Partyflock
 
Forumonderwerp · 17634
­ Nederland
ik heb het dus voor de 3e keer en wil er zo snel mogen lijk van af hoe doe ik dat en met wat want de kuur van de dokter doet me ook nix pfffff

ken wel janken van de pijn!!

wie help me een handje verder?
 
me ex heeft ut ook 2x gehad binnuh een maan zelfs
ze heeft dr antibiotica voor gehad
verder weet ik dr nix van
ja dat kreeg ik ook maar het werkt niet kutzooi nu moet ik in bed blijven van de dokter maar ken nie slapen van de pijn pffffffffff
Dus doet lekker pijn,je keeltje! MINDER! veel drinken! (water dan, mag ook alcohol op eigen risico)

Voor de rest wachten......
inderdaad doet reuze pijn pfffff maarja drinken gaat nie ik deed het vroeger altijd met ijs veel ijs eten zodat je keel een beetje verdooft was als ware en daarna flink wat vocht naar binnen gooien maar dat werkt nu niet!!!
Vraag bellie die weet er alles van....

Angina is kloten....:-( heb het 9x achter elkaar gehad...toen moesten amandelen eruit :S
laatste aanpassing
 
heb 't ook zo'n 3 x per jaar :( echt niet tof, ik slik ibuprofennetjes tegen de pijn, 400 mg, je mag er wel maar 3 per dag van, maar de pijn wordt dan een stuk minder :)
en verder inderdaad gewoon veeel drinken en wachten tot 't weg gaat :(
Ik heb het gehad na me vakantie in Mallorca, ik heb zonder een kuurtje gewoon over laten gaan. Het is ff een weekie vervelend. Vooral eten is klote.
de beste oplossing is de ammandelen eruit


leef met je mee heb het ook al een keer gehad
laatste aanpassing
 
ehm stomme vraag misschien maar kan iemand mij uitleggen wat angina precies is en wat de syptomen zijn enz enz.
en heel heel heel veel veel veel ijs , als maar ijs verdoof je de pijn:D:D
laatste aanpassing
angina is hele erge keelontsteking
stamptrut dat zijn lekkere pillen die je daar slikt als ik niet kan slapen neem ik er 2 slaap je echt als een roos kan ik je op een briefje geven:D:D:D
dr pep...dat zijn zware pijnstillers....geen pilletjes die je ff naar binnen kan faxxen als je niet kan slapen Whahahahhah!!!!!

ze werken inderdaad wel tegen ieder kwaaltje!
jah weet ik ook tegen micrane of hoe je dat ook mag schrijven:D
Angina pectoris
aandoening die veroorzaakt wordt door onvoldoende bloedtoevoer naar de hartspier, meestal ten gevolge van een vernauwing van de kransslagaders door arteriosclerose (coronairsclerose).

ANGINA PECTORIS: 1. Wanneer een kransslagader door een vetprop (A) of door kramp van de spieren in de vaatwand (B) voor meer dan 70% vernauwd is, kan angina pectoris optreden bij inspanning, emoties, stress of een overgang van warmte naar kou. 2. Schematische tekening van de zones waarin zich de krampachtige pijn bij angina pectoris meestal manifesteert. De pijn achter het borstbeen (rood aangegeven) en de uitstraling van de pijn naar de linkerarm komen het meest voor.

Elsevier bedrijfsinformatie
Symptomen
Angina pectoris uit zich in aanvallen van krampachtige pijn achter het borstbeen, veelal uitstralend naar de linkerarm, soms ook naar de rechterarm. Deze kramp maakt de patiënt vaak zeer angstig omdat hij het gevoel heeft geen adem te kunnen halen. Hij denkt dan dood te zullen gaan.
De verschijnselen doen zich voornamelijk voor bij inspanning (traplopen), bij overgang van kou naar warmte of omgekeerd, bij emoties of na zware maaltijden, doordat het zuurstofverbruik dan hoger is. De pijn ontstaat doordat de hartspier minder zuurstof krijgt dan op dat moment nodig is. De pijn gaat bij rust meestal over; als dit niet gebeurt kan er sprake zijn van een dreigend hartinfarct.
De aanvallen kunnen van enige malen per jaar tot enige malen per week optreden. Ondanks de klachten kan het ECG normaal zijn. Er bestaat een vorm van angina pectoris die juist in rust meer klachten geeft. Deze vorm wordt Prinzmetal angina pectoris genoemd. Zij berust op spasmen van de kransslagaders. De aanvallen hierbij treden voornamelijk 's nachts op, vaak omstreeks dezelfde tijd. Prinzmetal angina pectoris kan zelfs voorkomen zonder dat er sprake is van atherosclerose.

