Partyflock
 
Forumonderwerp · 15551
­ Nederland
Hoi,

Ik ben sinds lange tijd al aan het denken dat ik toch eigenlijk ook wel een keertje wat plaatjes in elkaar wil mixen. Nou heb ik eigenlijk om de paar weken wel een idee wat ik dan het liefst zo snel mogelijk tot uitvoering breng. Meestal waait zoiets wel over, en laat ik zulke dingen dan uit mijn hoofd. Maar het idee een keer voor de lol wat platen te kunnen mixen, laat me maar niet los!

Zodoende, wilde ik dus graag wat spullen gaan kopen om te draaien. Maar dan helemaal als beginner, zonder intenties er mijn brood mee te verdienen, en dus echt puur voor de lol! Ben ik eens wat op internet gaan zoeken en kwam al gauw uit bij Elevator.de, hier wat rondgesnuffelt en er achter komende dat er genoeg te koop is. Ik wilde dus 2 draaitafels en een mixer.

Daar zijn setjes genoeg van te koop, maar nu vroeg ik me af, heeft het zin om voor mij als pure hobbyist meteen het duurste van het duurste te kopen? Heb ik trouwens ook echt geen geld voor, en kwam daarom bij de goedkopere setjes uit. Voor 249 euro heb je al zo een setje. Wel weet ik dat je het beste direct drive draaitafels kunt hebben, en dat zijn deze dus beslist niet. Maar is dit voldoende om een keer flink uit je dak te gaan, met een paar stampplaten?? Of kan ik beter wat geld doorsparen en over een paar maanden iets fatsoenlijks kopen. En wat raden jullie me dan aan?? Ik weet bijv. wel dat ik het beste 2 technics SL1200 mk2 ofzo kan kopen, maar dat past ff niet in het budget....

Graag jullie mening hierover... maar let op, het is puur voor de LOL!
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 1438, 1374}
Koop gewoon 2 tweede hands SL's, als het je niet bevalt verkoop je ze weer. Je krijgt er toch altijd je geld voor terug, in ieder geval het meeste.

2 Jakuza:
Voor jou muziek is een dateq misschien niet de ideale mixer. Dateq is gewoon kwaliteit maar daar betaal je ook voor. Die faders van een dateq voelen veel robuster aan, daarin tegen heeft de pioneer veel leuke skills.

Tis gewoon een kwestie van smaak.
 
Artiest {SHOWLIST artist 6357, 24972}
2 DJ Bobo> euh ik weet niet waar jij ze ziet maar ik heb het hele net al afgezocht naar 2e hands SL's maar ze staan dus nergens.....of heb jij DE tip??.......ik ga in ieder geval volgende maand SL's kopen!!!:)
Artiest Ardo
De vraag naar 2e hands draaitafels is erg groot het aanbod daarintegen is erg klein. Je moet dus wel vreselijk mazzel hebben, maar mij is het ook gelukt. Dus er is hoop!!

De meeste kans maak je denk ik op www.marktplaats.nl

Voor de mensen die graag goede draaitafels willen maar daar geen 600 euro of wat kost een SL1200 tegenwoordig (veels te veel in ieder geval!!). Een Gemini PT 2400 en een Numark Pro TT-2 doen weinig onder van een SL. Ze hebben in ieder geval meer features en voor het thuisgebruik zijn ze perfect. Een Gemini PT 2100 is ook erg goed maar toch merkbaar minder, denk ik.
 
hier ff een tip :: koop NOOIT een 2e hands draaitafel, echt ik raad het je af... 9 van de 10 stuks zijn kapot, en wat heb je aan een technics met een btje kromme arm, dan schuift ie zo over de plaat heen, oftewel schiet niet echt op...

heb je niet zo'n vet budget of je wilt er niet perse veel aan spenderen, koop dan soundlabs
opzich gare tafels, maar wel grappig opzich, ikzelf heb het draaien er ook op geleerd.
nu draai k al een tijdje op technics en dat draaid wel stukken zuiverder :D

wil je een mengpaneeltje erbij, Dateq XTC is een goeie (en kleine)

charly
Kijk op marktplaats.nl

2 aap:
Wat jij zegt is echt NIET waar. Ik ken zo verschikelijk veel mensen die 2de hands SL's hebben en die draaien net zo lekker als nieuwe. Een SL is niet kapot te krijgen man en gaat bij normaal gebruik heeeeel lang mee. Koop alleen geen SL's die in de verhuur hebben gezeten, deze mensen gaan er wel slecht mee om. Mijn collega DJ's hebben bijna allemaal 2de handjes en daar zitten echt grote namen tussen.

