Partyflock
 
Forumonderwerp · 1064789
­ Nederland
Zojuist vernomen van een vriend dat er iemand is overleden tijdens het Riverdance Festival.

UPDATE
Aantal berichten van Twitter:
''Op riverdance. Hopenlijk vanavond geen bericht over een dode. Er werd volop gereanimeerd.''
''At Riverdance festival, one guy just had a heartattack (died?)...''
''Gwn een dooie ip riverdance. Foktup! Rip boy''
''some just died here of a overdose ghb or something - riverdance festival ''

URL:
http://twitter.com/search?q=riverdance

UPDATE 21/06:

TULL EN ’T WAAL / UTRECHT -
Een 29-jarige bezoeker van dancefestival Riverdance is zaterdagavond in het ziekenhuis overleden.
De Veenendaler kreeg een hartstilstand op het festivalterrein aan de Lek en werd ter plaatse door hulpverleners gereanimeerd voordat hij per ambulance naar het Universitair Medisch Centrum in Utrecht werd vervoerd.

Daar overleed de man. De politie onderzoekt de zaak en gaat niet uit van een misdrijf.
De Veenendaler was mogelijk hartpatiënt, zo laat politiewoordvoerder Aling weten. ,,Maar omdat nog niet exact valt aan te geven wat er is gebeurd, hebben we de zaak in onderzoek.’’ Daarin neemt de politie ook mee of er eventueel drugs of alcohol in het spel was.

Riverdance heeft een zero-tolerancebeleid: álle drugs zijn verboden. Agenten verrichtten zaterdag tien aanhoudingen en bekeurden zeven festivalgangers voor het bezit van verdovende middelen.

Bezoekers kregen bij de ingang eerst de kans eventueel meegenomen drugs in een container te deponeren. Bij de poort werd iedereen gefouilleerd. Bekeuringen à 240 euro werden uitgeschreven aan bezoekers die onder andere mdna en xtc op zak hadden. Deze bezoekers, tussen de 36 en 24 jaar oud en afkomstig uit Houten, Driebergen, Maartensdijk, IJsselstein, Nieuwegein en Utrecht, kwamen Riverdance ook niet meer op.

De tiende editie van het dancefestijn verliep verder zonder noemenswaardige incidenten, vertelt organisator Hubert van de Vecht. Alle 4.000 kaarten waren uitverkocht. ,,De sfeer was uitmuntend en de samenwerking met de muziekanten ook heel goed. Dat een bezoeker onwel werd, en later overleed, is een heel nare ervaring. Desondanks konden de andere bezoekers het feest wel gezellig afsluiten.’’

Tijdens de evaluatie, ’s nachts, kwamen festivalorganisatie, politie en EHBO’ers volgens Van de Vecht tot de conclusie dat de organisatie en logistiek rondom ongevallen in orde was. ,,Het geeft een vervelende nasmaak, maar over het feest zijn we erg tevreden.’’

De beveiliging van het terrein bestond, evenals voorgaande jaren, uit reddingsbrigade, brandweer, politie, securitybedrijf en Event Medical Service (EHBO).

bron: http://www.ad.nl/utrecht/stad/3307455/Bezoeker_Riverdance_overleden.html
:-(
laatste aanpassing
 
Uitspraak van actief op zondag 21 juni 2009 om 17:28:
Gelukkig weten jullie allemaal hoe het zat (Y)

Uitspraak van verwijderd op zondag 21 juni 2009 om 17:34:
je hoort nu 2 verhalen. Omstanders zeggen dat ie op een hek is gevallen en de pers zegt dat het drugs was i.c.m. hartkwalen.

Uitspraak van Stephie! op zondag 21 juni 2009 om 17:36:
Wie zegt dat het in combinatie van alcohol en drugs is??

Mijn opmerking was ook ervanuitgaande dat hetgene wat in het nieuwsbericht op AD.nl werd verteld klopte. ;)

Ik beweer absoluut niet dat ik weet wat er gaande was... ik ben uberhaupt niet op dat feest geweest.
Uitspraak van verwijderd op zondag 21 juni 2009 om 17:42:
Mijn opmerking was ook ervanuitgaande dat hetgene wat in het nieuwsbericht op AD.nl werd verteld klopte.

