Partyflock
 
Forumonderwerp · 1045186
­ Nederland

Onderwerp is gesloten!

Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.

 
Bij deze een kleine scheikunde les.. aangezien het vorige GPT topic tot nogal wat verwarring leidde..
er zullen vast nog een hoop vragen zijn, die in de topic besproken kunnen worden.

Zuur en Base

Een base is een protonacceptor, in tegenstelling tot een zuur wat een protondonor is. Een proton is een elementair deeltje van een atoom, en komt overeen met een waterstofatoom waaraan een elektron is onttrokken: H+.

Een veel gemaakte vergissing is de volgende: GHB maak je met GBL en natriumhydroxide, waarvan het hydroxide de base is. Dus dan zal GBL logischerwijs wel een zuur zijn. Dit is niet zo: GBL heeft van zichzelf geen groepen die protonen doneren of accepteren. Gooi je GBL in water, dan zal de pH van je water niet dalen, noch stijgen. Sterker nog, GBL heeft geen pH.

Dat zorgt er ook voor dat pH niet alles zegt over je GHB; heb je teveel GBL, dan zal de pH van GHB niet erg laag zijn. Heb je teveel NaOH, dan zal de pH wel te hoog zijn! Een te hoge pH kan leiden tot prikken op de tong, tot brandwonden op je strot. Teveel GBL is ook niet goed, en zal ook (licht) prikken. Een juiste balans is dus gewenst.

Het stellen van pH doe je met GBL en NaOH! Het kan in principe met elke zuur/base, zoals citroenzuur (citraat) of azijn (acetaat). Dit komt de smaak echter niet ten goede, plus de gevormde producten zijn geen GHB. Houdt bij bereiden dus altijd een beetje over voor het geval de pH niet goed is..


GBL

Een oplosmiddel, verkocht als schoonmaakmiddel. Bijna alles wat te krijgen is is 99,9x % zuiver, wat zo goed als 100% is. Zuiverder krijg je het niet. De meningen over de geur zijn verdeeld, over het algemeen ruik je het spul wel, net zoals andere oplosmiddelen. Het heeft geen pH, en is geen zuur. Het is een lacton, een cyclische ester. Er bestaat organische en synthetische GBL. De organische GBL is verkregen uit organisch materiaal en zal van wat wisselende kwaliteit zijn. De synthetische GBL is gemaakt in een lab, en is van constante kwaliteit. Gebruik bij voorkeur synthetische..

GBL smaakt zeperig en is erg vies. Gebruik van GBL ipv GHB leidt op lange termijn tot bloedverzuring omdat het een OH- uit je bloed pakt, waardoor GHB gevormd wordt.


Gootsteenontstopper

Gootsteenontstopper is niets meer of minder dan natriumhydroxide oftewel NaOH. Dit is een van de meeste gebruikte stofjes in de scheikunde, het is namelijk een hele simpele maar sterke base. In water splitst het tot het reactieve natrium (een metaal) en het hydroxide ion, OH-. Dit OH- ion reageert met alles wat los en vast zit en zal de pH omhoog gooien. In sommige gootsteenontstoppers zijn kleine bolletjes metaal toegevoegd (aluminium) als katalysator. Dat moet je niet hebben. Neem een ontstopper die 100% NaOH is (Kruidvat).

PAS OP MET DIT SPUL! HET IS ROTZOOI! Niet zo zeer in de zin dat het slecht is voor je lichaam of gezondheid (wordt in je maag omgezet tot keukenzout: NaOH + HCl = NaCl + H2O), het is gewoon ontzettend reactief en kan brandwonden veroorzaken. Bij bereiden van G maak je een zeer sterke NaOH oplossing: een druppel in je oog kan zeer vervelende gevolgen hebben. Het oplossen van NaOH in water leidt tot een exotherme reactie: er komt warmte bij vrij. De verbinding tussen Na en OH wordt verbroken en de energie die daarbij vrijkomt levert veeel warmte. LOS JE NAOH NOOIT OP IN HEET WATER!! Dit versnelt de reactie enorm en de gevaarlijke oplossing zal je glas uit spuiten! Gebruik altijd koud water! En roer dit meteen even door met een RVS lepel, anders krijg je een klomp op de bodem die lastig op te lossen is..