Wat jij zegt geld misschien voor soundlabs of numarks maar ECHT NIET voor SL's.

Er zal heus wel eens een rotte tussen zitten, maar 9 van de 10 ??? Eerder 1 op de 100 !!!!!
nieuwe technics sl1200 mk 2 zwart
Prijs: 1150
Beschrijving: 2 gloednieuwe technics draaitafels excl.
elementen. Tevens meerdere dj produkten te koop, zie website. http://dutchclubdj.cjb.net

Website: http://dutchclubdj.cjb.net
Foto: Geen foto beschikbaar
Naam: ronald
E-mail: Klik hier om een E-mail te sturen naar dutchclubdj
Telefoonnummer: 0620087771
Woonplaats: doorn
Provincie: Utrecht
Plaatsings datum en tijd: 25-07-2002, 09:31:09
Aantal malen gezien: 111
 
Bobo> is niet echt goedkoop 1150 euro voor 2 technics!!
Ik ga volgende maand naar duitsland heen heb ze daar zien staan voor 469 euro per tafel...dus heb ik voor het zelfde geld die tafels met tonar elementen!!:).......Maar toch bedankt voor de tip!!(y)
okay ik zal is een rooky vraag stellen,,, wat bedoelen jullie nou met elementjes? :9
 
Artiest {SHOWLIST artist 1969, 3255}
PIONEER DJM 600 daar zweer ik bij.........voor techno althans.
 
2 bobo :: ik heb er zelf, + 2 maten van me hebben er slechte ervaring mee (2e hands zooi)... ik ga liever voor zekerheid, ok daar betaal je dan wel voor uiteraard...
Ik mot eerlijk zeggen dat ik zelf ook alles nieuw koop, behalve Sl's en dateq (behalve XTC) kun je heel goed 2de hands kopen.

2 beukmanz:
Het is ook niet goedkoop, k heb ze wel voor minder zien staan hoor. Gewoon ff goed zoeken.
 
in duitsland zijn ze een stuk goedkoper heb k gehoord (staat ook hierboven ergens trouwens) maargoed...

2 bobo :: wat koop jij dan wel nieuw?!Behalve Sl's en je DateQ. :S?!
PLATEN, Roland MC505, opname apparatuur, versterkers, speakers, koptelefoon, studio-mixer, effectenbakken, TV, Net 2 nieuwe SL's. En wat er verder nog gaat komen in de studio zal ik naar alle waarschijnlijkheid nieuw kopen, zoals: sampler, compressor, etc.

Zoals je ziet zijn die SL's + dateq maar een klein gedeelte uit het assortiment.
laatste aanpassing
 
Omnitronic DD3250...... perfecte draaitafel.. hogere torque als de SL1200.. prijs verschilt heel erg, maar als je goed zoekt, koop je ze voor €260 per stuk...
 
ohhh... jah je hebt een hele studio... dan ligt t verhaal anders idd :D
 
ER zit gewoon een groot verschil tussen de jongens die al langer dan laat ik zeggen 5 jaar mixen en degene die net zijn begonnen. Ik draai zelf al 13 jaar en ben gewoon van de oude clan en zweer gewoon bij Lange faders. Ik heb zelf een dateq maar rodeq is ook erg goed. Er was iemand die zij dat je nooit 2e hands technics moet kopen=onzin alleen test ze ter plekke gewoon erg goed voordat je ze koopt, neem desnoods iemand mee die er verstand van heeft.
Wat dj Bobo zegt is toch waar dat Dateq het meest ziet, maar dat is meestal in clubs en dan zijn ze vast ingebouwd. Op de grote feesten tegenwoordig zie ik de laatste tijd veel pioneer staan, maar dat is veelal alleen om de effecten te doen dan.
Wat ook hele dikke mixers zijn Allen&Heath wel vrij prijzig en de nieuwe Stanton AM100 waar Tiesto op mixt, maar die is helemaal bruut duur.
 
jah psies, test ze terplekke, als dat mogelijk is, maar meestal gebeurd dat niet... daarom mijn zegje...
Helemaal met barney eens.

Nog even terug komen op de faders. Lange faders vind ik ook gewoon het mooist mixen. Vooral bij de goedkopere (Numark, Gemini, etc) merk ik dat de faders goed linear lopen. Aan het eind heb je vaak een hardere geluidstoename wat erg irritant is. Of in het laatste gebied hoor je bijna geen verschil als je schuift. De wat betere mixers met korte faders hebben dit weer niet.

