Partyflock
 
Forumonderwerp · 17786
­ Nederland
Las dus op die kaart die ik kreeg opgestuurd naar huis voor de vip op multi dat er een OLDTIMES reunion komt in de fun, echt kicke als dat ook echt zou plaatsvinden, maaaaaaaar.......

... dan zie ik op de flyer namen als Scot Project en cosmic gate staan...

Vinnik nou niet bepaald OLDTIMES reunion. Wat jullie???
hmmm beetje jammer als dat de namen voor een oldstyle reunion zijn. Maar ja roepen ze de laatste paar x al niet dat er nu echt veel Oldstyle komt. Om vervolgens alleen het laatste uurtje dat te draaien en voor de rest alleen maar gare Hardstyle.

Maar ja die organisaties zijn ook niet blind, hardstyle is the hype @ the moment = dus geld. En ja daar is waar het allemaal tenslotten om draait, jammer genoeg.
Artiest {SHOWLIST artist 141318, 1859, 17165}
Zonder die hardstyle loopt het denkik ook wel :)
ik weet niet wat de achterliggende motieven zijn :)
maar Multi is voor mij iedere keer weer een tiptop feessie :)
als er oldstyle word gedraaid ga IK tenminste wel heen, ik wil niet de hele avond hardstyle hore.
 
ut feest is opzich wel goed.....maar ze mogen ut geen multigroove noemen........
inderdaad... Scot produceert goed, maart lijkt allemaal wel erg veel op elkaar :S
EN et is natuurlijk Hardstyle, vind et cooler om lekker op oldschool te stampen op Multi, maja
 
Laatste 2 uur, een oldstyle-battle tussen pavo en Dana! Dat wordt dus wel toppie! Alleen om voor 2 uurtjes naar multigroove te gaan...
 
ik heb totaal geen vertrouwen meer in "oldstyle" feessies...steeeds weer word ik daar geconfronteerd met te veel tot bijna alleen maar hardstyle en is de oldstyle ver te zoeken :kots:
en hardstylenrs van vorig jaar zijn tegenwoordig ook al oldschool, en de ECHTE oldstyle van toen word gewoon "vergeten" en weggestopt zeg maar...

had die namen voor de oldstyle reunion nog niet gezien, had ff getwijfeld of ik daar niet heen zou gaan, maar nu ik de namen zie, heb ik zoiets van "laat maar zitten", je weet eigenlijk dan al bijna hoelaat het is.....

mijn hoop is gevestigd op 91-92 the dominator, als die tenminste nog gaat plaatsvinden dit jaar??
maja stamptrut, das van Q-dance, grote kans dat daar ook veel hardstyle word gedraaid!!!
 
vorig jaar heb ik op 91-92 maar 1 hardstyleplaat gehoord (joy energizer) en verder was 't gewoon zoals 't hoort te zijn :) mja er is in een jaar tijd wel weer veel veranderd eigenlijk :( en eigenlijk kan ik me toch niet voorstellen dat ze 't op 91-92 in 3 zalen gaan verneuken met hardstyle....

in ieder geval geeen oldstyle reunion voor mij
nou, ik heb zelfs newstyle hardcore gehoord op 91 92 dominator, vond t echt een minder feest ook qua sfeer en organisatie!
 
hmmzz tja daar heb je weer gelijk in, maar op de 1 of andere manier vind ik dat weer niet irritant, als ze newstyle gaan draaien op 'n oldstyle feessie ;-) Sfeer en organisatie waren idd minder, maar heb er m'n hartje wel kunnen ophalen aan lekkere ouwe shit :)

de laatste 2 edities van Back 2 School waren trouwens ook helemaal geweldig, hardstyle in de hardstyle area, early hardcore boven en andere ouwe shit in het midden :)
B2S ruled gewoon, ga met de kerst zeker wel heen, heb ook gehoord dat ministry gaat sluite dus dit kan weleens de laatste zijn...
 