Ik bedoel wat de doodsoorzaak was... hoe weet je nu dat het een combi van alcohol en drugs is wat hiertoe heeft geleid... als hij het niet gebruikt had was het misschien ook gebeurd bedoel ik.. (probeer drugs niet goed te praten, maar de hartstilstand is de oorzaak!! en hij heeft drugs gebruikt, of dat dus invloed gehad heeft is niet gezegd!)
 
Het bericht in het AD klopt.

http://www.ad.nl/utrecht/stad/3307455/Bezoeker_Riverdance_overleden.html

Het bericht is ook aangepast met vanmorgen....

De 29-jarige Veenendaler leed aan een zeer ernstige hartkwaal en had voorafgaand aan het festival drugs en alcohol gebruikt, zo liet het Openbaar Ministerie weten.

Het blijft heel vervelend voor de jongen en zijn familie en vrienden, we hebben ons best gedaan (f)

En voor de mensen die stonden te filmen en foto's stonden te maken: Jullie hebben dringend hulp nodig... (N)
laatste aanpassing
Uitspraak van actief op zondag 21 juni 2009 om 17:46:
Het bericht is ook aangepast met vanmorgen....

Ik weet niet of je dat tegen mij bedoelde? maar er staat dus DUIDELIJK NIET dat hij door drugs en alcohol onwel geworden is, er staat ALLEEN dat hij het GEBRUIKT heeft!

En als je het niet tegen mij had, neem ik mijn verdediging hierboven terug ;)
 
Uitspraak van Stephie! op zondag 21 juni 2009 om 18:00:
Ik weet niet of je dat tegen mij bedoelde?

Ik heb het niet tegen jou :) Over het algemeen genomen heb ik het tegen niemand... ik weet wat ik weet en ik zie wat er hier gezegd word... daar laten we het maar bij ;) Er word onderzoek gedaan door de politie en we horen het wel weer.
laatste aanpassing
Werkzaam bij Geniet
grappig dat er bij dit soort dingen mensen zich altijd zo aangevallen/persoonlijk betrokken voelen dat ze hele discussies met elkaar gaan voeren wie er dan wel niet beter weet,wat, waar, wanneer en hoe zoiets zich heeft plaats gevonden.
r.i.p en sterkte voor de nabestaanden
laatste aanpassing
 
Uitspraak van *Charmz..O:) op zondag 21 juni 2009 om 18:08:
grappig dat er bij dit soort dingen mensen zich altijd zo aangevallen/persoonlijk betrokken voelen

Na 20 minuten reanimeren ben je persoonlijk betrokken lijkt me?
Uitspraak van verwijderd op zondag 21 juni 2009 om 13:24:
maar EHBO cursus volgen is niet verkeerd

heb ik gelukkig,dus degene wat naast mij omvalt heeft geluk....
 
R.I.P (F)
Uitspraak van actief op zondag 21 juni 2009 om 18:22:
Na 20 minuten reanimeren ben je persoonlijk betrokken lijkt me?

Amen:)

Jullie hebben gedaan wat jullie konden doen (y)
 
hier ben ik erg van geschrokken, hoor :(
ik heb in februari een acute hartinfarct gehad en ik heb geluk gehad om nog in staat te zijn geweest om zelf 112 te bellen. en het is me niet in de koude kleren gaan zitten. heb er nog dagelijks last van. niet zozeer van mn hart (heb nu een reeks medicijnen) maar gewoon door het gebeuren zelf. dus ik kan me maar al te goed indenken hoe de omstanders, de hulpverleners, zijn vrienden en familie zich op dit moment voelen (f)
 
:nocheer: teering
Uitspraak van actief op zondag 21 juni 2009 om 18:22:
Na 20 minuten reanimeren ben je persoonlijk betrokken lijkt me?

en toch voel je je aangesproken? overduidelijk had ik het dus niet over jou :/
 
Mensen die zoiets filmen moeten eigenlijk corrigerende tikken krijgen. (N)

R.I.P.
 