En de oplossing wordt HEET! Gebruik dus een glas wat daar tegen kan. Gebruik ook geen metaal, dit kan reageren met je NaOH. Of je moet 100% weten dat het 100% RVS is. Maar glas altijd goed.

Doe het bij voorkeur buiten, er komen dampen vanaf die op je luchtwegen slaan! En gebruik een veiligheidsbril.


Water

Water, H2O. Kraanwater bevat ook nog allerlei zouten en mineralen, die echter in zeer lage hoeveelheden aanwezig zijn. Gedemineraliseerd water: de naam zegt het al; de mineralen zijn er aan onttrokken, dmv omgekeerde osmose, filtratie, of destillatie. Voor het maken van GHB: het maakt niet uit welk water je pakt, je zal er nix van merken..

Op de flessen deminwater staat dat het niet geschikt is voor consumptie. Dit heeft de volgende reden: als je altijd deminwater zou drinken dan zou het zoutgehalte in je lichaam dalen naar gevaarlijk lage waarden (hyponatremia). Dezelfde reden waarom je niet alleen maar water moet drinken als je XTC op hebt. Kleine hoeveelheden kunnen echter geen kwaad, plus GHB bevat genoeg zout :p


Synthese

Ik zal hier niet uitgebreid ingaan op hoe de reactie precies verloopt (genoeg op internet te vinden), maar ik zal het kort samenvatten. GBL is een lacton en heeft een ringstructuur. Die ring wordt opengebroken door hydrolyse, gekatalyseerd door een base (NaOH). Het natrium gaat aan je GHB zitten waardoor een zout gevormd wordt, en dit zorgt ervoor dat je GHB een vaste stof wordt (die is opgelost in water).

Reactie: GBL + NaOH (liquid) --> Na.GHB (liquid)


Kristallisatie

Na.GHB is een vaste stof, een zout. Damp je je GHB in, dan houdt je kristallen over. Deze kristallen zijn echter hygroscopisch, dwz dat ze vocht aan de lucht onttrekken --> plakkerige zooi. Daarbij nemen ze veel volume in. Het is mogelijk GHB poeder te maken die niet hygroscopisch zijn, met calcium of magnesium, maar de synthese is wat lastiger..


Recepten

Er zijn verschillende methodes voor de synthese van GHB. Ik zal het beperken tot de synthese van natrium.GHB. Een aantal dingen moeten even in beschouwing genomen worden:

De perfecte synthese is vrij lastig. Je zal altijd wel een klein overschot natrium of GBL hebben. Het is dan de vraag wat je liever hebt; teveel NaOH leidt tot een GHB die prikt/brandt op de tong. Teveel GBL is niet zo'n probleem: een klein overschot wordt in je bloed toch binnen 10 minuten omgezet tot GHB. Pak bij voorkeur een kleine ondermaat natriumhydroxide, of wees zeker van nauwkeurige apparatuur en zeer zuivere chemicalien..

In theorie gebruik je 52 gram NaOH per 100 ml GBL. In de praktijk is dit teveel! Het zal een zeer basische GHB opleveren die je beter niet kan nuttigen. Ga hier dus wat onder zitten! Zo'n 45-48 gram.. Zoals gezegd liever iets te weinig dan teveel! Bij een normale portie GHB neem je al redelijk wat zout tot je, wat niet al te best is voor je nieren. Nog een reden om liever niet teveel NaOH toe te voegen. Hoewel teveel GBL ook niet best is voor je. Alles met mate.

"Koude methode"

Je leest nogal eens over de koude methode. Er is eigenlijk niets kouds aan, het enige koude is dat je niet zelf warmte toevoegt dmv een vlam. De warmte wordt echter wel gecreeerd door de exotherme reactie van NaOH in water. Deze methode is niet geschikt voor thuis en/of grote hoeveelheden; de hele GHB synthese reactie vindt in 1x plaats, en kan erg heftig zijn. Voor de liefhebbers: NaOH, GBL en water bij elkaar, keer schudden, afstand nemen, en WOOSH! --> GHB.