nah, weet je wat het is, heel veel mensen weten niet eens wat oldschool/oldstyle is. ze kunnen het niet onderscheiden zeg maar, even een voorbeeld. iemand zocht chosen few - name of my dj, en noemde dit oldschool. terwijl het gewoon early hardcore is. volgens mij is de echte oldschool, de house van zeg maar eind 1990 tot aan 1993. Ik kan het fout hebben hoor, maar als ik aan oldschool denk, dan denk ik aan namen als, joey beltram - energy flash, t99 - nocturne, t99 - anasthasia, speedy j - pull over, sl2 - on a ragga trip, sperminator - no woman allowed, reanimator - bigger and bolder, analogue - blue, buzz fuzz - d-leria, joyrider - the deadline, global hardcore source - let's get this thing of the ground, dj paul - drummachine, hardequencer - hypnotising etc etc

Maar weet je, ik vind ook dat de organisaties he, alleen maar geld willen trekken, B2S ook he, draai dan gewoon echt alleen maar heel de avond oldschool en geen newstyle remixen er van, dus geen hardhouse/hardstyle mixen van een klassieker, maar gewoon de originele vinyl versie van die tijd. En zoals al gezegd werd, organisaties zijn echt nie dom, ook al noemen ze het een oldschool avond, ze zeggen dat hardstyle de hype is, natuurlijk vet commercieel, en dat publiek de hardstylers komt op hun muziek af, dus wat krijg je volle zalen, en dan draaien ze heel de avond hardstyle, af en toe wat knallers, maar dan in een remix van nu :s :s :s, of ut laatste uurtje als mensen helemaal gaar zijn enzow :s :s :s!! Het wordt echt tijd he, dat de jeugd het in eigen handen neemt, en samen organisaties op gaan zetten, zodat ut alleen voor de muziek gaat en nie voor het geld, grote namen hoeven we nie, maar we willen wel echte muziek, laten we gewoon upcomming talents draaien, wij beuken wel. Ik zal dit gaan doen op hardcore/terror/oldschool, en een groot deel van PF zal dit doen op hardstyle, ieder z'n eigen.

maar wat denken jullie van het idee?
laatste aanpassing
 
-> 2 Speedjuh

Ik begrijp je maar alste goed! Qua organiseren spreek ik uit ervaring, mijn doelstelling is ook altijd "underground" geweest, waarbij je je houd aan de belofte die je op een flyer maakt. Zeker met betrekking tot oldskool gaat er tegenwoordig heel wat fout, Multigroove ... mag van mij geen multigroove heten, maarja de naam heeft een imago waardoor er toch nog steeds volle zalen worden getrokken. Dat een organisatie geld wil verdienen vind ik logisch, je bent geen liefdadigheidsinstelling, echter moet men begrijpen dat het kut gaat met de economie en je waaaanzinnig baalt als je in deze dure tijden weer eens op zo'n waardeloos feest staat, waar achteraf weer eens andere muziek wordt gedraaid, of wc's weer eens 1/2 euro zijn, om over muntjes nog maar te zwijgen....

Maarja, tijden veranderen ... kijk naar jezelf, je praat over oldskool .. dat dat in zijn waarde moet worden gelaten. Vraagje, liep jij 5 jaar geleden ook te springen op oldskool waarbij je die lonsdale (zie profielpic) met geruite kraag aanhad? ... tijden veranderen, incl. mensen.
 
klopt helemaal mar, vroeger liep ik in me cavello of me aus, me carlo trui, dat was toen. Ik draag nu alleen nog fred perry, ben sherman, van lonsdale alleen nog blousen nu en af en toe een spencer.. Ik vind de reactie van TD ook nie terecht dat ze de aus weer terug willen, tijden veranderen, de muziek ook dus ook de mensen. wij hebben de scene levend gehouden, en opeens willen hun weer met de macht spelen, en schoppen ons in een hoekje, maar dit ter zijde.

En Mar, ik weet ut, ik baal zelf ook van de prijzen, ben maar een student, maar wil wel feesten, daarom zei ik al, we moeten het recht in eigen hand nemen, en laten zien dat het ook met minder geld wel kan...
 
