zin meer in.
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 6 mei 2014 om 21:55:
Dat klopt inderdaad wel, ik denk ook niet dat er veel mensen zijn die hun karakter zo diepgaand in het openbaar ontleden als ik hierboven heb gedaan.


Nee denk ik idd. ook niet, is toch een beetje "de vuile was buitenhangen" hè. Daardoor alleen maar meer respect wmb. (Y)
 
Uitspraak van SuB Bass op dinsdag 6 mei 2014 om 22:01:
Nee denk ik idd. ook niet, is toch een beetje "de vuile was buitenhangen" hè. Daardoor alleen maar meer respect wmb. (Y)


Thanks :D
Ja ik moet ook wel zeggen, ik heb een redelijk groot gebrek aan enige gene.
Een scheet laten in de buurt van een vrouw, dat doe ik dan weer niet :LOL:
Uitspraak van verwijderd op woensdag 7 mei 2014 om 08:47:
Thanks :D
Ja ik moet ook wel zeggen, ik heb een redelijk groot gebrek aan enige gene.
Een scheet laten in de buurt van een vrouw, dat doe ik dan weer niet


Wehehe, dat ligt bij mij net ff wat anders, die gene en ben ook nog eens een binnenvetter. Geen lekkere combo op zich. :P
En dat laatste dat zijn gewoon manieren toch? Hoef je niet hypersensitief voor te zijn (misschien "voel" je hem dan eerder aankomen, dat kan natuurlijk). :P
 
Uitspraak van SuB Bass op woensdag 7 mei 2014 om 14:01:
Wehehe, dat ligt bij mij net ff wat anders, die gene en ben ook nog eens een binnenvetter. Geen lekkere combo op zich. :P
En dat laatste dat zijn gewoon manieren toch? Hoef je niet hypersensitief voor te zijn (misschien "voel" je hem dan eerder aankomen, dat kan natuurlijk). :P


Voor mij is dat heel gek;
Ik ben juist een binnenvetter, maar ik leg wel mijn halve ziel en zaligheid (tot op bepaalde hoogtes) op partyflock :LOL:
Dat laatste, dat zijn gewoon manieren inderdaad 8)
Ik zou me zeer beschaamd voelen als ik zit te ruften in het bijzijn van vrouwelijk gezelschap.

Moet je nagaan, maanden terug was ik in een vrouwelijk gezelschap, maar die begon zelf te ruften naast me WTF
Uitspraak van verwijderd op woensdag 7 mei 2014 om 14:05:
Moet je nagaan, maanden terug was ik in een vrouwelijk gezelschap, maar die begon zelf te ruften naast me WTF


:lol:
Ex van me was er ook zo eentje (nou is die kans hier in het boer'nland ongetwijfeld ook wel groter dan in de "beschaafde randstad"), dat was in eerste instantie af en toe best lachen, maar heb toch liever iemand die zich als een dame gedraagt en niet als m'n beste vriend. :P

Uitspraak van verwijderd op woensdag 7 mei 2014 om 14:05:
Ik ben juist een binnenvetter, maar ik leg wel mijn halve ziel en zaligheid (tot op bepaalde hoogtes) op partyflock :LOL:


Zit toch een zekere tegenstrijdigheid in ja. :P Goed, je hebt natuurlijk wel de relatieve anonimiteit hier (weet niet of veel lieden je hier ook in real life kennen?).
Nou ja, het is sowieso niet goed om van je hart een moordkuil te maken, dus in die zin is PF best therapeutisch verantwoord. :P
 
Uitspraak van SuB Bass op woensdag 7 mei 2014 om 14:45:
Ex van me was er ook zo eentje (nou is die kans hier in het boer'nland ongetwijfeld ook wel groter dan in de "beschaafde randstad"), dat was in eerste instantie af en toe best lachen, maar heb toch liever iemand die zich als een dame gedraagt en niet als m'n beste vriend. :P


Wel, als het mijn vriendin is, is het een ander verhaal. Maar als ze het te vaak doet, dan zal ik d'r toch op een gegeven moment vies gaan vinden...

Uitspraak van SuB Bass op woensdag 7 mei 2014 om 14:45:
Zit toch een zekere tegenstrijdigheid in ja. :P Goed, je hebt natuurlijk wel de relatieve anonimiteit hier (weet niet of veel lieden je hier ook in real life kennen?).
Nou ja, het is sowieso niet goed om van je hart een moordkuil te maken, dus in die zin is PF best therapeutisch verantwoord. :P


Er zitten hier mensen uit het dorp waar ik ben opgegroeid, heel veel mensen uit het partyleven, er zitten hier een paar collega's...elk segment uit mijn leven is gedekt hier. Op Facebook heb ik het een tijdje lang stukken bonter gemaakt als hier, maar hier is een vreemdeling als ik tenminste nog 'een beetje normaal'. Waar op facebook mensen nog weleens dachten dat er iets mis met mij is, word hier mijn doen en laten gewoon 'erkent' als Bubba, als een persoon, niet als een personage, iemand die zich op een bepaalde manier voor probeert te doen, of iemand die op enige manier geestesziek is. Ik weet ook wel dat mijn ideeen vaak tegen de stroom ingaan, is altijd al zo geweest, dat wat ik zeg nogal eens wenkbrauwen doet fronsen, (bedoelt of onbedoelt) maar hier kan ik dat gewoon lekker doen. Zeggen wat ik te zeggen heb. Daarom lul ik waarschijnlijk ook zoveel over mijzelf hier; in mijn vrije tijd komt het namelijk niet vaak of helemaal niet voor dat ik diepgaande gesprekken heb.