Uitspraak van *Charmz..O:) op zondag 21 juni 2009 om 18:52:
overduidelijk had ik het dus niet over jou :/

Duidelijk, mijn excuses voor de reactie (F)

Laten we gewoon afwachten of er nog een reactie op het onderzoek komt, en een beetje respect tonen richting zijn familie en vooral zijn vrienden, die vast en zeker ook op Partyflock zitten en dit ook allemaal lezen.
Achja iedereen loopt zich hier dan wel druk te maken over hoe je je dient te gedragen als je zoiets ziet (dít is respectloos, dát is te ongeinteresseerd)...Maar kom op zeg, moet iedereen dat niet voor zichzelf weten??

Jah tuurlijk is het niet iets om senstatie over te gaan maken, maar ieder persoon is toch anders?? De een ontwijkt het en loopt weg , de ander gaat instinctief staan kijken..

Net of je op zo´n moment iets gaat denken in de trant van

`ow ik ga maar snel weg, wil het eigenlijk wel zien maar straks krijg ik commentaar als ik vertel dat ik heb staan kijken`

Net of je gelijk een ramptoerist bent als je staat te kijken! Tuurlijk, dat filmen etc is in mijn optiek ook geen geschikte reactie, maargoed, als je het beroep ambulancebroeder iets lijkt(ik noem maar iets) Of je snapt er niks meer van op dat moment i.v.m. :xtc: oid..Bekijk je het van een andere kant dan de mensen die hun oogkleppen opzetten en doorlopen...laat mensen lekker zelf weten hoe ze zich in zo´n panieksituatie gedragen!...

Zielige forumverslaafden die over dit soort dingen in discussie gaan:loser:

Het is erg zat dat hij is overleden!
 
Uitspraak van TerrorJan op zondag 21 juni 2009 om 18:27:
heb ik gelukkig,dus degene wat naast mij omvalt heeft geluk....

mja ik van mn bhv cursus. Maar wie naast mij omvalt moet nog maar zien of t goed gaat. Binnenkort via mn stage weer BHV.. even opfrissen.
Uitspraak van Stephie! op zondag 21 juni 2009 om 15:15:
je hersenscellen sterven niet al na 1-2 min af zowieso.. dan zouden er geen hersencellen meer over zijn bij mij :P (heb longinhoud getraint en kan lang onderwater blijven) en je hebt gelijk met geleidelijk proces,

Lieve schat (:P) je weet dat je twee totaal verschillende situaties aan het vergelijken bent? Het verschil met onderwater blijven is dat je nog circulerend zuurstof in je (circulerende) bloed hebt, je circulatie is in stand en je hebt er nog zuurstof in zitten. Buiten dat je trekt het eigenlijk net zo lang tot je je CO2 moet afblazen, dat is namelijk een sterkere ademprikkel dan het relatieve 'tekort' aan O2. Voor de hersenen is het O2 te kort wel veel crucialer. Dat is het verschil van dergelijke situaties, waarbij reanimatie noodzakelijk is, met dat van jou; bij jou is het namelijk niet zo wanneer je je adem inhoudt en duikt, dat de circulatie stil staat en er een absoluut te kort is aan (circulerend) O2 en andere voedingsstoffen (voor de hersenen eigenlijk bijna exclusief glucose). Jij traint je lichaam, je hersenen inclusief, om zo efficiënt mogelijk met één teug lucht te doen, daarbij maakt je longvolume (die je mede-traint; en dus vergroot) ook nog uit. Cheapeau :) Vind het zelf ook leuk om te trainen (onder water blijven) als ik zwem, maar helaas merkte ik laatst dat m'n conditie wat dat betreft niet zo best meer is. besides, die is sowieso niet al te best hehe :lol:


Uitspraak van Stephie! op zondag 21 juni 2009 om 15:15:
zolang je iemand reanimeerd met drukken op de borstkas komt er lucht bij de hersenen..

ja; doordat de circulatie opgang wordt gehouden, het hart wordt samengeperst waardoor beetje bij beetje wat bloed door je vaten gaat en daar inderdaad nog z'n zuurstof (en glucose) kan afgeven.