7 december, zaandam ;) Elementenstraat Reunion
 
Je initiatief is goed, denk alleen dat je vanuit de prive-sfeer mensen moet zoeken met wie je wilt samenwerken, lukt je nl niet via een site als deze. Met alle respect, dat is gedoemt om te mislukken. Je kent elkaar alleen van stappen, uitzonderingen daar gelaten. Organiseren is een hele kunst en lukt je alleen met de juiste personen en instelling. Een groep partyfreaks hoeft niet persé te kunnen organiseren, nogmaals .. met alle respect. Denk wel dat je op deze site meer dan voldoende goede DJ's kan vinden die weten waar het om gaat.

ps. off-topic, ben het niet eens met je reactie mbt fred perry en al die shit, vind het persoonlijk nogal aanstootgevend en niet muziek-gerelateerd. Maar voordat daar weer een discussie over komt, ieder zo zijn eigen ding.
Speedjuh, jij hebt tussen dat lijstje ook nog juist aantal early-hardcore staan. Chosen few - name of the DJ vind ik daar niet bepaalde onder vallen. Die is van 96 ofzo.

Verder word ik er een beetje moe van, van dingen als Multi... ze verpesten voor mij hetgeen wat ik vroeger heb meegemaakt bij ze door dit soort feesten. Hardstyle of Hardhouse op een Multi? Wie verzint dit soort dingen?
 
Prhyme, .... lezen ..... voordat je met een reactie komt, t'is een forum, geen monoloog. Hij gaf zelf aan dat het early hardcore is.
Ik lezen? Jij lezen... Die plaat van Francois is geen early hardcore... Platen als bigger and bolder, let's get this thing of the ground, drummachine e.d. zijn dat wel en dus geen old-skool.
Dat was alleen ff een kleine correctie en het scheppen van een monoloog is in deze dus totaal niet correct.
 
klopt Mar, wij organiseren vaak illegale feesten, dit wordt aan niemand verteld, omdat we geen meelopers op feesten willen hebben he, die na 15 min weer weg gaan omdat ze het te hard vinden, en ten eerste tegen iedereen de locatie vrij geeft, zodat de politie ook op de hoogte is enzo. Dus ik weet er wel een beetje van, maar we moeten echt zelf een keer iets gaan doen, laten merken dat het zo nie kan, desnoods met vreedzame demonstraties, of een groot feest boycotten. Ik hoorde al iets dat de "die hard" hardcore liefhebbers, TD wilden boycotten met actie's op die dag... je weet ut nooit, id&t behandelt ons als vuil man.. we zien ut wel.
 
-> Prhyme, t'is maar net hoe je hem leest ;) T'is maandagochtend zullen we maar zeggen.
:) Ken het probleem....;)
 
-> Speedjuh

Je trekt het wel heel ver, maar als je denkt dat het helpt, ga je gang zou ik zeggen. Lijkt me wel een stunt als je iets voor elkaar krijgt, t'is alleen niet mijn ding.
idd, die dingen zijn EARLY hardcore, lets get this thing of the ground enzo, maar Name of the DJ ook, tis toch niet NIEUW, dus early!!

Ik ga ws niet naar td, gewoon vanwege de dure prijze voornamelijk, vind t echt aso, als ze vroeger goedkope prijzen konden vragen, waarom zullen ze dat dan NU niet kenne doen??? Dr komen ook veel meer mensen op af dan vroeger dus kenne ze helemaal dr prijzen naar benede gooien.
Tsja Terror, dan hebben wij beiden een verschillende opvatting m.b.t. early hardcore....;) Iets uit '96 (of was het '97?) vind ik niet early.. sorry...:)
laatste aanpassing
maar tis wel early, maarja ik begrijp je wel opzich, whehehe, dan is thrillseeka dus ook early hardcore!!! Toch vind ik dat name of the dj wel in een early hardcore zaal gedraaid kan worden, net als poltergeist bijvoorbeeld!! T zijn ouwe klassiekers!! Maarja, wat is oud???
 