"Warme methode"

Bij deze methode voeg je zelft warmte toe dmv een vlam/vuur/warmtebron. Hierdoor hoef je niet in 1x alle NaOH toe tevoegen (warmte is nodig om de reactie te laten plaats vinden).

RECEPT

Nodig:

- RVS pannetje
- Dik/hittebestendig glas
- RVS lepel
- Warmtebron (gasvlam)
- NaOH
- GBL
- pH strip (tong werkt ook prima..)

Verhoudingen:

45-50 g NaOH / 100 ml GBL / 100+ ml H2O. Hoe meer water, hoe slapper je G. Gebruik niet teveel water want dan verloop je reactie misschien niet goed genoeg..

Methode:

1. Weeg je NaOH af (45-50 g, gooi in je glas)
2. Voeg 100-125 ml koud water toe
3. Meteen doorroeren met een lepel zodat het oplost -> oplossing wordt heet! gaat dampen! is gevaarlijk! Zie "Gootsteenontstopper"
4. Meet je GBL af (100-110 ml) en gooi het in een RVS pannetje
5. Verwarm je GBL: houdt het in beweging a la soep! Anders bakt ie aan, en wordt ie geel en onbruikbaar!
6. Zodra je GBL heet wordt (niet koken!): klein scheutje opgelost en nog warm NaOH erbij
7. Als je geen bruis/kook reactie ziet: nog iets heter maken
8. Als ie nog heter is, en je nog nix ziet, nog een klein scheutje erbij
9. Als je een reactie ziet is ie heet genoeg en hoeft ie in principe niet heter! Houdt de vloeistof ten alle tijde in beweging!
10. Voeg in scheutjes de rest van je NaOH toe. Bij elke scheut zal je een soort gebruis/gekook zien: dat is de reactie waarbij GHB gevormd wordt
11. Neem een monster met een spuitje/dopje en koel dit af in de koelkast/onder de kraan
12. Als ie afgekoeld is: kleine druppel op je tong. Prikt ie hevig: teveel NaOH. Is ie zout en prikt ie niet? Dan is ie goed. Heb je een pH strip? pH checken. Is ie onder de 8, dan is ie goed (genoeg).
13. Af laten koelen. Maak je geen zorgen over een vliesje/kristallen; gewoon keer doorroeren.
14. Klaar.

Is ie te basisch/pH te hoog/prikt ie flink? Scheutje GBL erbij en oplossing heet maken zodat het reageert met de rest van je NaOH. Vind je hem te zepig/te GBLerig? Scheutje NaOH erbij, verwarmen en laten reageren. Maar zoals gezegd: liever iets teveel GBL dan teveel natrium..
Vind je hem te sterk/stolt ie? Beetje water erbij..

Dosering

Weet wat de sterke van je G is, neem liever te weinig dan teveel, meet je portie altijd af met een spuitje (ga niet lopen kloten met dopjes oid). Het is per persoon verschillende hoeveel je kan hebben, en is zwaar afhankelijk van je lichamelijke conditie en hoeveel je gegeten hebt!


Problemen

- GHB is geel: de GBL (of GHB) is te heet geworden en aangebakken. Houdt de oplossing tijdens verwarmen altijd in beweging en maak em niet TE heet! Verbrande GBL kan 'kapot' zijn, waardoor je em weg kan gooien.. een licht gele GHB is in principe geen probleem..

- GHB is een dikke klomp/witte prut: de oplossing is verzadigd. Na.GHB is een vaste stof die opgelost is in water. Echter kan er maar een bepaalde hoeveelheid opgelost worden voordat je oplossing verzagdigd is! Had je alles goed afgemeten, dan zal er een deel van je water verdampt zijn door te lang/te heet verwarmen! Probleem is makkelijk op te lossen door een klein beetje (warm) water toe te voegen.

