Partyflock
 
Forumonderwerp · 17469
­ Nederland
 
Dit interview stond in de Spits van gister:
Dana: Ladies first!

Als er op dit moment één dj is die zich in een grote populariteit mag verheugen is het de Amsterdamse dj Dana wel. Heel stiekem staat ze op dezelfde hoogte als Jean, Tiësto en Marco V als het gaat om het aantal boekingen per maand en ze is zonder twijfel de meest succesvolle vrouwelijke dj op dit moment in Nederland. Ook op producersgebied timmert de 28-jarige Dana flink aan de weg, want hoewel ze de studioapparatuur pas sinds kort echt serieus te lijf gaat zijn er toch al een paar producties waar Dana met trots op kan terugblikken. Zowel op hardstyle- als op hardcoregebied. Het tekent de tweezijdigheid van Dana van Dreven. Als Lady Dana maakte ze oorspronkelijk furore als hardcore- en zelfs terror-dj maar tegenwoordig draait ze meer hardstyle, een stroming binnen de dance die momenteel ontzettend populair is. Van hardcore naar hardstyle dus.


Is hardstyle de hardcore van nu?

"Het begint er bijna op te lijken, maar het is het niet. Er zijn zeker overeenkomsten tussen beide stromingen. Hardcore is over het algemeen sneller. Het klinkt tevens donkerder, harder en rauwer. Hardstyle klinkt iets melodieuzer en toegankelijker. Het is meer geschikt voor een groot publiek. De opbouw van een hardcore plaat is anders. Door het hoge tempo lijkt het vaak dat er meer gebeurt in een korte tijd. Het verschil is moeilijk te omschrijven, ondanks dat ik beide stijlen draai."

En niet alleen draait, je produceert het ook.


"Het begint erop te lijken, maar ik ben er nog niet. Ik ben lang op zoek geweest naar een eigen ruimte en die is inmiddels gevonden. Ik vind muziek geweldig en het is helemaal leuk om je eigen ideeën op te nemen. Tot dusver heb ik met anderen samengewerkt, maar Dana's solodebuut zit eraan te komen. Onlangs heb ik nog de hardcoreplaat 'Ladies First' gemaakt, die op de laatste Thunderdome CD staat. Verder heb ik een hardstyle-remix gemaakt van de 'Sensation Anthem'. Met een aantal anderen heb ik de hardstyleplaat 'Unit 4' gemaakt.'

Wat zijn je nabije toekomstplannen?

"Natuurlijk veel draaien. Maar echte toekomstplannen heb ik niet. Ik geniet nu van dit moment en verder denk ik niet heel ver vooruit. Deze maand komt er een mix-compilatie van mij uit: 'ID&T Presents Dana'. Verder kijk ik al uit naar Thunderdome A Decade, dat half oktober plaatsvindt en waarvoor ik ook gevraagd ben. Het lijkt me echt leuk om al die dj's weer eens terug te zien."

Je hebt dus ook nog steeds een hardcorehart?


"Sinds hardcore niet meer massaal is, denkt de buitenwereld dat het over is. Hardcore is echter in de underground nog steeds populair. De fanatiekelingen gaan er 100% voor. Er zijn misschien niet zoveel feesten meer, maar het leeft nog steeds. Het is er echt niet slechter op geworden. Hardcore werd vijf jaar geleden helemaal uitgemolken. Hardcore trekt mensen die wat minder geld te besteden hebben en daardoor kieskeuriger worden. Als er dan vier feesten op dezelfde avond zijn, trek je het niet vol. Hardcore is tegenwoordig echter springlevend en er komen nog steeds goede platen uit. Hardcore is daarom een blijvertje."

Hoewel ze veel fans heeft blijft Dana vrij nuchter onder haar succes. Wellicht is dat ook een van de oorzaken van haar populariteit, want Dana neemt altijd de tijd om met haar fans te praten. Of dit nu voor of na haar set is.

