Partyflock
 
Forumonderwerp · 14163
­ Nederland
Dit stukje is voor mensen die vaak en lang voor de boxen staan of vaak naar een feest gaan.

Iedereen heeft het waarschijnlijk wel eens zelf gevoeld. Je komt terug van een feest waar de muziek net te lang net te hard heeft gestaan. Als je dan 's ochtens eindelijk in je bed ligt, hoor je je oren nog nagonzen. Soms zit er een hoge piep doorheen. Na wat gedraai van je ene op je andere zij val je toch maar in slaap en 's morgens sta je helemaal fris weer op. Weg piep, weg gegons, tijd voor een lekker kopje koffie.

Er zijn echter mensen die dit gegons of gepiep dag in dag uit hebben. 's Avonds in bed horen ze het en 's morgens vroeg nog steeds. Soms klinkt het als ruisende golven, soms als schel gefluit. Geluid als een ronkende motor komt ook voor, of gekras en gekraak. Het kan continu aanwezig zijn of het komt als een golf opzetten en zwakt dan weer af. Het kan op de achtergrond aanwezig zijn, heel zacht maar wel hoorbaar, maar het kan ook allesoverheersend zijn: altijd hoor je een naar hard geluid. Eén ding is voor al die mensen hetzelfde: de geluiden zijn niet af te zetten, ze zijn er altijd, ergens in je hoofd. Dit verschijnsel, dat voor sommigen gewoon hinderlijk is maar voor anderen het leven tot een hel maakt, heet Tinnitus. De volledige Latijnse naam is Tinnitus Aurium, letterlijk vertaald: gerinkel van je oren.

Ik zelf heb dit ook en het is bepaalt geen pretje. Toen ik het net kreeg werd ik het helemaal paranoja van. Ik wil de me zelf voor de trein gooien!!! Gelukkig was ik er redelijk snel aan gewent. Maar ik zal NOOIT meer stilte om me heen hebben!!

PF'ers KIJK AUB UIT VOOR JE OREN!!!

Kijk voor meer info op:

http://www.nvvs.nl/tinnitus/dossier_tinnitus.htm
laatste aanpassing
...en de melk wordt zuur.
 
dat is zeker nasty , zover is het nog niet met mij, hopelijk komt et ook niet zover
daar ben ik dus ook bang voor, denk dat ik maar es aan van die speciale oordoppen moet denken... filteren alle slechte geluiden eruit
Nee ze filteren niet alle geluiden er uit. Het brengt het geluits nivo met 30 Db naar beneden.
Dan zal je zeggen dat je nix meer hoort en dat het geen gehoor is, maar dat is een kwestie van wennen. Je ziet ook dat steeds meer mensen met doppen lopen.

Er zijn wel eens van die momenten dat de Dj de hoge tonen voluit zet, dat zijn de momenten dat je er echt heel erg blij mee bent. Je ziet iedereen met hun vingers in de oren terwijl jij lekker aan het door stampen bent.

Probeer het anders eerst eens met die gele doppen, die halen het geluid met 20-25 Db naar beneden.
 
Ik heb precies hetzelfde T3cnoapie, al ruim een jaar. Toen ik het pas had dacht ik echt dat ik helemaal gek zou worden. Ik was niet meer te genieten, werd er zelfs moe van en toch nog slapeloze nachten hebben... pfffff.
Na een tijdje mee te hebben rond gelopen ben ik eindelijk naar de dokter gegaan, hij vertelde me dat er niet veel aan kon worden gedaan, maar stuurde me toch maar ff door naar de KNO-arts. Nou daar kreeg ik precies hetzelfde te horen. Ben er inmiddels wel aardig aan gewend.
Maar om te zeggen dat ik op afstand blijf van harde geluiden??? nou nee!
ja ik was ook eens naar een feest en stond een beetje te dicht bij de boxen. Hoorde ik 3 dagen lang die piep in me oren! :S gelukkig is het wel weg gegaan.......
 
In de NOW & WOW staat de muziek altijd zo belachelijk hard. Heb ik 5 dagen lang suis in me oren!!
 
Na de Boat-edition van hardliners had ik de hele dag piep in mn oren godse irritant!!!