Uitspraak van Stephie! op zondag 21 juni 2009 om 15:15:
alleen gaan sommige mensen toch dood

sommige mensen? Zeg maar 70% van de mensen die gereanimeerd worden hoor, vaak wordt het voor niets gedaan (wat geen reden is om het niet te doen) maar als jij dus net iemand hebt geanimeerd dan moet je je niet schuldig voelen als het niet gelukt is, zolang je het goed hebt gedaan ligt het niet aan jou, het gebeurd gewoon in de meerderheid van de gevallen. Soms is er sprake van inklemming van de hersenen, of te massaal bloedverlies bv. bij een interne bloeding, dan helpt reanimeren gewoon niet. Maar als je zo;n situatie tegenkomt moet je het, als je het kan, eigenlijk gewoon altijd doen :)

Under 'normal' situations, brain cell begin to die in large numbers around four
minutes.
By six minutes brain damage is "likely"
and over ten minutes, there WILL be irriversiable brain damage.
the first priority in CPR being to introduce O2 to the lungs.
At one time it was thought that a human could not survive with out oxygen for
more than
five to seven minutes. But there is one major area of exception involving cold
water imersion.
there are many recorded cases of subjects (usually children) spending over 15
minutes submerged
in water under 41 degrees and surviving.

Inderdaad jouw koude water. Die 41 graden die je ziet staan zal wel Fahrenheit zijn, in Celcius is het niet koud natuurlijk.

[qute]Brain cells are extremely sensitive to oxygen deprivation. Some brain cells actually start dying less than 5 minutes after their oxygen supply disappears. As a result, brain hypoxia can rapidly cause death or severe brain damage.[/quote]
Together, basically, hypoxia causes brain cells to die. Because of the high
needs of the brain for oxygen and energy, the brain cells are really
sensitive to a lack of oxygen, and give up quickly, compared to say,
intestinal cells or muscle cells.

While some organs of the body can survive without oxygen for up to 30 minutes, the brain cannot tolerate more than a few minutes of oxygen deprivation without causing irreversible brain damage.

The symptoms of anoxic brain injury can be quite varied and depend on how long a person is deprived of oxygen. Symptoms may include cognitive problems and a lack of coordination. The brain really requires both glucose and oxygen in order to function normally. Having a total lack of oxygen to a person's brain damages the brain cells in the cortex. When a person undergoes cardio-pulmonary arrest, a loss of consciousness may often occur in 10-15 seconds. Due to this, a person may have irreversible damage of the mind happening within 5 minutes.

Bronnen: Medische sites (Y)

Uitspraak van Stephie! op zondag 21 juni 2009 om 15:15:
VANAF ongeveer 6 min beginnen je hersencellen af te sterven...

in dit soort situaties toch al eerder, zoals je kunt lezen een minuut of 4, zoals uitgelegd, geen circulatie, geen O2, dit is voor hersencellen een cruciaal gebrek en ja, zo snel beginnen ze af te sterven.


Uitspraak van Stephie! op zondag 21 juni 2009 om 15:15:
op events mag ook niemand dood verklaart worden.. dus wat doe je dan?

nou ja, wettelijk moet een arts de dood verklaren, dus als er een arts aanwezig is. Anyway, veel van wat uiteindelijk geregeld moet worden (e.a. aan papierwerk, tja..) dat zal toch op een wat rustigere plek gebeuren als in een hossende mensen massa, dus de uitvlucht naar een ziekenhuis is geen gekke.
Uitspraak van m i Q e op zondag 21 juni 2009 om 15:54:
dat er teringzooi in omloop is :s

dat is er sowieso al. En ook bij gewone zuivere M heb je dat risico wel (al is het een heel klein risico, bij gezonde mensen)
Uitspraak van Raimond op zondag 21 juni 2009 om 16:09:
Maar goed laten we netjes afwachten wat precies de oorzaak is, tis nooit leuk als zulke dingen gebeuren ongeacht of er drugs in het spel is of niet

Goed gesprok.. eh schreven (Y)
Uitspraak van verwijderd op zondag 21 juni 2009 om 17:34:
en de pers zegt dat het drugs was i.c.m. hartkwalen.

mjeh..dat lijkt soms wel een taak van de media te worden/zijn :/ laten we hopen dat het niks met noch alcohol nog drugs te maken had. Zou een hoop gezeik schelen, moet dat wel definitief als bericht naar buiten komen natuurlijk.
Uitspraak van verwijderd op zondag 21 juni 2009 om 19:35:
Maar wie naast mij omvalt moet nog maar zien of t goed gaat.

