Partyflock
 
Forumonderwerp · 17187
­ Nederland
stel je moet de "ultimate" house verzameling maken, met van de 10 belangrijkste stromingen de belangrijkste plaat. welke kies je dan?

een paar suggesties om mee te beginnen:

1) pre-historic house: Farley Jackmaster Funk - Love Can Turn Around. een plaat die je nu amper nog house zou noemen, toen house nog amper house werd genoemd en veel funk & disco invloeden had (andere opties: Housemaster Boys - House Nation, Curtis McClain - Lets Get Busy, Jackmaster Silk - Jack Your Body)

2) acid: Stakker - Stakker Humanoid. de ultieme plaat van de summer of love. een andere optie zou Acid Tracks van Phuture zijn, een plaat die zijn tijd ver vooruit was en acid zijn naam heeft gegeven, maar Stakker was toch de grootste hit. en had in die tijd een ongelofelijk mooie clip - vaak gekopieerd, nooit ge-evenaard.

3) new beat: Erotic Dissident - Move Your Ass. andere opties: Confetti's - Sound of C. of de plaat waarmee het begon: A Split Second - Flesh.

4) gabber: LA Style - James Brown Is Dead. zeker niet de mooiste plaat, maar wel een absolute klassieker. zette de housewereld op zijn kop, want tot die tijd was er alleen maar gewoon house. een andere mogelijkheid: Human Resource - Dominator.

5) hardhouse: Tony DeVit - Are You Ready? weet niet hoe bekend dit in nederland is, maar tony devit wordt in engeland als de godfather van de hardhouse gezien, en dit was zijn ultieme plaat.

6) techno: ?

7) trance: ?

8 ) ??

9) ??

10) crossover: Underworld - Born Slippy. als er wel 1 plaat die in alle lagen en geledingen van de housescene gewaardeerd wordt, is het deze. ik heb het maar crossover genoemd, omdat deze plaat ook bij vele house-haters geliefd is, en underworld met zijn live optredens de grenzen tussen pop/rock en house heeft overbrugd.

ik kom niet verder dan die eerste stromingen. ligt het aan mij of hadden platen vroeger meer impact dan nu? anyway, ik hoor graag wat jullie top-10 platen zou zijn.
laatste aanpassing
 
Tjemig...

1. Pre-Hostoric House: Technotronic-Pump up the Jam
of King Bee - Back by Dope Demand
2. Acid:
3. New beat:
4. Hardcore: DJ Paul & The Stunned Guys - Thrillseeka
5. Hardhouse: Tom Harding-live @ Dancevalley 2000
6. Techno:
7. Trance:
8. House: Moby - Go
9. Terror: Bold BOB - Bold Bass
10. Crossover: God is a Gabber...eh DJ!!

effe denken, hoor.......
laatste aanpassing
hmm, Pump Up The Jam is van 89, en toen was de acid al voorbij. maar wellicht zou er inderdaad een plaat uit die tijd bij moeten komen. wellicht S'Express's - Theme From S'Express of M.A.R.S.S - Pump Up The Volume. of wellicht zelfs Lil' Louis met French Kiss? want dat was de eerste grote house hit dit als zomerplaat vanuit ibiza was komen overwaaien, en zette daarmee een trend die nog steeds doorgaat. ik weet nog hoe een vriend van me veel moeite had gedaan om die 'obscure' plaat in spanje te vinden ... toen ie terug in nederland was stond het nummer op 1 :)
laatste aanpassing
 
Kan je nog effe de House-stromingen kunnen vervolmaken. Ik ga al een tijdje mee maar ben echt al die titels vergeten, hoor!! Ben Liebrand hoort toch ook nog wel ergens thuis...

House stylen: Club...Terror...Happy Hardcore :-S
laatste aanpassing
ik vind bij trance toch wel energy 52 - cafe del mar horen of sash - encore un fois :D :D :D
 
haha, damn wat moeten we hier ineens weer denken zeg!! Van wie was Ecuador! ook alweer??

En waar valt The Unfinished Symphony onder?? Hoort ook zeker ergens thuis...

