Partyflock
 
Forumonderwerp · 17602
­ Nederland
Piet Paulusma is de weerman die het vaakste het juiste weer voorziet. Hij voorspelt het weer op korte én lange termijn beter dan Meteo Consult en weerbureau HWS. Een en ander blijkt na een onderzoek van amateur-weerkundige Johan Kamphuis in de Telegraaf.

Kamphuis vergeleek de weersverwachting van Meteo Consult, HWS én Paulusma gedurende één maand. Hij maakte daarbij onderscheid in 3 categorieën: de korte termijn, de middenlange termijn en de lange termijn.

Volgens Kamphuis maken ze alle 3 kwalitatief goede verwachtingen. HWS blijft echter iets achter en scoort zowel op de korte als lange termijn het minst. Op de middenlange termijn laat Paulusma een steekje vallen. Weerbureau HWS blijkt daar de beste in te zijn.

Meteo Consult en Paulusma zijn beide winnaars, maar de Fries is de morele winnaar. Hij scoort op twee van de drie onderdelen het best en laat daarbij de gerenommeerde instituten achter zich, aldus Kamphuis. En dat terwijl meteorologen nog wel eens denigrerend deden over de kwaliteit van Paulusma zijn weersverwachtingen. ''Hij mag dan geen opleiding hebben gehad als meteoroloog, hij bewijst het zonder te kunnen. De cijfers liegen niet'', stelt Kamphuis.
Dat moest gezegd worden!!
heeft iemand enig idee hoe piet aan zijn informatie komt dan??? verzind hij dat zelf of haalt hij dat niet gewoon van de site van KNMI en Meteo-consult en geeft daar dan een eigen (intuitieve) draai aan?

het klopt wel dat hij goed voorspeld alleen word ik helemaal gek van die vent, kan ie niet een keer normaal doen, zou voor geen goud naast hem willen staan en dan dat vreselijke "oot moot" (hoe schrijf je dat eigenlijk :s) moeten zeggen
Volgens mij doet hij het helemaal zelf, plus de medewerkers natuurlijk :D

Piet for president
Ik had het gelezen idd.
Maar ik vin het zo'n sukkel!
 
Piet = Oester
Ik vind Piet wel cool ;-)
Pietje maakt er tenminste nog wat leuks van :D!
Beter dan vieze ouwe snor van een Tiemofheefh
 
Die Piet is cker een eikel vaag onderwerp trouwens
Net of de weersvoorspelling leuk moet zijn :S
Voor de rest vind ik het maar een vaag mannetje...bijna net zo vaag als ik...
laatste aanpassing
vind t zoooooo een kneus!!! met van die houterige bewegingen. En hij denkt datie allus is. Ga nou niet zegge dat ik dat nie weet, een maat van me zijn moeder is familie van m! en die zegt dat oowk
Als ik die vent op TV zie... zou het mogelijk zijn... zou ik hem door de beeldbuis heentrekken en gewoon die vent gaan martelen ofzo!

Wat een kneuzenkermis stelt ie man voor zeg. Dan mag ie het weer wel bijna altijd goed voorspellen, maar naar die man luisteren, laat staan kijken... AAAAAAAAAAAH!

*2©Face heeft even een moment van waanzin in zijn hoofd over wat hij met Piet niet allemaal kan doen*

:devil:
Ik vind dat Piet acteur moet worden. Een plekje bij GTST zou m niet mistaan bij al die andere kneuzen:)
 
zo'n kneus... ik vond het eerst wel grappig hoe kneuzig hij was, maar die fase is dus voorbij... met z'n "ôt moan" ofzo... gelukkig kijk ik helemaal geen SBS6 meer :)
Indobert 15 september 2002 18:50
Ik vind dat Piet acteur moet worden. Een plekje bij GTST zou m niet mistaan bij al die andere kneuzen


gheghe