Conclusie:
Het ligt er dus aan wat je zelf het lekkerst vind, en waar je op hebt leren draaien dar zweer je bij.
 
dat is bij een dateq XTC ook zo... in t begin hoor je nix, pas vanaf die iets dikkere lijn op de fader...dan hoor je een geluidstoename..
Ik blijf gewoon nog ff doorsparen en zal over een maandje eens richting duitsland gaan tuffen. Want heb wel in de gaten gekregen dat het daar echt bakken met geld goedkoper is (Toch handig die €uro). En dan toch eens voor het iets betere spul gaan kijken.

Ga wel vast eens wat platen bestellen, zodat ik er vast naar kan gaan zitten kijken :P
op www.new-line.nl kan je goedkoper dan in de winkels hele goede aperatuur kopen. Heb mijn eigen draaitafels ook via die site gekocht. Om goede platen te kopen via het internet is www.recess.nl een goede site.
 
www.dj-tools.de heb ik ze gekocht...
www.onlydj's.com/nl weenie meer voor de records..
 
http://www.only-djs.com onlijn platen luisteren en bestellen
laatste aanpassing
gewoon technics sl 1200 kopen
na een paar maanden wil je toch beter spul
had zelf ook kut akai draaitafels
als je het daar op leert is draaien op de sl 1200
de zevende hemel
Nou, na echt uren op internet gezworven te hebben, en na bestudering van een groot aantal sites en jullie reaties ben ik er dan toch uit. (denk ik ;))

Ik wil ongeveer voor 500 a 600 euro een setje kopen bestaande uit 2 DD turntables en een simpele mixer. En ik denk toch dat ik het na een paar weken al wel weer gezien heb, zoals met ongeveer al mijn hobbies :P Maar ja, moet het toch geprobeerd hebben! Dus geef ik echt niet meer uit.

Ik ben gekomen tot de conclusie dat ik met de Reloop RP-2000 MKII een beetje in het middensegment van de turntable markt zit. Deze is voor 188 euro te koop in DLD en daarmee nog enigsinds betaalbaar voor deze arme student.

De draaitafels zijn dus bekend, nu is het de vraag welke mixer gaat het worden.... Die van Moulinex of toch de ouderwetse staafmixer... :P

Nou, ik zat zelf te denken aan een Jaytec DJM-5 of een Numark DM 1002 EX. Ik neig zelf meer naar de Numark toe, aangezien mij deze toch wat robuuster lijkt en er wel stoer uitziet. Als er andere merken of types zijn in dezelfde prijsklasse dan hoor ik dat ook graag.

Dus hier ben ik nog niet helemaal over uit, graag daar jullie advies nog over... En ik weet dat ik beter een DATEQ ofzo kan kopen, maar ja... het budget van de ib-groep rijkt zover niet ;)

Thanxx wederom voor de hulp
Werkzaam bij Wicked-Productions
Artiest {SHOWLIST artist 46556, 2166}
Mixxersss ??? Advies neem een mixer met korte faders ... Ik persoonlijk vind de Pioneer DJM 5 of 600 toch wel het ultieme genot ...
Maar als je met budget problemen zit ga dan voor een Numark of mischien een Gemini mixertje...

Wat betreft draaitafels Technics is gewoon goed (Vestax en Gemini PT2400 ook )...Maar je zal altijd meer moeite houden met plaatjes te mixen als je een budget draaitafel neemt :(... De motor is nl. vaak veel zwakker en wijken vaak af dat kan mixen heel lastig maken ...

Anyway good luck :D
Nou, ik heb ook het idee dat als ik een beetje lekker kan mixen op die budget dingen, dat ik het dan ook echt wel voor elkaar krijg, als ik een keertje het genot van SL1200's heb...
En niet te vergeten het moet gewoon voor de lol zijn, tenminste, zo blijf ik het zien :)

Anyway, Thanxx for the advice
 
Ga naakt 8er de draaitafels staan en binnen de kortste keren sta je op elk groot feest!!!!!!!!!!!!!!
Feesten van de plaatselijke parenclub misschien.. :P
Maar zoals gezegd is mijn doel niet te draaien op elk groot feest, maar meer op gewoon lol hebben in iets.
 
hehe, toch uit Duitsland zoals ik zei :D
Heb ook die 2000 MKII enne die ene mixer ook van Reloop, kill switches... hehe
YEAH BABY!!!
Zo, het spul is besteld! Heb het besteld bij http://www.dj-tools.de en hoop dat ze snel binnen komen :P


1 05.240.25.0007 Reloop RM-2000 PRO blue 158,00 EUR 158,00 EUR
2 05.240.30.0005 Reloop RP-2000 MKII slv 188,00 EUR 376,00 EUR

De totaalprijs voor dit is 582,00 euro. Dit is dan incl. verzendkosten onder rembours.