Behandeling
Behandeling van de klachten geschiedt door toediening van vaatverwijdende middelen (nitrobaat), kalmeringsmiddelen en in sommige gevallen ook met antistollingsmiddelen. Daarbij moet een regelmatig leven geleid worden en moeten roken, copieuze maaltijden, veel alcohol, zware lichamelijke inspanningen, emoties en temperatuurwisselingen vermeden worden. Helpt dat niet, dan moeten de kransslagaders onderzocht worden. Daarna kan de patiënt al naar gelang de gevonden afwijkingen gedotterd worden (zie dotteren) of moet hij/zij een bypassoperatie ondergaan.
Blijft de aanval langer dan normaal, of is de aanval heviger dan normaal, dan bestaat de kans dat het geen angina-pectorisaanval is, maar een dreigend hartinfarct. In dat geval is het verstandig zo snel mogelijk een arts te waarschuwen. De prinzmetalvorm wordt eveneens behandeld met geneesmiddelen.
KEELONTSTEKING (FARYNGITIS)

Oorzaken
Verschijnselen
Diagnose
Behandeling


Faryngitis, ook bekend als keelontsteking of angina, wordt gekenmerkt door keelpijn. Keelontsteking komt op alle leeftijden voor, maar het meest bij kinderen van vijf tot tien jaar.


Top

Oorzaken
Meestal is een infectie de oorzaak van keelontsteking. Gewoonlijk zijn virussen (voornamelijk adenovirussen) de bron, soms bacteriën (meestal streptokokken).
Meestal wordt de bacterie of het virus via de lucht overgebracht, in minuscule druppeltjes die worden uitgeademd door de één en ingeademd door de ander. Soms wordt de besmetting via voorwerpen overgebracht.
Ook de ziekte van Pfeiffer (de virusinfectie mononucleosis infectiosa) kan keelontsteking of tonsillitis veroorzaken.

Top

Verschijnselen
De verschijnselen van een keelontsteking zijn keelpijn, meestal met koorts en een algeheel gevoel van ziek zijn. De keel is meestal rood, ontstoken en voelt droog aan. Slikken kan moeilijk zijn. Ook de keelamandelen kunnen ontstoken raken (tonsillitis). Daarnaast zetten de lymfeklieren in de hals binnen enkele dagen vaak enigszins op.

Top

Diagnose
Bij een faryngitis is de keel vuurrood. Soms zit er een beslag in de keel en ook op de keelamandelen. Aanvullend onderzoek is meestal niet nodig. Als er een verdenking bestaat op de ziekte van Pfeiffer of als de tonsillitis ernstig is en lang duurt, dan zijn onder andere de volgende onderzoeken mogelijk:

bloedonderzoek, waarbij wordt gekeken naar de witte bloedcellen
Paul-Bunnell-test, om te controleren op de ziekte van Pfeiffer.


Top

Behandeling
De verschijnselen van een faryngitis verdwijnen meestal vanzelf binnen enkele dagen tot een week. De keelpijn kan worden verlicht door koude vloeistoffen te drinken of een waterijsje te eten. Sommige mensen hebben baat bij regelmatig gorgelen met warm zout water of het zuigen op een dropje. Neem voldoende rust, vooral als u koorts heeft en zich ziek voelt. Als u veel last heeft, kunt u de verschijnselen onderdrukken met pijnstillers, die vaak ook koortswerend werken (bijvoorbeeld paracetamol). Als het een ernstige infectie betreft, kan de huisarts antibiotica voorschrijven.
Kinderen mogen nooit zonder medisch advies aspirine krijgen. Aspirine kan leiden tot het zeldzame, maar ernstige Reye-syndroom waarbij een acute leverbeschadiging kan ontstaan
laatste aanpassing
 
Amandelen laten knippen ! Echt...dan zal je het niet meer zo snel hebben !
(ken trouwens ook een teken van pfeiffer zijn als je ook last heb van langdurige moeheid misschien )
laatste aanpassing
mensen bedankt allemaal !!!