De oplosbaarheid verandert met temperatuur! In koud water kan minder oplossen dan in warm water! Is je G vlak na bereiden nog mooi vloeibaar, na afkoelen kan ie oververzadigd zijn..
laatste aanpassing
Geen gbl meer bij gamma.... Dan maar online kopen.

Wat voor merk GBL hebben ze bij de gamma? Ik vroeg om GBL maar dat snapten ze niet.
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op maandag 12 januari 2009 om 00:55:
Bewaar je G bij voorkeur dus in de koelkast..

:jaja:
500ml GBL €45

Duur?
Nog een keer dan ;-)

Iemand enig idee hoe lang g te bewaren is in de koelkast?
Uitspraak van Una Paloma Blanca :smoke: op maandag 12 januari 2009 om 14:06:
Als je een geod adresje hebt voor G,
wrm dan zelf maken

gewoon indd keertje doen.. ;)
Artiest Manic
oke leuk maar G interesseert me niet zo, niemand een recept voor MDMA? 8)
Uitspraak van Manic op maandag 12 januari 2009 om 15:38:
niemand een recept voor MDMA

ghehe ja zou niet verkeerd zijn aangezien het aanbod schaars is..
Of methamfetamine. zo makkelijk te maken in de USA toch?

Ik wil dat ook graag eens proberen maar ken niemand die het verkoopt.....

en J0tje hier het antwoord:
Voor zover ik weet is (vloeibare) ghb sowieso wel 2 jaar en misschien langer houdbaar als het goed afgesloten is en donker bewaard is. Veel mensen bewaren het in de koelkast, dat is trouwens de eerste plek waar politie kijkt als je een inval zou krijgen! Bij goed afgesloten ghb kunnen haast geen bacterien komen, het moet dan ook op een zuivere manier gemaakt zijn, daarmee bedoel ik dat alle hulpmiddelen (pannen, flessen enz) goed gereinigd moeten zijn met desinfecterende middelen. Op een donkere en koele plek hebben bacterien weinig kans om te broeien. Let er dan ook op dat de rand van het flesje (waar de dop op zit) schoon blijft.
Uitspraak van H@H@ op maandag 12 januari 2009 om 16:13:
methamfetamine

bah
en daar was het nieuwe topic :D:D:D
 
Iemand die toevallig GBL verkoopt?
Bedrijven verkopen alleen voor boven de 18
En aangezien ik geen 18 ben kan ik het ook niet kopen
en ik ken ook geen dealers van GBL :O
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op maandag 12 januari 2009 om 21:00:
Iemand die toevallig GBL verkoopt?
Bedrijven verkopen alleen voor boven de 18
En aangezien ik geen 18 ben kan ik het ook niet kopen
en ik ken ook geen dealers van GBL

no dealing volgens mij... :gaap:
 
Uitspraak van DJ sinaK-E op maandag 12 januari 2009 om 22:36:
no dealing volgens mij...

Uitspraak van verwijderd op maandag 12 januari 2009 om 00:47:
Geen handel!

hm, idd :p
Uitspraak van Shawna op maandag 12 januari 2009 om 09:19:
40% GHB en PH 7
Sterker maak ik hem eigenlijk niet omdat het zo makkelijk te doseren is.

40% is wel mooi rekenbaar naar grammen idd.. :)
Uitspraak van Una Paloma Blanca :smoke: op maandag 12 januari 2009 om 14:06:
Als je een geod adresje hebt voor G,
wrm dan zelf maken :vaag:

Maar wat nu als je geen goed adres hebt en niet zelf wilt maken???
Uitspraak van acefortuna op maandag 12 januari 2009 om 22:50:
Maar wat nu als je geen goed adres hebt en niet zelf wilt maken???

Zoek en Gij zult vinden , jwt
Uitspraak van H@H@ op maandag 12 januari 2009 om 16:13:
en J0tje hier het antwoord:
Voor zover ik weet is (vloeibare) ghb sowieso wel 2 jaar en misschien langer houdbaar als het goed afgesloten is en donker bewaard is. Veel mensen bewaren het in de koelkast, dat is trouwens de eerste plek waar politie kijkt als je een inval zou krijgen! Bij goed afgesloten ghb kunnen haast geen bacterien komen, het moet dan ook op een zuivere manier gemaakt zijn, daarmee bedoel ik dat alle hulpmiddelen (pannen, flessen enz) goed gereinigd moeten zijn met desinfecterende middelen. Op een donkere en koele plek hebben bacterien weinig kans om te broeien. Let er dan ook op dat de rand van het flesje (waar de dop op zit) schoon blijft.