Verder iedereen bedankt voor de hulp in dit topic. En ga me nu nog wat beter op de platen richten en alvast eens wat in huis halen. Thanx
2 Hugo ...En wie weet kunnen we jou in de toekomst dan wel horen op een van onze parties ??? :)
Minder bekend tallent is voor ons net zo belangrijk als very bekend tallent :)


Anyway SUCC6 met je nieuwe aankoop enne 1 platentip: Ricky Effe - Rectifier (toppertje v/ BXR Label)
laatste aanpassing
 
Fusion Factory> je hebt een dj nodig??...bel mij!!!:)....draai van oldscool tot drum&bass en van classic tot industrial!!:p
is een numark dmx2000 pro mastermix een beetje goed? of is t helemaal nix..


wie weet een paar sites waar je zeg maar onder de adviesverkoop prijs een goede mixer kan kopen ? bijvb. een dateq xtc
laatste aanpassing
 
2Joe> voor sites waar verschillende mengpanelen/draaitafels met elkaar worden vergeleken : http://www.crosswinds.net/~djturntable/

voor goedkope prijzen: www.elevator.de
www.dj-laden.com
www.guenstiger.de
hey beukmanz THNX :D

maar ben nog steeds druk zoekende en surfende ;D

meer meer sites voor dj info please :D !!!
 
Wat hebben jullie voor geluidsinstallatie bij jullie dj-setje ?

Vroeg ik me gewoon af :P
 
Ik heb een samson versterker 170 watt en 2 monitorspeakers Yamaha MS-10....klinkt gewoon wreed zuiver. Je hoeft het geen eens heel hard te zetten om toch goed te kunnen horen.
Joepie! Ik heb mijn bestelde spullen binnen, en heb nu al 2 dagen geen daglicht meer gezien! :P

Ben flink aan het oefenen, en heb ondertussen ook al een stapel platen verzameld en geleend. Flink aan het klooien, al klinkt het nog nergens naar... Maar ja, ik blijf vooral doorgaan! ;)

En hierbij wil ik dus iedereen bedanken voor zijn bijdrage aan deze topic en dus mijn aankoop!
 
Sterkte ermee HugoB!!!

Nu word het dus oefenen,oefenen,oefenen totdat je er helemaal flauw van word!
Welke styl vinyl heb je gekocht/geleend dan?
Ik heb zelf wat Hardstyle gekocht (wel erg standaard, ik weet het). Maar ben ook begonnen meteen de Bonzai klassiekers te kopen. Zoals 'The first rebirth' en 'The house of house'.

Verder zijn de platen die ik geleend heb, ook vooral bonzai klassiekers en hardcore platen. Ook leuk, dus vermaak me wel met mijn hobby!
 
keertje battelen hugo? :P
Hahaha, dat is niet eerlijk! Moet eerst intensief trainen, P-KAY! Heb het er wel met je broer over gehad dat ik net begonnen was met mixen, maar blijkbaar jou er niet over verteld...

Maar ik zal het onthouden voor over een jaar of 30 :P
 
hehehe hou ik je aan hoor :P
Gaan we battle'en in het bejaardenhuis... Tegen die tijd moet ik het toch onder de knie hebben :P

Moet zeggen dat het vandaag wel lekker ging, vooral al die bonzai platen aan elkaar maken is leuk! Komen er weer allemaal klassiekers voorbij! Heerlijk...
;D YEAh kheb mn pioneer djm600 Binnen !!!! 810 euro 2eh met garantie ::D:D WAt een geweldig speeltje is dat !!!!

wie weet er nog goed platezake rondom haarlem/amsterdam? behalve keyrecords hehe of goede vinylshops op het internet naast only-djs.com?

alvast bedankt :D;)
laatste aanpassing
 
ik ken 4 sites waar je onlijn kan bestellen... :P maar die zeg k lekker nie :D
 
www.sector-1.com
www.recess.nl
www.bomberhardcore.nl
www.attalos.nl
www.dj-laden.com(ook vinyl)

of check anders www.dj.pagina.nl daar staat nog veel meer!!!!!!
 
:o
laatste aanpassing
Geinig om zo iemand enthousiast te horen :)