Dat geldt eigenlijk voor iedereen, bij ieder ander, het is altijd afwachten of het goed gaat, perfecte reanimatie of niet, 't kan altijd verkeren zullen we maar zeggen.



Laat ik besluiten met een rust zacht, voor deze Veenendaler.
Artiest {SHOWLIST artist 69600, 57719}
Uitspraak van verwijderd op zondag 21 juni 2009 om 17:34:
Omstanders zeggen dat ie op een hek is gevallen en de pers zegt dat het drugs was i.c.m. hartkwalen.

Uitspraak van verwijderd op zondag 21 juni 2009 om 17:34:
de pers zegt

I rest my case.
Uitspraak van verwijderd op zondag 21 juni 2009 om 14:59:
een ambulance mag namelijk niet een overleden iemand meenemen

Eigenlijk niet nee, maar hoe vaak lees je niet dat iemand 'onderweg naar het ziekenhuis' is overleden?
Meestal was de persoon dan al overleden, maar het scheelt een hoop administratieve rompslomp...
Dus zo onwaarschijnlijk is het niet.

RIP voor de persoon, hoop alleen dat het niet wordt gebruikt in de anti drugs lobby.. :/
(als dat al niet de oorzaak is, door de harde aanpak is er steeds meer rotzooi in omloop, en de zero-tolerance zorgt ervoor dat mensen vaak vantevoren teveel ineens nemen...)
laatste aanpassing
Stephie, je kan niet ontkennen dat als je al in een risicofactor zit, het gebruik van drugs ernstig af te raden is..
Natuurlijk had het elk moment kunnen gebeuren, ook als diegene achter een bureau zit, maar het gebruiken van drugs is ABSOLUUT niet verstandig als je een ernstige hartkwaal hebt.. dat kan ieder mens zich bedenken..

(bij deze reactie ben ik er wel vanuit gegaan dat het bericht van ad.nl klopt)

Verder toon ik mijn respect naar in eerste instantie de familie/vrienden en daarbuiten ook naar de personen die er alles aan gedaan hebben om deze jongen in leven te houden.
laatste aanpassing
Uitspraak van SoMagic op zondag 21 juni 2009 om 16:25:
Nee er gaan geruchten dat er op Defqon vorige week ook iemand overleden is. Maar voor zover ik weet is dat nergens bevestigd.

Wasook niet OP defQon zelf.
Volgens de nieuwsberichten (vollop in internet) ging het om een 23 jarige jongen
die van een dance feest op almere strand kwam en tijdens het autorijden op de A6 een hartstilstand heeft gehad
Tijdens het ongeval was defQon nog bezig.
Ik vind het getuigen van zeer slechte smaak van de organisatie dat ze ten eerste niet ervoor hebben gekozen om de boel stil te leggen, maar dat ze in de media spreken van het feit "dat het een nare ervaring was, maar verder was het wel gezellig" getuigt van helemaal een plaat voor je kop.
verschrikkelijk om te zien hoe iemand ligt te knokken voor zijn leven... wist ook niet hoe snel ik door moest lopen, de wanhoop die was bij de vrienden van de gezichten af te lezen.

verschrikkelijk R.I.P. en heel veel sterkte voor de nabestaande (f)
Uitspraak van SoMagic op zondag 21 juni 2009 om 16:25:
Nee er gaan geruchten dat er op Defqon vorige week ook iemand overleden is. Maar voor zover ik weet is dat nergens bevestigd.