"Ik heb alleen maar mooie ervaringen met het publiek gehad. Speciaal is natuurlijk als mensen hun kind naar je vernoemen. Maar het succes zal nooit naar mijn hoofd stijgen hoor. Daar ben ik veel te nuchter voor. Ook al heb ik veel fans, ik ben nog steeds dezelfde Dana en die wil ik blijven ook."
laatste aanpassing
 
:) Leuk! Alleen ben ik het niet helemaal eens met de stelling dat hardstyle melodieus is ... :S
hahah dat is wel een leuk interview voor in de spits
Werkzaam bij HouseNation
Artiest Yoda
Ik denk dat ze meer HardBass bedoelde qua melodieus.

Maarja dat wordt toch over 1 kam geschoren met hardstyle.
whahaha, jahoor, hardSTYLE is juist WEL melodieus, en hardBASS niet!! (tenminste ECHTE hardbass niet, maar denk dat nie veel mense wete wat ECHTE hardbass is)
Ik heb het interview ook gelezen... errug interessant! Zelfs zo interessant dat ik 3 haltes te ver ben uitgestapt....
Aangezien DANA my favorite dj is...
2 TeRRöRDieHard!!!: Sorry maar ben ik niet met je eens. Althans..... Er zijn tegenwoordig zoveel stromingen dat bijna niemand meer echt weet wat wat is.
Leuk voor de mensen die de Thunder nog niet hadden gelezen.
 
Ja, de Spits is gratis, toch :D En ik hou van hardcore en heb dus minder geld te besteden en word dus kieskeuriger en ... lees dus de Spits ;p Aldus de stelling van Lady Dana
laatste aanpassing
 
Hardstyle is wel melodieus, je dacht tog nie dat jij het beter weet dan Dana :P
to yoda: ik weet niet wat jullie onder hardbass verstaan, maar ik versta daaronder nummertjes als richy b - darkness , Trigger - non ci pivo , Davide sgarbi - feel the drumms!!!
 
Over Richy B gesproken; heeft iemand nog die Bla Bla Bla remix? Kan 'm nergens meer vinden...
ja heb het ook gelezen alleen die zin van heel stiekum staat ze op dezelfde hoogste als jean, ...... nou voor mij 100x hoger als jean
Yanze>>> dat is vergeleken met hardcore:D
dan is het wel melodieus
 
heeft verdacht veel en zelf letterlijke stukjes weg van haar intervieuw in thunder magazine....
 
hardstyle melodieus, jah k denk van wel, vergeleken met hardcore... bv the truth, die sphere die erin zit... is melodieus :D
Artiest Raven
Ik had weer wat leuks te lezen in de pauze ;)
Was wel een slechte foto als je het mij vraagt. Ze had echt zo'n baby face erop.
Maar ja, Dat is dana, Cute... Maar toch hard draaien :Devil:
laatste aanpassing
 
de kans is errug groot dat het gewoon kopie is van Thunder... Sp!ts kopieert altijd shit. 1x vond ik zelfs precies dezelfde spelfout in het AD, Metro en de Spits... die gasten neppen alles van ANP en maken er geen stukje van. het is dat die spits gratis is anders zou deze kritiek echt ergens op slaan :)

wow :o Dana even populair als Jean? ;) :)
MarserA 13 september 2002 14:21
de kans is errug groot dat het gewoon kopie is van Thunder... Sp!ts kopieert altijd shit.


___

dat artikel stond in een speciaal gedeelte van ID&T, dus vind t niet raar dat t przies t zelfde is.
 
Volgens mij hebben Spits en ID&T 'n samenwerkingsverband, vandaar 't zelfde interview als in Thunder Magazine
Klopt elke woensdag in de spits 1 grote pagina vol.
Mongwappie 12 september 2002 13:43
Ik heb het interview ook gelezen... errug interessant! Zelfs zo interessant dat ik 3 haltes te ver ben uitgestapt....
Aangezien DANA my favorite dj is...

"Euhmmm..*Ahum*...jongeman mag ik uw vervoerbewijs even zien?"

;p;p
 
ah... ik snap :o
laatste aanpassing door een beheerder
Jongeman????????? zie ik er uit als een vent??????
Ow dank je wel!?!?!?!?!?!!?