Okee thanx..... Dan moet het vast nog goed zijn :-D


Uitspraak van acefortuna op maandag 12 januari 2009 om 22:50:
Maar wat nu als je geen goed adres hebt en niet zelf wilt maken???

Dan heb je geen G o:)
 
Thx :)

Ik wil nog steeds een x GHB maken. Gewoon om te kijken of het me lukt hoor :P

Maaruh hoe weet je nou wanneer die GHB goed genoeg is voor gebruik ? Voordat ik hier straks met een vergiftiging lig. Of kan je het gewoon laten testen bij een testcentrum ?
laatste aanpassing
Uitspraak van H@H@ op maandag 12 januari 2009 om 16:13:
Of methamfetamine. zo makkelijk te maken in de USA toch?

wil je graag snel dood ofzo?
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 13 januari 2009 om 12:35:
Maaruh hoe weet je nou wanneer die GHB goed genoeg is voor gebruik ? Voordat ik hier straks met een vergiftiging lig. Of kan je het gewoon laten testen bij een testcentrum ?

kan je voor nop inleveren bij brijder stichting (Y) anoniem :)
 
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 13 januari 2009 om 12:35:
Maaruh hoe weet je nou wanneer die GHB goed genoeg is voor gebruik ?

startpost lezen.. als je de juiste verhoudingen gebruikt en de pH checkt (met strip of tong) dan kan er weinig mis mee zijn.. tja en als je helemaal zeker wil zijn laten testen
laatste aanpassing
 
Methode:

1. Weeg je NaOH af (45-50 g, gooi in je glas)
2. Voeg 100-125 ml koud water toe
3. Meteen doorroeren met een lepel zodat het oplost -> oplossing wordt heet! gaat dampen! is gevaarlijk! Zie "Gootsteenontstopper"
4. Meet je GBL af (100-110 ml) en gooi het in een RVS pannetje
5. Verwarm je GBL: houdt het in beweging a la soep! Anders bakt ie aan, en wordt ie geel en onbruikbaar!
6. Zodra je GBL heet wordt (niet koken!): klein scheutje opgelost en nog warm NaOH erbij
7. Als je geen bruis/kook reactie ziet: nog iets heter maken
8. Als ie nog heter is, en je nog nix ziet, nog een klein scheutje erbij
9. Als je een reactie ziet is ie heet genoeg en hoeft ie in principe niet heter! Houdt de vloeistof ten alle tijde in beweging!
10. Voeg in scheutjes de rest van je NaOH toe. Bij elke scheut zal je een soort gebruis/gekook zien: dat is de reactie waarbij GHB gevormd wordt
11. Neem een monster met een spuitje/dopje en koel dit af in de koelkast/onder de kraan
12. Als ie afgekoeld is: kleine druppel op je tong. Prikt ie hevig: teveel NaOH. Is ie zout en prikt ie niet? Dan is ie goed. Heb je een pH strip? pH checken. Is ie onder de 8, dan is ie goed (genoeg).
13. Af laten koelen. Maak je geen zorgen over een vliesje/kristallen; gewoon keer doorroeren.
14. Klaar.

en is dit voor een liter ?
:vaag:
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 14 januari 2009 om 21:59:
2. Voeg 100-125 ml koud water toe

of cola???
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 14 januari 2009 om 21:59:
100-125 ml koud water

Uitspraak van verwijderd op woensdag 14 januari 2009 om 21:59:
Meet je GBL af (100-110 ml)

Uitspraak van verwijderd op woensdag 14 januari 2009 om 21:59:
en is dit voor een liter ?

zou leuk zijn.. maar nee, zo'n 200 ml sterke G.
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op woensdag 14 januari 2009 om 22:05:
of cola???