Nou als het gaat om de persoon waar ik denk dat het over gaat......pff wat een zin...nou die leeft nog.
Er stortte een gozer voor mn voeten neer en was op een gegeven moment helemaal weg. Het heeft zeker een half uur geduurd tot ze hem een klein beetje bijkregen. Was niet leuk om te zien. Dacht echt dat die gast voor mn voeten dood zou gaan. (en waarom ik daar nog stond? Zie jij maar eens weg te komen als half Defqon inene achter je staat om mee te kijken..:S)
Maaruh 3 uur later kwam ik meneer weer tegen met schotels in zn hoofd ipv ogen....:vaag:
Uitspraak van m i Q e op maandag 22 juni 2009 om 07:52:
Wasook niet OP defQon zelf.
Volgens de nieuwsberichten (vollop in internet) ging het om een 23 jarige jongen
die van een dance feest op almere strand kwam en tijdens het autorijden op de A6 een hartstilstand heeft gehad
Tijdens het ongeval was defQon nog bezig.

Nou ging dus niet om dezelfde....hele verhaal voor niets getypt...

Maar goed daar gaat deze topic natuurlijk niet om!

Het is heel erg voor die jongen, familie en vrienden én voor de mensen die het nu nog op hun netvlies hebben staan.
Sterkte allemaal :aai:
Uitspraak van ninanaomi :bye: op zondag 21 juni 2009 om 16:08:
je bent zo over je toeren dat je niet verder kan feesten maar denkt wel gelijk aan twitter?

Ja toevallig wel we zaten een half uur later ff bij te komen en toe heb ik het op twitter gezet.
Ik twitter vrij veel dus dit ook.

Heb er nog steeds geen spijt van.
altijd maar die drugs... een bordje brinta kan toch ook fijn zijn? Beter voor je hart ook...
Uitspraak van Miss Tails op maandag 22 juni 2009 om 10:02:
Ja toevallig wel we zaten een half uur later ff bij te komen en toe heb ik het op twitter gezet.
Ik twitter vrij veel dus dit ook.

Heb er nog steeds geen spijt van.

heb mn mening gegeven en vind het net zo erg als die mensen die foto's en filmpjes hebben gemaakt (N)
uit respect voor de betrokkenen ga ik hier niet verder op in.
Uitspraak van ninanaomi :bye: op maandag 22 juni 2009 om 11:01:
mensen die foto's en filmpjes hebben gemaakt

Dat vind ik persoonlijk dan een graadje erger en net te ver gaan.
 
Uitspraak van ninanaomi :bye: op maandag 22 juni 2009 om 11:01:
mensen die foto's en filmpjes hebben gemaakt

Triest maar waar... de mogelijkheden zijn er tegenwoordig dus gebruikt men die ook (N)
Uitspraak van el sherrif op maandag 22 juni 2009 om 10:46:
altijd maar die drugs... een bordje brinta kan toch ook fijn zijn? Beter voor je hart ook...

voor iemand van 31 een behoorlijk kansloze opmerking :gaap:
Uitspraak van Bas-| op zaterdag 20 juni 2009 om 18:51:
Bekeuringen à 240 euro werden uitgeschreven aan bezoekers die onder andere mdna en xtc op zak hadden.

:looser: zielig hoopje vlees die dienders. :dood:
Ze pakken altijd het liefst de makkelijke doelwitten op :looser:
 
Uitspraak van el sherrif op maandag 22 juni 2009 om 10:46:
altijd maar die drugs... een bordje brinta kan toch ook fijn zijn? Beter voor je hart ook...

:( En hoeveel mensen sterven er op jaarbasis op een feest aan drugs, leven en laten leven als mensen willen gebruiken.
 
Ik vind het niet verkeerd dat er opnames zijn gemaakt...

Ik bedoel men kan er vervolgens lering uit trekken... en mensen moeten gewoon met hun eigen blote ogen zien wat voor nare dingen er kunnen gebeuren in het leven!
Uitspraak van permanent verbannen op maandag 22 juni 2009 om 13:36:
Ik vind het niet verkeerd dat er opnames zijn gemaakt...