Maar het gaat wel weer over, maar denk toch dat dat soort dingen je gehoor beschadigen

Dichtbij de boxxen staan is echt slecht!!
 
ik ben al half doof dus schaf binnenkort van die op maat gemaakte oordopjes die je niet of nauwelijks ziet aan.
Carlo---> Ik heb die piep al 7 jaar, alleen sinds 3 maanden is tie ondragelijk hard!! Ik loop nu alleen nog maar met doppen op een feest.

Vergeet dit niet JE GEHOOR HERSTELD ZICH NIET!!!
 
I know T3cnoapie, I know :(
ik heb et ook :(
En et gaat idd nooit weg. enige wat helpt is nog meer harde muziek.
wat bij mij echt de druppel was was een monitor box die ff compleet over ze zeik ging tijdens
een optreden van ons :(
dat ding lag een meter van me af , precies op oorhoogte.
achteraf bleek deze ook opgeblazen te zijn tijdens et optreden.
heb er 2 weken oorpijn aan 1 kant aan overgehouden , en een pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep :s
laatste aanpassing
Tijdje geleden stond toch in de krant dat harde muziek minder schadelijk was dan ze d8en? dat het alleen de haartjes beschadigde die verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van de hoge tonen. Dat je dus wel gewoon nog spraak kan volgen......
 
mijn gehoor kan nog wel behoorlijk hersteld worden want het ligt bij mij nie aan die trilhaartjes
 
Trouwens valt me net te binnen. Ik las een tijdje geleden een stuk op internet dat ze nu aan het uitzoeken zijn of het mogelijk is om oorsuizen te genezen d.m.v. van electro stimulatie. Ik heb die koppeling volgens mij wel bewaard op mijn pc thuis. Als ik hem heb plaats ik het hier wel.
Als je dat wil doen GrAAg.
Stuur hem anders als bericht naar me.

THX
Compleet off-topic maar ik vind je profielpic érrug koel T3chnoapie!!
 
No prob!
Zeker een koele profile topic!! Moet er ook iedere keer weer om lachen hi,hi... Ik draag ook sinds kort oordoppen. Voorkomen is beter als genezen (ook al kan ut niet). Greetzzz... and Beatzzz...
Wie gaat er nou 's morgens na een feest zijn nest in!!! Dan begint meestal het feest pas... (b)
 
Sissy snapt het ;)
Agh agh voor mij is het helaas al te laat! Te lang naar feesten en dan ook nog af en toe een hoofdtelefoon keihard op mijn hoofd! MINDER!

Hopen dat de wetenschap mij kan helpen dan maar???
 
Reken maar dat de 'walkman-generatie' nog dover gaat worden dan de oudjes van nu. Tegenwoordig is er veel meer lawaai om je heen... en dan heb ik het nog niet eens over de parties!

Een vriend van me stond ooit eens met z'n kop in! de boxen op een immortality feest in de sporthallen zuid. Die heeft dus echt voor altijd een gehoorbeschadiging opgelopen...

Als het op een feest zó hard staat dat de muziek vervormt... dan is het toch niet eens prettig om bij de boxen te staan?
 
Werkzaam bij Creative Elements
Bees heeft gelijk.

En ook mijn gehoor is al lichtelijk aan gort.

Hier en daar zie ik mensen wild feesten maar vind ik het geluid echt zwaar zuigen. Simpelweg omdat ik het niet goed meer hoor.

Ik doe voorlopig maar ff rustig aan met mijn oren. Het zou zonde zijn als ze kapot gaan :P

Ik heb alleen net een nieuwe sony koptelefoon en

OW OW OW wat ken dat ding hard :)
laatste aanpassing
Nou helaas dat bedoel ik dus!! Central studio's alleen de ouwe garde weet dat! Was echt bruut hard!!! En wat denk je van Vechtsebanen, ppppffffffff....... Dat is echt einde oren!

Ik kan mij nog herinneren, voor de boxen staan en dan je shirtje (en darmen enzo) voelen TRILLEN!