Het zijn meestal dezelfde onderwerpen die dan aan bod komen, en een figuur als dat ik ben heeft er nog weleens behoefte aan om dingen te zeggen of te bespreken die je hier soms van mijn hand leest.
Ah, er is dus wel overlap voor je. Dat heb ik hier minder. Heb sowieso maar weinig "vrienden" hier, aan die race doe ik niet mee.
Met facebook ben ik erg terughoudend. Als niet m'n hele familie daarop zou zitten had ik er ook wel anders mee omgegaan, maar daar ga ik echt mijn vuile was niet buitenhangen.

Ik moet zeggen dat ik jou (hier) niet lang genoeg ken om wat je zegt te onderstrepen, maar heb wel het idee dat je hier gewoon jezelf bent/kunt zijn. Dat spreekt natuurlijk ook voor PF in dit geval. En verder valt het wmb. alleen maar te prijzen. Zovelen die elke dag weer "hun rolletje" spelen en er op een gegeven moment mee door de mand vallen. Dan heb je er meer aan authentiek te zijn, daar heeft iedereen uiteindelijk het meeste aan lijkt me.
 
Uitspraak van SuB Bass op woensdag 7 mei 2014 om 14:01:
En dat laatste dat zijn gewoon manieren toch? Hoef je niet hypersensitief voor te zijn (misschien "voel" je hem dan eerder aankomen, dat kan natuurlijk). :P


whahahahahahah
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 7 mei 2014 om 14:05:
Moet je nagaan, maanden terug was ik in een vrouwelijk gezelschap, maar die begon zelf te ruften naast me WTF


Ik had er zo eentje op m'n werk. Echt een afknapper. Maar het was ook een pot, dus ja.
 
Uitspraak van SuB Bass op woensdag 7 mei 2014 om 15:10:
Ah, er is dus wel overlap voor je. Dat heb ik hier minder. Heb sowieso maar weinig "vrienden" hier, aan die race doe ik niet mee.
Met facebook ben ik erg terughoudend. Als niet m'n hele familie daarop zou zitten had ik er ook wel anders mee omgegaan, maar daar ga ik echt mijn vuile was niet buitenhangen.


Van de meesten weet ik ook niet onder welke profielen ze schuil gaan, ze reageren ook nooit op me, maar ik weet dat ze hier zijn aangemeld, en een enkeling er een sport van maakt mijn uitlatingen hier te volgen.

Uitspraak van SuB Bass op woensdag 7 mei 2014 om 15:10:
Ik moet zeggen dat ik jou (hier) niet lang genoeg ken om wat je zegt te onderstrepen, maar heb wel het idee dat je hier gewoon jezelf bent/kunt zijn. Dat spreekt natuurlijk ook voor PF in dit geval. En verder valt het wmb. alleen maar te prijzen. Zovelen die elke dag weer "hun rolletje" spelen en er op een gegeven moment mee door de mand vallen. Dan heb je er meer aan authentiek te zijn, daar heeft iedereen uiteindelijk het meeste aan lijkt me.


Klopt. Dan hoef je niet achter je oren te krabben wat je toen of toen zei, want op een vraag zeg je altijd hetzelfde, uit wiens mond het ook mag komen.
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 7 mei 2014 om 15:34:
Van de meesten weet ik ook niet onder welke profielen ze schuil gaan, ze reageren ook nooit op me, maar ik weet dat ze hier zijn aangemeld, en een enkeling er een sport van maakt mijn uitlatingen hier te volgen.


Als ik heel eerlijk ben vind ik het niet al te snugger om hier op PF te open over je privéleven te zijn. Waarom? Omdat hier toch best wel behoorlijk veel ratten zitten die er op zitten te aasen dingen over je te weten te komen om tegen je te kunnen gebruiken. Al was dat vroeger denk ik meer dan nu. Maar toch.
Zit wat in, merk je nu ook nog wel eens ja. Van die slappelingen die na 2 "postjes tegenwind" meteen je profiel gaan sherlocken om je ergens mee om de oren te slaan. Is het niet dat je "laf anoniem zonder foto" bent, dan is het wel je woonplaats of iets anders achterlijks.
Zegt mij eerlijk gezegd meer over de persoon in kwestie dan degene op wie hij/zij reageert. Het boeit mij zodoende ook weinig tot niets (heb mijn profiel al jaren hetzelfde) maar ik ben dan ook niet zo'n "hoge boom" hier, dat zal allicht ook schelen.
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 7 mei 2014 om 15:38:
Als ik heel eerlijk ben vind ik het niet al te snugger om hier op PF te open over je privéleven te zijn. Waarom? Omdat hier toch best wel behoorlijk veel ratten zitten die er op zitten te aasen dingen over je te weten te komen om tegen je te kunnen gebruiken. Al was dat vroeger denk ik meer dan nu. Maar toch.


Maar het maakt me niet uit :)
Ik ben wie ik ben, ik schaam me nergens voor.
Zodoende kun je ook niks tegen me gebruiken :)
 
Uitspraak van Valentijn:mixje: op vrijdag 2 mei 2014 om 12:22:
HSP`s praten blijkbaar ook graag over zichzelf


Idd narcistische personen zijn dat gewoon