Ik bedoel men kan er vervolgens lering uit trekken... en mensen moeten gewoon met hun eigen blote ogen zien wat voor nare dingen er kunnen gebeuren in het leven!

wat valt er te leren als daar iemand dood ligt te gaan? :S
je gaat gewoon uit respect voor familie en vrienden geen dode filmen of fotos maken wast als hun die fotos of filmpjes tegen komen op het internet??
wat moet je met zulke filmpjes en fotos?
ben je stoer mee :S

RIP(F)
vreselijk, te jong om het leven te laten.... achtergronden, verhalen enz doen er niet toe..

sterkte voor alle (aanwezige) vrienden, familie en bekenden van deze man..
Heel erg naar :(
Veel sterkte voor de nabestaande (f)
 
Met wat je ook doet hoef je dit niet te verdienen.. Iedereen neemt bewust en onbewust risico's in het leven en daar hoop je dan toch goed uit te komen?? Daarnaast hoeft die jongen niet eens op de hoogte te zijn geweest van zijn hartklachten!! Of zijn de meesten hier zo goed in staat hun eigen gezondheid te beoordelen??

Verder lees ik berichten hier op het forum van mensen die op zijn minst 200 km/u hebben gereden die waarschijnlijk nu ook zeggen nooit te moeten gebruiken bij last van hartkwalen. En dit is dan maar een voorbeeld!!
R.I.P. (f) Maatje

Dit verdient niemand op zo,n leeftijd.

Helaas heeft dit hier moeten gebeuren !

hij was een gezellige gozer hij zal zeker gemist worden .........
Uitspraak van permanent verbannen op maandag 22 juni 2009 om 13:36:
Ik bedoel men kan er vervolgens lering uit trekken...

Wie? En waarom?
Uitspraak van verwijderd op maandag 22 juni 2009 om 15:18:
Daarnaast hoeft die jongen niet eens op de hoogte te zijn geweest van zijn hartklachten!!

Lijkt me wel, anders is het ook niet mogelijk dat kranten daar blijkbaar wel van op de hoogte zijn.
Uitspraak van Bas-| op zaterdag 20 juni 2009 om 18:51:
Bekeuringen à 240 euro werden uitgeschreven aan bezoekers die onder andere mdna en xtc op zak hadden

Apart, nieuw soort drug zeker

( ;) )

(ik hoop toch niet dat ik hem iemand moet gaan uitleggen...)

Uitspraak van Tony_Soprano op maandag 22 juni 2009 om 08:06:
van de organisatie dat ze ten eerste niet ervoor hebben gekozen om de boel stil te leggen,

motiveer eens waarom een organisatie een feest stil moet leggen als er iemand overlijdt, tuurlijk is het vervelend, dat zonder meer, crisis ditdat, maar een feest stil leggen omdat er iemand (een mogelijk natuurlijke) dood (sterft)/gaat. Ben benieuwd naar de motivatie daarvoor.

Ook een minuut stilte (eerder gelezen in deze topic), tja zou zeker mooi gebaar zijn, daar niet van, maar of het logistiek gezien tactisch is zulke zetten te nemen op een feesten, richting de mensen die het NIET gezien hebben. Creëert alleen maar een hoop onrust, voor het verdere verloop van het feest.
Uitspraak van Stepposs op maandag 22 juni 2009 om 00:50:
Stephie, je kan niet ontkennen dat als je al in een risicofactor zit, het gebruik van drugs ernstig af te raden is..

Feitelijk gezien ligt dat aan welke drug je gebruikt, met name of het een cardiaal belastende drug is (coke, speed, xtc, andere oppeppende middelen) of niet. Maar goed een aanrader is 't natuurlijk nooit. Wat ik wil zeggen is dat het extra risico dat erbij komt nogal zal verschillen tussen genoemde oppeppende middelen en bv. lsd of paddo's. Daar zit zeker een verschil in.

Verder lees ik berichten hier op het forum van mensen die op zijn minst 200 km/u hebben gereden die waarschijnlijk nu ook zeggen nooit te moeten gebruiken bij last van hartkwalen.

Your point is? (niet dat ik 200 heb gereden :P )
Uitspraak van Schaapherder op maandag 22 juni 2009 om 00:33:
zero-tolerance zorgt ervoor dat mensen vaak vantevoren teveel ineens nemen...)

deels waar, maar verstoppen moest je je oppeppende middelen altijd al.
 