Nou en dan tot woensdag (als feest op zat. was) nog een PPPPPIIIIIEEEEEEEEPPPPPPPPPPP!!!!!

NIET GOED!
op Multi in de elementenstraat kon je altijd lekker in die glijbanen van de boxen zitten :D

niet goed voor me oortjes , maar wat was et lekker :vaag: :D
laatste aanpassing
Na Nature One zijn m'n oren helemaal de weg kwijt! Ik hoor de meest vreemde dingen!!
En dat word ik altijd zo gek van de mensen die zeuren dat het geluid nog harder moet.

Zo van zonder een piep in je oren was het geen goed feest. Maar denk dat het op grotere feesten beter is met het geluid dan op van die kleine feesten.
 
Artiest William Tech
het gekke is, ik heb van geen een feest in de HMH een piep/suis/gons in mijn oren gehad zelfs niet vlak erna terwijl het geluid daar loeihard staat. En als ik bij de plaatstelijke discotheek ofzo ben geweest waar het geluid voor me gevoel toch echt zachter staat heb ik dat meestal wel. Conclusie: het zijn de hoge tonen die het'm doen. In de HMH is het geluid wel loeihard maar dat is voornamelijk de bass, de hoge tonen staan lang zo hard niet als bij de gemiddelde discotheek waar ze van die grote hoorn-tweeters enzo hebben :S

het is nog net niet zo dat ik met oordoppen in naar een feest ga, maar zuinig op mijn oren ben ik zeker wel. Walkman erg hard zetten enzo heb ik bewust nooit gedaan.
ik heb btw best wel medelijden met de mensen die dus gewoon een chronische pijn/irritatie aan feesten overhouden :(
Volgens mij heeft willumpie gelijk. Het heeft voor namelijk te maken met de kwaliteit van de hoge tonen.
 
Wat zeg je:p
 
HeH?
uuuh een piep hmmm heb ik nie maar geluidsdoof pfff dat wel en dat is ook vrij lastig :( en een piep krijg je van hardcore4live daar draaien ze erg hard pfff hihi
Artiest Vexer
zonder dollen, heb altijd last van hoge tonen.
Hoe harder de bass, hoe meer plezier ik heb.....merk er totaal niets van.
Maar bij iets te schelle toon moet ik echt m`n handen op m`n oren doen....heb dan gewoon pijn ofzow.
nou van bassen weer ik alles van haha vooral in me auto maaruh als je last van hoge tonen hebt neem je toch een gehoor filter die kun in verschillende soorten krijgen dan is dat probleem over :)
 
ehhhhhhh pieppppppppppp....
 
Hmmmz.....kep hier ook lichtelijk last van....die piep.....ik hoor em heel zacht als alles om me heen stil is...of assik me oren dichtdruk.
Voor de rest hebbik een drukkend gevoel op me oren dat niet meer weggaat (dat gevoel wat je hebt als je verkouden bent) en ik begin echt ZWAAAAR doof te worden...alles klinkt heel ver weg lijkt wel...op feesten merk ik ook dat ik de muziek niet meer zow intens beleef...net alsof de muziek ergens anders vandaan komt...Assik Bv onder de douche sta...dan hoor ik niet eens meer ut water op me kop kletteren ERRUG lastig duzz vooral assik dr over nadenk dak nog een heel leven verder moet met me oren..dus voor mij voortaan ook maar oordoppies in op feesten.
 
HMH ben ik nog niet geweest, maar volgens mij is het vergelijkbaar met de (helaas ter zielen gegane) Zillion. Daar stond ik ook regelmatig met open mond naar de bas te luisteren. M'n haar wat heen en weer ging en m'n buik die meetrilde op de muziek, heerlijk! En toch nergens last van de volgende dag! En idd, in de plaatselijke kroeg met oude kut apparatuur is het vaak janken met de pet op.

Of het met de hoge tonen te maken heeft, zou ik niet weten, maar sowieso wel met de kwaliteit van het audio systeem.
Ik kijk wel uit nu... nu kan ik je het nog voor zijn want het is geen pretje zo te horen. Voor mij dus voortaan oordoppen. En ik vindt de kwaliteit van de muziek dan ook beter.
 