Of The House of Love..??
pre-historic:
- Housemaster boys / Housenation
- Epilepsia / Epilepsia
acid:
- Emanuel Top / Stress
- Josh Wink / Higher state of consciousnes
new beat:
- Confetti's / Sound of C
gabber:
- Euromasters - Amsterdam waar lech dat dan?
- TNT / Brainwash Killer
hardhouse:
- Mauro Picotto - Pulsar
- Razor'n Guido - Don't look behind you
techno:
- Le petit prince (label) / Bushcount
- Dave Clarke / Fever
trance:
- Emmanuel Top / Fusion
- L.S.G. / Hidden sun of venus
drumm&bass:
- Natural Born Chillers / Rock the funky beat
- Promo / Ready or Not (fugees sample)
hiphouse:
- Fast Eddie / Yo yo get funky
- Roxanne Shanté / Sharp as a knife
crossover:
- Chemical Brothers / Hey boy, hey girl
- Prodigy / Smack my bitch up
classic:
- Insider / Destiny
- Lt. D'Amato / Sounds of frustration
hardcore:
- Stunned Guys & Darrien Kelly / Violet Skies
- Dream your dream III / Mayday Dream
danielito: ben liebrand? was in nederland aardig met zijn mixen, maar wat heeft ie verder gedaan? en terror en happy hardcore vind ik - als je de 10 belangrijkste housestromingen moet noemen - gewoon bij het vakje gabber horen. hardstyle ook. we moeten nog plaatsjes overhouden voor veel grotere stromingen als club, garage, en eventueel drum & bass.

yik yok: Encore Une Fois lijkt me een goeie. was Ecuador niet ook van sash? en wat te denken van BBE - 7 Days & A Week. wellicht de grootste trance hit ooit?

unfinished sympathy? crossover, wellicht? die oude hits zijn sowieso moeilijk in te delen. wat moet je met bijvoorbeeld Snap, The KLF, 808 State? of wat te denken van Black Box?
Age of Love - Age of Love is een klassieker... bij house plaatsen misschien? Omdat trance toen nog niet bestond min of meer.

Als trance nummer misschien Rank 1 - Airwaveof Push - Universal Nation... nummers bijna uit de beginperiode van trancemuziek en echte anthems geworden.

en Tony Devit hoort er zeker in ja:)
laatste aanpassing
 
oooh coooool topic :D
veel jeugdsentiment :)

hihihi al die nrs die jullie noemen was ik al lang en breed vergeten :S
laatste aanpassing
 
Als ik ém nu hoor krijg ik jeuk maar destijds was Rank 1-Airwave inderdaad wel geinig, SUPERSJINEES (Hoe zit het trouwens met dat schoolfeest van jullie in de HMH??)

KLF !!! Nu gaan we wel errrg ver terug, hoor!!
mooi lijstje, dachutnie. maar Epilepsia? wie de neuk is dat? acid: Wink's plaat hoort bij de abolute klassiekers van de acid, maar ik acht Humanoid & Phuture (luister eens naar die plaat: 15 jaar oud, en klinkt nog als nieuw). Euromasters? dat meen je niet! crossover: ook Insomnia (van Faithless) hoort in dat lijstje. en hiphouse: wat dacht je van een nummer van good ol' Tony Scott? en kun je The Power van Snap hiphouse noemen?
 
Tony Scott hoort ook zeker eh..ergens bij!!

en Groove is in the Heart??!!
Epilepsia: Een van de eerste hithouse releases, zit een soort brommend geluidje in dat het hele nummer doorgaat, echt strak nummer.
En Euromasters? Ech Wèl! Toen ik die plaat voor het eerst hoorde golfde de vloer letterlijk op en neer, dat had ik nog nooit meegemaakt, die plaat heeft echt veel losgemaakt.
Tony Scott vind ik persoonlijk niet zo goed als de Amerikaanse kwaliteit en The Power vind ik net geen hiphouse. Doug Lazy en Kool Rocksteady waren ook altijd goed bezig trouwens.
laatste aanpassing
 
Hééé!!!!!!! Zijn dat Nike Air 180's??!!

ik heb trouwens wel eens DUNE in Duitsland meegemaakt, vet hakken...hebben die nog enige invloed gehad of draaf ik door :-)
SuperSjinees: Age of Love! inderdaad een van de belangrijkste trance platen ooit. uit een tijd dat het nog gewoon house heette. die plaat is ook -tig keer uitgegeven, maar blijft boeien.

en stampTrut: effe je jeugdsentiment aanboren. effe een willekeurige greep platen die indertijd indruk op mij hebben gemaakt:

Royal House - Can You Feel It, Inner City - Big Fun/Good Life, D-Mob - Acieeed, Jolly Roger - Acid Man, Fierce Ruling Diva - Rubb it In (heb ooit een exemplaar als kadootje van Abraxis zelf ontvangen, nog voor het de eerste keer een 'hit' was), D-Shake - Yaaaaaaah!, House of Venus - Dish & Tell, The Shamen - Move Any Mountain, Joey Beltram - Energy Flash (een van de allereerste 'harde' platen), A Hippy A Home Boy & A Funky Dredd - Total Confusion (totaal fucked up, was heel bijzonder in die tijd), Quadraphonia, etc etc. ligt het nou aan mij of waren die oude platen beter? ;)
 
Moby - Go, Human Resource - The Joke, Inner City - Let it Reign.....
Yup 180'ies... werd gewoon een forum over geopend vanmiddag

Over Dune heb ik nog een leuke vraag.