Uitspraak van !¤ Bad Sound Kills Good Music ¤! op maandag 22 juni 2009 om 21:41:
Lijkt me wel, anders is het ook niet mogelijk dat kranten daar blijkbaar wel van op de hoogte zijn

Gissen, hoe vaak is het wel niet voorgekomen dat een jonge sporter overleden is door hartfalen terwijl deze zelf niet vam de hartproblemen op de hoogte was
Uitspraak van verwijderd op maandag 22 juni 2009 om 21:46:
hoe vaak is het wel niet voorgekomen dat een jonge sporter overleden is door hartfalen terwijl deze zelf niet vam de hartproblemen op de hoogte was

niet vaak, wel wat vaker door hartritmestoornissen, maar dat is wat anders. Met hartfalen wil je niet echt sporten, zeker niet intensief, wat je dan beweegt..dan noem je jezelf iig geen 'sporter', dan ben je gewoon iemand die 'ns wat beweegt. Met ritmestoornissen is dat anders, die hoeven niet (of niet vaak) op te treden, maar kunnen, als het ware, ineens gemeen uit de hoek komen.

Uitspraak van verwijderd op maandag 22 juni 2009 om 21:46:
deze zelf niet vam de hartproblemen op de hoogte was

dat blijkt dan ook vaak uit autopsie pas, en die is nu misschien nog niet gedaan (indien toestemming gegeven). Als ze (de hartproblemen) er zijn en 'men' ontdekt ze tijdens je leven, dan krijg je dat hoe dan ook te weten (van de dokter).
Uitspraak van Bas-| op zaterdag 20 juni 2009 om 18:51:
ezoekers kregen bij de ingang eerst de kans eventueel meegenomen drugs in een container te deponeren

hahaha die zit :lol: joh ik haal eerst drugs en dan gooi ik het vrijwillig weg :/

OT wel vervelend dat er iemand dood is gegaan, maar ik ben ook eerlijk als ik zeg dat dat risico er altijd is als je drugs pakt.. is dat eigenlijk het geval bij die man?

Uitspraak van !¤ Bad Sound Kills Good Music ¤! op maandag 22 juni 2009 om 21:41:
ik hoop toch niet dat ik hem iemand moet gaan uitleggen...)

nou zou het fijn vinden als je het even uit zou leggen :roflol:

Uitspraak van Jeroen E op maandag 22 juni 2009 om 15:45:
R.I.P. Maatje

gecondoleerd (F), het is verschrikkelijk om een maat te verliezen!!!
laatste aanpassing
 
Uitspraak van !¤ Bad Sound Kills Good Music ¤! op maandag 22 juni 2009 om 21:41:
Your point is? (niet dat ik 200 heb gereden )

Dat er mensen zijn die zeggen dat het zijn eigen schuld is gezien hij gebruikt naast zijn hartklachten,
maar dat er daar wel een paar tussen zitten die belachelijk hard rijden en dan ook niet willen/verwachten zichzelf, of in dit geval zelfs een ander, dood te rijden!

Is een stomme vergelijking, maar iedereen neemt risico's met wat dan ook...

Uitspraak van !¤ Bad Sound Kills Good Music ¤! op maandag 22 juni 2009 om 21:41:
Feitelijk gezien ligt dat aan welke drug je gebruikt, met name of het een cardiaal belastende drug is (coke, speed, xtc, andere oppeppende middelen) of niet. Maar goed een aanrader is 't natuurlijk nooit. Wat ik wil zeggen is dat het extra risico dat erbij komt nogal zal verschillen tussen genoemde oppeppende middelen en bv. lsd of paddo's. Daar zit zeker een verschil in.

(Y)
laatste aanpassing
 
Laten we het leuk houden en deze discussie niet onder dit topic aanzwengelen... te veel speculaties en de meeste weten toch niet hoe het zit (F)

RIP dude, we can't save them all...
laatste aanpassing
 
Wat vreselijk.....sterkte voor de nabestaande...