Artiest {SHOWLIST artist 1969, 3255}
Voor ongeveer 150 EUro kan je op maat gemaakte doppen laten maken maken bij de gehoorwinkel!!!!!!

ZIJN PERFECT!!!!!!!!!!!!
2 willumpie, ik had het ook met qlubtempo in HMH. Geluid stond vrij hard daar :) en volgende dagen nergens last van.

Volgend weekend stond ik in de lokale disco/kroeg en stond best wel dicht bij de boxen, vier dagen last gehad van me oren.
tsja.. die piep... da's inderdaad klote en ik begin er ook last van te krijgen..

wat kan ik eraan doen?

Ik laat zowiezo oordopjes aanmeten bij de gehoor-specialist (die vallen niet zo op dan die gekke gele vrot-dingen) en hoop hiermee de doofheid tegen te gaan.. maar eenmaal opgelopen, is 't niet meer terug te draaien!!! don't 4get that!
ik weet nog wel na de laatste multigroove toen ik 3 uur lang vooraan heb gestaan bij het hek, heb de volgende 3 dagen niets anders meer gehoort dat gepiep, en op de terug weg verstond ik zelfs de mensen niet die achterin de auto zaten... best ziek..
maar oordoppies kopen.. nee echt niet, dan moet je ook niet naar feesten gaan, als je er last van heb ga dan verder achterin de zaal staan waar het geluid meestal altijd zachter is, en mocht je toch voorin gaan staan, dan is dat je eigen keus en moet je zelf maar indenken dat je de volgende dag met een piep in je kop loopt, en niet zeggen dat het geluid keihard stond en dat je een gehoorbeschadiging hebt...
waar kan je die doppen halen? ik wil het eigenlijk wel een keer "met" proberen als het niet echt storend is doe ik ze misschien wel vaker in. en inderdaad G, awakenings in the NOW&WOW was echt te grof qua volume
Artiest ScuL
Je moet gewoon weten wat je doet..
Ook nooit vooraan gaan staan vlak voor de speakers, dat is té slecht voor je oren.

Kleine feestjes zijn meestal het ergste. In kroegen, café's en discotheken staat het geluidsvolume meestal overdreven hard. En in een kleine ruimte komt er dan veels te veel druk op je oren te staan.

De HMH is trouwens echt een uitzondering!
Nog nimmer heb ik zo'n gruwelijk hard volume gehoord, en je krijgt er gewoon geen piep in je oren van! Die opstelling is subliem :D
laatste aanpassing
ik bedacht me ook gisteren even ... elke keer als ik mijn mp3 spelertje op de fiets uitzet als ik thuiskom dan piepen mijn oren enorm .. Ik moet dus echt uitkijken .. rijd nu rond met hearing protection aan .. toch voorzichtig aan doen ..
heb het ook een keertje gehad na een avondje matrixx. ik had tijdens t feesje niet eens door dat het zo hard stond maar pas toen ik buiten kwam begon alles te piepen en klonken geluiden heel dof. meestal is het de volgende ochtend wel over, toen dus niet, heb twee dagen rondgelopen met zo'n dof gevoel! ik ga op feesten ook nooit te dicht bij de boxen staan. moet niet hebben dat ik nu in een paar jaar mn gehoor verkloot en dat ik er de rest van mn leven last van heb!
laatste aanpassing
Op woensdag 18 september zal de AVRO in "Gezondheidsplein" aandacht
besteden aan het onderwerp tinnitus (oorsuizen). Dit mede in het kader
van het tinnitus symposium in Ede op 20 september a.s.. Het programma
wordt uitgezonden op Nederland 1 van 17.38 tot 18.05 uur. Het wordt
ondertiteld via Teletekst 888.
 
Op de feesten waar de muziek gruwelijk hard staat doe ik gewoon oordoppen in.

Die gele schuimpjes zitten voor geen meter en dempen alles evenveel, ze verneuken daardoor de klankbalans. Op maat gemaakte vond ik een beetje te duur.

Maar die parapluutjes van Alpine zijn wel oke, ze worden met twee soorten filters (paars is licht, geel zwaar) geleverd en kosten rond de 27 euro.