... dikkuh vettuh pannekoeken! (92)
... Amsterdam is on fire (93)
... A bitch is a hooooooh! (93)

Da's toch wel lekkere auwe herrie, geen oldskool maar auwe-style! Pak je nou weer Quadrofonia, da's weer olskool voor mij. Denk dat iedereen de lat anders legt.
jah, oldstyle en oldschool is ook weer iets totaal anders.

Mijn definitie van oldschool: Echt muziek van vroeger.

Mijn definietie van oldstyle: muziek dat ook nieuw kan zijn dus een jaartje oud of een week, als t maar ouderwets klinkt, in de ouwe stijl dus.
 
ff samengevat, je hebt dus oldstyle die nieuw kan zijn, maar oldskool is van vroeger, dan heb je early hardcore, nieuwe hardcore, newstyle, ehh ... weetje wat, hij begint duidelijk te worden haha! ;)

Ik vind het allemaal best... zolang ik de plaatjes maar heb! ;)

Mar
jah wheehehe, en laten we maar niet beginne over darkcore, pffffffff, wat ze tegewoordig al niet darkcore noeme..... Echte darkcore werd paar jaar geleden gemaakt!!
 
nah oldstyle is dus gewoon oude stijl, dus de hardcore van 94 -96(oldstyle) en 96 tot 98(newstyle) en 98 tot nu(newstyle) er waren toen twee soorten stromingen, bij iedereen wel bekend.
En oldschool is dus alles van 1990 t/m eind 1993. snappie? oldstyle is niet iets wat een week oud is, het is de oude stijl van produceren, bijv. acid invloeden, hogere bpm's etc etc de muziek die een week oud is een maand, of 4 jaar, is gewoon newstyle. newstyle ligt tot 170 bpm.

alles boven de 170 bpm is oldstyle, oftewel hardcore oude stijl. toen lagen de bpms dik in de 180 of zelfs wel in de 200. Hierdoor is de terror scene ontstaan, omdat het nog harder, ruiger, vager, sneller moest. Wat nu onder de naam industrial bekend staat bij sommige online stores is gewoon de terror. kijk maar naar de labels en namen van producers. De terror van nu wordt industrial genoemd vanwege de industriele geluiden, het harde en rauwe werk.

Darkcore is hardcore dat zeg maar heel duister klinkt, vage melodieuze, science fiction geluiden. En vrijwel hardere bassen. De nummers hebben iets experimenteels in zich, een ander soort melodie, andere samples. en de bpm ligt van 150 tot 165.

Ik hoop dat ik nu een beetje opheldering verschaf
laatste aanpassing
je hoeft mij niet te vertellen wat wat is hoor, whehehe ik weet t allemaal wel!! Sorry dat je nu zo een pijn in je klauw heb van t type!! Nee, maar ik bedoel dat Darkcore fout beredeneerd word. Kijk maar naar de CDs Darkcore 1 en 2, dat hadde ze beter Industrial kenne noeme ofzo.

En t was altijd zo typisch op MOH in de darkcore zaal werd dezelfde shit gedraaid als in de grote zaaal!! Voor mij is darkcore ook veel ouwe dinge van pcp op het LOST label bijvoorbeeld en op Dance Ecstacy 2001
hehe.... old-style en old-skool is voor mij hetzelfde.... als ik het heb over de oude hardcore.. dan is het gewoon 'ouwe Hardcore'! Dingen die bijv. op de Rave the City's stonden zijn vor mij gewoon ouwe hardcore en niet iets waar het later weer in verandert...

Ach ja, iedereen zijn eigen opvattingen he?
gheghe lekker off topic weer!!! gheghe maargoed
 
Ok, om maar weer ff ONtopic te blijven. Ik zelf ben niet van de "old times". Ben zelf een paar keer naar Multi geweest en heb begrepen dat de mensen dit feest altijd zien als 'n Oldstyle-feest. Aan de andere kant heb ik ook weer begrepen dat Multigroove al meer dan tien jaar met z'n tijd mee gaat en dat elke keer weer andere verschillende stijlen de revue passeren. Er was zelfs 'n editie met trance. Het heet niet voor niets MULTIgroove (Multi=meerdere).