ik voel me nog aardig klote heb gisteren 2 ijsjes gegeten met veel pijn, en moeite daarna gelijk een flinke glas icethee naar binnen gewerkt en toen begon de pijn weer te komen sinds dien nog nix gedronken maar heb vannacht wel geslapen sinds woensdag had ik dat al nie meer gedaan!!! en gegeten heb ik ook al nie meer gedaan vanaf woensdag want dat werkt gewoon echt niet ik krijg het echt nie weg het is echt een HELse pijn.

maar in ieder geval bedankt ik heb nu nieuwe medicijnen gehad ......750mg! en die moeten gaan werken volgens de dokter, ben benieuwt!

ik hou jullie op de hoogte ik wil er wel vanaf zijn voordat qlubtempo er is:)
HQ mis ik nu ook al pfffff maar ja gezondheid gaat toch echt voor

bedankt allemaal!
ken je ook angina krijgen als je iemand zoent die een beetje ziek is?

want dat had ik 2 jaar geleden met een meisje meegemaakt (ze weet zelf wel wie :devil: )

ken zoiets kloppen want het ken ook door adem dampen komen las ik dus ken het ook via een zoen komen denk ik klopt dat?
laatste aanpassing
Ik kan je er idd alles over vertellen. Ik heb het dus 3x in 1½ maand gehad. En TERING!!!! Wat heeft dat zeer gedaan zeg. Bijna tot janken toe :(.Kon niet eten en drinken. Dokter had toen na de 3de x gezegd dat mn amandelen eruit gehaald moesten worden. Het kon nog wel effe duren voordat ik aan de beurt was dus had ik antibiotica gekregen.Ik heb die shit bijna 2 maanden lang genomen volgens mij. Ook omdat ik het een paar keer had uitgesteld. Aantal weken geleden (21 aug) zijn dan eindelijk mn amandelen verwijderd. Ik wil je niet bang maken,maar kan je wel alvast vertellen dat dat een vrij aardige ingreep is. Je zal iig ZEKER 1 dag in het ziekenhuis moeten blijven en je bent ZEKER 1 week uitgeschakeld.

Die ingreep zelf duurt maar 20 min ofzo.Je wordt wel helemaal onder narcose gebracht. Zodra je wakker wordt voel je je keel al aardig zeer doen. Ik kan die angina niet zogoed meer herinneren maar volgens mij deed het ongeveer evenveel pijn. Je zal dan een week lang ijswater drinken en ijsjes eten. Het zal een zeer kutweekie worden,maar daarna als het over is kan die Angina ook nooit meer terugkomen.

sterkte kerel!! (Y)

GREETZ!!
Om maar meteen antwoordt te geven op je andere vraag. Angina is ZEKER besmettelijk. Dus zoenen zou ik niet doen.Tenzij je iemand niet mag hehe :devil:

GREETZ!!
maare als ze er nou uit gaan he me amandelen zal ik daarna nog last van iets krijgen?

want bij mij begint het met keel pijn dat loopt door naar me oren en me kop zal dat dan ook voortaan verdwijnen?

greetz
 
Wel raar dat je telkens krijgt :s.. Ik heb het ook gehad, amar ik had pfeiffer, weet hoe klote het is.. this heel irritant. lijkt net of er telkens etter lostbarst in je keel. Ik vond alleen sinasappelsap lekker, maar volgensmij is dat best appart, want sinasappels bijten heel erg :s
 
tis een shit iets!
 
ik vind het best een eng idee voor je dat die bacterieen van jou imuun zijn voor die antibiotica :s
 
het is zeer besmettelijk
ik heb een keer een zware angina gehad in combinatie met een dubbele oorontsteking. mocht ik fijn t ziekenhuis in voor 4 nachten. in Frankrijk nog wel. je wil niet weten hoeveel vocht ze door zo'n infuus je arm ik kunnen pompen :-S

wat je er tegen kunt doen, weet ik niet. ik moest 3 keer per dag 7 soorten medicijnen eten. vet ranzig.
 
Al die moeilijke woorden....nu in t makkelijk


angina....dikke klieren in je nek...witte vlekjes in je keel...moeilijk slikken enzo...

Je moet vragen om Broxil...wel een sterke variant daar van anders helpt het niet..ik had het 1x en nooit meer gehad...dus geloof mij nu maar :D