:S
in sinasappelsap proef je er niks van :mixje:
nee maar die gek die wil tijdens de bereiding cola toeveogen :S G met cola is niets mis mee al moet ik zeggen dat ik cola sinds ik dat met G heb gehad minder lekker vind :P
Uitspraak van Djerk op donderdag 15 januari 2009 om 15:04:
nee maar die gek die wil tijdens de bereiding cola toeveogen :S

haha :lol:

maar laat em maar, misschien ontploft het wel :O
:woop:
 
Uitspraak van Djerk op donderdag 15 januari 2009 om 15:04:
nee maar die gek die wil tijdens de bereiding cola toeveogen G met cola is niets mis mee al moet ik zeggen dat ik cola sinds ik dat met G heb gehad minder lekker vind

gadverdamme G met cola echt super ranzig!
 
nee ik wil geen cola toevoegen maar pakken jullie koud water ja of is dat weer zon technische naam voor ged. water
Uitspraak van verwijderd op donderdag 15 januari 2009 om 17:27:
nee ik wil geen cola toevoegen

:nocheer:
kenkahhh en had me er zo op verheugd ach vanavond nieuw flessie G ophalen :cheer: vers uit de keuken 8)
ga vanavond maar een Gtje tappen denk :O
heb al weekend sinds vanmiddag 2 uur :cheer:

flesje is ook bijna leeg
ook maar nieuwe regelen, wil wel slapen na XQ-technoboy :p
bram heb gekookt 8)
 
Uitspraak van verwijderd op donderdag 15 januari 2009 om 17:27:
koud water ja of is dat weer zon technische naam voor ged. water

Uitspraak van verwijderd op maandag 12 januari 2009 om 00:44:
Water, H2O. Kraanwater bevat ook nog allerlei zouten en mineralen, die echter in zeer lage hoeveelheden aanwezig zijn. Gedemineraliseerd water: de naam zegt het al; de mineralen zijn er aan onttrokken, dmv omgekeerde osmose, filtratie, of destillatie. Voor het maken van GHB: het maakt niet uit welk water je pakt, je zal er nix van merken..
Uitspraak van Dr. Struggle :harry-uf: op donderdag 15 januari 2009 om 18:45:
bram is goed bezig

klopt.. dus bij hem flessie kopen als ik jou was ;) prijs is ook gunstig..
zal wel eens aan me maat vragen dan ;)
Teveel is nooit goed voor je...

Maareh, goed plan om het iedereen zelf te laten maken! :S
 
gast, het wemelt op internet van de (foute) recepten.. degenen die het willen maken doen het toch wel, dus dan beter goede info verschaffen (y)
laatste aanpassing
Ik snap je insteek..

Ik vind partyflock alleen niet het juiste forum voor dit onderwerp! Teveel jonge (en domme) mensen die maar de helft hiervan snappen.. Bovendien is GHB een zwaar onderschatte drug, waar je snel lichamelijk verslaafd aan raakt!

Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf ook een liefhebber van GHB! Ik vind alleen dat je de productie ervan beter aan de 'professional' over kan laten..

Peace
 
Uitspraak van verwijderd op woensdag 14 januari 2009 om 22:14:
zou leuk zijn.. maar nee, zo'n 200 ml sterke G.

hehe dacht al :D

Maar voor een liter dus gewoon de ingredienten x5 doen ?

Of gewoon 5 keer dat receptje volgen en dan alles kant en klaar bij elkaar doen tot 1 liter ?
 
Uitspraak van Djerk op donderdag 15 januari 2009 om 18:01:
bram heb gekookt 8)

Wat eten we ?
→ als beheerder
Even nog ter toelichting de reden waarom dit topic gesloten is, aangezien er nogal wat onduidelijkheid over was ontstaan. Beetje laat, maar beter laat dan nooit.

Volgens de Nederlandse wet is het niet toegestaan om GHB te bereiden of überhaupt aanwezig te hebben, omdat diverse bestandsdelen op de lijst van de Opiumwet zijn opgenomen.

Daarom is het topic dus gesloten.