Hardcooore vibes that's ..... ..... ..........

wat moet daar komen? Ben ik nog steeds niet achter na al die jaren
 
hahaha!!! Nu je het zegt, ik heb 'em meteen in m'n kop, en bedankt!! ;-)

..iets van Hardcore vibes, that's -why I dig it- ofzo???
Haha Ik dacht altijd: that's our own thing...
wie zal het zeggen, we doen gewoon meeste stemmen gelden en dat wordt het officieel, hoef ik daar ook niet meer over na te denken...
 
hardcore vibes, that I run things (2x)

This one is dedicated to all the ravers in the nation

Hardcore vibes (3x)
Hardcore vibes, that I run things

To all the ravers in the nation (2x)
To all the ravers....(2x)
To all the ravers in the nation

Hardcore vibes, that I run things (6x)

To all the ravers in the nation (2x)
To all the ravers....(2x)
To all the ravers in the nation
 

Damn!!! Hardcore vibes, that I run things!!!!

Thanxxxxx!!!!!!!!!
 
geen dank :P

een van me favo happy plaatjes
Aardig gek hardcore mf!!!
trouwens ook een goeie Nasty Django / hardcore mf
 
Hard hard hard Hardcore Motherfucker!!!
 
im totally and completely on his ....
 
van wie was move any mountain ook al weer?
 
I am totally and completely on his DICK!!!

hehe...Charlottenburg
 
danku
 
the first rebirth jones&stephenson
 
The first Rebirth wordt trouwens ineens overal gedraaid...wel leuk maar ook weer niet!
oh, ik wil graag weten wat de _belangrijkste_ platen waren, niet jullie favorieten. want James Brown Is Dead zuigt, maar is voor gabber wel belangrijker geweest dan het hele oeuvre van een dj promo bij elkaar.
 
Huh?? James Brown is dead werd pas een jaar of twee voor het eerst gedraaid op hardcore feesten...Ik geloof dat ie gemixt wordt met de T-2000 mix van Dano??
 
Ik kan het mis hebben, hoor...

Anyways, ik ga pitten...heb ik een nachie om over de TOPIC na te denken zodat ik morgen wellicht weer wat namen heb.

mzzl!!
Ik heb mijn favoriete nummers opgegeven, maar omdat het mijn favorieten zijn waren ze dus ook voor mij het belangrijkst.

Ik ga ook maar naar mn favoriete kamer, nachtje over slapen, dan heb ik morgen vast nog met een hoop nieuwe namen

Ltr
Danielito, ga je schamen! James Brown Is Dead is uit '91. net zoals Dominator van Human Resource. die twee platen waren het begin van de gabber. die twee platen en een heleboel ex-new beat mensen als Praga Kahn, Channel X, etc etc.
 
Nou zeg, ik kan me nog als de dag van gisteren herrineren dat James Brown is Dead uitkwam (later nog gevolgd door James Brown is still Alive én Who the fuck is James Brown), maar ik bedoel dat dat nummer niet echt GABBER was...Ik hoorde 'em in ieder geval niet echt op Hardcore feesten ;-)
nee, james brown is _toen_ nooit op die feesten gedraaid. simpelweg omdat die feesten pas begonnen lang nadat het al een gigantische hit was geweest. het was echter _wel_ de eerste grote stap naar gabber. nog meer eigenlijk dan Human Resource's Dominator.
Artiest Vexer
underworld 10 september 2002 09:14
nee, james brown is _toen_ nooit op die feesten gedraaid. simpelweg omdat die feesten pas begonnen lang nadat het al een gigantische hit was geweest. het was echter _wel_ de eerste grote stap naar gabber. nog meer eigenlijk dan Human Resource's Dominator.
-------------------------------------------------
Maar je had in die tijd "hardere" discotheken en geloof dat in 92 de eerste Rave The City was...

Heb hem zelf vooral op oldschoolfeesten gehoord, maar ga pas vanaf 94...dus het is net allemaal voor m`n tijd :D (feesten hè)
Werkzaam bij HouseNation
Artiest Yoda
Mijn favo trance is: Cysnux X - The orange theme (Moonman's remix)

Echt de beste plaat ooit gemaakt in alle gernes! :)

Maarja dat is mijn mening! :P
 
Vind dat Poing toch ook wel voor een verandering heeft gezorgd, daarmee is zeker de BPM mee omhoog gegaan en begon de hardcore commercieel te worden.
Lords of Acid waren trouwens hun tijd ook best wel ver vooruit, lekkere stevige beats, jammer dat ik daar niets van op vinyl heb.
De oude nummers hebben zeker meer impact dan de platen van nu.
je had inderdaad "hardere" discotheken toen, maar James Brown Is Dead werd in die tijd in vrijwel iedere club gedraaid. ook in de 'mellow' clubs in amsterdam bijvoorbeeld.