2 TeRRöRDieHard!!!> Ik zie Scot Project en cosmic gate ook niet graag draaien op 'n OLDTIMES reunion.
Werkzaam bij Trappist
Artiest Harrie-Nack
Speedjuh kom maar eens een keer praten m'n mail adres = harrie@multigroove.nl kom met een goed plan kijken we samen of het haalbaar is. wordt vervolgd.
 
owkeej harrie, in m'n vrije uurtjes, zal ik even een plan op gaan stellen. Komt goed. je hoort van me, Elroy
quote : oldstyle is dus gewoon oude stijl, dus de hardcore van 94 -96 /quote

ehmm ... volgens mij klopt et nie :P

oldstyle = meer periode 89 - 92

oldstyle heb niks met hardcore te maken

et zijn gewoon de oude klassiekers , van voor 93

tenminste .... :P ... volgens mij :D
laatste aanpassing
 
hehe dat klopt helemaal WW :-)
 
ach ja...oldschool, oldstyle, early hardcore...ik noem 't gewoon allemaal OUWE SHIT
jah ik oowk, allus wat niet nieuw is is in mijn ogen oud!! gheghe, tenminste tot op een zekere hoogte, en blijkbaar ligt die hoogte bij mij een stuk hoger dan bij velen anderen hierzo. Snappen jullie t nog?? ik niet!!! ;p
 
ow gelukkig, dan ben ik niet de enige die 't niet meer snapt ;P

ik vind nrs van vorig jaar ook al ouwe shit, mja da's niet echt de ouwe shit die ik op de Oldtime Reunion wil horen...hardstyle classics van vorig jaar enzo :S :S
nee tot zo hoog gaat bij mij die 'zekere hoogte' ook niet hoor!!! gheghe
 
Voordat er weer discussies ontstaan, ze bedoelen met OLDTIMES REUNION, dat het zoals vroeger weer in de FUN wordt gehouden en niet zo zeer dat er oldstyle gedraaid word. Multigroove hoort in defun zoals eerst net als QT. :-)
jah, owkeej, maar t is geen reunion dan vind ik!!! Dan moete ze t maar een andere naam geve!!! Trouwens HARDCORE hoort ook in de fun!! En dat komt ook nie terug!!! GVD en waarom?? omdat er teveel drugs word gebruikt. In qbase doen ze dat niet he? ;) gheghe
 
weetje wat pas OLDskool is?.............Phuture -Acid traxx (1987) en voor de rest alles van Larry heard (aka.Mr Fingers) of Marrs - pump up the volume :D (1986) en JA dit zijn echte houset/acid tracks en geen new wave wat op house lijkt ofzow.....:) Maargoed deze shit hoor je dus NOOIT op feesten Heul jammer want tis gewoon lekker oud en duister (en nog steeds underground) GHE! deze 2 zijn ook zeer geil :

innercity - big fun
innercity - goodlife
laatste aanpassing
Ik vind het ook een beetje jammer dat veel oldschool feesten gewoon verkapte hardstyle feestjes zijn. Niks tegen hardstyle, lekkere muziek, alleen als ik naar een oldschool feest ga dan wil ik ook oldschool! En dat zat vorige week
op HouseQlassics wel goed - daar was het (voornamelijk) echte oldschool wat gedraaid werd, met een klein beetje hardstyle, techno en hardcore erbij...

SpeedyJoe> Pump up the Volume meen ik laatst nog een keer ergens gehoord te hebben, weet niet meer precies waar.
Werkzaam bij Valrave
Artiest {SHOWLIST artist 71576, 66758}
ZOlang er maar dope beat wordt gedraait en dope sfeer hangt.. jatog..
nee vinnik niet! noem t dan een newtimes reunion ofzo!!